Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kurtarılmış su kaplumbağası

Cvp: kurtarılmış su kaplumbağası

ısıtıcıyı almayayım o zaman ama yedeklemek de istiyorum açıkçası...
derece ve kepçe var plakları ve pisliklerini toplamak için almıştım daha önceden...
ürünleri değiştireyim gammarus dediğin küçük karidesler mi ? eğer oysa ondan var reptominde ve serra p de var
o zaman ek olarak agil alacağım

Gammarus tatlı su karidesinin bir cinsi. Varsa alma. Tamam agil al. Raffy p'deki mineral yem bittiyse carnivor ya da mineral yem alırsın.

mailto:/Gv7XQb.jpg

kuru alanı aldım nihayet...
bana göre sorun yok bir de siz bakın rampası da ideal 5 cm kadar suya batar belki daha fazla

bu gün merak ettim kabuk boyunu ölçtüm 5,5 cm olmuş ilk geldiğinde 4 cm di tam olarak

kaç gün oldu geldiği? takip edemedim Maşallah güzel kabukları gelecek :)

kuru alan güzel görünüyor. rampanın kenar köşeleri kontrol et keskin kenar sivri köşe olmasın. varsa tıraşlanması lazım.

Rampa yan camlarını yüksek yaptıracaktın üçgen gibi olacaktı. Hemde geniş yüzey tutunma sağlardı.

Görünüş güzel ön cam traşlandı değil mi hayvanın bir yerini kesmesin.

Hayvan iyi gelişti yaza 8 cm olur.

evett çok güzel gelişti maşallah 26 şubatta almıştım daha 1 ay olmadı alalı
akvaryum silikonu ile kenarların üstünden geçtik hiç keskin yanı kalmadı özellikle kontrol ettik...
ya aslında rampa kenarlarını öyle anlatmıştım ama böyle yapmış bende bişey demedim sanmıyorum atlamaz ordan 5-6 cm var oranın yüksekliği....
oldukça geniş ve iyi oldu akvaryumun içindeki ıvız zıvır da çıkacak böylelikle

yarın işyerine gidip yeni sistemi kurmak istiyorum çok heycanlıyım ya :)
bu gün gene fırçaladım tam orta yükselti yerinde baya birikim duruyordu yarın devit alacağım oda yumuşatır artık kabuk derdimiz kalmaz ama gelişimi uyumu beni çok şaşırttı çok mutluyum ben almasaydım sanırım son demleriydi

Merhaba uzun zamandır foruma bakamıyordum derslerimden dolayı en son girdiğimde kaplumbağanızı yeni kurtarmıştınız fotoğrafını görüp çok üzülmüştüm. Açıkçası unutmuşum halbuki çok aklımda kalmıştı nasıldır ölmüşmüdür diye o kadar kötü gelmişti ki gözüme. Çok çok sevindim tüm sayfaları tek tek okudum attığı kabukları yeni kabuğunun rengini yaptığı şımarıklıkları okudukça mutlu oldum. İnşallah uzun yıllar sağlıkla birlikte olursunuz. Diva size geldiği için gerçekten çok şanslı :)

cansud' Alıntı:
Merhaba uzun zamandır foruma bakamıyordum derslerimden dolayı en son girdiğimde kaplumbağanızı yeni kurtarmıştınız fotoğrafını görüp çok üzülmüştüm. Açıkçası unutmuşum halbuki çok aklımda kalmıştı nasıldır ölmüşmüdür diye o kadar kötü gelmişti ki gözüme. Çok çok sevindim tüm sayfaları tek tek okudum attığı kabukları yeni kabuğunun rengini yaptığı şımarıklıkları okudukça mutlu oldum. İnşallah uzun yıllar sağlıkla birlikte olursunuz. Diva size geldiği için gerçekten çok şanslı :)

Evet bizi uzmedi yaptigim her seyin fazlasini verdi masallah cok kisa surede toparladik durumu :) 
Pazartesi 130 lt suya dalis yapacak ve daha guzel gelisecek
Tesekkur ederim ilgine kurtardik divayi ;) 

Bende tekrar tesekkur ederim soze boyle bir ortam sagladiginiz icin, hayvani alanlar bu kadar bilincli olmuyorken siz hic planlamadan bu hayvan size geldi ve siz onu kurtarmis oldunuz

Alisarp' Alıntı:
Bende tekrar tesekkur ederim soze boyle bor ortam sagladiginiz icin, hayvani alanlar buladar bilincli olmuyorken siz hic planlamadan bu hayvan size geldi ve siz onu kurtarmis oldunuz

Ne demek boynumun borcu kayitsiz kalinmiyor cikti karsima bir defa elimden geleni yapmay calistim....
Onun ki gercek bir kurtulus oldu olum kabindanda kotuydu keske ilk kabini sizlerle paylassstdim suyu kahverngi ve lagim gibi kokuyordu....

Bunlar ucakta tasinirken sorun cikiyor mu nasil oluyor ?

Ucaga almiyor hicbir ucak firmasi yaniniza bir kap ocinde alabilirsiniz belki ama sanmam

Himmm istanbulda bir yavru bulmustum yanina arkadas ama getirmek problem olur

Otobusle tasimabilir, yani uygun arac bulundugu surece yolculugu kaldirmak diye bir sikinti olmaz, sahiplenmek istiyorsaniz bende sahiplendirebilirim

Alisarp' Alıntı:
Otobusle tasimabilir, yani uygun arac bulundugu surece yolculugu kaldirmak diye bir sikinti olmaz, sahiplenmek istiyorsaniz bende sahiplendirebilirim

Evet istiyorum bir tane yanuna ama 5-6 cm den buyuk olmamali 

Tamam benim ki de o civarlarda bende yeni kurtardim tedavisini yaptim sahiplendirmeden konumu bulabilirsiniz

arkadaşlar Ali Sarp'ta bir tane kaplumbağa varmış onu almayı düşünüyorum nasıl olur sizce akvaryum yetersiz mi olur ?
o da 5-6 cm civarındaymış....
Ali Sarp sen de şu an kaç tane kaplumbağa var bu şu anki sisteme göre fazla mı ?

ben zor durumda olan bir kaplumbağayı almak istiyordum

alisarptaki kaplumbağa sendeki ile emsal boyda ve o boy için senin akvaryumun fazlasıyla yeterli olur.

cem' Alıntı:
alisarptaki kaplumbağa sendeki ile emsal boyda ve o boy için senin akvaryumun fazlasıyla yeterli olur.

peki akvaryum 1 yıl yeterli olur mu 1 yıl sonra ofisim değişecek ona denk getirir akvaryumu yenilerim...
peki o yeni sistemde fazla mı eğer bakılıyorsa almak istemem bendeki sistem Alisarp tan iyi değil çünkü...
ama çok fazla akvaryuma hakimiyet kurmadan bir tane istiyorum yanına arkadaş....

Geri