Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kurtarılmış su kaplumbağası

Cvp: kurtarılmış su kaplumbağası

cem biliyor bu ürünü bakalım onun yorumu ne olacak inşallah çok büyük fark yoktur

bu gün kuru alana bakmaya gittim fena olmamış bir kaç düzeltme yaptım yarın alacağım donmamıştı zaten.....
şu aldığım filtre aklıma takıldı sanırım ilk çıkan benim aldığım sonradan revizyon yapılmış

bir gün daha durabilir cumartesiye alabilirsin. silicon hem kurur hemde kokusu azalmış olur.

tetratecler avrupada üretiliyor. düz tetralar çindeki fabrikasında

tetra plusta model değişti. 700 modeli 800 olmuş. motor gücünde değişiklik var %35 daha tasarruflu olmuş. filtre borularını yenilemişler. kilitleme kapakları daha sağlam. geç bile kaldılar bu konuda filtre güzel olmuş.
https://www.youtube.com/watch?v=U17hB3MpLpc

türkiyeye ne zaman gelir bilinmez.

cem' Alıntı:
bir gün daha durabilir cumartesiye alabilirsin. silicon hem kurur hemde kokusu azalmış olur.

tetratecler avrupada üretiliyor. düz tetralar çindeki fabrikasında

tetra plusta model değişti. 700 modeli 800 olmuş. motor gücünde değişiklik var %35 daha tasarruflu olmuş. filtre borularını yenilemişler. kilitleme kapakları daha sağlam. geç bile kaldılar bu konuda filtre güzel olmuş.
https://www.youtube.com/watch?v=U17hB3MpLpc

türkiyeye ne zaman gelir bilinmez.

tamam anladım p.tesi elimde olur yeni düzeni o zaman kurarım.....
her şekilde pazartesiye kalacak zaten düzenleme o yüzden c.tesi alsam da olur...
şu an filtre malzemeleri kaldı onlarıda ayarlamam lazım ama bilmediğimden işler karışıyor biraz  :ashamed0006: 
ilk filtreyi kurarken hangisini takviye edeceğim ?

Plus serisi Türkiye'ye geldi Cem Bey. (Ex 600 , Ex 800 ve Ex 1200)
İnternette satış yapan dükkanlar mevcut.
2014 ortasında bu seriyi duyurmuştu Tetra.

Ex 1200 Satış
Ex 800 Satış
Ex 600 Satış

betta merağım başladı haftasonu alayım bir çift bakabilirim umarım

betalar bir arada olmaz. tek alacaksan al ama kaplumbağa ile aynı akvaryumda durmasın.

kuru alanı pazartesiye bırak o zaman silikonlar sertleşmiş olur. aldığın zaman yıkayacaksın dağılmasın.

dış filtreyi kaç liraya aldın. takviye derken ?

yok kaplumbağa ile bir arada olmaz biliyorum tek değil bu gün bir arkadaşta gördüm çift ve 3 yıldır bakıyor bebekleride olmuş köpüğün içindeydi erkek bakıyormuş....ama pek bi donuk geldiler bana
pazartesi kurmak için c.tesi almam lazım iş yerinde çünkü akvaryum p.tesi alırsam salıya kalır....
dış filtrteyi 160 tl civarına aldım çok uygun buldum canpette 200 küsürdü

akvaryumun içi bu gün kabuk doluydu filtre komle derilerle kaplıydı ürkütmemek için karışmadım akvaryuma dış filtre gelince bu dert biter umarım su gene bulandı ama şunu farkettim yemden su kirleniyor reptomini attığım anda zaten yemin etrafı hemen yağlı bir tabaka oluyor berraklık problemimizde var ve çok fazla çiş yapıyor

takviye derken....
hani almam gereken malzemeleri seçip almayı beceremedim ya hangileri ilk lazım
hangilerini filtre geldiğinde kullancağım hepsinden mi koyacağım içine yoksa zamanları mı var

zeoliti kullanacaksın. carbon malzeme sonrası lav taşı. elyafta aldıysan bir de onu.

bir arada yaşamaları enterasan. akvaryumunda hava kabarcığı veren filtre yada hava moturu var mı. yavrular için gerekli olabilir. her ne kadar yetişkinler havadan solunum yapsa da onlara da lazım. bir de akvaryumda bakmalı. biri doğum biri bakım yüzünden yıpranmış olabilir.

Iste o malzemelerden hic birini almadim bulamadim cunku bana yardim eder misin ?
20 lt bi akvaryumda ama filtre yok ozellikle sordum su akimini sevmez strese girerlermis bilincli bakiyor baya
Disiyi almis yanlarindan erkek saldirirmis canli yem veriyormus genelde ama bizim aldigimiz marka yemlerden de var
Yavrular harekeylenince erkegide alacakmis panikle yiyebiliyormus cok yavrulamislar anlatti baya ilgimi cekti

Akvaryum.com da da cok tartisilan bu kpnu bu hatta bir uye isi ilerletip baya fazla betaya birarada bakiyordu, iyi arastirmak gerek bu konuyu
Bilgisayarda degilim malzemeler icin link atamiyorum

Yok bu akvaryumu camla 2 ye boluyormus erkek kopuk yapinca bir araua getiriyormus yavrulati alip biraz ayri tuttuktan sonra dinem donem birlestiriyor sanirim detaylari ogrenirim ama 3 yildir cift olarsk bakiyor yani bardagin icinde hefiye gelmis sonra kendi cift yapmis
Tamam bilgisayara gectiginde link rica ediyorum lutfen....aklim cok karisti cem hepsini canpetten tek tek soylemisti bende ordan siparis vetmistim bu gun arsyip bir seylerin stokta olmadigini soylefiler bende sinirlendim hrpsini iade ettom....

sirkülasyondan etkileniyorlarsa hava motoru alıp kum altında hava taşı ile kabarcık verdirebilir.

hatırladığım erkek su üstünden aldığı hava ile yumurtalara hava pompalıyor. bu işte haliyle yorucu oluyor. bunu yapmazsa yumurtalar ölüyor. sanırım kanal a'da inanılmaz hayvanlar diye bir program vardı. bir bölümünde ilk 10'a giren babaları anlatıyordu. denk gelip izlemiştim. burda ya da başka bir programda mıydı hatırlamıyorum. koca göle bir çift bu balıktan koymuşlar yine birbirlerini bulup öldürmeye çalışmışlar deniyordu. enteresan hayvanlar.

o dediğim ürünlere juenpetmarketten bak. en sağlam site orası. ben hep oradan alıyorum.
mailto:/Kategori/akvaryum-ekipmanlari-filtre-malzemeleri

sanırım dibinde vardı taşı...
filtreyi sevmezlermiş gidip kavga bile edebilirlermiş....
evet dönemsel olarak bir araya gelmeleri gerekiyormuş o da öyle anlattı erkek direk öldürme eğilimindeymiş..
benim bu balıkla ilgili kötü bir anım var zaten ama çok küçük olduğum için bilinçli bir bakıcı değildim o zamanlar...
3-4 yıldır baktığımız erkek çok güzel bir lepistesimiz vardı küçük bir akvaryum içerisinde bende okul çıkışı bunu beğenip getirip akvaryuma atmıştım...
sabah kalktığımızda lepistes yoktu öldürmüş ve yemiş parçaları duruyordu....
jeun e bakıyorum tamam bir de bunun büyümesini hızlandıracak en kaliteli yem hangisi ondan alayım bir tane de

kuru alanda korkma problemimiz başladı odada haliyle hareket var sese karşı çok duyarlı değil ama harekete karşı aşırı duyarlı...
kuru alanı kat kat yavaş yavaş tırmanarak çıkıyor çok tedirgin kuru alanın arkasından etrafı izliyor baya bi en ufacık harekette aşağıya pat diye atlıyor bir rahat edemedi hayvan ya....
şu an çıktı kalkmam gerektiği halde kalkmıyorum bi 20 dk kalsın bari kurusun biraz

birde bir sorum daha var pazartesi günü su yükselecek yaklaşık 120-130 lt su olacak...
ısıtıcım şu an ki suyu bile ısıtmada zorlanmıştı 100 watt olduğu için sanırım bir tane ısıtıcı alsam mı yoksa geç de olsa ısıtır mı ?
şu an kullandığım jbl 100 watt

mailto:/Product/ista-zeolit-filtre-malzemesi-1-kg/JPM010694

bu ne bunu da mı almam gerek amonyak giderici mi ?

mailto:/SepetBilgileri.aspx

bunları ekledim eksik fazla bir şey var mı ?

JBL ProTemp S 100 , 50-160 Litre hacmine sahip akvaryumlarda kullanılmaya uygundur.
Akvaryumunuzun bulunduğu oda sıcaklığı da uygun olduğundan sorunsuz olarak çalışacaktır.
Tabii olası durumlar için elde yedek bulundurmakta da fayda yok değil.

Bu arada sipariş listeniz gözükmüyor zira kullanıcı girişi yaptığınız için sipariş listenizi yalnızca siz görebilirsiniz.
Alternatif olarak ekran görüntüsü ile paylaşım yapabilirsiniz.

mailto:/1YbL9b.png

eklediğim malzemerl bunlar henüz satın almadım eklenecek bir şey varsa söyleyin lütfen veya gereksiz bir kaç parça köpeğim için aldıklarım var aklınız karışmasın

TetraTec HT 200 / 200 Watt Akvaryum Isıtıcısı
bu ısıtıcı nasıl ? kaliteli mi jbl den biraz daha ucuz ama uzun süre kullanıma ve güvenilirliği nasıl

Tetra'nın ısıtıcılarının dikey olarak kullanıldığını biliyorum.Akvaryum yüksekliği ısıtıcı boyu ile uygunsa tercih edilebilir.
Forumdakiler genel olarak eheim,sera ve jbl markalarını tercih ediyor.
Gerçi eheim da dikey olarak kullanılabiliyor ancak performans açısından düşük güçteki ısıtıcıları dahil işlevselliğini koruyabiliyor.

jbl için 130 litre sorun değil. derecesini yükseltirsin. ısıtıcıyı yatay konumlandırırsan performansı artacaktır. iç derecen var mıydı yoksa juenden onu da al. jbl ya da sera 0-50 sarı cam derece.
mailto:/Product/jbl-vantuzlu-cam-derece-0-50-c/JPM011932?kat=290
mailto:/Product/sera-vantuzlu-cam-derece-0-50-c/JPM001141?kat=290

ti-sert filtre torbasından birkaç tane al. yedek dursun.

hayvanı geliştirecek yem. agildir. elinde gammarus yoksa tropical gammarus al. elinde yoksa 100 ml'lik tetra reptominde alabilirsin. yiyeceğinden emin olamadığım için küçük olsun elinde kalmasın.

sana önerdiğim filtre malzemelerinden seç. istanın malları yaramaz. eheim lav al.

bir tane de kepçe al plakaları toplarsın.
mailto:/Product/boyu-fish-net-fc-4-celik-sapli-akvaryum-kepcesi-10-x-8-5-cm/JPM017317?kat=289
mailto:/Product/boyu-fish-net-fc-5-celik-sapli-akvaryum-kepcesi-12-5-x-12-5-cm/JPM017319?kat=289

silis kum yine lazımsa al.

Geri