Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kurtarılmış su kaplumbağası

Cvp: kurtarılmış su kaplumbağası

mailto:/gkGRy0.jpg

bu gün kabuk temizliği yaptık kat kat kabuk çıktı daha da çıkardı ama çok fazla uzatmak istemedim......
alt kabuğunu yaparken ağzını açtı sanırım canı acıdı beni ısırmaya çalıştı :)
rengi yeşile döndü bu gün yaparken bile sarı sarı pislik çıktı eldiven takmıştım sapsarı oldu

ele gelenleri çıkardığın iyi oldu. hayvan rahatlamıştır. hayvanın canı acıdığı için değil eline aldığın için savunma amaçlı saldırıyor. şimdi ısırsa sorun değil. büyüdüğünde yaralayacak şiddette ısırıyor. birde tırnakları takması var. bu sebeple baticon bulundur. olurda kanatırsa. hemen antibakteriyel sabunla yıkayıp yaralı bölgeye baticon sürersin. antibakteriyel sabun ve baticon her daim bulundurulması gereken ürünler.

Hayvanin boyle hizli kabuk degistirmesi cok iyi, ben destege cok gerek olmadigini deneyimledim benim kuru alan ki rampasi sizinkinden cok daha buyuk ve 8 mm tas kapli buna ragmen hicbir sikinti olmadan hayvanlar 1,5 yildir kullaniyor ki benim hayvanlari arkadaslar bilir biri oldukca iri ve gercekten agir olan 25 cm lik disi
Camcinij kafasini karistirabilir diye soyluyorum

cem' Alıntı:
ele gelenleri çıkardığın iyi oldu. hayvan rahatlamıştır. hayvanın canı acıdığı için değil eline aldığın için savunma amaçlı saldırıyor. şimdi ısırsa sorun değil. büyüdüğünde yaralayacak şiddette ısırıyor. birde tırnakları takması var. bu sebeple baticon bulundur. olurda kanatırsa. hemen antibakteriyel sabunla yıkayıp yaralı bölgeye baticon sürersin. antibakteriyel sabun ve baticon her daim bulundurulması gereken ürünler.

Bunlar hic yok gibiydi fircalayinca katli olarak cikti o gordugun 2-3 kat...
Evet agzini acinca al isir dedim agzini kapatip elime bakti :)
Kuru alan da kalip yuzdukce kabuk atiyor ....
Yarin kuru alani atacagim insallah problem olmaz cuma gunu de yerlestirecegim....
Antibakteriyel olarak her ikisi de var elime aldigimda hep eldiven kullaniyorum ayrica....

Alisarp' Alıntı:
Hayvanin boyle hizli kabuk degistirmesi cok iyi, ben destege cok gerek olmadigini deneyimledim benim kuru alan ki rampasi sizinkinden cok daha buyuk ve 8 mm tas kapli buna ragmen hicbir sikinti olmadan hayvanlar 1,5 yildir kullaniyor ki benim hayvanlari arkadaslar bilir biri oldukca iri ve gercekten agir olan 25 cm lik disi
Camcinij kafasini karistirabilir diye soyluyorum

Evet kabuk degisimi hizli oldu henuz bir ay bile olmadi....
Rampayi tam anlatamadim destekli saglam olsun dedim tamam ben hallederim dedi insallh problem olmaz....
Su an tek korktugum bombeli akvaryumum nasil duracak ?
Bir de onu oraya yapistirayim mi yoksa sadece yerlestirecegim mi 

Simdi ogrendim benim kaplumbagayi 3 yil once almislar iyi yasamis o sartlarda

3 yaş ve emsallerinin 3'te 1 boyunda hayvan iyi dayanmış.

Ben kabuk boyunu falan gectim o sartlarda nasil dayanmis anlamadim ben nasil gormemisim onu anlamadim kiler de bakmislar zaten karalik ve soguk....
Bu gun foto ve video gonderdim cocuga gostermisler aglamis geri istiyorum diye ciddi ciddi istediler vermem dedim...
Sanirim bulamamislarda akvaryumcularda...
O buyuk olanin yerini soyledim 300 lt akvaryum alin gidp onu alin besleyin dedim buna eziyet etmisler yillarca bari onu kurtarsinlar ordan

Birde kan testi nasl yapilacak vete mi goturmem lazim cinsiyetini ogrenmk istiyorum disi gibi geliyor bana

Metabolizmalarini yavaslatip herseylerini yaşamak icin kullaniyorlar zaten bu yuzden de buyumuyorlar gerci ona yasamakta denmezde, hayatta kalmak

Istanbulda yapan yer biliyorumda ankarada da sanirim veteriner fakultesi tarzi yerler oluyor ya orada yapiliyordur
Yapistirmayin asla ustune koyacaksiniz

hiç bulaşma o işe anlamayan olmadık yerine batırır iğneyi sakat kalır hayvan. her yerde yapılacağını sanmıyorum. onun için kullanılacak kitler her yerde bulunmaz.

o kadar hassas bir şeyse bekleyeceğim artık 10 cm olmasını bu sene olur gibi geliyor bana biraz büyüdü bile kabukları attıkça

serra rafy p nin içindeki kırmızı mineral yemlerini almak çok zor...
bu gün yarısını yere döktüm bir yere döküp onları ayrı biryere alsam olmaz mı

olur. buzdolabı poşeti gibi temiz bir poşete al. kokusu gitmesin.

hayvan sağlıklı olduğu müddetçe her ay 0.5-1 cm boy atar.

cem' Alıntı:
olur. buzdolabı poşeti gibi temiz bir poşete al. kokusu gitmesin.

hayvan sağlıklı olduğu müddetçe her ay 0.5-1 cm boy atar.

tamm ayıracağım o şekilde sabah kutunun yarısı yere döküldü seçmeye çalışırken....
bu hızlı gelişir bence bu ay sonunda bakacağım 26 martta 1 ay olacak 4 cm di bakalım ne kadar olmuş....
şimdi bunun 3 yaşında olduğunu varsayalım normalde 12 cm mi olmalıydı ?
artık çok panik bir yanından geçtikçe suya atıyor kendini sağa sola çarpıyor o panikle bir şey olmaz inşallah kuru alan gelince belirli saatlerde kapatmayı düşünüyorum
uygun uv ışık bulamadım çok yüksek watt ta var

Piyasada kullanılabilir olan iki firmanın farklı iki ürünü var.
-Exo Terra Reptile UV100 (13 W - 25 W)
-JBL ReptilJungle UV 190 - 310 ( 190=15W - 310=23W )
Bu ürünlerden herhangi birini aldığınızda aldığınız ürünün Watt değerine göre mesafe ayarı yapmanız gerekmektedir.

3 yaşında nomalde 15-16 cm gibi olmalıydı. yalnız yaşın pek bir önemi yok. 10 cm kabuk boyuna kadar normal bir yavru kaplumbağa kadar hızlı büyüyorlar.

ortamdaki hareket hayvanları huzursuz eder. kimsenin olmadığı bir yer bulamayacağına göre odaya yavaş hareketlerle gir ve hayvana bakma bu şekilde yaparsan bir süre sonra kaçma işi yavaşlar. büyüdükçe özgüvenleri artıyor. kaçmaz mı kaçar bendeki 19'luk ara sıra kaçıyor. göz göze gelmezsen görmediğini sanıp kıpırdamadan duruyorlar. ama arka ayakları tetikte duruyor. tedirgin olursa bir anda suya atıyor kendini.

rampa ile karşı uç cam mesafesi uzun ise cama vurmadan kendini tutabilir. ama panik halinde nereye gittiklerini bilmiyorlar. çaprazlama gidip yan cama bodoslama girebilir. düşerim zarar görürüm algıları yok. sadece güvenli olan bölgeye kaçayım derdindeler. şu an hayvan ufak. ilerde ağırlaşınca karşı cama vurup burunlarını morartıyorlar. camı kalın yaptırmamızın sebebide bu kabukları sertleştiği için ince camı çatlatıp indiriyorlar. veya ısıtıcıyı. ısıtıcı kalitesiz normal camdan ise kırılması akvaryum camından daha yüksek.

uvb olarak bu var. en hesaplısı da bu. normalde 120 tl civarlarında satılıyor. ama sende hayvan tek. 13 W kalmamış o yeterli olur. ya onu bekle ya da 25 W olanı al. mesafeyi artır.
mailto:/evcil-hayvan/exo-terra-reptile-uvb100-compact-25w-5-0-uvb-156721867

ilk akvaryuma bıraktığımda saat 4 gibiydi 2 saat sonra çıkıp gittik akşam yalnız sakin kaldığı için ortama hemen adapte olmuştu sabah geldiğimizde sallamamıştı bile....
yanına gidip foto çekiyordum kuru alandayken...
ben yokken kızlar bu içindeyken su falan eklemişler temizlik yapmışlar hayvanda haklı olarak çıldırmış yani şu an herşeyden korkuyor...ama suyun içindeyken sıkıntı yok benimle birlikte hareket ediyor beni izliyor derdi yem elimi yaklaştırınca yan yan bakıyor yam var mı diye....
hahaha çok güldüm göz burun morarmasına yazık ya hayvanlara....
ısıtıcıda sıkıntı yok jbl almıştım bir önceki olsaydı kırardı inceceik camdı....
şuan 1 numaralı yeri iç filtrenin üstü ordan ayrılmıyor....
bu uvb ne kadar pahalı acaba verdiği ışın hakketen işe yarıyor mu güneşin ışınını nasıl verecek çok aklıma yatmadı açıkçası
bu arada internette biraz araştırma yaptım alt kabuğun en uc kısmı üçgen gibiyse dişi daha düzse erkek ona bir baksam mı çok merak ediyorum ya....

kalemero' Alıntı:
ilk akvaryuma bıraktığımda saat 4 gibiydi 2 saat sonra çıkıp gittik akşam yalnız sakin kaldığı için ortama hemen adapte olmuştu sabah geldiğimizde sallamamıştı bile....
yanına gidip foto çekiyordum kuru alandayken...
ben yokken kızlar bu içindeyken su falan eklemişler temizlik yapmışlar hayvanda haklı olarak çıldırmış yani şu an herşeyden korkuyor...ama suyun içindeyken sıkıntı yok benimle birlikte hareket ediyor beni izliyor derdi yem elimi yaklaştırınca yan yan bakıyor yam var mı diye....
hahaha çok güldüm göz burun morarmasına yazık ya hayvanlara....
ısıtıcıda sıkıntı yok jbl almıştım bir önceki olsaydı kırardı inceceik camdı....
şuan 1 numaralı yeri iç filtrenin üstü ordan ayrılmıyor....
bu uvb ne kadar pahalı acaba verdiği ışın hakketen işe yarıyor mu güneşin ışınını nasıl verecek çok aklıma yatmadı açıkçası
bu arada internette biraz araştırma yaptım alt kabuğun en uc kısmı üçgen gibiyse dişi daha düzse erkek ona bir baksam mı çok merak ediyorum ya....

alt bağa baktım %90 dişi :148:
bende öyle olmasını istiyordum erkek olsaydı bir tane daha almayacaktım biraz daha toparlasın bir erkek alacağım yanına yavruları olacak

http://www.sanalpazar.com/Tetra-Tetratec-700-Dis-Filtre-dolu__isp41200102?malid=SONGEZ

filtreyi çok ucuza buldum inşallah bir problem çıkmaz canpetten aldım bir ürün yokmuş aradılar bende sinirlendim komple siparişi iptal ettim stokta var denilip sonradan yok dedikleri için...
her işte bir hayır varmış orda 200 tl idi şimdi diğer malzemeleri alacağım onların hepsini nerde bir arada bulabilirim ?

Canpetten almadiginiz iyi olmus gercek bir kurulus degil hicbir urun ellerinde yok, ben suana kadar ordan aldigi mal eline ulasan gormedim
UV ampul gunesten gelen isiyi degilde D vitamini iceren isini saglar ve oldukca gereklidir
Kabuktan anlasilmaz intetnette sacma bilgiler olabilir, uretmek icin akvaryumda degismeli, kumlu kuru alana yumurtalari alip uygun yere gommesi vs. zor bir istir en azindan bir 2 yil bulasmayin derim

Alisarp' Alıntı:
Canpetten almadiginiz iyi olmus gercek bir kurulus degil hicbir urun ellerinde yok, ben suana kadar ordan aldigi mal eline ulasan gormedim
UV ampul gunesten gelen isiyi degilde D vitamini iceren isini saglar ve oldukca gereklidir
Kabuktan anlasilmaz intetnette sacma bilgiler olabilir, uretmek icin akvaryumda degismeli, kumlu kuru alana yumurtalari alip uygun yere gommesi vs. zor bir istir en azindan bir 2 yil bulasmayin derim

aynen iyiki de almamışım ellerinde yokmuş bir daha bulaşmam oraya çok daha ucuzunu buldum...Ama diğer malzemeleri alamadım needen alabilirim ? hepsi bir yerden olsun istiyorum parça parça ödemede zor kargoda zor
şu an zaten kapluşum hazır değil daha gelişip büyümesi lazım ancak 2 yıla olur ama ben bu sırada küçük alayım bir tane diyorum uyumları kolay olsun diye....
şu an akvaryumum beni 1 yıl idare eder sanırım....

Tetra alırken;TetraTec ve Tetra farkı gözetilmelidir.Satın almadan önce ürünün belirtilen açıklamaya uygun olup olmadığı sorulursa;daha sağlıklı bir alışveriş yapılabilir.
Tetra firması TetraTec adıyla pazara sürdüğü ürünü daha sonra Tetra olarak sürdü.
Şimdi de farklı debide filtre üretmeye başladı.
Oldukça değişken bir üretim politikası izliyorlar.

TetraTec
mailto:/ORbdzZ.jpg

Tetra
mailto:/EVLEBz.jpg

ben şimdi yanlış ürün mü almışım

Kargo konusunda da büyük ihtimalle filtreyi aldığınız evcil hayvan dükkanı ücretsiz kargo ile gönderecektir.
Diğer filtre malzemeleri için de belirli bir miktar üzerinde ücretsiz kargo uygulaması olan evcil hayvan dükkanları tercih edilebilir.
İzleyeceğiniz satın alma politikası sizin inisiyatifine kalmış.

kalemero' Alıntı:
ben şimdi yanlış ürün mü almışım

Yanlış ürün değil.Firma aynı performanstaki ürünü farklı isimle satışa sunuyor.Linkte durumu belirtmiştim daha önce (Tetratec)
Tetra kullanmadığım için arasında fark yaratan maddeleri sıralayamıyorum ne yazık ki.

Geri