Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kurtardığım kaplumbağanın durumu

Cvp: kurtardığım kaplumbağanın durumu

cem' Alıntı:
enes bugün nasıl hayvan. pembelik durumu düzeldi mi veya yüzme su içine girme. her ne varsa dikkatini çeken.

Bugün nerdeyse tüm gün onunla ilgilendim nöbetçi eczane bulmak zor oldu yeni genta damla aldım ömrü 10 günlükmüş benimki geçmiştir diye dediğimiz genta ampulü aldım bunları almak için dişarı çıkmadan önce veterinerle konuştuk. Akciğer enfeksiyonuysa önceki tedavinin aynısını yap dedi. Ben yarı yarıya eminim tek nefes alış verişinde sıkıntı yok hapşurma falan var baya. Neyse eski tedavide olduğu için tetrodoxu koydum kabına 32 derece yaptim gittim geldiğimde 2-3 saat sonra suyu kıpkırmızıydi kanama falan yok tetrodox sarıdır zaten hala anlayamadım nedenini değiştirdim suyu ilk öne stick yem attım yemek istiyor ama yiyemiyor yutamiyor kimbilir kaç aydır yemesi. Ama kafa hacmi kadar gammarus yedi ben daha verirdim iştahı gitti bırakti. Kabuğunun resmini atiyım bana biraz azalmış gibi geldi ama pek de dokundurtmuyor kendine çok agresif :) uyuyor simdi su yüzeyinde durum boyle kırmızılik tetradoxtansa yarın genta mı kullanıyım?


mailto:/9kqijd.jpg
mailto:/11s1d9f.jpg

Alt kabuk ve göz diğer gözü çekemedim maalesef yoğun bir şekilde işemesi üzerine :) :) 3.2 yle çektim kalite pek iyi değil onun icin
 
Cvp: kurtardığım kaplumbağanın durumu

tetradox'u verme o çok güçlüdür. belkide boşaltım sisteminde bir kanama olmuş olabilir veya böbreklerde. ilaca bağlı bir renkte olabilir. bir arkadaşım askerde ayağındaki yara için böyle bir ilaç kullanmıştı sonradan kırmızı olan ama o bu muydu bilmiyorum.

genta ampulden suyuna koy. bir ampul belirttiğin su oranı için yeterlidir. 15-16 lt demiştin. yemi bir defada çok verme azar azar ama atıyorum. 2-3 saatte bir ver. midesi yem yoğunluğuna alışık değil bu sefer hayvan kusmasın. az oranda verirsen her yem yediğinde sudan da bir miktar yutacaktır. göz kenarında biraz kızarıklık var ama göz durumu güzel. sudaki gentada fayda verecektir. alt kabuğu normal seyrine gelmiş.
 
Yedirebildigim kadar yedirebileyim diye vermiştim de azar azar veriyim bundan sonra. Stick yemi de zamanla mı yiyecek dersiniz? Bir de tetradox ağır yem ama suyun içinde daha az oranlarda karışıyor 100mgda 14 hap var hapın içindeki tozu az bir suyla karıştırıp öyle uyguluyorduk. 15 litresine 7 mg geliyor yani bu veterinerin önerdiği ilaç ben kendi başıma uygulama yapamam zaten öncekinden de olumlu sonuç almıştık daha küçük olmasına rağmen ben ne yapacağımı bilmiyorum şimdi??
 
Cvp: kurtardığım kaplumbağanın durumu

oranı veteriner gösterdiyse uygula. ama göz kararı ise yapma. 100 mg'de 7 mg çıkarabiliyorsan sorun yok. stick yemi suyu değişmeye 2 saat kala suya un ufak hale getirip dök şimdilik. suyu içerken ondan da yutar. bu arada tatlı kaşığına bir tane koyup su damlat yumuşasın. sonra onu da suda önüne at. bu şekilde yiyebiliyor mu bakarsın. az su içinde yumuşat dememin sebebi yemin tadının kaybolmaması için. suyu öyle emsin ki kaşıkta su kalmasın ama yem yumuşak olsun. yiyemese de bir isteği olduğuna göre bu şekilde yeme ihtimali var.
 
Yemi yemek istiyor amayutamıyor yumuşamışlarıda ağzında parçalayıp atıyor un ufak edip atmak daha mantıklı gibi ama belki de kendini toplayıp yemeye başlar. Veteriner aynen şöyle dedi kabuğunu 1 parmak geçen suda (kuru alansiz) 1 hapı boşalt litre hakkında bişey söylemedi ama ben 4-5 litre civarında uyguluyordum bunu


Ayrıca şimdi farkettim bi gözünü tam açamıyor yariya kadar açıyor diğerinde soru yok yeni oldu bu
 
Cvp: kurtardığım kaplumbağanın durumu

kutusunda 100 mg yazıyorsa haptaki oran o kadardır. bu kadar su için fazla gelir. prospektüsünde çocuklar kullanmasın diye uyarı vardır. buna göre hesapla. genta 40 mg 15 lt civarı su diye hesapladığımıza göre 15 lt suya yarım hap dök. süre uzun ama uygun dozda seyretsin. geçenlerde bir arkadaşın kaplumbağası aşırı dozdan gitti.


bu seferde hayvanın böbrekleri tahrip olmasın.


enes su derinliği hayvandan ziyade su ısıtıcısı için önemli yüzeye yakın olmasın. önce onu koru. ısı ilaç kadar hayvana önemli.
 
Bir de yeni konu açmayayım hemen sorayım karpuz verilir mi kaplumbağaları çok sevdiler
 
Cvp: kurtardığım kaplumbağanın durumu

düşük oranlı şeker ihtiva eder ama sürekli vermeyeceksen verebilirsin. çoğusu sudur selüloz da bağırsaklara iyi gelir.


katı yiyecek yediği içinde midesini rahatlatır.
 
Cvp: kurtardığım kaplumbağanın durumu

cem' Alıntı:
düşük oranlı şeker ihtiva eder ama sürekli vermeyeceksen verebilirsin. çoğusu sudur selüloz da bağırsaklara iyi gelir.


katı yiyecek yediği içinde midesini rahatlatır.



Bu çok yararlı oldu teşekkür ederim.
 
Cvp: kurtardığım kaplumbağanın durumu

Nadiren verilmesi önerilsede doğasında olmayan bu ürünü bence tabiki vermemek daha iyi.
 
Zaten karpuzun içi su , selüloz farklı bir madde yok pek bi yararı da zaraı da olmaz ama çok hoşlandılar
 
Konu şeker ve lif. Şeker çok az olduğu için ayda bir vermede sorun değil. Ama hazımsızlık olmaması için birkaç stick yemle verilmeli.
 
Selüloz değil posaya başka birşey diyorlardı neyse. Tam kıvamına gelip şekerlendiğinde kabuğa yakın kısmından verebilirsin. Onu da haftada bir veya iki defa ama fazlada olmasın. Emrenin belirttiği gibi menü olayı durumu var. Ama kavun verme sakın.
 
Bugünde baya bi gammarus yedi ama stick yem yiyemiyor geveleyip bırakıyor.
 
Karpuzda da şeker az değil Cem. Su fazla olduğu için yanıltmasın. Aynı gramda çikek ve ananas ile hemen hemen aynı miktarda şeker içeriyor.
 
Cvp: kurtardığım kaplumbağanın durumu

sen denemelere devam et. yesin de varsın karides yesin. vitamin damlatıyor musun. bir kez de ağzını tutturabilirsen iki damla devit damlat başka verme. yağlı olduğu için sindirim sistemini rahatır biraz. arkasından bir parça stickten yumuşatıp ver.
 
Vitamin damlatıyorum ama pek açmıyor ağzını. Biraz tuhaf gelecek de burnunu kapatıp ağzını açtıramayaz mıyız? Devit in ağıza damlatıldığını bilmiyordum yarın damlatayım. Yumuşatma ile pek alakası yok bence sanki nasıl yeneceğini bilmiyor parçalayıp atıyor.
 
Cvp: kurtardığım kaplumbağanın durumu

hayvan uzun süredir katı yiyecek yememiş olmalı ki nasıl yiyeceğini bilmiyor. deviti değil diğer vitamini burnuna az oranda damlatırsan ağzını açar. ama bu arada hapşurursa üstüne sıçrayabilir hemen arkasından suya koy ki burnunu temizlesin. ağız çevresine sürerken ister istemez burnuna kaçar ilk başta bu şekilde yap sonra ağzını açtığında bir damla daha dökersin.
 
Cvp: kurtardığım kaplumbağanın durumu

Burnunu tikamanin cok bastirilirsa yada bisey tikanirsa salon olabilir yok olmadi diyelim bu hayvanlar bir gece nefessiz kaliyor suda uyuyor yani bu zaten ise yaramaz
 
mailto:/awvses.jpgmailto:/2yxhvsg.jpgmailto:/99gdgy.jpg
Göz ve kabuk durumlari bunlar

mailto:/smy4uf.jpg
Burada bi kızarıklık ve hafif bir kanama var simdi farkettim. Stick.yem yemeye başladı kafası kadar verdim demin gammarus da verdim antibiyotik ten çıkardım hareketlendi daha önceki günlere gore simdilik tek sorunum batmamasi onu da halledrse tamamen iyilesecek
 
Geri
Üst