Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kurtarılmış su kaplumbağası

Cvp: kurtarılmış su kaplumbağası

merhaba arkadaşlar odada bakma şansım yok filtre sesinden vs... evde de ya dekoratif bir sistem lazım yoksa annem kabul etmez dekoratif sistem içinde hiç zamanım yok ne yazık ki...
Furkan paylaşım için teşekkürler bizim buralarda çok var gibi görünüyor çok yakın arkadaşlarım var veterinerlik fakültesinde onlardan yardım alırım teşekkürler...

dün akvaryumun dengesini sağladığı için 15 tane küçük siyah salyangoz aldım 2 taneyi anında götürmüş hemen aldım hayvanları sudan hiç bişr şey yaşatmaz sanırım bunlar

bunlar ağzına sığan herşeyi yerler. sığmayanları da yoklar. resler başka hayvanlarla bir arada yaşayamıyor bu sebeple de doğaya salınması orada bulunan habitat için tehlike arz ediyor.

çizgililer uysaldır. mesela salyangozlar ile bir arada yaşayabiliyorlar. yalnız salyangozlar aşırı ürüyor. emrede (AEK) vardı. hatta hayvanın dinlenirken kabuğu üstüne çıkıp yapışmıştı bir tanesi.

furkan dün bende bu haritayı aradım bulamadım. iyi bulmuşsun. bu resmi "çizgili dere kaplumbağası" konusunda çizgililerin yaşam alanları başlığı ile tekrar aç. o konuyu yakın zamanda açtık ama üstüne eğilmedik. öyle boş duruyor.

aynen 2 dakikada cup diye götürdü içim acıdı hayvana getirdim elimle attım resmen :(
çizgililer çok uysalmış bizim baktıklarımız tam bir vahşi benim ki masum yapmaz falan diyordum ama av görünce değişiyor....
dere kaplumbağası çevremizde çok varmış bulunduğum mesafeye 60-70 km mesafede veterinerlik fakültesinde bir arkadaşım var onu aradım hafta sonu götüreceğiz hem de doğa yürüyüşü yapmış oluruz...
ben cuma akşam alacağım c.tesi sabah doğasına bırakacağız...
olan yerler erzin dere çayı osmniye kadirli de Aslantaş baraj mevkii, asi nehrinin iç kısımları ve bir kaç noktada daha var en yakından başlayıp kontrol ederek gideceğiz sizlerle de fotoğrafları paylaşırım...

elemana söyle o zaman alıp doğaya salacağım o süreçte beklese olur mu diye. hayvanı şimdi alıp akvaryuma koysan ortam iyi bu sefer salacağın zaman hayvan zorlanacak.

bırakacağınız yerde kaplumbağa olmasına dikkat edin. onların olduğu bölgeye bırakın. yalnız çizgili olsular. bir de sarı benekli su kaplumbağası var onunla karıştırmayın. buradaki resimlerden anlarsın.
mailto:/forum/konu-benekli-kaplumbaga-european-pond-turtle-emys-orbicularis.html

biz bu hafta sonu alıp bırakmayı düşünüyorduk bundan sonra buralarda pek soğuk olmaz arkadaşım da veteriner 10 derece su da yaşayabilirler dedi...
akvaryumcuyu aradım kimseye verme ben cuma günü gelip alacağım dedim tamam dedi...
zaten bakarak gideceğiz göreceğiz öyle bırakırız 2 damla su gördüğümüz yere elbette bırakmayız....
bu gönderdiğinde çok farklıymış karıştırmayız merak etme olmadı seninle irtibatta oluruz foto çekip gönderirim şu an elimizde 3 nokta var...

havalar bu hafta itibariyle ısınacak. hayvan akvaryumda beslenmiş. akvaryumda beslenen hayvanlarda direnç az olur. kış uykusuna da yatırmıyoruz. onun için iyi bir yer bulmaya çalışın olmadı hepsine bakarsınız. yanında yemde götür. başlangıçta biraz gıda almış olsun. tabi yerse. sonra diğerlerine bakarak uyum sağlamaya başlar.

cem' Alıntı:
havalar bu hafta itibariyle ısınacak. hayvan akvaryumda beslenmiş. akvaryumda beslenen hayvanlarda direnç az olur. kış uykusuna da yatırmıyoruz. onun için iyi bir yer bulmaya çalışın olmadı hepsine bakarsınız. yanında yemde götür. başlangıçta biraz gıda almış olsun. tabi yerse. sonra diğerlerine bakarak uyum sağlamaya başlar.

2 nokta birbirine  yakın eğer oralarda şartlar kötüyse mecbur 3.noktaya da bakacağız ama Erzin de bulacağımızı düşünüyorum....hem de yakın olur bana arada gidip alana yiyecek yeşillikte bırakırız...
hayvan akvaryumda beslenmemiş küçücük bir kabın üçünde ve betonun üstünde suyu buz gibiydi...
doğada hayvan kendine gelir bence zorlanacağını düşünmüyorum bunlar etçil mi otçul mu ? balık mı yiyecek orda yoksa ot mu ?

bu arada dün agil geldi ama yiyemiyor çok sert baya bir suda ıslanması lazım sanırım o zamanda vitamini gidiyor

agil serttir bu hayvanın çene kaslarını güçlendirmeye de yarar. ufak parçalar halinde kırıp ver yada temiz bir beyaz kağıt üstüne koyup su damlat yumuşasın öyle ver. ilk başta yumuşak yem yedikleri için bunu garipsiyorlar ama zaman içinde kendileri kırarak yerler.

reslere nazaran biraz daha ot türevliye yakınlar ama proteinde yiyorlar. kurbağa, balık yavrusu, börtü böcek vs.

koşulları iyi değilse adaptasyonu çabuk olur en azından hayvan güneşin yüzünü de görecek. rahat hareket edecek. özellikle denk gelirseniz sazlık civarlarına bakın. oralarda daha çok yiyecek buluyorlar. saklanma olanakları da oluyor.

zaten kırıyorum elimle biraz su ile ıslatıyorum ona rağmen aşırı zorlanıyor ama tadını beğendi sanırım büyük bir iştahla yemeye çalışıyor patisiyle itiyor falan izlemek zevkli oluyor :)
ama en sevdiği yem kurutulmuş karides bununla ilgili bir sorum olacak içinde pul pul bir şeyler var onlar ne işe yarıyor mamanın alınmasına engel olmaktan başka ?
bırakacağımız alan piknik alanıymış köy gibi bir yer sanırım yemek sıkıntısı çekmez kışın da zaten depoluyormuş ve kış uykusuna yatıyormuş doğada...

doğadakiler kış uykusuna (hibernasyon) yatar. havalar kademeli soğudukça hayvan bunu algılayarak besin depolamaya başlar. uygun yer bulup metabolizmasını yavaşlatıp uykuya dalar. kar yağan bölgelerde kar altı sıcak olduğu için altında kar eriyene kadar dururlar. kar yağmayan bölgelerde dökülen yaprak altı veya donmasını önleyecek birşeylerin altına saklanırlar. hava ısındıkça metabolizmaları canlanıp harekete geçerler.

o pullar jbl markada vardı sanırım. o konuda bizde tartışmıştık. nem dengesini sağlamakla birlikte yeşil olanlar bitki içerikli beyaz olanlar kalsiyum olabilir. ama akvaryumu kirletmekten başka bir işe yaramıyor. bunu balıklarada verdikleri için pul yem olarak işlev görüyor.

cem' Alıntı:
doğadakiler kış uykusuna (hibernasyon) yatar. havalar kademeli soğudukça hayvan bunu algılayarak besin depolamaya başlar. uygun yer bulup metabolizmasını yavaşlatıp uykuya dalar. kar yağan bölgelerde kar altı sıcak olduğu için altında kar eriyene kadar dururlar. kar yağmayan bölgelerde dökülen yaprak altı veya donmasını önleyecek birşeylerin altına saklanırlar. hava ısındıkça metabolizmaları canlanıp harekete geçerler.

o pullar jbl markada vardı sanırım. o konuda bizde tartışmıştık. nem dengesini sağlamakla birlikte yeşil olanlar bitki içerikli beyaz olanlar kalsiyum olabilir. ama akvaryumu kirletmekten başka bir işe yaramıyor. bunu balıklarada verdikleri için pul yem olarak işlev görüyor.
inşallah bıraktığımız seneye bahara çıkar ne diyelim....
evet bir iki defa attım yüzüne bakmadı kabuğuna falan yapıştı bende bir daha atmadım bir arkadaşım söylemişti senin dediğini ama emin olamadık tabi ki...
bittiğinde kalan pulları balık besleyen bir arkadaş var ona veririm

dış filtreyi kurmaya çalışıyoruz ama kuramadım yardımına ihtiyacım var cem

offf olmadı bu filtre nasıl olacak su almıyor vermiyor

kalemero' Alıntı:
offf olmadı bu filtre nasıl olacak su almıyor vermiyor

[video=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=QSjQ2NXFZOo[/video]

[video=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=IgI5vXicWdc[/video]

kurulumunu doğru yaptınız mı ?

Abi ben telefondan anlatmaya da calistim ama olmuyor, veris borusundan fise takinca az bir su geliyor duruyor, cekis borusundan suyu cektirttim sonra musluga takip fise taktilar, cok az geldi durdu. Tek yol veria borusunu suyla doldurmak kaldi aklima gelen

filtre içine su koymayacaksınız. musluklarını açtıktan sonra akvaryuma su giriş kısmından borudan emin diğer uçtan su kendiliğinden dolmaya başlar. bu hortumda suyu gördüğünüz anda fişini takın çalışmaya başlar.
mailto:/forum/konu-tetra-tec-new-model-dis-filtre-ex-1200-l-h-kurulumu-resimli.html

Buarada salyangozlardan bahsedilmis cizgililer salyongazla yasarlar arzu hanim bakmiati bir ara sanirim hatta emre abide yanilmiyorsam.
Cem abi ben filtrede su olacak demistim ben hep oyle yapiyorum diger turlu bosyere akvaryumdan dolduruyorsun filtreyi sen niye aksini onerdin ?

Geri