Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kurtarılmış su kaplumbağası

kalemero

Platin 5 Üye
merhaba arkadaşlar ,
dün kuzenimin çocugunun elinden aldığım kurtarılmış bir su kaplumbağam var
ama bu kadar durumunun kötü olduğunun farkında değildim takiii burada yazılanları okuyana kadar....
bu hayvan 20x10 cm lik bir kutu içinde yaklaşık bir yıldır ölüme terk edilmiş sürekli suyun içinde kalmış akıllarına gelirse yemek vermişler yoksa yüzüne bakmamışlar güneş yüzü görmemiş ...
şimdi şu an kuyruk tarafına yakın kabuk kısmı yumuşak ve üstü komple sarı hareketleri çok yavaş şimdi bana ilk yapacağımı söyler misiniz lütfen

Cvp: Tuz Uygulaması

Öncelikle akvaryum yada duracağı kapta bir ısıtıcı, kuru alan ve ısıtıcı lamba ayarlanması lazım. Isı değerlerini sabitlemek gerekir. Su sıcaklığı 27-28°C sabit olmalı. Çıkıp ısınabileceği kuru alan ve ısıtıcı lamba önemli, 30-31°C sabitlenmeli. Hayvanın tutunabileceği su yüzeyine yakın durabileceği şekilde imkan sağlanmalı.
Hayvanda üşütmeye bağlı hastalık varmı varsa ne aşamada onu tespit etmeliyiz. Yüzmesi nasıl? Besleniyormu? Yem verdiniz mi?
Şuandaki ortamı ve hayvanın kabuk fotoğraflarını eklerseniz daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Normal şartlarda sukaplumbağası bakımı ile ilgili detaylı bilgi için linkte yer alan konuyu okumanızı tavsiye ederim.
mailto:/forum/konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu-10252.html

Bu hayvanda ki özel durumlar nedeniyle ayrıca bilgilendirme yapılmalı.

Canlının yaşını,kabuk boyunu ve mümkünse bununla birlikte bir fotoğraf paylaşabilirseniz konu hakkında daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Canlı uzun süre boyunca kendisine hareket imkanı sağlamayan bir yerde gerekli aydınlatma ekipmanlarından yoksun kaldığı için kemik ve kabuk gelişiminin eksik kaldığını söylemek yanlış olmaz.
Kabuktaki yumuşaklığa bu sebeple olabileceği gibi ortamdaki başka bir materyalin eksikliğinden kaynaklanmış da olabilir.

olivia-peter' Alıntı:
Öncelikle akvaryum yada duracağı kapta bir ısıtıcı, kuru alan ve ısıtıcı lamba ayarlanması lazım. Isı değerlerini sabitlemek gerekir. Su sıcaklığı 27-28°C sabit olmalı. Çıkıp ısınabileceği kuru alan ve ısıtıcı lamba önemli, 30-31°C sabitlenmeli. Hayvanın tutunabileceği su yüzeyine yakın durabileceği şekilde imkan sağlanmalı.
Hayvanda üşütmeye bağlı hastalık varmı varsa ne aşamada onu tespit etmeliyiz.  Yüzmesi nasıl? Besleniyormu? Yem verdiniz mi?
Şuandaki ortamı ve hayvanın kabuk fotoğraflarını eklerseniz daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

dönüş için teşekkürler....
sabah suyunu yeniledim sucukla besledim çok az yedi bir buçık nohut tanesi kadar...
yüzecek alanı yok bu çıkışta ona geniş bir kap alacağım eski kabından şu an çıkardım o kapta da bir sürü hastalık olabilir ....
şu an suyundan çıkardım tuzlu su yıkaması yaptım kuruladım altına temiz peçete serdim ve kuru alana bıraktım..
birazdan size resim göndereceğim acaba nasl gönderebilirim ?
kurtulma durumu nedir :'(

Öncelikle işlem görmüş hiçbir gıda ile beslemiyoruz özellikle tatlı tuzlu kızarmış gıdalar kesinlikle olmaz. Herhangibir petshoptan sukaplumbağası yemi almanız gerekir. Srra raffy p, Tetra Reptomin en yaygın bulunan ve en uygun yemlerdir. Özellikle sera raffy p bulunursa içindeki kırmızı mineral yemlerde faydalı olacak.
Tuzlu Su uygulaması nedir bilmiyorum ama onuda yapmayalım. Hayvanın cinsi nedir bilmediğimiz için kırmızı yanaklı su kaplumbağası olasılığı üzerinden yazıyorum. Tatlı su canlısıdır. Doğasında tuz yoktur.
Resim ilk acil iş. www.hizliresim.com adresine girerek resim dosyasını upload ediyoruz. Altta linkler çıkacak. bbcode olanı kopyala yapıştır yöntemi ile buradaki yorum bölümüne yapıştırıyoruz resminiz görünecektir.
Akvaryum yoksa acil olarak geniş bir saklama kabında tutulabilir. Ama yeni alınacaksa akvaryum alınmasını tavsiye ederim. Hayvanın sağlık durumu ile ilgili sorular önemli ona göre yönlendirme yapalım.

Boards (bbcode) karşısında yazan link kopyala ve yorum ekranına yapıştır

şu an çıkmak zorundayım resimlerden birine tıklayıp indir diyince görünüyor...
ben onun için yem ve geniş bir kap alacağım bu gün kuru bırakacağım sanırım bir sıkıntı olmaz kabı çok kötü durumda çünkü

kalemero' Alıntı:
şu an çıkmak zorundayım resimlerden birine tıklayıp indir diyince görünüyor...
ben onun için yem ve geniş bir kap alacağım bu gün kuru bırakacağım sanırım bir sıkıntı olmaz kabı çok kötü durumda çünkü

kalemero isimli kullanıcının yüklemek istediği fotoğraf

mailto:/kj6EYq.jpg

Canlı neredeyse tanınmayacak seviyede :( Kabuk kötü, sanırım salınım yapan birşeyde varmış su içinde. Katmanlarıda hiç atamamış.

Yemlerde acil olarak alınmalı. Küçük de değil aslında ama büyümemiş tabi.

Kabuk boyu kaç cm? Yüzmede bir anormallik var mı? Bu bilgiler gelince yazılırsa iyi olur.
Su ısısı ve kuru alan ısısı sabitlenmeli. Sağlığı iyise kabuk müdahalesi başlanır.

foruma hoşgeldin. hayvanı kurtardığın için tebrikler.

hayvan gerçekten kötü durumda sevindirici kısmı şekil bozukluğu ve deformasyon olmaması. arka kısım biraz eğilmiş ama zamanla toparlar. şu anki haliyle mantar gibi mikrobik bir durum yok. yoğunlaşmış kireç üstü suyun kirli olması bu rengi almasına neden olmuş.

ıslak temiz diş fırçasına karbonat döküp yavaşça kabuğu ovala. göz ve derisine gelmesin. bu işlemi yaptıktan sonra durulayıp bir kez daha yap şu anda elinde akvaryum suyu yok dolayısıyla ılık su ile durulama yaparsın.

akvaryum alman kap'dan daha sağlıklı olur. mümkünse 100 litre civarı alman uzun süre akvaryumu değişmeden kullanmanı sağlar. hazır akvaryumda alabileceğin boy 80*en 30 veya 35*40h yükseklikte olsun.

ekipmanlar konusunda detaya girmeyeceğim. neslihanın yorum 10'da verdiği link bakım için gerekli bilgileri anlatıyor.

akvaryumda kullanacağın su içme suyu veya içme suyu takviyeli şebeke suyu olsun. kireç oluşumunu önler. suyu şimdilik 15-20 cm kadar koy hayvan uzun süredir o küçük kapta kalmış kaslar tam gelişememiş. bu sebeple fazla derin lmasın zamanla yüzmesine bağlı yükseltirsin. pürüzsüz taş veya ters çevrilmiş bardak ile ilk aşamada kuru alan yap. hayvan çıkabilsin. ısıtıcı lambası yoksa bardak veya taş hangisini kullanacaksan hayvanın gövdesi su içinde kafasını su dışında dursun böylece üşümemiş olur. ama su ısıtıcısı mutlaka olmalı. bunu bugün temin edemeyeceğini varsayarsak akvaryumun yanına yakın koy dursun. hayvan ısıtıcı yüzü görmediği için ilk bir iki gün böyle durmasında sakınca yok. yalnız sıcak su takviyesi gibi suyun ısı sabitliğini bozma bu hasta eder. su sabit ısıda olmalı. alacağın akvaryumun hacmine göre ısıtıcı ve ekipman önerisinde bulunuruz.

ertesi gün kabuğa karbonat uygulamasını tekrar yap. arkasından alt ve üst resimlerini gönderirsin duruma bakarız.

hayvana dışardan hiçbir ürün verme alacağın yemler sera raffy P ve jbl, tetra, sera markalarından birinin gammarusu olsun. reptomini bir süre için alma hayvan sürekli yem harici ürün yediği için reptoyu yemek istemeyebilir yem ziyan olmasın. son kullanma tarihlerine dikkat et. en azında 1 senelik ömrü olsun.

günde sabah akşam iki öğün toplam kafa hacmi kadar olacak. sabah raffy p akşam gammarus verirsin. bir süre bu şekilde devam et hayvan yeme alışsın. yemi bir kenarda ölçüle sonra yedikçe teker teker verirsin hepsini birden suya atma. yemezse hem su kirlenir hem yem heba olur. bir süre sonra sana alışınca elinden yemeye başlayacaktır.

raffy P içindeki kırmızı yemler mineral yemdir. bu yem çeşitli mineral vitamin ve kalsiyum ihtiva eder. bu yemi ya bir günde iki öğünde ya da birbirinden uzak günlerde tek öğünde verirsin.

Durumu cidden kotu gözüküyor ancak ekipmanlar kisa surede toplaninca hayvan kendi cok hizli iyileşiyor benim 5cm civarinda daha 3 gundur baktigim kaplumbagam ilk gun hareket edemiyordu yamuk duruyordu 3 gündür güneşlenmesi falan derken kendini toparladi suan cok enerjik sen ekipmanlari hallet arkadaslar soylemis zaten gerekenleri hayvan gerisini halleder bu sure icinde yemini biraz fazla verebilirsin hizli toparlansin diye ama cok abartma. Iyi forumlar.

Cvp: kurtarılmış su kaplumbağası

merhaba arkadaşlar teşekkür ediyorum bilgiler için şu an iş yerimde bakmaya çalışıyorum bu bebişe dün aradım ne zamandır sizde diye 1 yıl olmuş ve kilerde kapalıydı güneş yüzü görmemişti....
ilk olarak yemini aldım dün kuş gagası koy demişlerdi suyuna komple taş halinde onu aldım bu gün karbonat temizliğini yaparım lakin aşırı yumuşak kabuğu zarar vermeyeyim sonra....
şu an evlerde kullanılan geniş leğenlerden aldım 1 hafta yoğun bakıma alacağım eğer durumu düzelirse hafta içi güzel bir akvaryum yaptıracağım ona.....
yüzmesinde sıkıntı yok ve masamın üstüne bıraktım oldukça hızlı yürüyor ama suyun içinde hareket etmiyor dün yaklaşık 2 saat güneşlendi suyun içine girmek istemedi hayvan sudan soğumuş bıkımış resmen çıkabileceği bir taşı bile yoktu çünkü :'( arkadaşlar lütfen bir kaçınız benmle takipte olun o yaşamayı hakediyor :'(
eve götürmeme sebebim 2 tane alman kurdum var en ufacık boşlukta yok eder yani

olivia-peter' Alıntı:
Canlı neredeyse tanınmayacak seviyede :( Kabuk kötü, sanırım salınım yapan birşeyde varmış su içinde. Katmanlarıda hiç atamamış.

Yemlerde acil olarak alınmalı. Küçük de değil aslında ama büyümemiş tabi.

Kabuk boyu kaç cm? Yüzmede bir anormallik var mı? Bu bilgiler gelince yazılırsa iyi olur.
Su ısısı ve kuru alan ısısı sabitlenmeli. Sağlığı iyise kabuk müdahalesi başlanır.

evet ne yazık ki durumu çok kötüü :'( umarım yaşarr benimde bi kaplumbağam olur .....
şu an yağtığım yemini aldım derin bir leğen yaptım ona bu günde karbonatla temizleyip leğeninin içine koyacağım mavi damla almadım onu da alayım mı adam bu da var dedi ama sormadan almayayım dedim belki iyi değilidir....
yemini yemiyor insandan çok korkuyor güneşe bayılıyor....
şu an kuru alanda alayım mı leğenin içine yoksa biraz nemlendirip geri mi koyayım veteriner bir arkadaşım kuru yerde bir iki gün besleme tedavisi yapabilirsin dedi ?

kabuk boyu 5-6 cm civarında şu an yemek yemiyorrr hiç hareketsiz öylece duruyor :'(

cem' Alıntı:
foruma hoşgeldin. hayvanı kurtardığın için tebrikler.

hayvan gerçekten kötü durumda sevindirici kısmı şekil bozukluğu ve deformasyon olmaması. arka kısım biraz eğilmiş ama zamanla toparlar. şu anki haliyle mantar gibi mikrobik bir durum yok. yoğunlaşmış kireç üstü suyun kirli olması bu rengi almasına neden olmuş.

ıslak temiz diş fırçasına karbonat döküp yavaşça kabuğu ovala. göz ve derisine gelmesin. bu işlemi yaptıktan sonra durulayıp bir kez daha yap şu anda elinde akvaryum suyu yok dolayısıyla ılık su ile durulama yaparsın.

akvaryum alman kap'dan daha sağlıklı olur. mümkünse 100 litre civarı alman uzun süre akvaryumu değişmeden kullanmanı sağlar. hazır akvaryumda alabileceğin boy 80*en 30 veya 35*40h yükseklikte olsun.

ekipmanlar konusunda detaya girmeyeceğim. neslihanın yorum 10'da verdiği link bakım için gerekli bilgileri anlatıyor.

akvaryumda kullanacağın su içme suyu veya içme suyu takviyeli şebeke suyu olsun. kireç oluşumunu önler. suyu şimdilik 15-20 cm kadar koy hayvan uzun süredir o küçük kapta kalmış kaslar tam gelişememiş. bu sebeple fazla derin lmasın zamanla yüzmesine bağlı yükseltirsin. pürüzsüz taş veya ters çevrilmiş bardak ile ilk aşamada kuru alan yap. hayvan çıkabilsin. ısıtıcı lambası yoksa bardak veya taş hangisini kullanacaksan hayvanın gövdesi su içinde kafasını su dışında dursun böylece üşümemiş olur. ama su ısıtıcısı mutlaka olmalı. bunu bugün temin edemeyeceğini varsayarsak akvaryumun yanına yakın koy dursun. hayvan ısıtıcı yüzü görmediği için ilk bir iki gün böyle durmasında sakınca yok. yalnız sıcak su takviyesi gibi suyun ısı sabitliğini bozma bu hasta eder. su sabit ısıda olmalı. alacağın akvaryumun hacmine göre ısıtıcı ve ekipman önerisinde bulunuruz.

ertesi gün kabuğa karbonat uygulamasını tekrar yap. arkasından alt ve üst resimlerini gönderirsin duruma bakarız.

hayvana dışardan hiçbir ürün verme alacağın yemler sera raffy P ve jbl, tetra, sera markalarından birinin gammarusu olsun. reptomini bir süre için alma hayvan sürekli yem harici ürün yediği için reptoyu yemek istemeyebilir yem ziyan olmasın. son kullanma tarihlerine dikkat et. en azında 1 senelik ömrü olsun.

günde sabah akşam iki öğün toplam kafa hacmi kadar olacak. sabah raffy p akşam gammarus verirsin. bir süre bu şekilde devam et hayvan yeme alışsın. yemi bir kenarda ölçüle sonra yedikçe teker teker verirsin hepsini birden suya atma. yemezse hem su kirlenir hem yem heba olur. bir süre sonra sana alışınca elinden yemeye başlayacaktır.

raffy P içindeki kırmızı yemler mineral yemdir. bu yem çeşitli mineral vitamin ve kalsiyum ihtiva eder. bu yemi ya bir günde iki öğünde ya da birbirinden uzak günlerde tek öğünde verirsin.

ekipmanları tabi ki sağlarım ama sonra önümde boş bir akvaryum kalırsa hüngür hüngür ağlarım korktuğum bu :'( canlılara karşı biraz hassasım şöyle bir çözüm geliştirdim uygun mu mesaim bitip çıkarken kuru yerde tutacağım böylece ısıyı daha rahat sağlamış olurum ? kuru yerde kalma sürleri ne kadar hiç kurutmadan sulu olarak bırakırım zaten kuruması için biraz zaman gerekiyor yaklaşık 12 saat kuru kalmış olacak

aldığım yemi yemiyor bende bir parça sucuk verdim çok aç biliyorum yemek yemesi lazım iki defa dışkısını da yapmış

http://www.sahibinden.com/ilan/hayvanlar-alemi-aksesuarlar-balik-sooook-fiyat-181248018/detay

elime aldım boşta kaldı el ve ayakları bende tam ortadan tutuyordum alttan resmen içini hissettim sanırım kabuğu çok incelmiş hızla altına baktım delinmiş gibi geldi çok şükür öyle bişey yok ama durumu hakketen kötü şu an suyun içinde öylece duruyor arada kafası kaldırp beni izliyor ona doğru bir hareket hissettiğinde direk saklanıyor ama en azından şu dürtüsü kayboldu onu ilk gördüğümde sürekli kabına tırmanıp çıkmak istiyordu ama şimdi öyle bir hareket yapmıy suyu temiz ve sıcak sanırım birazda olsa rahatlamıştır eğer yaşatabilirsem ona çok iyi bakacağım ama hastalanmış üşütmüş olabilme ihtimali de var ve bulunduğum şehirdeki vet leri aradım malesef ki bilgiye sahip değilller

Geri