Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kurtarılmış su kaplumbağası

Cvp: kurtarılmış su kaplumbağası

tamm öğlen arasında tekrar yapacağım gene su içinde kalacak her yer iç filtreyle idare ediyorum şimdilik

kuru alana dünde bugünde çıkmadı ben kapattım artık önüne bir şey koyup şu an ışıkla kurulanıyor ama çıkmaya da çalışıyor inat ediyor yani kendi gelmediğinin farkında azıcık kuruyunca tüm kabukları kalkıyor...
rampaya geliyor duruyor tırmanıyor bir bakınıyor geri suya gidiyor çıkabiliyor sorun yok ama durmuyor

sürekli akvaryum başında olunca hayvan tedirgin olmuş. filtre ile işin bitsin düzelir.

peki sence kuru alanı kullanır mı ?
dinlenecek yerleri keşfetmiş yorulduğunda atıyor kendini oralara ama kurulanamıyor tabi sürekli su içinde böyle giderse hasta olur mu mantar vs..

suda mantar bakterisi yoksa mantar olmaz. uzun süre durursa alg ve yosun kaplar kabuğu. o da daimi olarak suda kalırsa yani senin ilk aldığın zamanki gibi olur. o kadar olmaz da az oranda diyelim. uzak durduğunuzda kuru alanı kullanacaktır. kimse yaklaşmadığında kuru alanın ne olduğunu öğrendi zaten. ama rampada durmayı tercih ediyorsa lambayı rampayadoğru çevir. hem ısınır hemde suya kaçma olanağı olur.

akvaryuma ilk koyduğumda güneş adaya vurduğunda direk adaya çıkmıştı hemen kabullendi...
hımm doğru rampaya vereyim ışığı orda kursun yavaş yavaş içe alırım sonra bunlar inatçı hayvanlarmış kendi dediklerini yaparlarmış...
kuru alanı öğretmek için yemleri kuru alana dizdim öyle öğrendi yoksa oranın hiç farkında değildi şimdi en azından dinlenmek için geliyor yukarıya çıkmıyor

Arkadaslar merhaba bu gun tekrar ugrastim dediginiz gibi yaptim yok olmuyor acaba diyorum su mu az 120 lt kesin dolu

çevrende dış filtre kullanan var mı gelip kursun. çalışması gerekirdi. motorun pervanesi yerinde duruyor değil mi çıkarmadınız. pervane olmazsa da çalışmaz. motorunu yakmadın değil mi ses geliyor.

Yani oyle pervaneye faln karismadim duruyordur heralde yerinde...
Tum dis filtreler ayni mi vardir elbette akvaryumu olan ve kullanan ama tetra varmidir bilmiyorum...
Motor normal gibi yanmamistir umarim....

şimdiye kadar böyle bir sorun çıkmadı. birşeyi eksik yapıyorsunuz. o konumda herşeyi detaylı anlatmıştım. sırayla tekrar yapın. musluklar hortum ile aynı hizada paralel olacak. kapalı mı tuttunuz yoksa.

O konuyu 5 defa okumusumdur cok guzel ve detayli ama olmuyor pazartesi tekrar zaman ayirip ilgilenecegim kullanan biri vardir is yerinde muhakkak motoru yakmadan bir calistirabilseydim iyi olacakti...
Elbette bir yanlis var son bir kac gundur ofiste pek duramadim foto atacagim var bir hata

Bu arada dere kaplumbagasini aldim su an bir arkadasim bakiyor balik akvaryumunda yerse yer dedi ama sindiye kadar yememis baliklari bu gun 2. Gun....

Akvaryum isisi 22 derece baliklari buyuk ve cok sicakta bakilan tur degil kuru alan olarak da yavru balik kabini koymus cikiyormus ustune belki kalici olur :)

[video=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=-xsPcQ-i17s[/video]

Tesekkurler furkan izledim bir kac detay dikkatimi cekti not aldim pazartedi gunu biter bu is umarim

çizgililer resler gibi yırtıcı değiller. daha uyumlular. yemi düzenli verildiği sürece risk az. ama olabilirde tam detaylı bilgim yok. emreden öğrendiğim kadar. akvaryumda yaşadığı su ısısı 24 derece civarları. hayvanı aldığın koşul bundan daha kötüydü ise bu ısı da problem olmayacaktır ki zaten salacaksınız. gideceği su daha serin olacak.

Aynen birakacagim dogal ortamina bu hafta hem ben ayarlayamadim hem de havalar dengesiz biraz idare edelim bu sekilde...
Bende ki yemlerden verdim yiyormus ama baliklarda gelince onlari itiyormus psylasmak istemiyormus

Dun agilin tatihine baktim 2017 not dusmustum en ileri tarihliyi gonderin lutfen diye...
O yem bana 2 yil yeter zaten kucuk bir cam kavanoza alaminyum folyo ile kaplayip icine koysam olur mu her gun aciyorum kocaman kutuyu

birbirlerinin yemlerini yememeliler. içerikleri bir diğerine zararlı olabilir. bu yem yeme aşamasında saldırı olabilir. mümkünse eliyle kaplumbağaya set kursun. zarar vermeyecek olsa bile yemleme sırasında gözleri birşey görmüyor.

gerek yok kendi kutusunda dursun. alüminyum hiç kullanma yemle temas etmesin. hemen alacağın kadarını çay tabağına döküp kapa. kutusunu ona göre dizayn etmişler zaten.

Baliklarin onun yemini yemesi mi yoksa res in yemini ona vermem mi zararli ekstra yem almadim benim yemlerden verdim bir sakinca var mi ? Gerekirse kucuk bir kapta besle dedim baliklar daliyormus alismislar cunku kiza hemen geliyorlarmis

kaplumbağa balık yemi yemesin. genelde afrika menşeili balıkların yedikleri ürünler ile kaplumbağanın yedikleri bağdaşmıyor. bu zararlı olabilir.

diğer taraftan balıkların tam stick yemi yemesi durumunda karınlarında şişme riski var. kurutulmuş yemler her hayvanın yiyebileceği ürünler. bu yem işinde titizlik göstermekte fayda var.

Tamm zaten baliklarin yemesine izin vermiyor sadece daliyorlar tek tek atiyor onu aninda kapiyormus zaten....
Hem yemler cok sert yiyemezler zaten

Dişsiz balıklar direk yutuyor tıkanıp kalıyorlar. Benim öyle bir lepistes niyazi olmuştu onlara göre attığımı değil japonlara uygun ebattakilerden almış ağzına ağzı yemden açık tıkalı gitti. Zamanında görseydim cımbızla çıkarırdım olmadı.

ben günde toplam 4 reptomin, 4 serra rafy p ,4 agil ,8 gammarus veriyorum çok mu ne ?
kafa hacmi bu kadar yapıyor hepsini bir araya topladığımda....

Geri