Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kurtarılmış su kaplumbağası

Cvp: kurtarılmış su kaplumbağası

şu an için iç filtre ile idare edebilirsin hayvan ufak akvaryum büyük ciddi bir kir olmaz.

Kendi deneyimlerime gore ic filtre suan olmasa bile mutlaka sikinti olacaktir, en kisa zamanda almanizi onerririm, tabi kalitesiz bir markadan almaktansa bekleyip iyi birsey almak cok daha mantikli

ama gidipte 150 tl'ye tetra alınmaz. o fiyata değmez. bu filtreyi kaça aldın ?

cem' Alıntı:
ama gidipte 150 tl'ye tetra alınmaz. o fiyata değmez. bu filtreyi kaça aldın ?

bu filtreyi 40 tl ye aldım ama hiç memnun değilim 4 saatir çalışıyor akvaryumun yarısından azı dolu ama filtre hala silis kumun bulanıklığını alıp berraklaştıramadı....
akvaryum tam dolu olmadığı için akvaryumun içine yatay vaziyette duruyor acilen iç filtre önerilerinizi bekliyorum çok maliyetli olmasın lütfen 150 te üst limitim akvaryumun yarısı dolu tek hayvan yaşıyacak

ben bu ısıtıcının suyu ısıttığını nasıl anlayabilirim biraz çalışıyor sonra çalışma lambası duruyor elimle suyu kontrol ediyorum ılık ama doğru derecede olduğunu düşünmüyorum

Bir fotograf koyar misiniz ? Kuru alana gore su seviyesini ayarlariz zaten filtre en azindan 1 gun falan calismali
Seranin sari cam derecelerinden alin, en saglikli sonucc

cam iç derece alarak net ısıyı öğrenebilirsin. böylece ısıtıcıyı ona göre kalibre edersin.

iç filtre olarak bu var. bulabilirsen bunun IPF- 1253 modelini al bulamazsan bunu tek hazne kullanabilirsin diğeri yedekte durur.
http://www.mamaci.net/U1426,244,jeneca-ipf-2253-akvaryum-ic-filtresi.htm

bulanıklığı biraz daha azaltmak için kumu karıştırdıktan sonra maşrapa ile kovaya suyu alıp yeni suyu yavaşça akvaryuma dökersin. bulanıklığın geçmesi 1 gün sürebilir. bir kısmı dibe iner bir kısmını filtre çeker. filtreyi arada temizlemek lazım. bunun için maşrapaya geçirdikten sonra fişi çekip çıkarıp süngeri temizlersin. dik durursa performansı daha iyi olur. yalnız motor su dışında olmasın su soğutur. gerekrse bir miktar daha su ilave edersin.

cem' Alıntı:
cam iç derece alarak net ısıyı öğrenebilirsin. böylece ısıtıcıyı ona göre kalibre edersin.

iç filtre olarak bu var. bulabilirsen bunun IPF- 1253 modelini al bulamazsan bunu tek hazne kullanabilirsin diğeri yedekte durur.
http://www.mamaci.net/U1426,244,jeneca-ipf-2253-akvaryum-ic-filtresi.htm

bu çok ucuz değil mi işlem görür mü ? cam iç derece de alayımm... off bu gün içine koyarım diye düşünürken bir sürü problem çıktııı

Filtre hakkında bilgim yok. Cam iç derece olmalı, su sıcaklığını takip etmek gerekiyor. Sera markanın derecesini tavsiye ederim.

İç derece dikkat edin kırılırsa veya sızdırırsa cıva tehlike.

bu iki dereceden birini al bu sağlam derecedir.
mailto:/Product/jbl-vantuzlu-cam-derece-0-50-c/JPM011932?kat=290

mailto:/Product/sera-vantuzlu-cam-derece-0-50-c/JPM001141?kat=290

bu sitede ucuz piyasada 60 tl'ye satıyorlar. 3 katı fiyatına. onun için netten alınmalı. en kötü yarı fiyatına alınır. yemlerde dahil.

ısıyı el ile algılama yanlış olur. dış ortam soğuksa sıcak gelir. sıcak ise soğuk gelir. ısıtıcının kalibrasyonu hatalı dahi olsa iç derece net ısıyı vereceği için doğru ısıya göre ısıtıcıyı ayarlarsın. dikkat edeceğin konu ısıtıcını ile ilgili işlem yapıldığında fişi önceden çekilip soğuması beklenmeli yoksa sıcakken hava teması camı patlatır.

Eksiklerimi yazdim yarin siparis verecegim ama hepsi farkli yerlerde nasil olacak hepsi bi yerde olsa cok daha avantajli olur cesit yem alacagim, derece ic filtre ,zemin supurgesi ,uvb,kuru alan isi lambasi...alacagim hepsi farkli sitede onerildi :s

Yarin sabh size foto atmk istiyorum bu gun gondermeye calistim olmadi umarim atabilirim onerilerinizi almak isterim yanlis bisey yapmak istemem

yarın alacaklarının listesini yaparsın içlerinde uygun olanları yazarız. öyle alırsın.

kaplumbağamı akvaryuma bıraktım derece ile suyun sıcaklığını kalibre ettim içine konulanlardan değil ölçtüm tam 27,8 i gösterdi 1 saat sonra tekrar ölçtüm gene aynı ısıydı sıkıntı yok yani...ama suyun içinde bir şapşallaştı yüzmedi dibe çöktü dipte yürüdü sonra nefessiz kaldı yüzeye yüzdü tutunmaya çalıştı yoruldu bende aldım kuru alana koydum orada kaldı biraz kendiliğinden bir defa daha suya atladı bu defa yüzdü :) 7-8 tane kadar o ufak karideslerden yedi bir taneyi elimden yedi iştahı yerinde maşallah....şu an kuru alanın orta basamağında yarı su yarı kuru ordan etrafı izliyor çok sakin bir yapısı var bence ona arkadaş almalıyım biraz toparlandıktan sonra....
şu an suda yüzüp atlayıp sıçraması gerekmiyor mu kuru alanı tercih ediyor sanırım yüzmek için gelişimi tam değil
biriyle özel iletişime geçip resim atmak istiyorum ne yapabilirim buraya atamıyorum da....

hayvan yeni ortama girdiği için şaşkın halde kendi haline bırak. ortama alışsın canlanır. tek olmanın süreci uzatabilir. ısıtma lambası aldın mı ? onu ihmal etme. sabah 07:00; akşam 19:00 yansın. aldığında rampa kuru alan çizgisini ortala rampada uzun süre kalırsa üşütebilir.

www.hizliresim.com dan atabilirsin. resmi seçip yükledikten sonra forum yazan linki buraya yapıştıracaksın yorumu gönderdiğinde resim gözükür.

cem' Alıntı:
hayvan yeni ortama girdiği için şaşkın halde kendi haline bırak. ortama alışsın canlanır. tek olmanın süreci uzatabilir. ısıtma lambası aldın mı ? onu ihmal etme. sabah 07:00; akşam 19:00 yansın. aldığında rampa kuru alan çizgisini ortala rampada uzun süre kalırsa üşütebilir.

www.hizliresim.com dan atabilirsin. resmi seçip yükledikten sonra forum yazan linki buraya yapıştıracaksın yorumu gönderdiğinde resim gözükür.
evet şu an tüm şaşkınlığı üzerinde ama başladı yüzmeye sonra kuru alana çıkmaya koyduğum plastik ağaca tırmanmaya hareketli ama gücü pek yok çabuk yoruluyor kuru alana kaçıyor...
ısıtma lambası almadım henüz ama bu gün normal ampül ile yapayım mı 40 w bir ampul ile mesela ?
juendan tüm ürünleri alacağım bu gün toparlayayım alacağım ürünleri tek tek yazacağım uygun olanları alırım olmayanları değiştiririz...
resmi hemen demiyorum
mailto:/ZL5Wdz

mailto:/gkPn6R.jpg
mailto:/N5L3n5.jpg
surekli kuru alanda kalıyor iştahı yerinde etrafı da izliyor öyle gözlerini falan kapatmıyor ama neden böyle hareketsiz
mailto:/zmGgj6.jpg

Geri