Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Mantar Hastalığı mı? kireç mi?

tamamdır hepsimi söyledim onlardan haber bekleyeceğim teşekkür ederim

merhaba iyi akşamlar kaplumbağamın güncel eni 10.6
boyu 11.5 olmuştur. kullandığım yemler sizin önerdiğiniz tetra reptomin sticks yem/ tropikal biopert w floating sticks ve sera raffly temel yem kullanıyorum yem değiştirmeme ve yem miktarını yükseltmeme gerek var mı? ve yaz geldiği için ısıtıcıyı çıkarmama gerekir mı? sizin görmeniz için dışarıda fotoğraflarını çektimEkli dosyayı görüntüle IMG_6527.jpeg
IMG_6529.jpeg
fotoğraflarını çektim

Merhaba.

Floating stick yem iyi değildir onun dışındakiler iyi yemler.

Ek olarak tropikal crickets, omega one turtle stick yemlerinden birisini alabilirsiniz.

Gunde kaç öğün, öğün başına ne kadar yem veriyorsunuz?

Su sıcaklığı 28 dereceye ayarlı kalsın hava hala stabil değil. Henüz erken.

Isıtma lambası yaz kış çalışır, yazın bir düşük güçte lamba takılabilir.

Ampul normal armut şeklinde halojen ampul değil mi? Kaç Watt gücünde?

Ampul ile kuru alan arası mesafe kaç cm?

ben cem beyle konuşmuştum son sorduğunuz soruları yemleri de cem bey önerdiği için kullanıyordum onunla takip ediyorduk ama tekrar güncelleme isterseniz tüm sorulara cevap verebilirim?

ben cem beyle konuşmuştum son sorduğunuz soruları yemleri de cem bey önerdiği için kullanıyordum onunla takip ediyorduk ama tekrar güncelleme isterseniz tüm sorulara cevap verebilirim?
Tamam sorulan soruları yinede cevaplayın.

Forumda bir çok kişi konu açıyor. Bizimde bir hayatımız olduğu için her konudaki tüm mesajları aklımızda tutmamız zor. Son durumdan yine bahsedin ve sorulan soruları tekrar cevaplayın.
Bazen bizim önerilerimizi yanlış anlayıp yanlış ekipman alan veya ekipmanı yanlış kullanan kişilerde oluyor.

Sorduğunuz sorular için doğru cevapları veririm. Fakat içiniz rahat etmezse admin yazmasını bekleyip ondan da onay alabilirsiniz.

tamamdır günde tek çeşit ve stick yemden 10-12 adet gammarustan 25 tane ve arada carnivore veriyorum(içinde kurt ve çekirge var) ısıtıcı lambam(52W) silis kumum ısıtıcım var akvaryumum büyük ve rampam mevcut güneşleneceği alan var kabuk boyu büyüdüğü için günlük yem miktarını arttırayım mı? ve başka çeşit yem önerir misiniz?

Biorept W ve reptomin yeme devam edin. Ek olarak omega adult turtle sticks yemi alın.

Gammarus bitince bir daha almayın.

Tropical reptiles carnivore yerine tropical crickets yada tropical meal worms alabilirsiniz.

Kabukta plaka katmanı yoğun eczaneden devit marka şişe damla alın bunu haftada bir 2 damla kabuğa damlatıp yayın. 30 dakika kuru yerde bekletin kalanı peçete ile silip akvaryuma alın. Eylüle kadar devam edin.

Yemi biorept W ayarında 2 adet artırın. Gammarusu 30 adet yapın.

Geri