Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

mantar

Et ve türevlerini verme. Bu yemden uzaklaştırır, yemek istemez. Ayrıca yoğun et alımı gut hastalığına neden olacaktır. Bu eklemlerde iltihaplanmadır. Hayvan hareket ettiğinde acı çeker ve hareketlerini kısıtlamasına neden olur.

Kaplumbağaların ısırarak yemesinin sebepleri şunlardır:
-yem ağzına sığmayacak ve yutamayacağı kadar büyükse;
-yem yapı olarak sertse veya zamanla içindeki nem uçup sertleşmiş yada bayatlaşmışsa;
-ağzında yara, aft varsa;
-yediği yemden haz almıyorsa, ağzında geveleyip bırakır yada yemez.

Sorun et vermekte hayvan buna alışınca diğer yemlere isteği azalır. Eti tamamen menüsünden çıkar. Yemleri büyükse uygun boyda kırıp verirsin.

Hayvanlar sürekli büyüdüğü için o oranda idrar ve dışkılama da yoğunlaşır. Filtrasyon ve akvaryum büyüklüğü yeterli değilse su kalitesi düşüp daha çabuk kirlenme olur.

Her su yenilemede iç filtreyi de temizle. Dış filtre kullanıyorsan ya uygun malzemeler kullanmıyorsun yada malzemelerin işlevi bitmiştir.

Yem artıkları bir anda kirletmez. Hayvanlardan biri kusmuşta olabilir. Yemde çok aşırıya kaçma gerekirse tek tek suya at. Hayvanlar dışkılarını da yerler, yerkende parçalarlar. Filtre kirliyse suyu kirletir.

Su genel olarak kirli ise kısmi değişim çare olmaz genel temizlik gerekir.
 
Daha önceden tek seferde yediği bir yemdi. Bir anda böyle davranınca iştahı mı yok diye denemek amaçlı birkaç kez et verdim. Eti tamamen bırakıp farklı bir yem denemeliyim sanırım.
 
Yem olarak sera carnivor, tetra reptomin ve jbl agil al. Kurutulmuş yemde jbl energil, sera royal veya tropical reptiles carnivore yemlerinden birini al. Tropicalin yarımlık kutusuda var diğerleri sadece büyük kutu olarak satılıyor. Energil ve royalde balık karides var. Energil biraz daha irice. Tropicalde ise cırcırböceği ve kan kurdu var. Günde tek öğün vereceksin fazla aşırıya kaçma. Dışkılarını da yiyorlar.

Yazılımdaki yenilemeden dolayı bazı yorumlar silindi. Sana yazacaklarımı o arkadaşa yazmışım. Buraya kopyaladım şimdi. Bu yemleri kullan.
 
Geri
Üst