Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kurtarılmış su kaplumbağası

Cvp: kurtarılmış su kaplumbağası

silis kum leğende sağlıklı temizlenmesi açısından max 4 kg oranında bölünerek el yakmayan sıcak suda verdiği bulanıklığa göre 6-10 kez su değişimiyle mıncıklayarak yıkanmalı. yine de akvaryuma konduğunda bir miktar bulanıklık görülüyor.

vitasand marka kum diğer marka veya ortamal silislere göre temizdir. piyasa malı silislerde siyah tozlar görülüyor. vitasand poşetlemeden evvel yıkama yapıyor.

merhaba arkadaşlar yarın akvaryum üstü camdan kuru alan yaptıracağım nasıl olacak nasıl tarif edeceğim ve ölçüleri ne olacak

birde kuru alanı yaptırmayla birlikte akvaryum su hacmi 110 lt yi bulacak tahminen...
iyi bir dış filtre almak istiyorum su hacmiyle orantılı olacak kullanımı,kurulumu ve temizlemesi kolay olan var mı önerebileceğiniz bir dış filtre...

http://www.n11.com/dolphin-akvaryum-dis-filtre-c-1000-150-300-lt-akv-icin-P52001790?cid=604001&gclid=CPq5z-zQrcQCFUvLtAodMVUAfw
nasıl bu filtre

http://www.n11.com/dolphin-akvaryum-dis-filtre-c-1000-150-300-lt-akv-icin-P52001790?cid=604001&gclid=CPq5z-zQrcQCFUvLtAodMVUAfw

http://www.n11.com/atman-dis-filtre-3335-faturali-garantili-P24373577

http://www.n11.com/tetratec-ex-700-dis-filtre-new-tetra-ex-700-P23176545

Akvaryumunuzdaki su hacminin 3-4 katı filtrasyon debisine sahip filtre tercih etmeniz gerekmektedir.
Yüksek debiler canlının hareket etmesini engelleyecek derecede sirkülasyon oluşturacaktır.

bilmediğim için sizlerden öneri bekliyorum yanlış bir şey almak istemiyorum çok fazla ürün var

tetratec 700 al içlerinde en iyisi odur. 4 sepetli olmasıda kullanacağın filtre malzemeleri açısından avantaj sağlar. bende de 1200 olanı var filtre anabaşlığı içinde öne çıkan konularda kurulumu ve temizlemesi hakkında bilgi verdim.

kuru alan şu şekilde olabilir.
mailto:/forum/konu-kule-ve-sehpa-tip-kuru-alanlar-su-ici-dinlenme-sehpalari.html

bendekinde arka kısımda filtre borularının geçmesi için köşelerde pay bıraktım.
mailto:/forum/konu-akvaryum-ustu-kuru-alanim.html

akvaryum 6 mm cam kalınlığına sahip dolayısıyla hafif olmalı. taban camını ve rampayı 6 mm yaptır. yan camlar 5 mm olsun. akvaryum bombeli dolayısıyla rampa tarafı kısım baz alınarak taban genişliğini ayarla. buna göre +2 cm yanlardan taşması için geniş olsun. sağa sola kaymaması içinde yan camlar taban kenarından 2-3 cm aşağı sarksın. benim kuru alanın kenarları gibi ama arka kısmını uzatmana gerek yok. onu yaptırırken bende pişman oldum. kuru alanı ray gibi üstünden kaydırmamı engelliyor.

http://www.n11.com/tetratec-700-dis-filtre-dolu-P35793624?cid=604001&gclid=COaQkOfirsQCFcjHtAodGQoA-w

bu mu dediğin ürün alacağım hemen

bu gün kavuştuk kapluşumla ama bir şey farkettim derisi pamurcak pamurcak olmuş soyulmuş sanki anlamadım bu ne ? nor mal mi derisi de mi değişiyor acaba

mailto:/tetra-tec-new-model-akvaryum-dis-filtre-ex-700-l-h-full-dolu

bu da var burda biraz daha ucuz aynı ürün sanırım

bir de bu dış filtre iç filtreden daha az yer kaplıyor değil mi akvaryum içinde içerde bir tek hortumları mı kalıyor
bir de bu gün farkettim eliyle çok fazla yüzünü gözünü kaşıyor....
bıraktığımda korkmuyordu sanırım akvaryumu temizlerken çok korkmuş kuru alandayken ayağa bile kalkmıyorum hemen suya atlıyor çok panik oluyor..
kabuğu çok güzel bir yeşil olmuş sapsarıydı ve de sertleşmiş alt taraftaki eğrilikte kalmamış...
bu gün bir daha karbonat yapsam mı

ikisi de aynı ürün dış filtreyi yere koyacaksın. borular ayrı köşelerde duracak. bir de bunları alacaksın. filtreyi bu siteden alırsan diye buradan gittim.

elyaf olarak bu seradan iyidir. bunu en alttaki seramik sepeti hariç üst kattakilerde kullanırız ince doku olduğu için kiri tutar.
mailto:/jbl-symec-xl-elyaf-filtre-malzemesi-250-gr

zeolit olarak.bu amonyak nitrit nitrat temizleyicidir. ikinci sepete konur.
mailto:/jbl-ammo-ex-filtre-malzemesi-1-lt
mailto:/hagen-fluval-ammonia-remover-amonyak-yok-edici-filtre-malzemesi-540-gr
mailto:/seachem-de-nitrat-250-ml-bakteri-substrati-biofiltre-
mailto:/prodac-zeolite-substrat-dis-filtre-malzemesi-700-gr

lav taşı olarak. lav carbon filtre 1 ay kullanıldıktan sonra yerine bakteri oluşumu için kullanılır. en üst sepete konur.
mailto:/eheim-filtre-malzemesi-lav-1-lt
mailto:/prodac-filter-lav-filtre-malzemesi-700-gr-

fitre malzemesi torbası olarak bir tek bu var ama burada pahalı. bu torbayı kendinden torbası olmayan ürünlerde kullanırız. denitrate'ta torba yoktur. prodac zeolitin torbası ise kalındır. sepete sığmadığı için bu torbaya boşaltılıp kullanılır. lav malzeme torbasız sepete yayılabilir. fluvalin kendi torbası var mı bilmiyorum. bunun yerine diz altı ince bayan çorabı da kullanılabilir.
mailto:/ista-akvaryum-filtre-malzeme-torbasi-1-adet

bu her üründen bir tanesini seçip alacaksın. bir de www.juenpetmarket.com ile kıyaslama yap.

cem' Alıntı:
ikisi de aynı ürün dış filtreyi yere koyacaksın. borular ayrı köşelerde duracak. bir de bunları alacaksın.

elyaf olarak bu seradan iyidir. bunu en alttaki seramik sepeti hariç üst kattakilerde kullanırız ince doku olduğu için kiri tutar.
mailto:/jbl-symec-xl-elyaf-filtre-malzemesi-250-gr

zeolit olarak.bu amonyak nitrit nitrat temizleyicidir. ikinci sepete konur.
mailto:/jbl-ammo-ex-filtre-malzemesi-1-lt
mailto:/hagen-fluval-ammonia-remover-amonyak-yok-edici-filtre-malzemesi-540-gr
mailto:/seachem-de-nitrat-250-ml-bakteri-substrati-biofiltre-
mailto:/prodac-zeolite-substrat-dis-filtre-malzemesi-700-gr

lav taşı olarak. lav carbon filtre 1 ay kullanıldıktan sonra yerine bakteri oluşumu için kullanılır. en üst sepete konur.
mailto:/eheim-filtre-malzemesi-lav-1-lt
mailto:/prodac-filter-lav-filtre-malzemesi-700-gr-

fitre malzemesi torbası olarak bir tek bu var ama burada pahalı. bu torbayı kendinden torbası olmayan ürünlerde kullanırız. denitrate'ta torba yoktur. prodac zeolitin torbası ise kalındır. sepete sığmadığı için bu torbaya boşaltılıp kullanılır. lav malzeme torbasız sepete yayılabilir.
mailto:/ista-akvaryum-filtre-malzeme-torbasi-1-adet

filtre dolu demiş ama ^^ gene mi alacağız yoksa temizledikten sonra mı kullanacağız

filtre dolu dediğinin içinde seramik, bioball ve karbon filtre malzemesi var. seramik ve bioball kir tutar. carbon sudaki kireci ve ağır metalleri. carbonu kullanmadan lava da geçebilirsin. yalnız içme suyu kullanıyorsan pH 7.0 civarı olmalı daha yüksek yani bazda denitrifikasyon bakterisi oluşmaz.

hayvan tek ve ufak 4-6 ayda bir temizlik yaparsın.

hepsini aldım ama ilk baştaki elyaf yok çok önemli mi

Evet cunku icinden sadece 1 elyaf cikar
Bugunde bir karbonat yapin, deri dokumu ve korku normaldir

içindeki elyaf incedir. ben onu hiç kullanmadım. bir süre sonra kir geçişini engelleyemez. en alt sepet hariç diğerlerinde sepet altına elyaf üstüne malzeme en üste sünger koyarız. bu kirin bir üst kata geçmesini önler. her sepette su daha da incelmiş olur. ben en üst sepette süngeri çıkardım. alt ve üstte tamamen elyaf kullanıyorum. çıkardığım sünger yedek olarak duruyor. diğerlerinden biri ömrünü tamamlarsa yerine koyacağım.

anladım nerden alacağım peki bu elyafı...
bu gün kuru alanı yaptırdım anlatana kadar öldüm yani...
taban 36 cm kuru alan uzunluğu 20 cm cam duvar 25 cm 3 cm alttan ray gibi fazlalık bırakılacak yarın akşam teslim edecek

rampada 20 cm uzunluğunda 16 cm eninde

Alisarp' Alıntı:
Evet cunku icinden sadece 1 elyaf cikar
Bugunde bir karbonat yapin, deri dokumu ve korku normaldir

karbonat yapmadım kimse bişey demeyince sabah yaparım tam psikolojisi bozulur artık.....
deri dökülmesi normal mi böyle salya gibi şeffaf uzamıştı ipek böceğinin ağı gibi vitaminsizlikten mi oluyor ?
suyuna çok dikkat ediyorum erikli su ile evdeki damacana ile doldurdum suyunu sudan değildir sanırım...
eskiden kuru alandayken umursamazdı çevredeki hareketleri ama ben yokken sanırım biraz dikkatsiz davrandılar şu an çok fazla korkuyor panikle sağa sola çarpıyor

enini bombeye göre ölçüp yaptırdın değil mi yoksa sığmaz. rampa eğimini 45 derece açı ile veya az biraz yukarıda olacak şekilde yaptırdın inşallah birde su içine girecek kadar uzundur. suyu yükselttiğinde yukarda kalmasın hayvan çıkamaz.

adama telden emre ile benim kuru alanın resimlerini gösterseydin. elyafı filtreyi alacağın siteden alabilirsin. veya juenden farketmez. bir günde silicon kurumaz ki en azından 3 gün yerinden oynatmasın. bu arada gidip kontrol de edersin. rampaya destek yaptı değil mi ? yarın gidersen bir resmini çek hazır silikonlar yumuşakken eksik ya da hatalı birşey varsa söküp yenilesin.

evet enini bombeye göre ölçüp verdim normal başlangıç kenarı 26 cm 20 cm ilerisi 33 cm ben ne olur ne olmaz diye 36 cm dedim ....
sadece sizin fotoları göstermekle kalmadım internetten açtım yaklaşık yarım saat anlattım...
en son elime küçük cam parçaları alıp hafiften silikonlayarak anlattım yani...
ordan çıkışta arkadaşlarımın yanına gittim bu ne gerginlik dediler o kadar gerilmişim yani...
bu gün camları kesecek çıkışta ben gideceğim beraber yapıştıracağız güvenemedim bekle dedim şimdi arayıp....
rampaya destek nasıl onu fotolardan fark etmedim ama o kısım aklıma takıldı yani ?
ben plastik koymak istemiyorum taşları ne ile yapıştırıyorsunuz o da silikonsa o da salınım ve koku yapar

istediğim şekilde dün kuru alan ışığını da sonunda hallettim....
küçük girişli büyük watt lı ampul buldum sabah derece ile ölçtüm tam 32 derece çıktı afaki ayarlamıştım mesafeyi ama ideal ısıyı yakaladım....
şu an zaman ayarlayıcı bulamadım sadece aslında buldum dün tekzenden ama 49 tl idi normal mi bana biraz pahalı geldi

kalemero' Alıntı:
evet enini bombeye göre ölçüp verdim normal başlangıç kenarı 26 cm 20 cm ilerisi 33 cm ben ne olur ne olmaz diye 36 cm dedim ....
sadece sizin fotoları göstermekle kalmadım internetten açtım yaklaşık yarım saat anlattım...
en son elime küçük cam parçaları alıp hafiften silikonlayarak anlattım yani...
ordan çıkışta arkadaşlarımın yanına gittim bu ne gerginlik dediler o kadar gerilmişim yani...
bu gün camları kesecek çıkışta ben gideceğim beraber yapıştıracağız güvenemedim bekle dedim şimdi arayıp....
rampaya destek nasıl onu fotolardan fark etmedim ama o kısım aklıma takıldı yani ?
ben plastik koymak istemiyorum taşları ne ile yapıştırıyorsunuz o da silikonsa o da salınım ve koku yapar

istediğim şekilde dün kuru alan ışığını da sonunda hallettim....
küçük girişli büyük watt lı ampul buldum sabah derece ile ölçtüm tam 32 derece çıktı afaki ayarlamıştım mesafeyi ama ideal ısıyı yakaladım....
şu an zaman ayarlayıcı bulamadım sadece aslında buldum dün tekzenden ama 49 tl idi normal mi bana biraz pahalı geldi

Sista Akvaryum Silikonu

Dijital Zamanlayıcı

zamanlayıcıyı koçtaştan al. en hesaplı orada var. senin baktığın bahçelerde kullanılan su geçirmez zamanlayıcılardan.
mailto:/forum/konu-ucuz-zamanlayici.html

kuru alanı yaptırdıktan sonra dediğim gibi bir kaç gün orada beklet. sertleşmesi yanında kokusu da gitsin. bu benim kuru alan konusundaki 7. resimde rampa altı gözüküyor. ona göre yaptırabilirsin.
mailto:/forum/konu-akvaryum-ustu-kuru-alanim.html

rampanın kenarları akvaryum kenarlarına yakınsa oralara cam yükselti yaptırırsın emrenin kuru alanındaki rampa kenarları gibi hayvanın yanlardan kaçma ihtimali olmasın.
mailto:/forum/konu-kule-ve-sehpa-tip-kuru-alanlar-su-ici-dinlenme-sehpalari.html

evet yanları kapalı olacak düşmemesi için....
ama rampa desteğini anlamadım o da çok önemli dikkalice baktım

ilerde akvaryumu değiştireceğini hesap edersek alt destekte detaya fazla gerek yok. benim bu şekilde yaptırdığım. en büyük boydaki hayvanın ağırlığını kaldıracak kadar olması için. camcıya gösterirsin. o anlar. birde cam kenarları taşlansın hayvan çarptığında bir yeri kesilebilir. ben ekstra olarak gece görmeyip çarpabilir ihtimaliyle rampa kenarlarını da etli biçimde silikonladım.

Geri