Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kurtarılmış su kaplumbağası

Cvp: kurtarılmış su kaplumbağası

geçmiş olsun. arka ayak son tırnakları yoktur. kastın bu ise tırnak kopukluğu yok.

açık yara varsa pomadı alıp o bölgelere sür ve kuru bir kapta tut. kuru alanda olmaz. dediğin gibi sağa sola sürmüş buraları sil. tahminen 15 dakika kadar emilen pomad emilsin kalanı havlu peçete ile silersin.

bu durumda bir süre ayrı tutulmaları iyi olur. en azından bu hayvan bir miktar daha boy atana kadar.

bu vantuzdan alıp cam ile akvaryumu bölebilirsin. gündüz camı kaldırır geceleri koyarsın. veya ayrı bir akvaryuma alırsın.
mailto:/Product/resun-vantuzlu-cam-bolme-tutturma-aparati/JPM016159?kat=252

şu an takipteyim çok fazla saldırıda bulunmuyor ama akşamları yapabilir bu yüzden iki ayrı sistem kurmam gerekecek....

olmadı akşamları eve götür getir. hayvan arka tarafa odaklanarak saldırıda bulunuyor bu tehlikeli. yemlerini bir artır. ama birbirlerini görmeden yedir. ayrı köşelerde. her gün bir damla metilen mavisi de damlat.

cem' Alıntı:
olmadı akşamları eve götür getir. hayvan arka tarafa odaklanarak saldırıda bulunuyor bu tehlikeli. yemlerini bir artır. ama birbirlerini görmeden yedir. ayrı köşelerde. her gün bir damla metilen mavisi de damlat.

şu an yemlerini arttırdım ve ara besleme de yapıyorum yemlerken birbirlerinin üstlerine çıkıyorlar ona çözüm bulamadım agilde problem olmuyor onunla biraz uğraşıyorlar ama diğer yemlerde aşırı problem oluyor....
başlka köşelere de gitmiyorlar ikisi aynı köşeye alışmış birini ben birini başkasına besletmek istedim o da olmadı beni takip ediyorlar benden tarafa geliyorlar...
akşamları ayırıyorum 80 lt bir kap aldım onunla idare ediyorum şimdilik ama saldırmalar azaldı...
diğeri de kendini korumayı öğrendi daha temkinli

80 litrelik kap bir tane yavruya bakmak icin yeterli, isirmalar azda olsa varsa temelli olarakta ayirabilirsiniz yani. Yem verirken birini ele alip digeri yiyene kadar akvaryumun ustunde tutup sonra digeri icinde aynisini yapip tamamen ayri ayri yedirebilirsiniz.

artık ayrı kaplarda yiyorlar küçük kaba alıyorum yiyecek olanı...
alisarp merak etme gerçekten kontrol ediyorum sürekli ve gözümüz üzerlerinde bir arkadaşım daha sürekli izliyor o eski agresiflik kalmadı....birbirlerine kuru alana kapattığım için alışmış olabilirler...
aslında yeni sahiplenmelerde şöyle yapmak gerekirmiş eski akvaryum suyunu ve düzeni komple değiştirip diğer kaplumbağıda başka bir kapta tutmak lazımmış ayna anda ikisini akvaryuma bırakmalıymışız biz bunu yapmadığımız için direk alan saldırısı olarak algılarmış eski olan şu an eski olanı akvaryumdan alıp küçük kaba koyuyorum böylelikle hakimiyeti azalmış oluyor...

dün arkadaşım facebooktan bir diyalog gönderdi trajikomik yani ağlasam mı gülsem mi bilemedim :)(....
sukaplumbağaları hakkında bilgi paylaşımı yapılan bir site 12-13 yaşlarında bir çocuk sürekli kaplumbağam şöyle kaplumbağam böyle hareket etmiyor falan diye yazıyor...
sitede bilgi paylaşımında görevli olan kişilerde o kış uykusuna yatmıştır karışma falan diyorlar çocuk da tamam diyor ,bir 10 gün sonra tekrar yazıyor bunlara kaplumbağam ölmüş ne kış uykusu hepinizin.... diye biten bir yorum yapıyor :)

çok güzel yazmış. ben güldüm şahsen. önüne gelen bilgi birikim olmadan yurtiçi yurtdışı siteleri incelemeden site kurursa böyle durumlar ortaya çıkar. herkes kolayını seçiyor ömrünce kaplumbağa beslememiş insanlar, kulaktan duyma bilgilerle hareket edince karşısındakine faydadan çok zararı oluyor. ya da 2 hayvan besleyip gerekli olanları bilmeden ben böyle besliyorum yaşıyor deyip aynısını öneren de oluyor. bunlara özellikle balık üstüne yoğunlaşmış sitelerde denk gelmişliğimde var. sadece türkiyeye mahsus değil. yabancı sitelerde de bol miktarda mevcut. tabi onların işi daha da zor. her türden kaplumbağa besliyorlar. her birinin yaşam koşulları farklı. bu da herhangi birinin kaplumbağası hakkında gerekli bilgiye ulaşmasını zorlaştırıyor. herkes kendi kaplumbağasına göre yorum yapıyor.

gerekli ortam ve ekipmanlar üstüne bilgiler dönüyor. bunlar o kadar derinliği olan konular değil az bir araştırma ile bu konuda bilgi edinilmesi kolay. ama hastalık, belirti ve tedavileri konusunda geniş bilgiye sahip olmak gerekli. bunlarda araştırılmadan olmuyor.

Iki yorum onceyi yeni gordum, onu atladigimiz kotu olmus ben boylardan dolayi sorun olmaz diye dusunmustum, benim findikla fistigin yani oyle alistirarak koymustum ornegin.

Alisarp' Alıntı:
Iki yorum onceyi yeni gordum, onu atladigimiz kotu olmus ben boylardan dolayi sorun olmaz diye dusunmustum, benim findikla fistigin yani oyle alistirarak koymustum ornegin.

evet alisarp onu yapsaymışız belki bu üstünlük savaşı olmayacaktı benim çok bir bilgim yoktu sonradan bunu nasıl önleyebilirim diye araştırma yaparken denk geldim ama iş işten geçmişti tabi ki ama bu hafta akvaryumu komple değiştireceğim 2 gün benimkini 80 lt tutacağım sonra koyacağım bakalım ne olacak....
eskisi kadar saldırı yok gerçi akşamları ayırmaya devam ediyorum...

cem' Alıntı:
çok güzel yazmış. ben güldüm şahsen. önüne gelen bilgi birikim olmadan yurtiçi yurtdışı siteleri incelemeden site kurursa böyle durumlar ortaya çıkar. herkes kolayını seçiyor ömrünce kaplumbağa beslememiş insanlar, kulaktan duyma bilgilerle hareket edince karşısındakine faydadan çok zararı oluyor. ya da 2 hayvan besleyip gerekli olanları bilmeden ben böyle besliyorum yaşıyor deyip aynısını öneren de oluyor. bunlara özellikle balık üstüne yoğunlaşmış sitelerde denk gelmişliğimde var. sadece türkiyeye mahsus değil. yabancı sitelerde de bol miktarda mevcut. tabi onların işi daha da zor. her türden kaplumbağa besliyorlar. her birinin yaşam koşulları farklı. bu da herhangi birinin kaplumbağası hakkında gerekli bilgiye ulaşmasını zorlaştırıyor. herkes kendi kaplumbağasına göre yorum yapıyor.

gerekli ortam ve ekipmanlar üstüne bilgiler dönüyor. bunlar o kadar derinliği olan konular değil az bir araştırma ile bu konuda bilgi edinilmesi kolay. ama hastalık, belirti ve tedavileri konusunda geniş bilgiye sahip olmak gerekli. bunlarda araştırılmadan olmuyor.

aynen bilinçsizlik diz boyu resmen insanlar bencil yaratıklar...
en çok beslenen hayvan köpektir onda bile o kadar bilinçsiz davranışlar var ki bu tropik hayvanların başlarına bunların gelmesi gayet normal....
bende ilk olarak çok güldüm ama....

uzun bir süreden sonra merhaba arkadaşlar ,
size yazmadığımdan kaplumbağaları boşladığımı bakmadığımı düşünmeyin ikisininde keyfi gayet yerinde, akvaryumda yaptığım düzen değişimi sayesinde iç huzuru sağladım. komple su ve düzen değişimi yaptım ,sonradan sahiplendiğim kaplumbağayı 2 gün büyük akvaryumda tuttum diğerini de 80 lt kapta tuttum ve daha sonra bir araya getirdim birbirlerine karşı daha sakin olduklarını gözlemledim sonradan sahiplendiğim bu sırada kuru alana tam olarak alıştı....
şu an ısırma itme gibi hareketleri yok ikiside birbirinin dışkısını yiyor hiç sıkıntı çıkmıyor :)
uv lambası patladı daha alalı 2 ay olmadı yenisini alacağım ama kullanım süresi bu kadar kısa mı neden böyle oldu 2-3 saat çalışıyordu günde...
kabuk boyu ölçüleri küçük olan 7 cm sonradan sahiplendiğim 8 cm aralarında tam 1 cm var .
benim 26 şubatta berbat halde aldığım 4 cm bile değildi şu an tam olarak toparladı durumu oldukça sağlıklı Ali Sarp'tan aldığımda aynı şekilde oldukça sağlıklı...
şu an akvaryumun yetmediği konusunda kararsızım ama emin olamıyorum şu an akvaryum da 135-140 lt civarı su var ikisinin kabuk boyu ölçüsü 15 cm sanırım ancak 1 ay idare edebilirim sonrasında ne yapsam büyük bir akvaryumda ikisi bir mi yaşamalı yoksa 200 lt bir akvaryum alıp ikisi ayrı ayrı mı yaşamalı...
aslında bu karara cinsiyet ayrımından sonra varmak istiyordum ama onları sıkıştırarak da yaşatmak istemiyorum bu konu da fikir vermenizi rica ediyorum...
iyi günler

bir de mineral yemleri yemiyorlar şu an yemleri bitti alıp almamak da kararsızım ama mineral yemi zorla yiyorlardı ya da yemiyorlardı bu defa alırsam agilin içine dökmeyi düşünüyorum kokusu sinerse belki yerler ama durduk yere de almak istemiyorum gene yemezlerse diye.

mineral yemi yemiyorlarsa sera carnivor al. simidin dış kaplaması raffy p'nin protein içerikli yemidir yerler. bir ay kadar sonra tek öğüne geçeceksin. gammarus bitti ise jbl energil al.

hayvanların herbiri 15 cm mi yoksa 7-8 cm mi onu anlamadım. yalnız 100*50*60h gibi bir akvaryum yaptırıp onun içine al. her ayrı akvaryum aynı zamanda ayrı ekipman alman demek olacaktır. yani daha fazla masraf.

birbirlerinin dışkılarını yemeye başladılarsa bu birbirlerini kabul ettiklerinin göstergesidir. tabi bu sürtüşme ya da ara ara sınamalar olmayacak değil. hayvanın yaraları ne alemde düzeldi mi ?

biri 7 cm diğeri 8 cm toplam 15 cm yani....
tamam 2 yemden de alırım küçük karidesler bitmedi ama artık büyüdükleri için yediklerinden bir şey anlamıyorlar çok küçük kalıyor onu da alırım o yüzden...
300 lt bir akvaryumda beraber yaşamaları daha güzel olacaktır evet, ben araştırmalara başlayayım o halde...
artık daha uyumlular eskiden birbirlerini bunaltıyorlardı sürekli takip vs.. ama şimdi rahat ikisi de, demek ki zaman alıyor alışmaları ama gene de benim küçük daha baskın.
yaraları iyileşti süreklide kontrol ediyorum yok bir sıkıntı
uv lamba olayına ne diyorsun patladı 2 ay kullanmadım bile bir daha mı alacağım ?

bu jbl energilde ki karidesler ne böyle kocaman onları biz yeriz nasıl yesin bu hayvanlar :O o kadar büyük değil mi yoksa

aldığın neodym uva spot ampul ise onların ömrü o kadar. çalışırken ufak darbe veya su sıçramasında dahi gider. onun için en iyisi uva+uvb kompakt ampul almaktır. pahalı gözükse de ömür olarak baktığında hesaplıya gelir.

onları parçalayarak vereceksin. ne çok küçük ne çok büyük. ağızlarına sığacak kadar. bir de son kullanma tarihi ileri tarihli olsun. 1.5 sene gibi kolay bitiremeyebilirler. ayrıca karidesleri vermeden önce ağız kısımlarında diken olanların dikenini kırıp ver ağızlarına batmasın.

merhaba arkadaşlar ,
iki gündür saldırılar tekrar başladı.artık boş yere hayvana eziyet çektirmeyeceğim ayrı bir akvaryum alıyorum durmuyor saldırıları çok sinirlendim derdi ne anlamıyorum ya yemesi gerekenden fazla yem veriyorum iki kuru alan yaptım kabullenmedi bir türlü hayvancağızı

boyları da emsal ama olmayınca olmuyor o halde ayırman iyi olacak. en azından cinsel gelişimlerinide tamamlayıp 12 cm gibi bir boya geldiklerinde bir deneme daha yaparsın. uzun süre tek yaşayan hayvanlarda bu olasılık daha fazla oluyor ama esas problem karakterlerinde bitiyor. asosyal hayvanları düzeltmek zor. bunun yanında ikisinin de erkek olma olasılığı da buna etken olan diğer bir mesele. biz o boylardayken anlamıyoruz ama onlar biliyor.

bu gün sabah iki defa çok kötü ısırdı koştum aldım direk ayağına asılı kaldı bırakmadı ya tüm sinirlerini zıplattı hayvanın ayağı tekrar yara oldu şimdi ısıranı 80 lt lik akvaryuma koydum onada balık almıştım balıkları da fanusa koydum 1-2 gün idare edecekler artık....
aynen benim kurtardığım tam bir psikopat elime uzun zamandır almıyordum aldım bana pıkkk yaptı ağzını sonuna kadar açıp bu beni de yer....
yazık diğerine ya çok üzüldüm kesinlikle ayıracağım eve götüreceğim daha büyük bir akvaryum alacağım bu da haftasonu kalsın burda pazar günleri yem de yok ona kimseyi göndermeyeceğim yanına çok sinirlendirdi beni boğmak istiyorum onu....

bu arada şu an ikiside 8-8,5 cm civarı bence ikisi de dişi

hayvan ses ile tepki göstermeye başladıysa saldırı ve savunma amaçlı güdüsü çabuk gelişmiş. düzelmesi zor. diğerini eve götürmen daha iyi olur. emreye (AEK) göre aç gün 8 cm kabuk boyunu geçince yapılmalı fikrinde ben gelişim açısından en iyi çağda olduğu için 10 cm kabuk boyunda yapılmasını öneriyorum. sonuç olarak 1 gün aç kalmasında bir sakınca yok. dikkat et elini kaptırma. fena yaralar. her ihtimale karşı büroda baticon bulundurun yine de.

evet bana sesli pıkladı ilk defa yaptı ama ben bir şey yapmadım ki sadece diğer yere koymak için aldım neyin savunmasını yapıyor.
kalsın aç bir gün bir şey olmaz ona ne bulursa yiyor zaten dışkısını da yiyor.
zaten elimle vermiyorum artık yemi tek tek önlerine atıyorum bir defa ısırdı fena ısırıyor ama alisarptan aldığım hiç yapmadı şimdiye kadar...
ofiste var ilk yardım malzemeleri.

Geri