Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kurtarılmış su kaplumbağası

Cvp: kurtarılmış su kaplumbağası

mailto:/39OWzM.jpg

size akvaryumun son halini attım kapağını kapatmıyorum şu an konumlandırmam bu şekilde

o mango kökü olmaz. 400 litre üstü akvaryumlara göre kaynatması zor salınımı ile başa çıkılmaz. yani o olmaz. dediğim kuru alanlar sana uygun olur. zamanla hayvan alışacaktır. küçükken aklı fazla ermez büyüdükçe duruma göre tepki verir. ama şu an için kaçmaması da iyi. ele almak dahi hayvan ne kadar alışmış olsa da tekrar alınma hissiyatı kaçmasına neden olabilir. benim en büyük 19 cm'ye yaklaştı. belli bir yakınlığa geldiğimde hala kaçar. önceden kuru alandan kaçmasınlar diye blundukları odaya giremiyordum. ani hareketler yapmadığın sürece kuru alanda duracaktır.

hayvanın seni takip etmesi yem için değil yem için olsa suya inerdi ve cama yapışırdı.. seni takip etmesi fazla yaklaşırsan kaçıp kendini güvenli suya atmak için

plakalar çıkmaya yüz tutmuş onun için seneyi bulmaz en geç 6 ayda büyük bölümünü atar.

cem' Alıntı:
o mango kökü olmaz. 400 litre üstü akvaryumlara göre kaynatması zor salınımı ile başa çıkılmaz. yani o olmaz. dediğim kuru alanlar sana uygun olur. zamanla hayvan alışacaktır. küçükken aklı fazla ermez büyüdükçe duruma göre tepki verir. ama şu an için kaçmaması da iyi. ele almak dahi hayvan ne kadar alışmış olsa da tekrar alınma hissiyatı kaçmasına neden olabilir. benim en büyük 19 cm'ye yaklaştı. belli bir yakınlığa geldiğimde hala kaçar. önceden kuru alandan kaçmasınlar diye blundukları odaya giremiyordum. ani hareketler yapmadığın sürece kuru alanda duracaktır.

hayvanın seni takip etmesi yem için değil yem için olsa suya inerdi ve cama yapışırdı.. seni takip etmesi fazla yaklaşırsan kaçıp kendini güvenli suya atmak için

plakalar çıkmaya yüz tutmuş onun için seneyi bulmaz en geç 6 ayda büyük bölümünü atar.
cem daha öğrenceğim çok şey var sizileri çok yormamak için formuda okuyorum ama onu yorumlamak için gene bilgi gerekiyor....
tamm mango kökü şimdilik eksik olsun belki süs olarak koyduğum plastik çiçekten vazgeçerim ama ben birazda görsellik istiyorum...
benim kamplumbağamda 10 cmleri görür inşallah....
o ilk günkü tedirginliği yok en azından anlamıştır ona zarar vermeyeceğimi...
önceden panik olup sağa sola çarpıyordu yemek bile yemiyordu bu gün elimi sabit tuttup yemi kapıp kaçtı...
bence alışması çok uzun sürmeyecek...
bizde pazar beslemeleri sıkıntılı olacak biraz iş yerinde baktığımız için cumartesi 1 de mesai sona eriyor pazar günü de kimse olmayacak nasıl bir çözüm bulabiliriz ?

Hayvan 10 cm kabuk boylarında olsa haftada tek günü aç bırakıyoruz zaten. Cumartesi öğlen çıktığınıza göre 1.5 gün yem yemeyecek bu biraz zor o boydaki hayvan için. Dışkı yiyecek boyda da değil yaşın etkisi olur mu bilmiyorum. Düşüneyim bir.

Cem, hafta sonuna kadar biraz daha toparlamış olcak, cumartesi sabah ve çıkarken yani öğlen normalden biraz fazla beslenirse, pazarteside sabah beslenecek nasıl olur olur bu şekilde? Çok etkilenir mi?

Ya da Cumartesi akşam ve pazar yemlemek için yem makinesi alınabilir.

Bence yem makinesi isi halleder, u boyda hayvan okadar ac kalmasi daha iyi
Kaplumbaga akvaryumlarinda kapak zaten kullanilmaz yani onu atin

Hayvanin boyun etrafi sis sanirim bir fotograf atar misin bu cok tuzlu beslenmeden de olabilir mikrobik bir seyde ben bir hayvan kurtardim sizin gibi onun da boyleydi hayvanda septisemi vardi tedavi ettik bir sure, tehlikeli bir hastalik

yemleme makinası olur. bu yemleme makinasından bende aldım. raffy P yemi hazneye fazla doldurmadan kullanabiliyorsun. sende hayvan tek ve ufak olduğu için bu uygun olur. sadece o günlerde kullanmak üzere o kadar miktar yem koyarsın. 30 tl civarı fiyatlardaydı. şimdi ne kadardır bilmiyorum.
mailto:/forum/konu-warmtone-yemleme-makinasi-incelemem.html?highlight=yemleme+makinas%C4%B1

birde bu var.
mailto:/forum/konu-resun-af-2003-otomatik-yemleme-makinasi-inceleme.html?highlight=yemleme+makinas%C4%B1

Alisarp yarin atarim foto kafadinimi cekeyim nasil cekeyim ?dikkatlice bakalim eger bisey varsa tedavisini yapalim yem makinasi almam iyi olacak dayanamaz yarin siparis verecegim
Cem acamiyorum simdi urunu saat mi kuruyorsun nasil oluyor 3 defa yem vermesi lazim cumartesi aksam pazar sabh ve pazar aksami yem vermesi lazim

warmtone'da 6 tane mandal vardır sen iki tanesini kullanacaksın. biri sabah dökülecek diğeri akşam. zamanlayıcının istenilen saat noktasına takıyorsun dönüp o saate geldiğinde yem haznesi dönüp gerekli miktarı bırakıyor.uygun miktar için hazne deliğinin genişliğini ayarlıyorsun tek kalem pille çalışıyor cama mengenei ile tutturuluyor. önceden dökülecek yem ayarını yapıp öyle yerine kururarsın. sadece hafta sonu kullanacağına göre hafta içi pili çıkarır sonra takarsın.

zaman ayarını ortasında ok bulunan daireyi çevirip o anki saat kaç ise ok ucu o saate gelecek şekilde ayarı yaparsın.

Kameranin odgi hayvanin burnu olacak sekilde bir fotograf olmali, yem makinelerinin bircogunun ayrintili tanimi youtube da var

Tesekkurler cem yarin siparis vermeliyim bi ogunde denemesini yapmis olurum....
Alisarp yarin bakalim lutfen ama cok korkup fazla cekiyor kafasini iceriye umarim ondandir cok alistim uzulurum birsey olursa....
Arkadaslar diger fotolara baktiniz mi mantar ,enfeksiyon vs.. bisey var mi

günaydın arkadaşlar...
sabah gelir gelmez aldım kaplumbağamı karbonat ile fırçaladım nazikçe tabi bu gene çok korktu şu an yemek yemiyor normal mi ?

Normaldir. ele alınmak hayvanı strese sokar. Bu uygulamayı bir süre yapma. Biraz bekle yanaşıp yemeye başlar. Cama yaklaştığında anlarsın

cem' Alıntı:
Normaldir. ele alınmak hayvanı strese sokar. Bu uygulamayı bir süre yapma. Biraz bekle yanaşıp yemeye başlar. Cama yaklaştığında anlarsın

tamam haftasonunu geçirelim çok karışmayayım o halde...
attığım yemleri yemiş ben yokken çok şükğr iştahsızlık falan başladı sandım...
şimdi benm bunun kabuk boyuna göre baby maması mı kullanmam gerek...
şimdi elimde 3 mama oldu tetra küçük karides, serra reptil raffy p , tetra reptomin birde küçük damla vitamin var...
birde bu derece suyun içinde çok tehlikeli değil mi çok inceceik ve hiç bir koruması yok sadece kırmızı ucu suya gelecek şekilde taktım onu da yem zannedip didiklemez inşallah...
ısıtıcıyı çok beğendim kaliteli bir şeymiş...
15 dk oldu takalı henüz ısıtmadı

6 cm boya kadar verilecek haftalık yem programı. Günde iki öğün, toplamı kafa hacmi kadar.
1. Gün: sera raffy p (muadili tetra reptomin, reptomin baby)
2. Gün: sera raffy I (muadili tetra gammarus, jbl pro baby)
3. Gün: sera raffy p (muadili tetra reptomin, reptomin baby)
4. Gün: sera mineral
5. Gün: sera raffy p (muadili tetra reptomin, reptomin baby)
6. Gün: sera raffy I (muadili tetra gammarus, jbl pro baby)
7. Gün: sera raffy p (muadili tetra reptomin, reptomin baby)
Raffy p içerisindeki kırmızı olanlarda mineral yemdir. Sera minerali ya bunlar bitince alın yada alırsanız onlarıda mineral günü verin.

Uygulamanız gereken yem programı budur.
Eğer bu canlıya özgü Cem'in önerdiği bşka bir detay varsa onu uygulamya devam edin.

Sera nın cam derecesinden bahediyorsanız, birşey olmaz korkmayın çoğumuz ondan kullanıyoruz. Ben akvaryumda 3 tane 10 cm kaplumbağa var ve çok yaramazlar kıpırdatmadılar bile. Biraaz bakınır koklar eder alışır vaarlığına :)

teşekkürler olivapeter...
tamm bu yem düzenini uygularım bunu dikkatlice okumuştum ama benim kinin durumu biraz farklı olduğu için özel bir program yaparız diye düşünmüştüm....
evet serranın cam derecesi hepsini suya koymaya gerek yokmuş zaten o kırmızı yeri yeterliymiş...
şu an tek eksiğim kuru alan ısıtıcısı onu da çalışma lambalarından alacağım çünkü uzatma kablo ile tehlikeli oldu

Baby yem almana gerek yok. Verdiğin yemler yumuşak. Sadece reptoyu ikiye kırabilirsin. Elinde 4 çeşit yem var raffy p'deki kırmızılar mineral yem onu haftada bir gün iki öğün veya uzak günlerde tek öğün olarak yaparsın. Vitamin damlaya gerek yok. Mineral yem yeterli miktarı sağlıyor.

Derece konusunda endişelenme incedir ama kırılmaz seninki kabuğunu dahi vursa kıramaz.

Isıtıyı nasıl komnumlandırdın ?

Isıtıcı dipten 5 cm yukarda olsun üst ve alt katman suları aynı değerde olmayabilir. Obezite durumları hariç yaş ne olursa olsun programda hayvanın boyu esas alınır.

Geri