Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kurtarılmış su kaplumbağası

Cvp: kurtarılmış su kaplumbağası

çene kasları kuvvetlendiği için yemeye başlamış. carnivor alabilirsin. ama haftada sabah akşam verdiğine göre 2 öğün vereceksin. hayvan ufak fazla kalsiyum almasın. kabuğun erken sertleşmesi iç organları baskılar. kabuk ve iç organlar dengeli büyümeli.

acitasyona geliyorsun fazla yem verme. hayvan ufak ihtiyaç fazlası verdiğin yem dışkı olarak döner. bu da akvaryumu kirletmen demek. zaten normalde de dışkısını yiyor. hayvan büyüdükçe günlük kafa hacmi veya +1 fazla verebilirsin. ama daha fazla verme.

Evet kabugu cok sert olmamaliymis ciddi problemlere yol acabiliyormus o dengeye dikkat edeyim...
Yemek konusunda evet cok uzuluyorum ona cunku surekli yemek derdinde tok olsa yemek aramaz eskiden cok yemek verdigimde akvaryumda geziyordu simdi surekli dipte...
Canivor da mi haftada 1 ? Her gun degil yani
Bu gun akvaryumu izlerken birsey farkettim 15 salyangozdan uaklasik 10 tane duruyor ve her seyi yiyorlar bu gun diski bulmuslar 2 si yapismis yiyordu taki bizimki bulup onlara dalana kadar filtrasyona gercekten faydalari var salyangoz tavsiye ederim cok üremeyenden turunden tabi ki ve oldukca dayaniklilar

mineral yemin içinde kalsiyum olduğu için aşırı yememeli. 5 cm'yi geçsin 3 öğün yaparsın. bunlar kış uykusuna yatan grup canlılardan oldukları için yeme dürtüleri yüksektir. bu sebeplede tokluk sınırları bizden daha uzundur.

Arkadaslar hic kaplumbagasi ile ucak yolculugu yapan var mi ?
Onur air kabul etmiyormus hic bir sekilde ?
Gecirebilme durumu olur mu ?

mailto:/forum/konu-ucakla-hayvan-tasima-proseduru.html

arkadaşlar merhaba....
kapluşumu 4 gündür görmüyorum bu gün gördüğümde gerçekten çok fazla gelişip büyüdüğünü farkettim kabuğu elime aldığımda incecikti çok zayıftı ama şimdi elime aldığım da iki parmak arasındaki mesafe arttı...
şimdi kuru alana çıkmaya da başlamış baya takılıyor artık kuru alanda...
ama kuru alandayken kabuklarının hepsi kalkıyor acaba bir fırça daha yapsam mı karbonat veya tuzla...
dış filtrede kaldı öyle sanırım artık kullanılamaz...

sadece fırça yapabilirsin. karbonat ve tuza gerek yok. hayvanın kabuk boyu kaç cm oldu ? dış filtreyi kullanan birini bulursan rica et gelsin kursun.

şu an 5,5 cm oldu ama 2 hafta önceydi her ayın 26 sında ölçeceğim...
bir fırçalama daha yapmayı düşünüyordum ama vazgeçtim kendi kendini kaşıyor sağa sola sürtüyor sürekli kuru alandayken kabukları kanat gibi kalkıyor ama....
dış filtre tam bir sıkıntı oldu benim için sordum yakın çevreme kullanan yok maalesef hep iç filtre kullanıyorlar

şimdi bir kaplumbağa daha geliyor inşallah yarın elimde olur bu akvaryum boşa çıkacak gibi bir kaç idare eder sonra değiştiririm...

kuru alan ısısını ölçmek için derece koydum onunla kavga ediyor resmen çıkıyor bakıyor eliyle onu itiyor durmuyor geri iniyor onun orda olmaması gerektiğinin farkında arkadaşıyla nasıl anlaşacak bu şaşkın bilmiyorum

dereceyi yabancılıyor. derecenin sürekli kuru alanda durmasına gerek yok. uygun ısıyı bulunca kaldır.

Surekli tutmuyorum zaten bu gun degisiklik yaptim ondan olctum ama 30 derece oldu kuru alan sorun olur mu

lambayı 1.5 cm kadar daha yaklaştır. 2 cm'yi geçme.

Onu yapamiyorum kuru alan cam yuksekligine takiliyor lambanin boyu ancak bu kadar egiliyor
Eskisi tam oluyordu ama ince ucluydu ve max 25 watt yaziyordu benm taktigim ampul 40 watti o yuzden degistirdim ama bu da tam yaklasmadiginda dereceyi tutturamiyorum 30 derece su an

Hayvanlarin ust uste ciktigini da dusunursek 30 derece sorun yaratmaz, yakinlastirabildiginiz kadar yakinlastirin yeter.

Benim kucuk yeni gelenin ayagini kuyrugunu isiriyor o da donup el titretiyor yeni gelen pek isirmiyor sma benim ki durmuyor kuru alana cikarken bile arkadan isirdi cikmasina izin vermedi ikiside bulduklari diskiyi yediler

seninki akvaryumu sahiplenmiş. bir süre bu devam eder. avantajın hayvan ufak ısırsa da ciddi bir yaralanma olmayacak. zamanla alışırlar. diğerinin sadece el titretmesi de iyi.

Digeri asla isirmiyor el titrstme yapiyor ya da kaciyor sallamiyor ama benim ki pesinden ayrilmiyor....
Evet isirdiginda acimaz bile tek sorun kuru alani kullanmasina izin vermiyor kosup hemen isiriyor
Baya sahiplenmis akvaryumu benim ki sahip benim diyor buyuk olan da buyuk olan benim diyor bakalim kim kral olacak bunu nasil ve ne zaman anlariz

en başta ısırma bitecek. ayak titretmeler azalacak. zaman zaman kendi hallerinde farklı köşelerde gezecekler.

yem verirken ayrı köşelerde yemle. birbirlerine dalaşacak kadar yakın durmasınlar.

Bendeki beni gorunce zaten golgem gibi oluyor ve elden yemeye alisik o yuzden ayri kose cok zor ama dalasmayacak sekilde yaptim bu gun yemlemeyi...
Alisarpin ki sosyal buna gore cunku o baska kaplumbaga ile yasamis daha sakin ama benim ki insana aliskin arkadasina alisik degil...
Azog insana pek alisik degil...
Bu gun aksama dogru biraz sakinlestiler ama bitti sayilmaz
Allahtan alisarptan aldigim oldukca sakin o da karsilik verse kotu olurdu

Evet insana pek alisik degil daha dogrusu ele alinip mudahale etmeye yada yem vermeye, ben onlarin biz ne kadar az dokunursak okadar mutlu olduklarini dusunuyorum, yalniz kuru alandan falan kacmaz hic benim findik fistik alismadan bu alismisti kacmamaya

merhaba arkadaşlar ,

şu an çok üzüldüğüm bir durum ile karşılaştım. sonradan sahiplendiğim su kaplumbağası sürekli arka ayakları içerde yüzmeye başlamıştı bir kaç gün takip ettim durum devam edince kontrol gereği hissettim baktığım iki tırnağının olmadığını farkettim ve hafif olarak deri açık hala benim küçük olan ısıra ısıra koparmış :((((
ne yapabilirim çok üzgünüm ayırmalımıyım ?

ilk müdahaleyi yapıp kuru alana kapattım 1 saat sonra suya bırakacağım...
kuruladım daha sonra furacin ve anestol pomad uygaladım şu an kuru alanda geziniyor hayliyle her yere sürdü pek durmuyor

Geri