Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kurtarılmış su kaplumbağası

Cvp: kurtarılmış su kaplumbağası

dış filtresi yokmuş. dolayısıyla döngü yapacak bakteri olayı da yok.

komple değişecek kadar kirlendiyse hayvanı akvaryum suyunu leğen gibi birşeye koyup içine al. güneşe yakın olsun. sonra bitki, filtreleri ve su ısıtıcısını çıkarıp temizleyip bir kenara koy. arkasından kumu karıştır pislikler yukarı çıksın. eğer camlarda yosun veya kahverengi alg var ise yeni alınmış bulaşık süngeri ile camların ve siliconların üzerinden geçilip kalan su alınacak. sonra gerekirse bir defa su döküp durulama yaptıktan sonra tekrar suyu alıp temiz suyu koyarsın. ısıtıcıyı ve filtreleri takarsın. su uygun ısıya gelince hayvanı alırsın.

Evet mecbur degisecek su nedenini anlamadim tekken nasil bunu basarabildi benim ki saskinim yani....
Dis filtre sart oldu o pisligi iceriye de vermiyor degil mi durdugunda ?
Cem bir marka onermistin onu buradayken siparis vereyim gittigimde sistemi duzgun bi sekilde kurayim

Bir de akvaryumda asiri hareketliymis kuru alandan uzun atlama yapiyormus plastik bitkinin kokunu kaziyormus acaba huzursuzlugundan mi yoksa keyfinden mi
Cok fazla kabuk atmis yesili belirginlesmis

keyfinden ve yaramazlıktan :) mekanı sahiplendi ya şimdi neler neler yapar kendi iç dizaynını oluşturur, ekipmanların yerini değiştirir :D

Yaaa oyleyse super ben de cok izliyordum ama boyle seyler yapmiyordu birde suyun isisi 28 olmasina ragmen arada bir isiticiya cok yaklasip duruyormus sanirim daha sicak istiyor arttirsam mi ?
asiri hareketli olunca acaba akvaryummu kucuk geliyor dedim :) ama geldigi yeri dusununce suan onun ici. Akvaryum okyanus gibidir :D

bence arttırma ısıyı sabit tutmak herzaman daha sağlıklıdır, zaten hasta değilse eger 28 C bile yüksek. 26-27C arasında tutarız bu aylarda. Özel durumundan dolayı torpilli bu arkadaş.

Aslin 27 ye ayarli ama oda sicak gunes geliyor derken 28-30 derece oluyor....
Asiri torpilli bu arkadas kaprisler basladi bile dondugum de bir gun kalacagim yaninda gece ne yapiyor merak ediyorum fenerle izleyecegim :D

ooo çok yüksek oluyormuş, yaz gelince ne olacak ?
Cem'e danışalım da hayvan artık toparladıysa belki ısıtıcıyı 26 ya ayarlayarak su ısısını biraz düşürmek gerekebilir.

Odontochelys' Alıntı:
Her iki durumu karşılaştırmaya gerek bile yok.Benimki sürdürülebilirlik açısından bir tavsiyeydi.

Sucul Ekosistemde Mikroorganizmaların Kimyasal Maddelerle Olan İlişkisi

[font=Tahoma, Geneva, sans-serif]paylaşım için teşekkürler. [/font]

[font=Tahoma, Geneva, sans-serif]tabiki dış filtre ve sump sistemde kullanılan filtre malzemeleri mevcut amonyak ve nitrit nitrat türevlerini emerken bir kısmını da içinde oluşan bakteriler, dönüştürerek suyun uzun süre kullanılabilirliğini sağlıyor. bu açıdan bu bakterilerin ölmemesi için gerekli önlemi almak gerekiyor.[/font]

[font=Tahoma, Geneva, sans-serif]ama iç filtre kullanılan ortamlarda idrarı dolayısıyla amonyağı süzecek olanak olmaması amonyağın artmasına bağlı zehirlenmeye, kahverengi alg ve yosunların artmasına ve bunların oksijeni tüketmesine neden olur. [/font]

[font=Tahoma, Geneva, sans-serif]iç filtreli sistemde kirlenme oranını sabit tutmak kaydıyla filtre uygunsa zeolit ve emsal türevleri ile takviye etmek ve suya hava kabarcığı vermek bu süreci kısmende olsa uzatır. kısmi su değişimleri de bir noktaya kadar götürür ama bir noktadan sonra komple su değişimi kaçınılmaz olacaktır. [/font]

[font=Tahoma, Geneva, sans-serif]bu iç filtreli veya filtresiz sistemler zararlı bakterilerin üremesine neden olur. oysa dış filtre ve sump sistem uygun filtre malzemeleri ile bu zararlı bakterilerin oluşmasını önleyici etkide bulunur. elbette suyun belli bir dönemde tazelenmesinde fayda vardır.[/font]

Yaz gelince oda bu kadar sicak olmayacak....
Isiticiyi dusuremem bunun bir de aksami var :s biz klimayi kapatip cikiyoruz yazik usur gece
Zaten bizim buralara erkn yaz gelir 1 aya isiticiya gerek kalmaz

cem' Alıntı:
paylaşım için teşekkürler.

tabiki dış filtre ve sump sistemde kullanılan filtre malzemeleri mevcut amonyak ve nitrit nitrat türevlerini emerken bir kısmını da içinde oluşan bakteriler, dönüştürerek suyun uzun süre kullanılabilirliğini sağlıyor. bu açıdan bu bakterilerin ölmemesi için gerekli önlemi almak gerekiyor.

ama iç filtre kullanılan ortamlarda idrarı dolayısıyla amonyağı süzecek olanak olmaması amonyağın artmasına bağlı zehirlenmeye, kahverengi alg ve yosunların artmasına ve bunların oksijeni tüketmesine neden olur.

iç filtreli sistemde kirlenme oranını sabit tutmak kaydıyla filtre uygunsa zeolit ve emsal türevleri ile takviye etmek ve suya hava kabarcığı vermek bu süreci kısmende olsa uzatır. kısmi su değişimleri de bir noktaya kadar götürür ama bir  noktadan sonra komple su değişimi kaçınılmaz olacaktır.

bu iç filtreli veya filtresiz sistemler zararlı bakterilerin üremesine neden olur. oysa dış filtre ve sump sistem uygun filtre malzemeleri ile bu zararlı bakterilerin oluşmasını önleyici etkide bulunur. elbette suyun belli bir dönemde tazelenmesinde fayda vardır.

Tesekkurler detayli bilgi icin ilk basta cok bilgiye sahip olmadigim icin ic filtre ile sistem kuruldu ama kisa surede problem yasandi... 
Yarin sabh dis filtre siparisi verecegim boylece daha iyi sartlarda bakmis olacagim...
Cok hareketli olmasina senn yorumun ne huzursuzluk gostergesibdegildir heralde 

akvaryum tam su dolu olmadan dış filtre alma. önce tepeye yakın bir kuru alan olmalı. ısıtıcı lamba işini hallettiysen pencere önünden duvar tarafı bir yere alabilirsin. cam arkasından güneşin verdiği fayda ile ısıtıcı lambanın verdiği fayda aynıdır. akvaryumun direk güneşi görmesi alg oluşumunu artırıyor. ne pencereye yakın ne de kapıya yakın olsun. kapıya yakın olmaması hayvan kuru alana çıktığında kapı tarafından esinti gelme ihtimalidir.

hayvan küçük daha aşırı hareketli olmasının sebebi bu.

şimdiden 28-30 derece oluyorsa yazın 35 dereceleri geçer. 35 derece filtre motorunun soğumadaki son ısı noktasıdır. bu sebeple duvar tarafını önermemin bir sebebide budur. şu anki yerinde su gündüz gece ısı değişimleri farkına maruz kalıyor. yazın bu daha da artar. konumlandıracağın yer klimadan ve esintisinden uzak bir yer olsun. şimdi değil ama yazın soğutmayı kullanacağın zaman hayvan etkilenir.

Bende su seviyesini yukseltmeyi istiyorum aslunda yuzmesinde sikinti yok
Nasil yapabilirim kuru alani akvayumun ustune kapali cam bolme ile dusunuyorum fakat oraya cikis icin ne yapabilirim

kuru alan başlığı ile akvaryum paludaryum atölyesinde kuru alanlarla ilgili bilgiler mevcut o konulara bakabilirsin.

merhaba arkadaşlar,
akvaryum sistemi dağıldı yani ne oldu anlayamadım sürekli bulanıyor....
bu gün akvaryum suyuyla ayrı bir kaba aldırdım tüm akvaryumu boşalttırdım içindeki kumu dahi...
herşeyi yıkayıp içine tekrar koyacaklar su olarak da 3 damacana aldırdım herşeyi yıkayıp koyacaklar mavi sudan ekleyip 2 saat kadar boşta çalıştıracaklar...
çok sinirim bozuldu neden oluyor çözemedim hiç bir sıkıntı yoktu sanırım güneş alg oluşumu yapıyor onu gittiğimde duvar dibine almam şart oldu....

mailto:/j4R4WG.jpg

kabuğun son hali bu baya düzelme var ve akvaryumun içi kabuk doluymuş

güzel güzel bayağı çabuk çözünüyor kabuk açılan plakalar ele gelir gibi onları çıkarabilirsin. ama çektiğinde zorlanma olursa sökme kendi atsın. kabuk orjinal rengine dönüyor.

bulanıklık sarı ise güneşe bağlıdır. akvaryum direk güneş görmesin ama gün ışığı görecek bir yerde olsun. bulanıklık beyaza yakın bir renk ise kumun verdiği bulanıklıktır. hayvan kumu kurcaladıkça ufak tozlar havalanır. ilk bir iki ay bu kum bulanıklığı hafif derecede olabilir. zamanla akvaryum temizliği ve su değişimleriyle toz kum tamamen gider.

cem' Alıntı:
güzel güzel bayağı çabuk çözünüyor kabuk açılan plakalar ele gelir gibi onları çıkarabilirsin. ama çektiğinde zorlanma olursa sökme kendi atsın. kabuk orjinal rengine dönüyor.

bulanıklık sarı ise güneşe bağlıdır. akvaryum direk güneş görmesin ama gün ışığı görecek bir yerde olsun. bulanıklık beyaza yakın bir renk ise kumun verdiği bulanıklıktır. hayvan kumu kurcaladıkça ufak tozlar havalanır. ilk bir iki ay bu kum bulanıklığı hafif derecede olabilir. zamanla akvaryum temizliği ve su değişimleriyle toz kum tamamen gider.

evet baya ilerleme var kabuğunda hızlı toparlandı....
şu an ben yokum karıştırtmıyorum o yüzden sadece fırçalayın hafiften dedim....
gittiğimde 10 gün içinde tekrar yaparım onda hafiften çıkanları almaya çalışırım...
çok akıllı bir hayvan hepsimi böyle bilmiyorum ama çok farklı geliyor bana....
su da sarılık yok atacağım şimdi foto beyaz bulanıklık tüm kumu çıkartıldı....
hiç bulanıklık yoktu berraktı su 1 haftadır bu şekilde olmaya başladı kumdan olmuş olsaydı ilk başlarda olurdu...

mailto:/lkR7lg.jpg

Kum bulanıklığı sirkülasyon ve hayvanın kumda debelenmesine bağlı oluşur. Su ekleme dahi kumu kaldırır.

Ben buyuk litrede ic filtre denemelerim de defalarca kez husran yasadim uygun kuru alanla su seviyesini yukzeltip dis filtreye gecmenizi oneririm ben

belli aralıklarla kuru alan olarak kullandığın ürünü fırçala. zamanla pislik bağlar. en üstteki düz alana kadar da su doldur. hayvana o kadar yer yeter. fazla kum yok. taban komple kum olmalı. tabandaki boşluk kısımlara gelen toz sirkülasyonla kalkar. tam alan kum olsa kum tozu tutardı. haalanmasını azaltırdı. bulanıklığın sebebi o.

cem' Alıntı:
belli aralıklarla kuru alan olarak kullandığın ürünü fırçala. zamanla pislik bağlar. en üstteki düz alana kadar da su doldur. hayvana o kadar yer yeter. fazla kum yok. taban komple kum olmalı. tabandaki boşluk kısımlara gelen toz sirkülasyonla kalkar. tam alan kum olsa kum tozu tutardı. haalanmasını azaltırdı. bulanıklığın sebebi o.

bu akvaryumun temizlenmiş hali dibindeki kum komple çıkarıldı şu an su normal berraklığına döndü...
silis kum sanırım fazla kirlendi ondan oldu...
su seviyesini yükseltmiştim ama bulanıklık olunca komple temizlenmek zorunda kaldı 3 damacana su bu kadar doldurmuş...
gittiğimde ben sistemi güzel bir şekilde kuracağım....

Alisarp' Alıntı:
Ben buyuk litrede ic filtre denemelerim de defalarca kez husran yasadim uygun kuru alanla su seviyesini yukzeltip dis filtreye gecmenizi oneririm ben

evet iç filtre denemem kötü sonuçlandı....
bir sürü zahmet çıktı bakımını devrettiğim kişide çok yoruldu bende sürekli bir şeyler anlatmak zorunda kaldım....
dış filtre alacağım ama uygun bir ürün bulamadım uzun vadede sıkıntı çıkartmayacak bir ürün istiyorum...
belki yanına arkadaş alırım

Geri