Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kurtarılmış su kaplumbağası

Cvp: kurtarılmış su kaplumbağası

cem' Alıntı:
o plakaları gördükçe al. büyükler kalsiyum kaynağı olarak ağızlarına sığanları yiyor. ama bu hayvan öyle bir deneme yaparsa zarar verebilir. iyi fırça işine gerek kalmadı. kaşınacağı yeri de bulmuş. çabuk toparladı.

evet akvaryuma hemen adapte oldu hiç fırça işine gerek kalmadı size video çektim nasıl gönderebilirim ?

facebook youtube vb. bir kanala yükleyerek link olarak burada paylaşabilirsin.

mailto:/7oQBz5.jpg
mailto:/39gObA.jpg
mailto:/QRyPrk.jpg
mailto:/DlGOQv.jpgmailto:/LpGv9j]mailto:/LpGv9j.jpg[/url]
GÜNEŞ KEYFİİ :)

:D şımarmış bile bu :) Maşallah hızla toparlıyor.
bu resimler Alisarp içinde verimli olabilir belki biraz daha önden çekebilirseniz. ben o konuyu merak ediyorum.

evet şımardı bile jakuzi keyfini abartınca adını diva koydum :)
maşallahı var benim kapluşumun çok çabuk adapte oldu üzmedi bizi :)
daha yakından çekemiyorum telefonun en yakınına getirip çektim yaklaşırsam suya atlayabilir şu an güneş keyfini bozmak istemiyorum...
güneşi farkedince koşarak kuru alana çıktı tüm nimetlerden yararlanıyor sonuna kadar...
ali sarpa yakından çekeceğim ama sağlık problemi yok gibi uzun süre suyun içinde kalıyor oynuyor hemen yorulmuyor mamasını hemen yiyor...
bazen yamuk kalıyor suyun üstünde ama şimdi onu da toparladı gibi

mailto:/LpGGB1.jpg
mucizeye bakarmısınız arkadaşlar hayvan kendi kendine bakıyor tüm kabuk kısa sürede yenilenmiş olacak

iki katman plaka atımı sonrası yeşile döner kabuk. kuru alanda hayvanın boyunun iki katı kadar kuru yer kalacak şekilde suyu yükseltebilirsin. o kadar kuru parça yeterli.

güneş ışığı durduğu yere kadar ısı veriyor mu ? şu kıskaçlı lamba işini yurtdışına çıkmadan halledebilirsen güzel olur. ısıyı uzun süreli alırsa plakaları daha çabuk atacaktır.
http://www.elektrikmarket.com.tr/Horoz-HL067-E27-60W-Masa-Lambasi,PR-50756.html

Benim hayvanda oyleydi iste ama dedigim gibi kan zehirlenmesi vardi, tedbiri elden birakmayalim bir kontrol edelim derim

cem' Alıntı:
iki katman plaka atımı sonrası yeşile döner kabuk. kuru alanda hayvanın boyunun iki katı kadar kuru yer kalacak şekilde suyu yükseltebilirsin. o kadar kuru parça yeterli.

güneş ışığı durduğu yere kadar ısı veriyor mu ? şu kıskaçlı lamba işini yurtdışına çıkmadan halledebilirsen güzel olur. ısıyı uzun süreli alırsa plakaları daha çabuk atacaktır.
http://www.elektrikmarket.com.tr/Horoz-HL067-E27-60W-Masa-Lambasi,PR-50756.html

Yarin suyu yuksrltecegim isiticiyi kurduktan sonra baya su azaldi duzenli olarak su eklemem gerekecek yarin10 lt kadar ekleyecegim...bizim buralarin gunesi iyi isitir oraya kadar cok guzel isitiyor ogleden sonra isitici hic calismadi diyebilirim5 gibi devreye girdi....
Lambayi bu gun hallettim led liydi degistirdim 

Alisarp' Alıntı:
Benim hayvanda oyleydi iste ama dedigim gibi kan zehirlenmesi vardi, tedbiri elden birakmayalim bir kontrol edelim derim

Tamm bu hafta pek karismayayim haftaya bakariz dikkatlice

merhaba arkadaşlar şimdi kısmi su eklemesi yapacağım su 1 gün bekletildi uygun oda sıcaklığında şu an nasıl yapayım çıkarayım mı hayvanı akvaryumda açıkçası çok müdahale istemiyorum

ekleyeceğin su oda sıcaklığında bekletildiyse ve akvaryumdaki suyun 3'te 1'inden az ise suyu yavaşça ekleyebilirsin. bu hayvanı etkilemez.

yavaşça ekledim böylece kara alan fazlalığıda gitti tam olarak 10 lt su ekledim 2-3 litre daha alır aslında ama sonra ekleyeceğim ....
şu kuru alan lambası beni çıldırttı hep yanlış alıyorlar ışık sarı ama 25 watt ısıtır mı ? resim atayım mı ?
olmadı kablolu yaptırmıştım eski tip armut ampulde almıştım(philips) onu kullanacağım ...
en son 6 ya kadar çalıştırabilirim hangi saatlerde çalıştırayım

suyun üstünde dururken hep sola yatık duruyor sağ eliyle cama tutunuyor sola tarafı aşağıda kalıyor ama yüzerken bir sıkıntı yok gibi dip de çöpçülüğede başladı

Yok o lamba isitmaz 40-60w arasi olmali
Su iki gun bekletilir ama bu kloru yok eder sizin hayvanda da kirec sorunu oldugu icin damacana suyu kullanmanizi oneririrm

hayvanın tutunurken eğri durmasında sorun yok yüzerken meyilli durması sorundur.

Alisarp' Alıntı:
Yok o lamba isitmaz  40-60w arasi olmali
Su iki gun bekletilir ama bu kloru yok eder sizin hayvanda da kirec sorunu oldugu icin damacana suyu kullanmanizi oneririrm

bana da öyle geldi ısıtmaz...
ben hep arıtıcı suyu kullandım hiç musluktan kullanmadım en dikkat ettiğim konulardan biri bu
evdeki arıtıcımız çok güzel düzenli aralıklarla testleri vs de yapılıyor

cem' Alıntı:
hayvanın tutunurken eğri durmasında sorun yok yüzerken meyilli durması sorundur.

o zaman süper yüzerken sıkıntı yok dalarken falan süper yüzüyor maşallah şu an su sevitesi 30 cm civarı dalıp geri çıkıyor

kuru alan ısı lambasını 3 saat çalıştırsam olur mu 8 den 11 e kadar öğleden sonra çok güzel güneş alıyor

arıtma su bende kullanıyorum. damacanalarda hazır bulundur. bu iki şey için önemli biri ortam ısısını yakalama diğeri olası su değişimi ve eklemelerinde hazır su bulunması için. arıtıldığı için buna su düzenleyici gerekmez.

ısıtıcı lamba daimi olarak 12 saat yansın. bir tane zamanlayıcı al. kendi açılıp kendi kapanır. lambayı açma kapama derdin olmaz. yaz kış biz de durum böyledir. güneş dışardan gelir oysa hayvanın yakınında bir ısı sağlayıcı olmalı. esinti klima vs olduğunda güneşin etkisi olmaz. ama lamba yaydığı ısı ile çevre bölgesini korur.

bunun yanında hayvan istediği saatte çıkacağı içinde bu gerekli sadece öğle vakitleri kuru alana çıkmaz. ama uv ampulde öğleye denk getirmek gerekir. dışardan gelen ışık hayvanın çıkma isteğini artırır. uv'de boş yere yanmamış olur. ısıtma ampulünden birkaç tane yedek al. patlarsa hemen değiştirirsin. bu veya buna emsal ampul olacak
mailto:/forum/konu-isitma-ve-gunduz-isigi-icin-ampul-ecolite-52-w.html

zamanlayıcıda da bundan al. çoklu prizin yan slotlarını kullanma imkanın olur.
mailto:/forum/konu-ucuz-zamanlayici.html

Brezilyalı bir dermatoloğun yapmış olduğu araştırmaya göre UVB cam tarafından iletilmezken UVA'nın iletkenliği camın türüne göre değişmekte.
Bu yüzden UVB ampul kullanımının canlı ne kadar ışık alsa da gerekli olduğunu düşünüyorum.

Araştırma Açıklaması (İngilizce)

mesela sabah 8 de çalıştı akşam 8 de kapanacak değil mi bildiğim kadarıyla gece suyun içinde ve karanlık ortamda olmak istiyorlar ?
öyle değil mi *
uvb ambul almadım henüz ama alacağım...
arkadaşlar mesai bitiminde ışıkları kapatıp çıkmam lazım kimse yok bişr şey falan olur o riski göze alamam evimde olsa rahat olurum ama iş yerinde böyle bir sorumluluğu alalmam

Sabah 7:00 akşam 19:00'da olur. Kendi kesilip açılıyor. Büronun elektrik sistemi sağlamsa birşey olmaz. Ben bırakıp tatile gidiyorum.

18:00 olsa daha iyivede 6:30 falan gunes halan erken dogup batiyor

hayvanın gece nerede uyuduğu da önemli eğer gece kuru alana çıkıyorsa bu da ayrı bir problem olur. gece kaloriferin yanmadığını hesap edersek hayvan üşüyebilir.

yavru ise aklı ermez ama hayvan boyca ufak olsa da yaşça yol aldığı için akli melekesi yerinde ise su içine girecektir.suyun ısısı hayvanı korur.

Geri