Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kurtarılmış su kaplumbağası

Cvp: kurtarılmış su kaplumbağası

ömürlük düşünüyorsan en azından 8 mm olsun. büyüdüklerinde cama kabuklarını fena vuruyorlar. bu aynı zamanda cam üstü kuru alanı taşıması içinde gerekli ölçü 6 mm o baskıyı kaldırmaz.

Akvaryum cami kalinliginda yukseklik cok onemli, tam olculeri soylersen net birsey yazabiliriz ama az gibi. Benim en buyk disi ve en kucuk erkekte hep tislar, karakterli alakali bu.

En son 8 mm olarak karar aldim zaten yuksekligi 60 cm olcak 220 lt oldu ölculeri tam hatirlamiyorum

merhaba ...
ben bu akşam eve giderken akvaryumun kuru alanını alsam bir şey olur mu ?
örnek olarak götüreceğim evdeki için tutunacağı yer var filtre üstü vs...

geceleri kuru alanda uyuyan yoksa götürebilirsin. 1 gün kuru alana çıkmasalar birşey olmaz.

şu an zaten akvaryumları ayırdım kuru alanda uyuyan yok sadece dinlenmek için rampaya çok tutunuyorlar ama bunun için ağaç ve filtre de var oraları da kullanabilirler...
alisarptan aldığımı tekrar ısırmaya başlayınca ayırdım son durumu anlatmıştım.
kuru alan rampası problem oluyor bende ki de iyi bir açı da onun için örnek götüreceğim

merhabalar ikisininde ayrı ayrı mango kökü var ama ikiside kullanmıyor ben müdahale edip fırçalasam mı kuru alandayken pul pul oluyor

Fircalayabilirsin abla, yalniz devit kullanirsan daha iyi olur birde fircalamadan sonra bir 15 dakika isitmaa lambasi altinda dursun.

plakalarda açılma varsa elinle çekip al. ama fazla zorlama hayvanlar ufak daha yetişkin olsa sorun değil çektin mi plaka yeriyle geliyor. çıkacak plakalar tam mat hal alır kenarlarından da açılma yaptıysa çıkması kolay olur.

tamam o zaman devit alayım bir kaç gün damlattıktan sonra fırçalarım plastik ağacı çıkardım iki akvaryumada kök aldım ikiside kullanmıyor kabukları kötü oldu alışırlar umarım....
bu arada alisarp azog un keyfi yerine geldi şimdi özgürce yüzüyor :)

Artik ayirma raddesine gelmisti zaten iyi oldu ayirdigin. Guvenim tam zaten sana.

arkadaşlar merhaba ,

şu an Alisarp tan aldığım kaplumbağam yaklaşık 1 haftadır tabana inip uyur gibi yapıyordu ama yemeni yediği ve yanına gittiğimde tepki verdiği için çok endişelenmedim ama bu gün yemek yemeyi de bıraktı sizce sorun nedir havaların soğumasından dolayı kış uykusuna yatmaya çalışıyor olabilir mi ısıtıcı 27 de idi dün 28 yaptım...
bu gün tabana inip uyurmuş bigi yapmadı hareketli ama yemek yemiyor sürekli köşelere gidip oralarda geziniyor sanki kendisini kapatmaya çalışıyor yüksek ihtimalle kış uykusuna yatmaya çalışıyor....
kuru alanı bir türlü kabullenemedi çok az çıkıyordu 1-2 dakika durup iniyordu acaba onun yüzünden mi hasta oldu sürekli su da çünkü

Kabızlık probleminde bu gibi belirtiler gözlemlenebilir.Dışkılamada herhangi bir problem yok ise mevsimsel değişiklik neden olarak gösterilebilir.

Dışkılamada sorun yok ise cinsel gelişim sürecinde de olabilir kabuk boyu ne kadar ?

Kış uykusunun tetiklenmesi için suyun soğuması gerek su sabit sıcaklıkta bu sebeple bu imkansız. Hayvan esintide kaldı mı soğuk su yada soğuk havada akvaryum dışında beklettin mi ?

Ya su an kabızlık problemi olabileceğini düşünmeye başladım çünkü diskisi iki gündür koyu renk ve boğum boğum ve normalde yerdi ama bir kaç gündür yemiyor bende suzgecle aliyorum....
Bu gün akşam yemini yedi sanırım kabızlık problemi var ne yapmalıyım.
Hiç açıkta rüzgarda kalmadı duvar kenarında hiç esinti gelecek yer yok
Kabuk boyu 20 gün faln önce 12 cm di
Aç gün uygulamasına ara mi versem

Aç günü kaldır. Marul kıvırcıkta ver. Ağzına bir damla son kullanma tarihi geçmemişse devit yoksa zeytin yağından bir damla damlat.

Geceleri erken yatır. 8-9 gibi ışıkları söndür. Uykusunu iyi alsın. Bu su içinde yatmayı gece yapıyorsa hayvanlar büyüdüğünde su içinde uyurlar. Bu mu yoksa.

cem' Alıntı:
Aç günü kaldır. Marul kıvırcıkta ver. Ağzına bir damla son kullanma tarihi geçmemişse devit yoksa zeytin yağından bir damla damlat.

Geceleri erken yatır. 8-9 gibi ışıkları söndür. Uykusunu iyi alsın. Bu su içinde yatmayı gece yapıyorsa hayvanlar büyüdüğünde su içinde uyurlar. Bu mu yoksa.

devit yok zeytinyağı damlatırım....
zaten ofiste olduğu için 7 den sonra yalnız rahat ediyor yani geceleri....
yok sabhaları yaptı 3-4 gün ama dün bıraktı dibe inip göz kapamayı...
%90 kabızlık problemi var hala da devam ediyor şimdi dikkatli inceledim uğraşıyor yapmak için hayvan...
farklı bir şey yedirmedim hiç hep aynı mamaalar neden olur ki mevsimsel değişiklik olsa gerek ?

Olabilir. Kabızlığın ilerleyen sürecinde hayvan kuyruğunu ara ara kuma sürterek dolaşır. İştahsızlık olabilir. Zaman zaman olduğu yerde hareketsiz durabilir. Repto gibi ot türevli yediğinde renk koyu yeşil hal alır. Bağırsakta uzun süre bekleyen dışkıda koyu olur siyaha çalar ama belirleyici olan yediği yemin cinsidir. Kahverenginin tonları protein ile beslendiğinde olur.

Kırmızı yada bordo tonlarda olanlar kanamaya işarettir. Kırmızı renk kloak bölgesine yakın bir yerden bordo tonlar mideden veya o bölgeye yakın bir yerden kaynaklı olabilir. Yalnız sera mineral ve carnivor verildiği zamanın ertesi ve sonraki gününde dışkı kısmen veya genel olarak kırmızı çıkabilir bu karıştırılmamalıdır.

toparladı bu gün normale döndü dışkısı ve yemesi...
geçen hafta 2 gün üst üste agil vermişler sanırım ondan oldu...

şu an tek problemimiz aylar olmasına rağmen kuru alana çıkmak istemiyor
onu nasıl halledeceğim bilmiyorum çıkıyor silikonları yiyor iniyor

Agil sıkı ve sert yemdir. Ondan dolayı olabilir. Hazmı zordur. Ben yemler üstünede hayvanları inceledim. Tabana düşen yem artıklarını saymazsak Calcil ve agil yem yedikleri günlerde kum yeme istekleri daha fazla oluyor.

Lambayı rampaya yaklaştırdın mı ? Bir süre o şekilde dursun. Çevredeki hareketler hayvanı tedirgin ediyordur. Rampadan suya kaçması kolay olacağı için rampada durma ihtimali yüksektir.

Geri