Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru alanda kalması

Peki yaşayan hayvanın gözünü aralasan hemen kapatır mı ? Gidip gomulduğü yeri açmayı denedim fakat toprağı sulamışlardı.yani bulamadım hayvanı

Ya kendi isteğiyle yada kendi kendine kapanır. Ölüde sabit durur. Tepki olmaz.

Cvp: Kuru alanda kalması

cem seni çok meşgul ettim. kusra bakma

hayvan bu belirtiler oldu ilk 30 dakka da:

1- can çekişti , aniden hızlandı sonra durdu ve can verdi.
2- gözünün yarısını açtım. sadece 10 sn baktım . o arada da kapanmadı gözü.
3- öldükten sonra epeyce salladık . sıfır hareket.

Bu bilgilere göre sence ölmüş müdür? verdiğin linke göre baktım ama senin yorumunuda bekliyorum.

Tepki görmediysen ölmüştür. Canlı hayvanın bacakları sallanmaz. Boynunu sıkı tutar. Kaslar tepki verir.

Cvp: RE: Kuru alanda kalması

cem' Alıntı:
Tepki görmediysen ölmüştür. Canlı hayvanın bacakları sallanmaz. Boynunu sıkı tutar. Kaslar tepki verir.

inan bana içim çok sıkılıyordu hayvanı diri gödüm mü diye veya hayvan toprak altında öldü diye. sağol yazdığın için.

1 saatte ölen hayvanın alt bağası yumuşar mı?

peki cem bey .Hayvan zor durumlarda bayılma numarası yapabilir mi ve hayvan bazen bayılabilir mi? Eğer bu numarayı yapıyorsa veya gerçekten bayılıyorsa kendisini salladığımızda tepki verir mi? Yani kafasını içeri çeker mi en basit örnek olarak?

Senin hayvan ölmüş. Boş yere kendini yiyorsun.

Ne bileyim. Hayvanı evde öldükten sonra 1 saat olmadan gömdüm diye ve neden 8 saat falan hayvanı incelemedim diye vicdan azabı çekiyorum. Cevapların için çook teşekkür ederim. Fakat son soruma bi cevap verirsen çok daha sevinirim.

''peki cem bey .Hayvan zor durumlarda bayılma numarası yapabilir mi ve hayvan bazen bayılabilir mi? Eğer bu numarayı yapıyorsa veya gerçekten bayılıyorsa kendisini salladığımızda tepki verir mi? Yani kafasını içeri çeker mi en basit örnek olarak? ''

Bayılmanın numarası olmaz. Hayvan havasız kalırsa kendinden geçebilir. Bu da suda ağır birşeyin altında kalırsa veya dış filtre emiş borusuna bir yerini kaptırıp çıkamazsa.

Bayılsa bile kaslar gergin olur. Öyle boşluktaymış gibi sallanmaz.

Geri