Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kurtarılmış su kaplumbağası

Cvp: kurtarılmış su kaplumbağası

Suyun icinde uyuduguna eminim hemde isiticinin altinda, duzelttim bir defa aynı yerde aynı şekilde, bu sabahda buldum oyuk yapiyor...
Hayvan kucuk ama her seyin cok fazla farkinda. kuru alanda bu gun isigin yandigini aninda farketti her seyi aninda kesfediyor daha ilk gunden kabuk yenileme isine baslamisti...

Bu gun 4. Gun sadece 1 tane kirmizi yem mi verecegim :eek: tek bir tane yem mi

bugün mineral yem günü ise normalde ne kadar yem veriyor isen o kadar mineral yemden vereceksin. ya iki öğün mineral ver ya da ayrı günlerde tek öğün.

Yanlis anlamisim toplamda stick 2 karides 2 serra rafy 2 veriyordum toplamda 6 parca her ogun yani toplamda 12 yem

karışık değil her öğünde ayrı yem ver. tam kafa hacmi 12 adet ise gammarusu tek öğünde 8 adet yap. kurutulmuş ve içi boş olduğu için stick yeme o şekilde denk gelir. stick yemler 6'şar tane olacak.

Yem secmedigi icin karisik veriyorum yemi reddeder diye korktum ama yiyor istahla bu gun verilebilecek taze yesilliklerdrden verdim onlarida yedi...
Simdi besleme isini devrettim akli karismasin dobdugumde ben oyle yapmaya baslarim

karışık yem verilmesinde yem seçme olayına girmesi daha fazla olur. neyse iyi yolculuklar dilerim.

Evet aslinda begendigini yer digerini yemez....
Tesekkur ederim....

Buarada gece isik olmayinca nolur diye hic dertlenmeyin, onlar karanlikta gayet iyi yollarini buluyorlar zaten tahminimce gorme olaylari insanla ayni calismiyordur

Alisarp' Alıntı:
Buarada gece isik olmayinca nolur diye hic dertlenmeyin, onlar karanlikta gayet iyi yollarini buluyorlar zaten tahminimce gorme olaylari insanla ayni calismiyordur

O gece karanlikta kalma biraz aklima takilmisti arastirdim gece sesiz ve karanlik ortamda uyumayı tercih ederlermis hatta ilk akvaryuma koydugumda asiri panikti gece sessiz ortam olmasi adapte olmasini kolaylastirmisti sabah akvaryuma hakimdi 

Sabh bakan aekadas haber verdi suyu cok bulanik neden olabilir

yemin hepsini birden suya atmış ise eriyen yem dağılmış olabilir. hayvan parçalayarak yerse onun parçaları olabilir. filtre dolmuş olabilir. güneş etkisi ile alg oluşumu olabilir.

Bu gun yeni filtre takin dedim iki filtre birden calisacak sikinti olur mu

iki filtre sirkülasyonu artırırsa sıkıntı verebilir. bir taraftan tabandaki pislikleri havaya kaldırır; diğer taraftan hayvanın rahat yüzmesini engelleyebilir. sirkülasyon makul seviyede ise sorun olmaz.

Bir kac gun kalsin bakalim ya da yenisi takilinca digerini cikartiririm

filtre su içinde duracak motoru dışarda bırakmasınlar motor yanar.

Bulanıklığın seviyesini gördünüz mü? Bazen deri ve kabuk değişimi için kaşınırken suyu bulandırabiliyor, yemlerden dolayı olabilir, beslenme esnasında da su bulanık olur sonra durulur. Sisteme müdahale etmeden önce Bir resim göndersinler bakın belki ciddi seviyede değildir.

Resme baktim cok fazla bi bulanik yok sanirim kumu cok karistirmis ben tedbir almak zorundayim pislikten kulak enfeksiyonu vs olabilir ben gidene kadar cift motor calissin

cemfiltre su içinde duracak motoru dışarda bırakmasınlar motor yanar.

Evt o detayi ilettim 

Merhaba arkadaslar suda ki bulaniklik azalmis da olsa devam ediyor ben bitaktigimda cok guzel berrakti gidene kadar bisey olmaz insallh kismi su degisimide yaptirdim 20 lt kadar aritma suyu birakmistim...
Akvaryumda cok hareketliymis surekli dipte biseyler kurcaliyormus ondan olma ihtimali buyuk....
Sali gunu komple suyu degistirecegim

Sistemi bir kere kurduktan sonra yapacağınız komple su değişimleri yaşayan yararlı bakterilerin yaşamının sonlanması ve bir sonraki oluşumları için uzun bir süreye ihtiyaç duyulacağı anlamına gelir.
Ayrıca canlının bu komple su değişimlerini tolere edemeyip strese girmesi de ihtimal dahilinde.

Geri