Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kurtarılmış su kaplumbağası

Cvp: kurtarılmış su kaplumbağası

Yani hepsinin eriskin oldugu zamana yeticek kutlede degil akvaryumlar, bu hayvanin suan durumu iyi ama zaman gecip buyudukce yer daralacak suan 250 litre 3 hayvan kaliyor bunlar, OM den iletisim bilgisi atabilirim sahiplenmek istiyorsaniz

Evet ben sahiplenmek istiyorum oncelikle bir resim atabilir misin cok buyuk olmasin benimki kucuk cunku

Yarin atarim size uyuyor, o konuda sikinti yok bende bunu hastaliktan kurtardim, yas var ama kucucuk kalmis. Ozelden yaziyorum

Bendekide ayni durumda yasi var boyu yok....
Tamam nasil teslin alacagimi vs. Konusalim

dışkısını yemesi normal mi ? her zaman değil ama bir kaç defa yedi bu gün de yedi aç değil yeni yemek vermiştim pisliğini alırken çok korkuyor kenarlara gittiğinde alırım dedim ama o sırada yemiş sebebi ne acaba ?

dışkı yemesi normaldir.ne bulsa yerler. taze dışkı yem kokar. bu aynı zamanda akvaryumda fazla hayvan varsa uyum sağlamalarınında göstergesidir. yeni giren hayvan başta diğerinin dışkısını çok aç değilse yemez. bir diğerininkini de yediklerinde. aşı niteliği de taşır.

cem' Alıntı:
dışkı yemesi normaldir.ne bulsa yerler. taze dışkı yem kokar. bu aynı zamanda akvaryumda fazla hayvan varsa uyum sağlamalarınında göstergesidir. yeni giren hayvan başta diğerinin dışkısını çok aç değilse yemez. bir diğerininkini de yediklerinde. aşı niteliği de taşır.
ben yememesini tercih ederim bundan sonra direk alayım iç filtreler berbat halde deri ve kabuk döküntüleri ile dolu yakından inceledim ...
yarın komple değişeceği için karışmıyorum bu gün ama su oldukça berrak

rampa kaç cm olmalı şu an çok havada kaldı gibi henüz doldurmadım akvaryumu da koydum üstüne kaçma boşluğu bıraktığımda sıkıntı olacak gibi sanırım ek gerekecek

hayvanın rampaya rahat çıkabilmesi için üzerindeki su kaplumbağanın yarısı kadar oranda olmalı. onun için suya girmesi açısından rampanın eğimi önemli. max 45 derece veya biraz daha tatlı bir eğim olmalı. seninki için yan kenarlardaki boşluk 5-6 cm kadar olacak şekilde suyu yükseltebilirsin.

sanki rapmaya ek yapılması gibi eğer o kadar su da bırakırsam rapmayı kaçacak alan oluşur bu çok hareketli kesin atlar sonra ara dur nerdeyse artık....
ek konusunda götürmeden ek alternatifi var mı ?

Ek değil o rampa sökülüp yerine daha uzun ve meyili olan rampa yaptıracaksın. Onun için rampayı yaparken adamın yanında ol. Bu kuru alan yapımında rampayı hep hatalı yaparlar.

Hadi ya o ozaman yarinda kuramiyorum bi doldurup denesem mi ama sonra kuru alan olmazsa sorun olacak suyu geri bosaltmak zorunda kalacagim....

Arkadaslar bir tane dere kaplumbagasi buldum 7cm falandi....
Ayri sistemde yasarlar degil mi ?
Uyudugumuz oda da akvaryum olmasinda sakinca var mi ?
Dere kaplumbagasida hizli mi buyur kac cm olur ?
50 lt lik bir akvaryumla ne kadar idare edebilir ?

dere kaplumbağasının sistemi farklıdır. biraz daha soğuk ortamda yaşar. biraz daha iri dere kumu kullanılır. kendini kuma gömer. reslerle aynı boylara gelir.

akvaryum nem yapar bu nemin rahatsızlık verme derecesine bağlıdır. tabi gürültüsü de olacak. diğer detayları emreye (AEK) danışabilirsin.

Offf her gordugume yapisiyor gibi oluyorum ama hayvan bezgin haldeydi surati cok tatliydi....
Pislik icindeydi al abla gotur bedava dedi iyice sinirim bozuldu....
Buz gibi suyun icine atmislar icim acidi ya ....
Oda da olmaz o halde ne yapacagim sahiplenmek isteyen olabilir mi ilan acsam mi ?

eleman bedava veriyorsa bugün yarın atabilir de.

ilan açabilirsin.

Dedigim gibi bir derey birakabilirsiniz, ulkemiz hayvanidir

bak o olur hatayda nehir derelere bakmak lazım. biyologlar veya veterinerlik fakültesi gibi bir kurumdan öğrenilebilir. orada var mı bilmiyorum böyle birşey ama. asi nehrinde olabilir belki ama bakmak lazım. hayvan tek kalmasın. yiyeceği birşeyler bulmalı. onun için o ekolojik sistemde çizgili olmasında fayda var. yalnız mayıstan önce bırakılmamalı. adaptasyon sorun olur.

Yakın bir dereye bırakma fikrini desteklemek açısından çizgili kaplumbağa habitatının yayılımı

mailto:/WV3kL8.jpg

Çizgili dere kaplumbağaları çok çok tatlı oluyorlar insana alışıyolar ben 7aydır bakıyorum hemde odamda birlikteyiz filtresinin birazcık sesi var ama rahatsız olmuyorum nem de yok odamda hiç her sabah şığır şıpır yapıyo suyu beni görünce keşke alsanız onu ordan bir de bu tür nadir bulunuyormuş nesli tükeniyormuş kurtarabilseniz keşke onu da.
Eğer bakamıycak gibiyseniz de burdan iyice öğrenip uygun bir dereye bıraksanız.

Geri