Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kurtarılmış su kaplumbağası

Cvp: kurtarılmış su kaplumbağası

sabah akşam iki iki verdiğin için hazmedebilir. şu an için öğünler uygun. hayvanın büyümesi ile yem çoğaltmaya başladığında agili bir az, tetrayı yarım parça azalt.

Kaç cm bu hayvan böyle benim verdiğim yem günde 5i geçmiyor. :)

benim kaplum 5 buçuk civarı toplam 6 yem birde küçük kurutulmuş karides veriyorum kadir....
tamm cem teşekkürler bu şekilde devam ediyorum herkesin konusundan biraz okudum genelde 4 tane veriyorlar dedim acaba fazla mı veriyorum...
sindirimden yana sıkıntı yok sürekli yapıyor ve yiyor taban temiz kalıyor böylece karışmıyorum artık yesin sürekli takip edemiyorum

genelde herkes yeme odaklanıyor ama hayvanın dışkısını yeme durumuda olduğu için aldığı gıda oranı artıyor. yavrularda ise dışkı yeme yok. bu sebeple onlara yemi ona göre tayin ediyoruz. bunda da hayvanın yaşadığı yer hacmi bir noktada etken. ölüm kabında yaşayan ile akvaryumda yaşayan bir olmuyor. hareketleri kısıtlı hayvanın hazmetmesi zor oluyor. hayvan yem yiyip olduğu yerde duruyor. hacmi büyük ortamda sürekli hareket edip enerji yakan hayvanın alması gereken gıda fazla oluyor. yüzen hayvanın sindirim sistemi daha hızlı çalışıyor. kafa hacmini bu hayvana göre baz alıyoruz.

bazı arkadaşlar hayvanın büyüklüğüne göre günde tek öğüne geçmede veya aç günde endişe duyuyorlar. oysa hayvan dışkı ve kum üstündeki kırıntıları, kum ile birlikte yemeye devam ediyor. mideleri boş kalmıyor. diğer taraftan depoladıkları yağ eksiklik olması durumunda devreye girip yaşamlarını idame ettirmelerini sağlıyor.

özge hayvanı pazar günü büroda olmadığınızdan yemleme olmuyordu doğru mudur. bu sebeple dışkı yemeye başlamış olabilir.

Bende 12 yem 8 gammarus günlük veriyorsun sandım abla :) Misal bizimki 4.5cm son ölçümü günlük max 5 yem veriyoruz.5.5cm için 6 yem normal oluyor buna göre.

yok cem ben pazar yemini hazırlıyorum tüm öğün birlikte olmak üzere tek tek kırıyorum yavaş yavaş atarak yedirin diyorum saat 2 gibi verdiriyorum yemini...
bu haftasonu kameraya almış güvenlik yemiş hepsini sıkıntı olmuyor tek öğünde olsa veriliyor yani...

kadir günlük veriyorum zaten sabah 2 şer tane hepsinden akşam 2 şer tane hepsinden küçük karideslerden 4 er onların içi boş çünkü....
ben her gün ayrı yem uygulamıyorum her gün çeşit çeşit hepsinden veriyorum....
sadece mineral günlerinde tek yem veriyorum diğer günler çeşit çeşit hepsinden veriyorum

cem bunun dışkı yemesi normal bebek değil ki bu 3 yaşını geçmiş normalde bunun 20 cm falan olması lazımdı sanırım

Hayvanın kafa hacmini bilmiyorum ama 5.5cm hayvan için hergün 12 yem + 8 gammarus çok bence.Bide Emre abi hergün farklı yem verilmeli yoksa mideyi zorlar demişti.Bunun üzerine haftalık yem programı vermişti.Cem abi neder bilemem.Bu arada bizimki de bebek olmasına rağmen dışkısını yiyor.

Hepsini tek günde verme bende bu miktarda ayarlama yaptın sandım. Öyle veriyorsun sandım. Verdiğin yem çok. Ve hergün ayrı yem ver her bir yemin faydası farklı. Bazı yemleri sürekli yememeli. Aynı anda verilen yemler ayırt etmesine de neden olur. Her gün bir yemden günlük kafa hacmi kadar olacak. Bunu iki öğüne böleceksin.

yokk ben bunu tek defada veriyordum toplam 12 yem + küçük karideslerden off ayarlama yapmam lazım o halde tamam....

Asiri sosyallestik bu gun elimi takip ediyor kafasini seviyorum hic bisey yapmiyir hosuna gidiyor parmagimi tekrar yaklastirdigimda gelip kendi degdiriyor kafasini elimi suyun ustune koyuyorum elimin ustune geliyor cok tatliydi sasirdim vallahi bu kadar yaklasmasina elimde eldiven vardi sakin olun :) kendimin ve onun sagligini tehlikeye atmadim

kafasında deri birikimi var mı kaşınma amaçlı yakınlaşma olabilir.

Her yerinde var deri dokuntusu ama korkmuyor taniyor beni kuru alan korkusuda kalmadi ama kasiyor sanirim kendini

iyi seni esir almış kaşağı niyetine kullanıyor.  :smile:

Alsin ben memnunum halimden dinozormusum gibi kacmasindan iyi :)

Biz lamba olarak uv b mi a mi kullanmaliyiz ?

Ultraviyole salınım için alınacak olan UV ampuller UVB ve UVA ihtiva etmektedir.

ben yemi 2 gündür toplam 4 parçayı geçmeyecek şekilde ayarladım ama şu an çıldırıyor camın önünden ayrılmıyor taş kum ne varsa yedi dipte kalan bir kaç tane küçük salyangoz vardı onları bile zorluyor yani ben yemi eski düzende vereceğim zaten hareketli zaten akvaryumda ona göre çok geniş yakar yediklerini....
birde iç filtreyi söktüm iyice yıkadım içinedeki süngerler çok kötü olmuştu jbl nin yeşil elyafından doldurdum içini saçma bir şey yapmamışımdır umarım şu an topladı tüm pislikleri

bir de bu dış filtrenin kapağını açamıyorum içinde su var sanırım basınç yaptı

serra mineral az kaldı onu ayrı alacağım başka ne alayım
mailto:/XB5Bjk.jpg

mailto:/Product/prodac-tartafood-pellet-kaplumbaga-yemi-250-ml/JPM017104?kat=153

tartafood alma direk sera minerali al. bu yemler yeterli şu an için yalnız agili 250'lik alsaydın iyiydi. bunu bitirmen zor gözüküyor.

yemi 6'ya çıkar ama o kadar çok verme.ne kadar verirsen ver o davranışı her daim gösterir.

filtre basınç yaptığından değil onun etkisi çok azdır. içine koyduğun malzemeyi çok koymuşsan yada sepetleri eğreti yerleştirdiysen üst sepet kapağa geçmiştir. tüm mandalları açtığından emin ol öyle kaldır.

Ben en kucuk boyu bu zannediyordum son kullanma tarihi 10.2017 biter bence o zamana kadar....
Yemi arttirdim yazik bu gun cok yem istedi cirpindi durdu sinucta bunlar ne bulursa onu yiyiorlar kisitlamak istemiyorum...
Ek yem olarak canivor diyordunuz onu alsam iyi olmaz mi yazik zaten kucuk kalmis agili artik kolay yiyor ilk baslarda cok zorlaniyordu...
Ic filtreye elyaf koydum cok iyi temizledi bu arada yanlis mi yaptim diye dusundum ama iyi oldu....

Bu gun kabugunu cok kasidi kuru alana ciktiginda tum kabuklari kalkmisti 1 firca daha mi yapsam gerek var mi kendi haline mi birakayim

Geri