Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kurtarılmış su kaplumbağası

Cvp: kurtarılmış su kaplumbağası

arkadaşlar resimlere bakmanızı rica ediyorum suyun içinde sürekli oynuyor yüzüyor ama durduğunda böyle yamuk duruyor ve sürekli cam kenarlarından destek alarak yüzüyor ayaklarını cama yapıtştırarak.
birde plastik bir ağaç var sürekli onun yanına gidip arasına falan giriyor acaba kabuğunu mu kaşıyor en çok ilgilendiği bu plastik ağaç

bu da bahsettiğim canlı gerçekten kötü şartlarda ama alsam hem benimkini tek hamlede yer hemde sistem yeterli değil...

akvaryumun önden genle bir resmini göndersene. konumlandırmalara bir daha bakayım. ipek yapraklı bitkilerden alıp o plastikleri çıkar. salınım ve koku yapar. ipek yapraklı bitkiyi alana kadar su içinde hayvan tutunacak yer yoksa durabilir. sonuçta hayvan suyu içecek plastik ürünler olmamalı.

suyu yükselterek filtrenin motor kısmı dahil su içinde kalacak şekilde dik konumlandırabilirsen konumlandır. filtre hava kabarcığı özelliği varsa kabarcıkta versin suya oksijen sağlasın. bu kokuyu büyük oranda azaltır.

sakın alma bu hayvan canına okur. ne kol bırakır ne bacak.

resim göndereceğim...
su filtresi yatay fakat yerle teması yok suyun ortasında dikey gibi işlev görebiliyor filtreler açıkta....
plastik ağacı çok sevdi ama bir de filtreden su kabarcığı çıktığı için oralarda takılıyor ve kabuklarını sürtüyor su kabarcıklarıda sanırım kabuklarına iyi geldi sürekli kabarcıklara gidiyor... bir nevi jakuzisi oldu yani bundan dolayı adınıda diva koydum :)
suyu şu an yükseltemiyorum kuru alandan dolayı ona bir çözüm bulacağım....
evet alamam bana bile pıkladı benm garibanı öğle yemeği yapar

mailto:/oAyOrq.jpg
mailto:/M6RdL7.jpg

mailto:/ORaoA3.jpg
mailto:/oAyO3q.jpg

mailto:/ORaoA3.jpg
mailto:/oAyO3q.jpg

mailto:/XBlPkO.jpg

gece de ısıtıcının orda yatmış resmen oraya iz yapmış

Gece ısıtıcının orada yatmış olması düşen oda sıcaklığı ile ısıtıcının ortama ısı veren tek enerji kaynağı olmasından kaynaklanıyor.Bir sıkıntı yok zira sistem belirli bir dengeye gelmiş.

Geçen yaşadığınız ısıtma problemi de sanırım filtrenin ve ısıtıcının konumundan kaynaklanıyor.
Kısmi su değişiminde filtrenin ve ısıtıcının konumunu,ısıtıcının filtrenin su çıkışına geleceği şekilde konumlandırabilirseniz;ısınan suyun sirkülasyonunu da sağlamış olursunuz.

Bitki konusunda da Cem beyin söylediği gibi ipek bitki alabilirsiniz.
Plastik bitkiye göre rağbeti az olsa da canlı için daha sağlıklı.
İpek Yapraklı Bitki - 1
İpek Yapraklı Bitki - 2

Odontochelys' Alıntı:
Gece ısıtıcının orada yatmış olması düşen oda sıcaklığı ile ısıtıcının ortama ısı veren tek enerji kaynağı olmasından kaynaklanıyor.Bir sıkıntı yok zira sistem belirli bir dengeye gelmiş.

Geçen yaşadığınız ısıtma problemi de sanırım filtrenin ve ısıtıcının konumundan kaynaklanıyor.
Kısmi su değişiminde filtrenin ve ısıtıcının konumunu,ısıtıcının filtrenin su çıkışına geleceği şekilde konumlandırabilirseniz;ısınan suyun sirkülasyonunu da sağlamış olursunuz.

Bitki konusunda da Cem beyin söylediği gibi ipek bitki alabilirsiniz.
Plastik bitkiye göre rağbeti az olsa da canlı için daha sağlıklı.
İpek Yapraklı Bitki - 1
İpek Yapraklı Bitki - 2

haftasonu dizaynı olması gerektiği gibi yapacağım şu an hayvan çok mutlu ortama hakim olmaya çalışıyor müdahale etmek istemiyorum....
şu an su ısısı çok güzel dereceyle kontrol ediyorum hemde dışardan başka bir dereceyle de kalibre ettim ısı ideal şekilde korunuyor...
plastik bitkide haklısınız ama şuan tek eğlencesi o ve ben izlemeye bayıldım onunla öyle güzel oynuyorki tırmanıyor düşüyor sırtını kaşıyor iki elinin arasına alıyor dibinde durup su kabarcıklarıyla duş alıyor...
o plastik bitki sayesinde kabukları üste çıktı çabuk yenilenecek bir süre sonra değiştirmeyi düşünüyorum hemen değil

arkadaşlar şu yamuk durma işine ne diyorsunuz....
ben akciğer enfeksiyonundan şüphelendim o konuyu okuyunca ama diğer belirtiler yok...

bir de zemini çok dağıtmış dizlemeli miyim ? her yerde gezmiş

hayvan bir hafta kadar dursun. durumuna bakalım. sudan çıkarma. fırçalama işi dursun şimdilik. kuru alan lambası 32 derece ısı versin. ne az ne çok. hayvan toparlayabilir. sebep başka birşeyse boş yere ilaç uygulamayalım.

gece yazmayı unuttum. suya hiçbir zaman ısınması için sıcak su dökme. bu hayvana zarar verir. sıcaklığa adaptasyonunu zorlar.

cem' Alıntı:
hayvan bir hafta kadar dursun. durumuna bakalım. sudan çıkarma. fırçalama işi dursun şimdilik. kuru alan lambası 32 derece ısı versin. ne az ne çok. hayvan toparlayabilir. sebep başka birşeyse boş yere ilaç uygulamayalım.

gece yazmayı unuttum. suya hiçbir zaman ısınması için sıcak su dökme. bu hayvana zarar verir. sıcaklığa adaptasyonunu zorlar.

tamm bir hafta hiç karışmayacağım zaten ben pazartesi günü yurtdışına çıkacağım inşallah kızlar bakmayı becerirler bu gün yemlemeyi falan görevlendirdiğim kişiye öğreteceğim ama aklım kalacak yani....
kuru alan lambasını henüz kuramadım lamba girişi farklıymış sadece led lamba....
sıcak suyu eklediğimde hayvan içinde değildi daha akvaryuma almamıştım ısıtıcının işini kolaylaştırmak için yaptım ondan sonra ısıya yaklaştı ve ideal ısıyı tuttturdu su çok soğuktu sanırım ondan....
kuru alan ısısını nasıl ölçeceğim ?

Kuru alan ısısını ölçmek için kuru alan için akvaryum yüksekliğinden pay bırakılan ölçüler dahilinde bütçeye ya da zevke göre dijital/analog termometre monte edilebilir.

Örnek

alisarpta kafası şiş gibi demişti foto atacaktım ama hiç elime almadım almak da istemiyorum şu an özgüvenin doruğunda korkutmak istemiyorum şu an yanına yaklaşmama izin veriyor öyle çırpınmıyor saklanmıyor ama elime alırsam tekrar korkmaya başlayacak

ilk ayarı hayvanın yerine ikame olarak kibrit kutusu koyup üstüne akvaryumdaki dereceyi vantuzunu çıkarıp koy 20 dakika kadar sonra bak. o ısıya göre mesafe ayarlaması yaparsın. vantuzu çıkar dememin sebebi kuruluk ve ısı vantuzu öldürür.

arkadaşlar akvaryumun zemini dökülen kabuk doluuu pul pul bu süper bişey demekki yenileniyor...
ve çok akıllı bir hayvan plastik ağaçla sırtını kaşıyor resmen

en güzel an o kaşınma anı :) izlemesi çok keyifli oluyor. kabukların dökülmesi çok iyi.

olivia-peter' Alıntı:
en güzel an o kaşınma anı :) izlemesi çok keyifli oluyor. kabukların dökülmesi çok iyi.

ben şu an yeni çaktım manzarayı zaten anlam veremiyordum o kadar debelenmesini ama inatla sürtünüp duruyordu ağaca ,özellikle kuyruk kısmı çok yumuşak ve ölü katmanla dolu orayı baya bir temizlemiş...
karşısında oturuyorum çayımı da aldım keyif yapıyorum :)

çok özendim şimdi bende benimkilerin kaşınma videosu vardı açıp izleyim :)

benim iş yerimde bu yönden çok şanslıyım iyi ki karşıma çıkmış çok mutluyum hem onu öyle mutlu ve huzurlu gördüğüm için hem de bana gerçekten çok iyi geldi....
açıp izle strese iyi geldikleri kesin ;)

o plakaları gördükçe al. büyükler kalsiyum kaynağı olarak ağızlarına sığanları yiyor. ama bu hayvan öyle bir deneme yaparsa zarar verebilir. iyi fırça işine gerek kalmadı. kaşınacağı yeri de bulmuş. çabuk toparladı.

Geri