Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kurtarılmış su kaplumbağası

Cvp: kurtarılmış su kaplumbağası

ısıtıcı ve filtre olarak ne marka ve kaç watt aldın uygun değilse kullanmadan değiştirelim. raffy p'deki kırmızı yem mineral yemdir. o varken damla vitamine ihtiyaç olmaz fazla gelir. suya damlatılması durumunda su düzenini bozar yosun algleri coşturur. akvaryuma geçtiğinde sakın suya damlatma. olurda mineral yem biterse bir yemine bir damla damlatıp yemesini sağlarsın. iştahın kesildiği durumda ele alınıp dik tutularak ağzını açarsa bir damla açmazsa bir dakika arayla iki kez ağız çevresine ruj gibi sürülür ve yutması beklenir. vitaminde doğal ürünlerden oluşan en kaliteli vitamin sera reptilin vitamindir. diğer ürünlerde yapaydır.
mailto:/Product/sera-reptilin-kaplumbaga-icin-vitamin-takviyesi-15-ml

jbl biotopol kullandığında bunu damacana petşişede yap. kaplumbağalar balıklardan farklıdır. 1 gün beklesin hayvan suda iken damlatma sakın. ilk akvaryum suyuna koyabilirsin. bir gün sonra da hayvanı. kısmi su değişimleri için bir kaç pet şişe su kenarda tut. bunların içine uygun miktarda damlatıp bekletirsin. bu arada su ortam ısısına gelmiş olur. kapağı az biraz toz girmeyecek şekilde açık olsun. içindeki klor uçsun. içme suyu kullanırsan onda biotopol kullanma o arıtılmış sudur. lavabo altı arıtma sisteminde de suya damlatılmaz.
https://www.jbl.de/tr/akvaryum-tatli-su-urunler/detail/2316/jbl-biotopol

akvaryum hayırlı olsun. hayvan bayağı rahat edecek.
lamba olarak alacağın en kullanışlı ürün bu. iki tane alacaksın. biri ısıtma için biri uv ampul veya öncesinde kuru alanda uyumak isterse 40 W mavi bulamazsan yeşil renk armut ampul için
http://www.elektrikmarket.com.tr/Horoz-HL067-E27-60W-Masa-Lambasi,PR-50756.html

lambalar için zamanlayıcı almalısın böylece zamanı gelince kendi kendine yanar söner.
mailto:/forum/konu-ucuz-zamanlayici.html

ısıtma lambası olarak
mailto:/forum/konu-isitma-ve-gunduz-isigi-icin-ampul-ecolite-52-w.html

uv ampul en uygun burada. 13 W olanı kalmamış. 13 W 18 cm mesafeden; 25 W, 28 cm mesafeden konumlandırılır. uvb içerikli olanlar ısı vermez. ısıtma lambası takviyesi gerekir. bu alınana kadar eczaneden devit alınıp haftada bir yemine bir damla damlatılıp verilir. bu max 3 aydır. sonrasında zararlı olur. D3 vücutta kalsiyuma bağlanıp atılmasını önler.
mailto:/evcil-hayvan/exo-terra-reptile-uvb100-compact-25w-5-0-uvb-151282875

cem' Alıntı:
ısıtıcı ve filtre olarak ne marka ve kaç watt aldın uygun değilse kullanmadan değiştirelim. raffy p'deki kırmızı yem mineral yemdir. o varken damla vitamine ihtiyaç olmaz fazla gelir. suya damlatılması durumunda su düzenini bozar yosun algleri coşturur. akvaryuma geçtiğinde sakın suya damlatma. olurda mineral yem biterse bir yemine bir damla damlatıp yemesini sağlarsın. iştahın kesildiği durumda ele alınıp dik tutularak ağzını açarsa bir damla açmazsa bir dakika arayla iki kez ağız çevresine ruj gibi sürülür ve yutması beklenir. vitaminde doğal ürünlerden oluşan en kaliteli vitamin sera reptilin vitamindir. diğer ürünlerde yapaydır.
mailto:/Product/sera-reptilin-kaplumbaga-icin-vitamin-takviyesi-15-ml

jbl biotopol kullandığında bunu damacana petşişede yap. kaplumbağalar balıklardan farklıdır. 1 gün beklesin hayvan suda iken damlatma sakın. ilk akvaryum suyuna koyabilirsin. bir gün sonra da hayvanı. kısmi su değişimleri için bir kaç pet şişe su kenarda tut. bunların içine uygun miktarda damlatıp bekletirsin. bu arada su ortam ısısına gelmiş olur. kapağı az biraz toz girmeyecek şekilde açık olsun. içindeki klor uçsun. içme suyu kullanırsan onda biotopol kullanma o arıtılmış sudur. lavabo altı arıtma sisteminde de suya damlatılmaz.
https://www.jbl.de/tr/akvaryum-tatli-su-urunler/detail/2316/jbl-biotopol

akvaryum hayırlı olsun. hayvan bayağı rahat edecek.
lamba olarak alacağın en kullanışlı ürün bu. iki tane alacaksın. biri ısıtma için biri uv ampul veya öncesinde kuru alanda uyumak isterse 40 W mavi bulamazsan yeşil renk armut ampul için
http://www.elektrikmarket.com.tr/Horoz-HL067-E27-60W-Masa-Lambasi,PR-50756.html

lambalar için zamanlayıcı almalısın böylece zamanı gelince kendi kendine yanar söner.
mailto:/forum/konu-ucuz-zamanlayici.html

ısıtma lambası olarak
mailto:/forum/konu-isitma-ve-gunduz-isigi-icin-ampul-ecolite-52-w.html

uv ampul en uygun burada. 13 W olanı kalmamış. 13 W 18 cm mesafeden; 25 W, 28 cm mesafeden konumlandırılır. uvb içerikli olanlar ısı vermez. ısıtma lambası takviyesi gerekir. bu alınana kadar eczaneden devit alınıp haftada bir yemine bir damla damlatılıp verilir. bu max 3 aydır. sonrasında zararlı olur. D3 vücutta kalsiyuma bağlanıp atılmasını önler.
mailto:/evcil-hayvan/exo-terra-reptile-uvb100-compact-25w-5-0-uvb-151282875

öncelikle evet baya rahat edecek onun için çok mutluyum...
su motoru venusaqua 15w 880 L/H yazıyor...
dün ısıtıcıyı koymayı unutmuşlar bu yüzden akvaryum hazır lakin geçemiyorum...
evdeki arıtıcının suyundan getireceğim jbl çok az oranda eklerim söylediği oranın1/3 lük mesela....
ben şuna çok takıldım silist kumdan bahsetmiştim o olmalı diye onu aldım fakat o kadar yıkamamıza rağmen hala beyazlık kaldı onu nasıl yapmalıyız temizleyenler belki 10 defa yıkayıp döktük hala çıkıyor dediler nasıl yapalım onu ?
birde su ısıtıcı var ayrıyeten mi lamba alacağım kuru alan için ?
sürekli yanındayım ben onu gerçek güneşle güneşlendirmeyi düşünüyorum uv ışınına gerek var mı ?
günlük yaklaşık 3 saat güneşlenme yaptırabilirim bence bu daha sağlıklı gibi ....
diğer detayları inceliyorum sanırım eksiklerim var bir filtre bir ısıtıcı yeterli değil
mango kökü istedim kaplumbağaya olmaz mineral öldürür bu dedi

Hayir kasinmalari ve kabuklarini atmalari icim gereklidir bir diger ozelligi ise suyu yumusatmaktor ki buda bizimkiler icin iyi birsey

Filtre dis filtre olmali butceyi soylerseniz onerilerde bulunuruz isitici olarak jbl protemp 200 w oneririm

Isitici lama kesinlikle gerekli, bu havalarda guneslendirme yapamayiz hayvan usutur, cam arkasindan ise gunesin neredeyse butun yararli isinlari absorbe olur

Silis kumi karistirarak birkac kere kaynattiktan sonra bu yeterli olur akvaryuma ilk su koyunca suyu boraz bulandirip tortu birakabilir onlari filtre bir gune halleder

Alisarp' Alıntı:
Hayir kasinmalari ve kabuklarini atmalari icim gereklidir bir diger ozelligi ise suyu yumusatmaktor ki buda bizimkiler icin iyi birsey

Filtre dis filtre olmali butceyi soylerseniz onerilerde bulunuruz isitici olarak jbl protemp 200 w oneririm

Isitici lama kesinlikle gerekli, bu havalarda guneslendirme yapamayiz hayvan usutur, cam arkasindan ise gunesin neredeyse butun yararli isinlari absorbe olur

merhaba teşekkürler bilgi için...
tamam su motorunu değiştireyim dış filtre motoru ile....
kuru alan için lamba bakacağım tamm ama bir kaç gün bu şekilde olmalı haftaiçi halletmiş olurum...
mango kökü için aklım karıştı onun için biraz araştırma yapacağım adam satacağı şeye hayır olmaz dedi anlayamadım ? onun yerine hindistan cevizine sarılı bir tür çim önerdi bunu yiyebiliyor bunu öneririm dedi...

Biz hepimiz mango koku kullaniyoruz yani zararsiz ve gerekli birsey, cimi gercekten yiyebilecek bile olsa hemen bitirir yani bosa para, akvaryum boyutlari neydi filre onerelim
Hayvan kotu kosullardan geldigi icin haftaici halledilse sorun olmaz

Alisarp' Alıntı:
Silis kumi karistirarak birkac kere kaynattiktan sonra bu yeterli olur akvaryuma ilk su koyunca suyu boraz bulandirip tortu birakabilir onlari filtre bir gune halleder

evet silis kum unutmuşum adını :) o zaman ben kaplumbağayı koymadan önce boşta su motorunu çalıştırayım uygun hale gelsin

Alisarp' Alıntı:
Biz hepimiz mango koku kullaniyoruz yani zararsiz ve gerekli birsey, cimi gercekten yiyebilecek bile olsa hemen bitirir yani bosa para, akvaryum boyutlari neydi filre onerelim
Hayvan kotu kosullardan geldigi icin haftaici halledilse sorun olmaz

200 lt lik akvaryum...

bu akvaryumda kaç tane yaşayabilir gelişimlerinide düşünürsek bir tane daha alabilirmiyim ? yalnız kalmasın birde biraz toparladıktan sonra balık koymayı düşünüyorum ne dersiniz 2-3 ay sonra yakalayamazmış ben yer diye düşünmüştüm

Konudan biraz koptum takip edemedim ama oldukça ilerlemiş işler ilginiz için teşekkürler bir hayvan kurtarıyorsunuz.
200 Lt akvaryum tek hayvan için oldukça iyi bir ölçü rahat yaşar, iki hayvan olursa büyüdükleri vakit tekrar değiştirmeniz gerekir. Yani bence hayvan başına 200lt en güzeli. Ayrıca sosyal hayvanlar değillerdir. Canı sıkılmaz arkadaş ihtiyacı duymaz, yanında bir tane daha olması sadece gelişimlerinde birbirinden etkilenmelerini sağlar. Eğer yumurtlama yavru alma gibi planlarınız yoksa tek hayvanda kalın derim.
Balık konusu herzaman tartışılmıştır forumda, ben koyulmamalı diyorum. Eninde sonunda yerler! Yakalama konusunda, kaplumbağalar avcı balıklar da avdır ;) Yani yakalar.

Bu arada akvaryum ölçülerini yazmanız alacağınız bilgilerin ve önerilerin daha doğru olmasını sağlayacaktır. Uzunluk, derinlik, yükseklik şeklinde belirtmenizde fayda var.

Suan olmasa bile onunde sonunda yakalayacaktir, 200 litre olmayabilir petshoplarbu konularda yalan soyluyor rmin olmak icin istedim olculeri yani

Evet bos olarak akvaryum donmeli birgun

Bende bir adet kaplumbag oneririrm

olivia-peter' Alıntı:
Konudan biraz koptum takip edemedim ama oldukça ilerlemiş işler ilginiz için teşekkürler bir hayvan kurtarıyorsunuz.
200 Lt akvaryum tek hayvan için oldukça iyi bir ölçü rahat yaşar, iki hayvan olursa büyüdükleri vakit tekrar değiştirmeniz gerekir. Yani bence hayvan başına 200lt en güzeli. Ayrıca sosyal hayvanlar değillerdir. Canı sıkılmaz arkadaş ihtiyacı duymaz, yanında bir tane daha olması sadece gelişimlerinde birbirinden etkilenmelerini sağlar. Eğer yumurtlama yavru alma gibi planlarınız yoksa tek hayvanda kalın derim.
Balık konusu herzaman tartışılmıştır forumda, ben koyulmamalı diyorum. Eninde sonunda yerler! Yakalama konusunda, kaplumbağalar avcı balıklar da avdır ;) Yani yakalar.

evet baya ilerleme oldu kayıtsız kalamadım dün hallettim büyük kısmını biraz eksik ve yanlış aldığım ürün var onlarıda hallederim en kısa sürede....
ben satın almayı hiç düşünmemiştim satın alıp böyle bir ley yapmazdım kurtardığım için bu kadar sorumluluğun altına girdim....
ben canı sıkılmasın diye düşünmüştüm madem öyle gerek yok ama ne yapacak tüm gün minnacık akvaryumun içinde....ben canlıların doğaları dışı üretilip çoğaltılmasına karşıyım...
balık işi şu an için düşüncede sağlık durumunu düzelttikten sonra yüksek ihtimal yaparım....

Alisarp' Alıntı:
Suan olmasa bile onunde sonunda yakalayacaktir, 200 litre olmayabilir petshoplarbu konularda yalan soyluyor rmin olmak icin istedim olculeri yani

Evet bos olarak akvaryum donmeli birgun

Bende bir adet kaplumbag oneririrm

en : 35 yükseklik : 45 uzunluk:95
150 m3 yapıyor doğru söylüyorsun kandırıldım sanırım ama çıkışta su motoru değiştirmeye gideceğim o zaman hallederim....gerekirse iç filtreyi dış filtre ile değiştireceğim arada fiyat farkı çıkar onu vermem teşekkürler uyarı için

mailto:/evcil-hayvan/exo-terra-uvb200-13w-compact-lamba-143463380
bu ürün uygun mu uvb için kaç cm den kullanabilir kuru alanın üzerine mi denk gelmeli ?
bunlar için elektrik düzeneğini nasıl sağlayacağım sanırım 2 ampül eklemem lazım biri kuru alan ısı diğeri uvb için doğrumudur ?

Ürün incelemeyi açamıyorum şuan ama uvb 200 yüksek oran, çöl hayvanları için. Uvb 100 olacak 13 w uygun

Evet 2 lamba olacak biri 60w ısıtma ampulu için diğeri 40w da olur uvb ampul için

mailto:/evcil-hayvan/exo-terra-reptile-uvb100-compact-25w-5-0-uvb-151282875 urun bu biraz zam gelmis yalniz,
mailto:/forum/konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu-10252.html bu linkte yaziyor aydinlatma nasil olmali, 25 watt olan 27-28 cm den konumlanacak, 1 litre 1 dm3 e esit sizinkide aynen 150 litreymis,bu boyutta iyi ama kaplumbagalar icin en ve yukseklik 50 olsa daha iyi olur
Dis filtrede kotu markalar vrmemesine dikkat edin eheim, tetra en iyileridir yoksa dolphin gibi bir marka versin 1000l/s civari olursa iyi olur, icine koymaniz gerekn malzemeleri siz alinca yazariz

Gitmeden yazp gitmistim hic o markalara rastlamadim o yuzden degistirmedim ne oldugu belli olmayan dis filtreler 200 tl den basliyordu cok kotu oldugu belli olan 80 tl diydi oyle olunca ic filtrede karar verdim bunun drgisme zamaninda guzel islevli bi dis diltre alirim

Benim aldigim ic filtre altmis tl internetten tetra buldum can petten 150 tl saatte 700 lt demis benim akvaryum 150 lt 100 lt sini doldursam temizlemk icin yeterli olur mu onu iada ederim yenisini yarin siparis etsem ancak carsamba gecr elime o zamana kadar bu sartlarda devam etsem dayanir mi tropic ?

Geri