Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru alanda kalması

Gentayı ağzına damlat. Bir de vitamin damla günde 1 damla yeter. Bir kaç gün aç kalması sorun olmaz. Yine de elindeki her çeşitten dene.

Cvp: Kuru alanda kalması

Önerebileceğin bir mineral damla var mı?

Hayvan ağzını açıp kapama işini her 15-20 saniyede bir yapmaya başladı. çoğunlukla karada bunu yapıyor. birkaç adım atıyor , duruyor . kafanı yukarı doğru uzatıp ağzını açıp kapatıyor.

Damlada sera reptilin ve jbl aqua en iyisi. Bulamazsan normal bir tane al.

Gentayı sabah akşam üçer kez ver. Hayvan son evreye girmiş. Kurtulması zor ama yaşam süresini uzatmaya çalışalım.

Teşekkürler. Hayvanın çok susuzduğunu farkettim. Suya batmıyor diye içemiyor rahatlıkla belliki. Ağzına genta damlatmak dışında sıvı kaybetmemesi için önerdiğiniz birşey var mı?

Sürekli kuru alanda duruyor ise saatte bir hayvanı rampa önünde suya indir su içsin. Sonra çıkmak istediğinde zorlanırsa kendin kuru alana koyarsın. Su lamba altından sıcak olmamalı yoksa dışarı çıktığında üşür.

Çay kaşığına stick yemi un haline getirip su damlatarak sulu çözelti hazırla. Ağzını araladığından kaşığı sok. Hayvanı yatay tutup hafifçe kaşığa eğim vererek çözeltiyi ağzına yavaşça dök. Birden devirme veya dikey tutma hayvanı ciğerlerine kaçmasın. Çözelti katı olmasın. Hayvan hem gıda hem sıvı almış olur.

Cvp: RE: Kuru alanda kalması

cem' Alıntı:
Sürekli kuru alanda duruyor ise saatte bir hayvanı rampa önünde suya indir su içsin. Sonra çıkmak istediğinde zorlanırsa kendin kuru alana koyarsın. Su lamba altından sıcak olmamalı yoksa dışarı çıktığında üşür.

Çay kaşığına stick yemi un haline getirip su damlatarak sulu çözelti hazırla. Ağzını araladığından kaşığı sok. Hayvanı yatay tutup hafifçe kaşığa eğim vererek çözeltiyi ağzına yavaşça dök. Birden devirme veya dikey tutma hayvanı ciğerlerine kaçmasın. Çözelti katı olmasın. Hayvan hem gıda hem sıvı almış olur.
çok çok teşekkür ederim. Bu arada hayvana buradaki tedaviyi uygulamak istiyorum. Hayvan yazan tüm belirtilere sahip .

mailto:/forum/konu-akciger-ve-goz-enfeksiyonlari-tedavileri.html

Hayır o konu eski doksisiklin içeren ilaç hap şeklinde bu sebeple dozaj ayarı güç olduğu için bu tedaviyi uygulayanların çoğu hayvanı öldürdü.

Bu durumu birde Turgay Bora'ya sordum. O kabızlık olabileceğini söyledi ve suda dışkı var mı diye bakmamı istedi. Baktım , gerçektende suda dışkı yok . Hayvan birkaç gündür yemiyor diye düşündüm. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Ama hayvan tüm akciğer enfeksiyon belirtilerine sahip.Yalnızca göz şişkinliğinden pek emin değilim. Suya tam batamama , plastronda pembeleşme (hatta daha da koyulaşma) , iştahsızlık, halsizlik

Hayvan akciğer enfeksiyonu. Belirtiler bu yönde.

Kabızlıkta iştah kaybı olur. Hayvan durağanlaşır. Ama halsizlik olmaz. Zorunlu kalmadıkça fazla yüzmez. Tabana inip kuma anüs bölgesini sürter. Bağırsak çıkışında enfeksiyon olması durumunda da bunu yapar. Bu kabızlık durumu fazla sürmez dolayısıyla zayıflamaz.

KOnuyu lütfen kapayım . hayvan öldü.

Sence ölmüşmüdür? Can çekişti gözümün önünde sonra hareketsiz kaldı. Çok fazla salladım - kafasını oynattık ama hiç hareket etmedi. Hatta bir gözünü yarı açtım. Onu bile kapatmadı. Tüm bunlar 1 saat içinde oldu

Gözünü araladığın halde sabit kalmışsa ölmüştür. Kuru yere koyduysan sertleşmiştir şu an. Hayvan ufak ve son evreye girmişti zaten. Son evreden kurtulan olmaz.

Ölürken son bir hayvan cana gelir. Aynı sağlıklı hayvan gibi davranış gösterir dersin bu hayvan hasta değilmiydi. Akabinde ölür.

ben,m anlamadığım hayvanın kaldığı oda  35 -40 dereceydi. rüzgar almış olabilir . ama soğuk esmiyor ki. bu hayvan nasıl hasta oldu.
kalitesiz markadan bir tane vitamin damla alsam olur mu?

peki ya hayvan ölmemişse? onu gömülen yerden gidip çıkarsam mı sence? bu arada gözünün yarısnı açtım . fakat 10 dk sonra falan kapandı mı bilmiyorum. gözünün yarısını ilk açtığımda kapatmamıştı

Sudan çıktığı için sıcakta esse çarpar.

Ben görmediğim için birşey diyemem hayvan ağır hastaydı. Teşhis yöntemlerini söyledim.

Diğer hayvan sağlıklı ise ve mineral yemin varsa damla vitamine gerek yok.

içimde birşey beni kemiriyor. diri diri gömdümmü diye

yerimde duramıyorum

Hayvan ölmüştür. Son evredeydi zaten. Hareketsiz kaldı diyorsun. Kış uykusu söz konusu olmadığına göre ölmüştür.

bu yazıyı okuduğumdan beridir içim kemeriliyor. Turgay boranın sayfasından

Kaplumbağam öldü mü? Kaplumbağanın ölmüş olduğu genelde zor anlaşılır. Ancak veteriner hekimler, örneğin; ultrason yardımıyla belirleyebilir. Ayrıca kaplumbağanızın kabuğu yumuşamış ve kokmaya da başlamışsa öldü demektir (kuru yerde gözlemlenmeli). Kimi kaplumbağaların zor durumda iken kış uykusu gibi uykuya daldıklarını, bir zaman sonra (birkaç gün, hafta, hatta ay) tekrar uyandıklarını kendim bizzat işittim. Kimileri hareketsiz kalan bir kaplumbağanın burnuna ayna tutup nefes almadığını ve böylelikle öldüğünü sanarak canlı canlı gömmüş olabilirler; fakat onlar kış uykusu gibi derin bir uykuya daldıklarında artık ağzı burnu ile değil derisi ile teneffüs eder ve kalbi dakikada 1-2 kez atar

sen ne düşünüyorsun bu yazı hakkında?

Bu kış uykusuna bağlı durumlarda önüne geçmek için. Kış uykusuna girmiş hayvanı öldü diye gömen az değil.

Ama teşhiste kuru bir yerde en az 12 ila 24 saat tutulması doğru. Forumda öldüğü nasıl anlaşılır konusunun sonuna maddeler halinde yapılması gerekenleri yazmıştım.
mailto:/forum/konu-oldugunu-nasil-anlariz.html

Geri