Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru alanda kalması

dolap

Bronz 4 Üye
kaplumbağam sürekli kuru alanda. suya attığımda yüzüp geri kuru alana gdiyor. suyun ısısı gayet güzel. yem fazla yememeye ve az hareket etmeye başladı.

Hayvan esintiye maruz kaldı mı ? Akvaryumuna soğuk su ekledin mi hiç yada buz attın mı ? Yada lavaboda soğuk su altında yıkadın mı ?

Yüzmesinde bir problem var mı ?

Cvp: RE: Kuru alanda kalması

cem' Alıntı:
Hayvan esintiye maruz kaldı mı ? Akvaryumuna soğuk su ekledin mi hiç yada buz attın mı ? Yada lavaboda soğuk su altında yıkadın mı ?

Yüzmesinde bir problem var mı ?

esintiye kuru alandayken maruz kalmış olabilir. bu hayvanların sıcağı sevdiğini biliyorum . bunun için asla buz falan atmadım. kuru alanı sudan çıkarınca hayvan yüzmeye başladı. ama hala o sersemlik var üstünde

Pencere açmak mecburi olursa hayvan suda iken açılmalı. Kuru alandayken asla.

Hayvana vitamin takviyesi lazım. mineral yem var ise bir hafta iki günde bir öğün. Yoksa vitamin damla alıp bir hafta boyunca hergün bir damla ver.

Cvp: Kuru alanda kalması

daha mineral alamadım. fkat yeni birşey farkettim. hayvan ağzını açıp kapatıyor.

Suda mı kuru alanda mı ? Her nefes alırken mi arada sırada mı ?

cem' Alıntı:
Suda mı kuru alanda mı ? Her nefes alırken mi arada sırada mı ?

arada sırada. kuru alanda. yaşam alanından kuru alanı çıkardığımda azıcık yüzüyor sonra gözünü yumup dibe batıyor. kuru alanı koyduğum gibi  hemen çıkıyor.

büyük kaplumbağadan korktuğu için de olabilir mi? sularını ayırdım ama korkusu geçtimi bilmiyorum. büyük olan diğerinden 5 kat falan daha büyük

Aradaki fark çok. Birgün hayvanı parçalanmış bulabilirsin. Büyüğün ne yapacağı belli olmaz. Birini sahiplendirmen iyi olur. Küçük tedirgin hallerde. Hemen kuru alana çıkmak istemesi de bu yüzden.

Arada sırada yapması ya esneme kaynaklı yada ısıdan dolayı derisi kuruyup gerildiğinde çeneyi esnetme kaynaklıdır. Bunu su içinde de yapar.

Kuru alanı çıkarma.

cem' Alıntı:
Aradaki fark çok. Birgün hayvanı parçalanmış bulabilirsin. Büyüğün ne yapacağı belli olmaz. Birini sahiplendirmen iyi olur. Küçük tedirgin hallerde. Hemen kuru alana çıkmak istemesi de bu yüzden.

Arada sırada yapması ya esneme kaynaklı yada ısıdan dolayı derisi kuruyup gerildiğinde çeneyi esnetme kaynaklıdır. Bunu su içinde de yapar.

Kuru alanı çıkarma.

Sularını ayırdım. Kuru alanı da sudan çıkarmam. Cevaplar için teşekkür ederim.  Bir sorum var ama konuyla alakası yok. Admin siteye neden girmiyor ve cavap yazmıyor kimseye?

Giriyor. Sadece konu onaylamaları ve sitenin işlerliği bakım onarım konuları ile ilgileniyor. Gelen sorulara ben bakıyorum. Diğer moderatör arkadaşların iş ve eğitim yoğunlukları olduğu için ilgilenemiyorlar. Şu an ne yazıkki tekim.

Hayvan hapşırıyor. yeni farkettim. Kuru alandaydı  ve gözünü kapamış duruyordu. ''fışt'' sesine benzer bir şekilde hapşırdı ağzı tükürükle doldu. iştahsızda zaten. hayvana belliki akciğer enfeksiyonu var. tedavisi için ne yapmam lazım ?

Gentaya başla sabah iki akşam iki. Pencere açma hayvan cereyanda kalmasın. Hayvanın durumuna bakarsak günün büyük bölümü kuru alanda olacak. Lamba ısısı 32 dereceyi aşmasın. Hayvan halsiz bir de su kaybı yaşar ise iyi olmaz.

cem' Alıntı:
Gentaya başla sabah iki akşam iki. Pencere açma hayvan cereyanda kalmasın. Hayvanın durumuna bakarsak günün büyük bölümü kuru alanda olacak. Lamba ısısı 32 dereceyi aşmasın. Hayvan halsiz bir de su kaybı yaşar ise iyi olmaz.

Tmm. hayvanı güneşe koyayım mı?

saçma olacak ama bi sorum var. genta içmelik ilaç değil mi?

Genta göz ve kulak için geniş spektrumlu antibiyotik. Ağzına damlatmanda sakınca yok.

Güneşe koyma ısıtma lambası altında dursun bunalınca suya girsin.

genta yerine visine kullansam sorun olur mu?

Genta gentamisin antibiyotiği içerir. Visin hakkında bilgim yok. Gentayı kullanmaya başladıktan sonra 15 gün süre var. Bunu geçince yeni alacaksın.

cem' Alıntı:
Genta gentamisin antibiyotiği içerir. Visin hakkında bilgim yok. Gentayı kullanmaya başladıktan sonra 15 gün süre var. Bunu geçince yeni alacaksın.

tamamdır. Bu arada hayvanın suyun en üstünde asılı durması başlangıç seviyesi akciğer enfeksiyonunun belirtisi mi yoksa daha ileri bir seviyenin mi?

Hayvan kilo kaybetmiş bu sebeple sudan hafif olduğu için batmıyor. İkincisi ciğerlerinde iltihap olması nefes tutabilme kapasitesini azalttığı için dibe inmek istemez. Hayvan birinci seviyede gibi duruyor. Bu hayvan daha öncede hastaydı diye hatırlıyorum eğer öyle ise daha şiddetli bir gidiş olur. Onun için hemen tedaviye başla. Hayvanın üşümesini engelleyecek tedbiri al.

cem' Alıntı:
Hayvan kilo kaybetmiş bu sebeple sudan hafif olduğu için batmıyor. İkincisi ciğerlerinde iltihap olması nefes tutabilme kapasitesini azalttığı için dibe inmek istemez. Hayvan birinci seviyede gibi duruyor. Bu hayvan daha öncede hastaydı diye hatırlıyorum eğer öyle ise daha şiddetli bir gidiş olur. Onun için hemen tedaviye başla. Hayvanın üşümesini engelleyecek tedbiri al.

Teşekkürler. Hayvan yem yemiyor birkaç gündür. Yemi nasıl yedirebilrim?Denedim fakat ağzını bile açmıyor

Geri