Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kurtarılmış su kaplumbağası

Cvp: kurtarılmış su kaplumbağası

bu şekil daha iyi çalışıyor su emen boruda hava varsa filtre çekmiyor. filtre içindeki su boşalınca geriden su gelmiyor motor harap oluyor.

Arkadaslar ne yaptiysak olmadi Alisarp saolsun cok ugrasti ama yapamadim yani....
Nasil yapacagimi bilmiyorum eski filtreyi taktim ciktim artik kuru lanida kotdun hayvan insallah bogulmaz bulur yeri...

kurulumu doğru yaptın değil mi bir tek su doldurma kaldı

Evet kurulum dogru kurdum da ama calismadi su bile yuttum yani 4 kisi ugrastik olmadi

su emiş borusu tam su dolmadığı sürece çalışmaz. komple filtre ve hortumlar boş olmalı. eğer filtreye su doldurduysan su emiş borusuna havaya kaldırıp su doldur. içinde hava kalmayınca parmağınla ağzını kapayıp akvaryuma suya sok. kendi plastik borusuna su içinde tak. çalıştır.

Bunu yapmadik yarin bunu da denerim telefonla gorussek olur mu bu yontem olmazsa

tamam eğer olmazsa buradan yazarsın ö.m. atarım.

Tamam alisarpta var mi ordanda alabilirim olmazsa
Sence kuru alani bulabilir mi ? Yorulmaz insallah 120 litre suyun icinde

bulur merak etme. dışardan az da olsa ışık geliyorsa daha rahat bulur. kaç gündür orada ne nerde öğrenmiştir.

Yok bu gun suyu yukseltip kuru alani koydum eskiden su yuksek degildi ada vardi...
Bu gun hem su seviyesi yukseldi hem kuru alan degisti biraktim 15 dk sobra ciktin su da tam isinmamisti 25 derece civariydi isik var tabi biraz

yarın dereceden su ısısını kontrol edersin. duruma göre ısıtıcının ayarını yükseltir alçaltırsın. tabi önce fişini çek sendeki ısıtıcının koruması var ama çalışır vaziyette çıkardın mı tekrar devreye girmesi geç oluyor. tabandan 10 cm yukarıda yatay konumlandır. dik konumlandırmaya göre daha verimli çalışıyor.

Ilk koydugumda 19 dereceydi 1 bucuk saatte 25 oldu simdiye kadar 27 yi yakalamistir bence..
Yatay olarak konumlandirdim 15 cm yukarda konumlandirdim ozellikle olctum

günaydın , filtrenin içindeki suyu boşalttım hortumlardaki hava boşuklarını aldım sonra dediğin gibi su çekiş borusunu suyla doldurdum tamamen parmağımla kapatıp yerine taktım çalıştı ama sonrada debi kayboldu su gelmemeye başladı gene çalışmadı yani :( sanırım debiyle ilgili bir problem...
bizimki de akşam hiç kuru alana çıkmamış sanırım keşfedemedi şimdi kuru alanın ışığını yaktım kapattım oraya çıkmaya çalışıyor ama dursun biraz

dediğimi yanlış anlamışsın iki dediğimi birbirine karıştırmışsın. filtre kovasına su doldurduysan su çekme hortumuna su doldurup havayı alacaktın. böylece arada hava kalmayacağı için filtre çalışacaktı. böyle giderse kullanmadan motoru yakacaksın.

yok yanlış olmadı su çekiş fitresine su doldurunca kovanın içi doldu önce sonra hortuma geldi su sonra parmağımla kapattım yerine taktım sonrada çalıştırdım hemen çalıştı su çıkışı sonrada girşi oldu ama 1 dk içinde durdu

Ya o ilk geldigi anda su akisini hizlandirmak icin veris borusundan suyu cekseniz ?

su pervaneye tam ulaşmamış. o zaman ilk dediğim gibi yap hortumlar dahil filtredeki suyu komple boşalt. önce muslukları kapat mandalları kaldırıp aparatı kapaktan ayır. filtrenin kapağını açıp içindeki suyu boşalt. sonra akvaryuma su giren tarafın altına maşrapayı koyup musluğu açıp mandalları indirip içindeki suyu boşalt. su emiş tarafı musluğu kapalı olsun. sonra iki mandalı kaldırıp iç mandalı açık pozisyona çevir ve filtreye monte edip kilitle. su emiş tarafı akvaryumda su içinde olsun. mandalları kapadıktan sonra muslukları açıp akvaryuma su giriş tarafından emip filtreye su dolmasını bekle. filtreden dolma sesi gelecektir kendi kendine dolar. bu hortumda suyu gördüğünde fişi takıp çalıştır devreye girer.

bu arada filtre akvaryumdan aşağıda olacak.

Gene olmuyor hayvanda surekli geriliyor mudahale oldugundan

bir de kuru alanı hiç benimsemedi hiç çıkmadı daha kapatıyorum oraya 10 dk sonra bir yolunu bulup suya atıyor kendini ne yapacağımı bilmiyorum keşke su seviyesini yükseltmeseydim hayvan suyun içinde bir oraya bir buraya gidiyor...
kuru alanı ters köşeye koydum acaba eski köşeye koysam daha iyi mi olur ?

mailto:/M63yAk.jpg

sen bir şeyi eksik yapıyorsun. kurulum ile ilgili yazımı tekrar okuyarak sıfırdan başla işe. in / out çıkışlarını ters mi bağladın ? out akvaryuma su gelen kısmı; in filtreye su çekilen kısım olacak. kurulumu yaptıktan sonra her kısımın resmini çek. kuru alanın nerede olduğu önemli değil.

Geri