Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kurtarılmış su kaplumbağası

Cvp: kurtarılmış su kaplumbağası

bu hayvanlarda tükürük bezi yoktur dolayısıyla kuru yerde yiyemezler. ikincisi su her daim olmalı. kabın içine bir tane kuru alan yap kenarlardan atlayıp kaçma ihtimali olabilir onun için ortada bir yerde olsun. deveboynu veya masa lambası var ise 40-60 W eski tip armut ampul takıp 40 W ise 15 cm 60 W ise 18-20 cm mesafeden konumlanacak. sıcaklandığında suya inip içecek yüzecek. en azında 30 litrelik bir akvaryum iyi olur. su için ısıtıcı mutlaka olmalı. kuru alan, iç derece, kuru alan için lamba. bunlar hayvanın üşümemesi için gerekli malzemeler. mutlaka alınmalı. şimdilik büroda kalorifer çalışıyorsa kabı yanına yakın ama değmeyecek biçimde koy. vücut su içind kafa dışarıda durabileceği bir malzeme olsun.

hayvanın güneşlendiği yerde cereyan esinti olmasın. klima altı olmasın. hayvanı dışarı çıkarmamalısın. kapta dursun. kaplumbağa ile ilgili işlemlerde öncesinde el yıkanmalı bu hayvanın mikrop kapmaması için sonrasında el yıkama ise senin sağlığın için. salmonella bakterisi taşırlar. antibakteriyel sabun kullanılmalı.

mavi damla sudaki bakteri oluşumlarını yok eder. deep fix metilen mavisi varsa ilk tercihin o olsun. yoksa ichthyo alırsın. bundan kaba bir damla yeterli olur. ve sonraki su eklemelerinde yine bir damla damlatırsın. fazla damlatma.

kabuğa uygulamayı yavaş yapacaksın. üstteki pislik çıksın kabuk ısıyı iyi alsın. dediğim iki yemi al. kırmızıdaki kalsiyum hayvana iyi gelecektir. kabuk boyu 5-6 cm ise eczaneden devit damla alıp bu hafta uzak günlerde iki gün bir yeme bir damla damlatıp ilk olarak ver ama raffy P'nin açık renk olanlarından birine damlatırsın. sonraki haftalar bir gün olacak. olurda yeme iki damla gelirse o yemi verme at. fazlası zararlıdır.

tekrar edeyim sakın kuru bir yerde bırakma. sadece bizim dediklerimizi uygula.

yüzmesi güzel. bu kaslarını geliştirir. ama enerjisini bu yönde harcayacağı için üşümeye karşı zayıf olacaktır buna dikkat et.

cem' Alıntı:
bu hayvanlarda tükürük bezi yoktur dolayısıyla kuru yerde yiyemezler. ikincisi su her daim olmalı. kabın içine bir tane kuru alan yap kenarlardan atlayıp kaçma ihtimali olabilir onun için ortada bir yerde olsun. deveboynu veya masa lambası var ise 40-60 W eski tip armut ampul takıp 40 W ise 15 cm 60 W ise 18-20 cm mesafeden konumlanacak. sıcaklandığında suya inip içecek yüzecek. en azında 30 litrelik bir akvaryum iyi olur. su için ısıtıcı mutlaka olmalı. kuru alan, iç derece, kuru alan için lamba. bunlar hayvanın üşümemesi için gerekli malzemeler. mutlaka alınmalı. şimdilik büroda kalorifer çalışıyorsa kabı yanına yakın ama değmeyecek biçimde koy. vücut su içind kafa dışarıda durabileceği bir malzeme olsun.

hayvanın güneşlendiği yerde cereyan esinti olmasın. klima altı olmasın. hayvanı dışarı çıkarmamalısın. kapta dursun. kaplumbağa ile ilgili işlemlerde öncesinde el yıkanmalı bu hayvanın mikrop kapmaması için sonrasında el yıkama ise senin sağlığın için. salmonella bakterisi taşırlar. antibakteriyel sabun kullanılmalı.

mavi damla sudaki bakteri oluşumlarını yok eder. deep fix metilen mavisi varsa ilk tercihin o olsun. yoksa ichthyo alırsın. bundan kaba bir damla yeterli olur. ve sonraki su eklemelerinde yine bir damla damlatırsın. fazla damlatma.

kabuğa uygulamayı yavaş yapacaksın. üstteki pislik çıksın kabuk ısıyı iyi alsın. dediğim iki yemi al. kırmızıdaki kalsiyum hayvana iyi gelecektir. kabuk boyu 5-6 cm ise eczaneden devit damla alıp bu hafta uzak günlerde iki gün bir yeme bir damla damlatıp ilk olarak ver ama raffy P'nin açık renk olanlarından birine damlatırsın. sonraki haftalar bir gün olacak. olurda yeme iki damla gelirse o yemi verme at. fazlası zararlıdır.

tekrar edeyim sakın kuru bir yerde bırakma. sadece bizim dediklerimizi uygula.

yüzmesi güzel. bu kaslarını geliştirir. ama enerjisini bu yönde harcayacağı için üşümeye karşı zayıf olacaktır buna dikkat et.

tamm sen bunları yazmadan ben onu temiz ve güzel kireçsiz bir su ile su kabına koydum aynen suyu da kalariferin yanında öğleden sonra güneşini çok güzel alacak bir yerde ve güneşlenme başladığında kalariferden uzaklaştırıyorum ısı artmaması için dün güneşin tadını harika bir şekilde çıkarttı ama bu gün güneş pek yok...
bu gün david de alacağım ve dediğin yemleri ve mavi suyuda not ettim hafta sonu onları da temin edeceğim...
akvaryumlara bakmaya başladım küçük almak yerine büyük almam daha mantıklı olacak ancak bakımı nasıl ne kadar sürede komple yıkanması gerekiyor eğer bakımını yapamazsam o da problem olur ilerde...
onun kaçamayacağı yükseklikte kabı o yüzden yana bitişik yaptım kuru alanını şu an suyun içinde kuru alanın farkında değil bir sakıncası var mı kuru alanını kullanması lazım mı ayakları yere değiyor şu an...
ilk suyun yüksekliğini fazla yaptım yavaşça koydum içine yüzüşünü görmek için biraz ayakları yavaş gibi ama genede derine daldı ve yüzdü ama yorulmasın diye su seviyesini azalttım şu an kalariferli tarafta durmayı tercih ediyor...
bilgiler ve destek için teşekkürler

su hayvanın boyunun iki katı kadar olsun. bu şekilde kuru alana tutunmayı öğrenir bir kereliğe mahsus güneş varken kuru alana koy ne olduğunu anlasın. taş rahat çıkabileceği gibi değil mi kaymasın hayvan. kalorifer yanında dursun sürekli birkaç cm boşluk olsun ama suyun ısısında değişiklik olmasın.

uygun akvaryumu aldığında gerekli ekipmanları söyleriz onları petshoptan alma nette yarı fiyatına satılıyor. komple alırsın. temizliğini aldığında anlatırız. hayvan küçük ve tek olduğu için kirlenme fazla olmayacaktır.

yem vereceğin zaman ilk önce elden vermeye çalış yemezse önüne birer birer yedikçe atarsın. elden yemeye başlaması sana alışmasını kolaylaştırır.

cem' Alıntı:
su hayvanın boyunun iki katı kadar olsun. bu şekilde kuru alana tutunmayı öğrenir bir kereliğe mahsus güneş varken kuru alana koy ne olduğunu anlasın. taş rahat çıkabileceği gibi değil mi kaymasın hayvan. kalorifer yanında dursun sürekli birkaç cm boşluk olsun ama suyun ısısında değişiklik olmasın.

uygun akvaryumu aldığında gerekli ekipmanları söyleriz onları petshoptan alma nette yarı fiyatına satılıyor. komple alırsın. temizliğini aldığında anlatırız. hayvan küçük ve tek olduğu için kirlenme fazla olmayacaktır.

yem vereceğin zaman ilk önce elden vermeye çalış yemezse önüne birer birer yedikçe atarsın. elden yemeye başlaması sana alışmasını kolaylaştırır.

koyduğumda duruyor zaten ama azıcık hareket olduğunda yanından geçerken falan saklanmaya çalışırken suyun içine gidiyor sonra da orda öylece kalıyor...
tamm şimdi uygun ısıda bir miktar daha su eklerim eğer bu haftayı çıkarır ve aldığım yemlerden bir tane de olsa yerse haftaya ona çok güzel bir akvaryum yapacağım ....
peki ben şunu öğrenmek istiyorum sürekli suyun içinde ve boyun dışarda kaldığında yorulmuyor mu kuru alana çıkıp dinlemesi gerek değil mi ? bu kafası ya dışarda ya da içine gömül bi şekilde suyun içinde öylece duruyor...
birde elime ilk defa sabah aldım incelemek maksadıyla eldivenle tabi ki...
aşırı zayıfff içi boş gibi offf kurtulsunn :'(

şu an yemiyor iştahla yiyeceği yem hangisi bir kaç gün çiğ balık karides vs.. versem mi enerjisi gelene kadar ?

dışardan bir şey verme özellikle tatlı ve tuzlu yiyecekler menüsünde yok zararlıdır. tuz böbreklerini tatlı yiyecekler pankreasını zorlar. işlenmiş et ve türevleride içindeki kimyasallar bakımından zararlıdır. dediğim iki yemi al raffy P ve tetra, sera veya jbl gammarus al. bu markaların dışında bir ürün alma. gammarus, kurutulmuş tatlı su karidesinin bir türevidir.

bunlar su canlıları suyun kaldırma kuvvetide var. o şekilde uyumaya alışıklar.

mümkün olduğunca rahatsız etmemek gereklidir. tedirgin olduğunda kendini güven duyduğu suya atar. fazla ayak altı bir yerde durmasın gerekmedikçe eline de alma. bu hayvanı tedirgin eder ve her yaklaştığında bu hissiyatla senden uzaklaşmak isteyecektir. yem verdiğinde de yanından uzaklaş. ilk bir kaç gün stresi gitsin. hayvan doğru dürüst insan yüzü görmemiş alışma süreci olsun.

tamam bu yemleri iş çıkışı temin edeceğim içi renkli renkli olan yemden aldım dış kabına dikkat etmedim direk cam küçük bir kavanoza boşalttım attım kabını çünkü ama yemedi sucuk yiyor sadece sanırım onlara alışmış...
insan yüzü görmediği gibi gün yüzü de görmemiş şu an güneşlenmeye başladı kafasını 2-3 cm kadar uzatıyor güneşleniyor keyif aldığı belli...
çok fazla rahatsız etmemeye çalışıyorum lakin kontrol etmek istediğimden bakıyorum ara ara ve yemek yedirmeye çalışıyorum....
şu an keyif de fotograf atmayı beceremiyorum atabilsem keyfini göndermek isterdim suyunun ılıklığıda çok güzel hem güneşin hemde ortamın sıcaklığını alıyor...
çıkıştada kabını kutu içine koyacağım etrafına da sıcak su torbası koyacağım ilkel yöntemlerle dereceyi tutturmaya çalışacağım eve getir götür yapmak istemiyorum akvaryuma geçmek nasip olursa o zaman bu dert kalmaz

Yemin ne olduğunu bilmek gerek dahası son kullanma tarihinin bilinmesi. Sucuk olmaz. Çok zaruri halde yağsız kıyma parçası cezvede kaynamış suya ağzına sığacak kadar bir parça atılır. 1-1.5 dakika sonra alınıp soğutup verirsin. Ama şu an için yoksa ver sürekli verirsen yemden soğur ve yemez.

Sıcak torba uygulaması yapma. Kalorifere yakın dursun gece çalışmıyorsa esintisiz bir yere alırsın. Su mutlaka sabit ısıda olmalı. Ani ısı değişikliği hasta eder.

dün bir arkadaş tavsiye etmişti onu aldım serra raffy olmalı alırken kontrol ettim de sonra unuttum...
son kullanma tarihinde sıkıntı yoktu ona da baktım ama yeme yanaşmadı bile sucuk atınca hapur şupur yedi bir parça çok iştahı yok gibi...
akşam kapatılıyor kalorifer onun için sabit tutmam lazım...
arkadaşımın da su kaplumbağası var o da akvaryumda bakıyor ama ne yazık ki kabul etmedi bizi :'( hasta olabilir bulaşabilir dedi 7 yıldır bakıyor o da

Bu hayvanda baska hicbir belirti yok kabuk disinda kabuk icin asil gerekli olan o kabuklardan kurtulup alttan duzgun kabuklarin gelmesi yani bir akvaryum, zatrn hayvanda bir hastalik yok kotu bakim yuzundrn agir kireclenme var yemleri almaniz iyi ama kuru alan lambasi kuru alan isitici v ede akvaryum hemen almaniz gereken cok muhim malzemeler, bunlari alinca hayvan yemek yemeye baslar yememe nedenleri genelde alisamamak ve duzgun isinin saglanmamasi yuzunden metabolizmanij cok yavas calismasi

Korkmayin hayvan kurtulur kirec olayi olumcul degildir, sadece her gun yem vermeniz zaten yeterli, yani isyerinizde yasayabilir

Hazir gida asla vermeyin , bu boyda her hayvanin alt kabugu tutunca orfanlari hissediliyor ayaklarini hareket ettirince falan hissetmeniz normal yani

Alisarp' Alıntı:
Bu hayvanda baska hicbir belirti yok kabuk disinda kabuk icin asil gerekli olan o kabuklardan kurtulup alttan duzgun kabuklarin gelmesi yani bir akvaryum, zatrn hayvanda bir hastalik yok kotu bakim yuzundrn agir kireclenme var yemleri almaniz iyi ama kuru laan lambasi kuru alan isitici vede akvaryum hemen almaniz gereken cok muhim malzemeler, bunlari alinca hayvan yemek yemeye baslar yememe nedenleri genelde alisamamak ve duzgun isinin saglanmamasi yuzunden metabolizmanij cok yavas calismasi

Korkmayin hayvan kurtulur kirec olayi olumcul degildir, sadece hergunyem vermeniz zaten yeterli, yani isyerinizde yasayabilir

kabuk aşırı yumuşak yer yer sünger gibi ve yosunumsu olmuş kokuyordu ilk geldiğinde düb tuzlu su banyosu yaptırdım kafası hariç suyunuda bir kaç defa değiştirdim kokusu gitti....
akvaryum almayı istiyorum balıkçılardan mı yoksa internetten mi bilemedim almışken 150 ltlik bir akvaryum düşünüyorum iyileştiğinde yanına eş alırım illaki...
nerden bakayım akvaryuma internet sakıncalı mı olur ? kargo vs...
yemek yemiyor çok az yiyor ama işte yaşamazsa akvaryum sorumluluğunu almak istemiyorum başımda yeterince evcil hayvanım var bi o kadar da sokak hayvanlarına bakıyorum...
akvaryumu sadece bu minik için alacağım anlayacağınız....

Alisarp' Alıntı:
Hazir gida asla vermeyin , bu boyda her hayvanin alt kabugu tutunca orfanlari hissediliyor ayaklarini hareket ettirince falan hissetmeniz normal yani

tamam hazır gıda vermeyeceğim ama yemeyince aç kalmasını istemedim açıkçası ondan da bi parçacık yedi zaten...
öylemii bilmiyorudm hiç ilgilenmediğim için o an panik oldum çok üzüldüm zayıf olduğu için böyle olduğunu düşündüm....

yupppiii kendiğinden kuru alana çıktı biraz orda güneşlendi ve suya geri indi

arkadaşlar nerden temin edebilirim akvaryumu ?

istanbulda iseniz bizim foruma mas akvaryum yapıyor. ömürlük için özel yaptırmak gerek belli bir cam kalınlığı olmalı. hayvanlar 25-30 cm kabuk boyuna ulaşıyorlar o açıdan uygun bir ölçü ister. ama ara geçişli düşünürsen. hazır akvaryum alabilirsin. bazı petshoplar kampanya yapıyor. hesaplıya bulunabilir.

sabit ısı derken sürekli aynı ısıda olmasını kastetmedim. su ısıtıcısı varken aynı ısıda olmalı. ama su ısıtıcısı olmadığı durumda dış ortam ısısına göre suyun kademeli olarak yavaşça soğuması ya da ısınması gerekli bu süreçte hayvan kendini o ısıya adapte edebilir. sıcak su takviye ve destekleri ani ısı değişmesi yapacağı için hayvan adapte olamaz ve etkilenir. hasta olur. onun için suyu sıcak tutmana gerek yok. hayvan ısıtıcı yüzü görmediği için duruma alışık. o şekilde bırakır çıkarsın. ısıtıcı aldığında belli bir ısıyı ısıtıcı sabitler.

yemi keşke kutusundan çıkarmasaydın. o kutu yem ömrü için koruma sağlıyordu. kavanoza aldığına göre onu ışık ve ısı görmeyen bir yere koy. yem aldığında hemen kapağını kapa havayla fazla temas edip kurumasın.

ben ofisime bir akvaryum düşünüyorum dekoratif bir şey istiyorum bu yüzden ahşap masalı vb... internetten ceylan mobilya diye bir yere baktım güzel modeller var 120x45x30 gibi bir ölçü düşünüyorum maalesef ist değilim bulunduğum şehirde bu tarz bir yer var mı bilmiyorum çünkü daha önce hiç ilgimi çekmemişti ama petshop tarzı yerlerde hazırını görüyorum tabi ki ama ben değişik bişey istiyorum...
bu bızdıkla başlayalım umarım aldığım akvaryumda yaşamak ona kısmet olur...
tamm anladım ısı olayı bir sıcak bir soğuk değil sürekli aynı ısı...
yemi bu gün daha bilinçli alacağım verdiğiniz isimleri tercih edeceğim....
bir arkadaşımın kullanmadığı akvaryumu varmış niye kullanmıyorsun dedim akvaryumdaki balıkları peşpeşe ölmüş demekki hastalanmış zaten benimkinin durumu kritik birde akvaryum pisse hiç kaldıramayız o yüzden onu tercih etmeyeceğim

yükseklik en azından 50 cm olsun. 60 cm daha iyi olur. cam üstü kuru alan yaptırman durumunda kaçış boşluğu için en az 10 cm boşluk lazım. koyulacak silis kumda bir 7 cm yüksekliğinde olsa su için alan kalmayacak. akvaryum içi kuru alan yaptığında daha da boşluk bırakacaksın. bu boşluk kuru alan yükseltisinde hayvan dikleme ayak üstü durduğunda kafası cam üstüne uzanmayacak kadar olmalı. cam üstü kuru alanı ömürlük olarak yaptırdığımız için minimum 30 cm yüksekliğinde olmalı.

arkadaşındaki akvaryumu geçici olarak kullanabilirsin. sadece siliconlarının hala yumuşak olduğuna emin ol sertleşmişse camların sökülüp silikonun yenilenmesi gerekir. sterile etmek için içini önce temiz bulaşık süngeri ve su ile bir parti temizledikten sonra suyu alıp temiz su koyup içine yeterli oranda tuz döküp erit. bir iki gün beklet. arada bulaşık bezi ile tekrar geçersin üzerinden. sonra suyu boşaltıp dipte kalanı bez ile emdirdikten sonra duruma göre bir iki defa suyu doldur boşalt yapar en son normal su ekleyip su ısısı dengeye gelince hayvanı alırsın akvaryuma. 

mobilyaya gelirsek önce akvaryumun ölçüsünü ayarla ona göre mobilya yaptır. tahminen yarım ton çekecek birşey olmalı. ayaklı değil tam taban yere oturmalı.

burada bendeki mobilya gibi. suya dayanıklı olsun MDF.
mailto:/forum/konu-akvaryum-nihayet-geldi.html

Kabukta yosunlanma devridaim yani filtre olmayan suda olur ust kabuk ele daha kaygan ani yosunluymus gibi gelir her hangi bir bezle kabugbu hicbirsey kullanmadan silerseniz gecer, zayiflik olayi bahsettigim gibi

Akvaryum uygun filtrasyonla 6 ay gider bu hayvana sirf su degisimi sifir dipcekimi

cem' Alıntı:
yükseklik en azından 50 cm olsun. 60 cm daha iyi olur. cam üstü kuru alan yaptırman durumunda kaçış boşluğu için en az 10 cm boşluk lazım. koyulacak silis kumda bir 7 cm yüksekliğinde olsa su için alan kalmayacak. akvaryum içi kuru alan yaptığında daha da boşluk bırakacaksın. bu boşluk kuru alan yükseltisinde hayvan dikleme ayak üstü durduğunda kafası cam üstüne uzanmayacak kadar olmalı. cam üstü kuru alanı ömürlük olarak yaptırdığımız için minimum 30 cm yüksekliğinde olmalı.

arkadaşındaki akvaryumu geçici olarak kullanabilirsin. sadece siliconlarının hala yumuşak olduğuna emin ol sertleşmişse camların sökülüp silikonun yenilenmesi gerekir. sterile etmek için içini önce temiz bulaşık süngeri ve su ile bir parti temizledikten sonra suyu alıp temiz su koyup içine yeterli oranda tuz döküp erit. bir iki gün beklet. arada bulaşık bezi ile tekrar geçersin üzerinden. sonra suyu boşaltıp dipte kalanı bez ile emdirdikten sonra duruma göre bir iki defa suyu doldur boşalt yapar en son normal su ekleyip su ısısı dengeye gelince hayvanı alırsın akvaryuma. 

mobilyaya gelirsek önce akvaryumun ölçüsünü ayarla ona göre mobilya yaptır. tahminen yarım ton çekecek birşey olmalı. ayaklı değil tam taban yere oturmalı.

burada bendeki mobilya gibi. suya dayanıklı olsun MDF.
mailto:/forum/konu-akvaryum-nihayet-geldi.html

merhabalarr tümm malzemelrii tamamlanmış 200 lt lik akvaryum aldımm :) çok mutluyum henüz kuramadım temizlik işlemini vs.. yaptırıyorum yarın sabah küçük perimi akvaryumuna bırakacağım istediğim gibi olmadı ama olsun değiştirmek o kadar da zor değil sonuçta...
aldığım ürünler şunlar ;tetraDr.Wu /mezcla , deep reptiivit(suyuna damlattım) jbl / biotopol mavi su bu da suyuna damlatılacak...
sabah attığım yemleri iştahla yediii :) sanırım iyileşecek
sabah yumuşak diş fırçası ile kabuğunu temizledim baya bi kir çıktı biraz yeşile döndü bir kaç gün arayla yapacağım..
şimdilik haberler bunlar yardım ve destek için teşekkürler...

Geri