Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Merhaba kuru alan değişimi

Dupe

Bronz 1 Üye
[font=Helvetica, Arial, sans-serif][font=Helvetica, Arial, sans-serif]Merhabalar Cem Bey tekrardan ben , ben size 2-3 ay önce kuru alanımızın süngerin keçesinden yapıldığını söylemiştim sizde onun yerine strafor kullanmamızı yoksa korkup kaçarsa tırnağının kırılabileceğini hatta kopabileceğini söylemiştiniz bugün boş zamanım oldu strafor aldım ve kuru alanı yaptım sizce kuru alanın üstüne koyduğum ufak tahtayı kaldırmalı mıyım? Camı çok açtığım için soğuk alırlar diye koydum tahtanın olduğu kısım sıcak oluyor. böylelikle hasta olmamalarını garantilemiş oluyorum, sizce metilen mavisi kullanmalı mıyım her su değişiminde? ve de ısıtıcıyı yan mı takmalıyım diklemesine mi?[/font][/font]

Ekli dosyalar

• fsfs.jpg
    fsfs.jpg
    47.2 KB · Görüntüleme: 106
Kuru alan suyun içinde böyle olmaz kuru alanın üst yüzeyi kuru olacak şekilde suyu indir. Lambayı üstüne konumlandır. Dereceyi kuru alan tarafı ön köşeye tabandan 5 cm yukarı konumlandır. O tahtayı kaldır.

Tabandaki kayaları ve o kabuk kırıntılarını kaldır sadece kum ve bitki olsun.

Su içi kuru alanlarda üstte lamba olduğu için üşüme gibi bir durum olmaz.

Su değişimlerinde metileni kullan. Haftada bir, iki damla yeterli.

Isıtıcı tam batabilir modelse yatay kullanılabilir. Bunu anlamak için kutusundaki resimlere bak. Resimde su içinde kullanılıyorsa yada kutu üzerinde totally submersible veya completely submersible yazıyorsa batar. Aksi halde dik olarak köşeye alıp üst plastiği su dışında olacak şekilde kullan. Bir tane filtre al su sirkülasyon ettikçe suyun ısınması randımanlı olur.

Cvp: Merhaba kuru alan değişimi

ama o strafor söküldükçe yiyorlar bir zararı dokunur mu?

Ona dikkat edeceksin. Belli aralıklarla yıka. Parçalanan yada yosunlanan noktaları maket bıçağı ile alırsın.

Bunu geçici olarak kullanacaksın. Kuru alanı yapana kadar. Yoksa bu büyük kaplumbağalara uygun değil parçalarlar. Yosun tadı için değil hoşuna gittiği için bile ısırırlar.

Bu hayvan için zararlı yutarsa mide de çözülmez. İri parça ise bağırsağa gitmez mideyi tıkar.

Strafor için petshopta çubuk uçlu vantuz satılır 4 tane al. Straforda çivi ile yada şişte olur. Delik açıp vantuz çubuğunu içine bastır gitsin bu şekilde daha sağlam tutar. Bu dediğim vantuzlar serçe parmağı kadar bir plastiğin bir ucuna takılıyor. Bazı yerlerde kama vantuz diye de geçer.

Cvp: Merhaba kuru alan değişimi

peki kaplumbağanın kuru alanını ya da su içindeki dinlenme platformunu neyden yapabiliriz? sağlık açısından hangi madde uygundur

Az öncede marul verdim bir ısırık zor ısırdı

Sağlıklı olan akvaryum üstü cam kuru alan ama bu akvaryum onu kaldırmaz. En az 8 mm cam kalınlığı lazım. Üst kenarları dolanacak kuşak cam lazım.

Yapacağın ya turtle pier almak yada bu tip bir şeyi el yapımı yapmak. Yada akvaryum içi cam sehpa yaptırmak. Kuru alan ve akvaryum paludaryum atölyesi başlıklarına girip incele. Oralarda el yapımı kuru alanlar var.

Ben şimdi eminönündeki petshoplardan jbl energili sordum hiçbirinde kalmamış sera carnivor ve ve sera mineral yem aldım ekstradan evde reptomin sticks krill karides ve herbivorumuz var bunları hangi günler vermeliyim rica etsem haftalık program yazabilir misiniz?

Sera carnivor içinde mineral yem var onun için mineral yem yerine jbl agil al.

Carnivor içindeki mineral yem sera mineral stick yemin yarısı kadardır bu sebeple haftada iki gün yapacaksın. Aynı mineral herbivorda da var. Bu sebeple mineral yeme gerek yok fazla gelir.

1. Gün carnivor
2. Gün reptomin
3. Gün kril ( bu bitince energil yada sera royal alırsın.
4. Gün herbivor
5. Gün carnivor
6. Aç gün marul yeşillik verebilirsin.
7. Gün jbl agil. Bunu temin edene kadar kril ver. Yada haşlanmış yumurta akı.

Vitamin damla varsa sakın verme. Günde tek öğün yapacaksın.

Tamamdır dediğiniz menüyü uygulamaya koydum az önce havucun tadına baktırdım küçük çok beğendi iştahla yedi büyük birazcık nazlı çok az yedi hemen yemediklerini topladım fazla vermedim

Bir de kapluşların boşaltım sistemleri kuyruklarının altında mı? Gözüme çarpıp durdu bugün

Anüs (kloak) kuyruk altındadır. Anüs cinsel gelişim sürecine girmekle birlikte erkeklerde kuyruk ucuna doğrudur dişilerde kabuğa yakındır.

Bugün straforun altının hep ısırık izi olduğunu gördüm hemde büyük büyük izler var bugün ona yeni kuru alan yapmaya çalışacağım

Maket bıçağı ile ısırılan kısımları traşla. Straforu halı kaydırmaz ile kapla.

Jbli agili aldım kaç tane atmam lazım suya tahmini kabında 10 dkda bitirebilecekleri kadar at dedi

Normal verdiğin yem oranı ne ise o kadar vereceksin yalnız bu diğer yemlere nazaran daha sıkı ve sert bir yemdir. Hayvanlar ilk başta yerken zorlanabilirler. Onun için birer birer gerekirse ikiye kırıp ver.

Bu yem çene kaslarını güçlendirir. Lizin amino asidi içeren tek yemdir. Kemiklerini de besler güçlendirir.

TEk lokmada yuttu ikiside kırmıyorlar bile ağızlarında

Hemen yemeleri çok güzel. Yalnız özellikle bu yemde sakın fazla verme sıkı yem olduğu için midelerinde sıvıyla birlikte şiştiği için hazımsızlık çekip kusabilirler. Bu boylarda olabildiğince çok yemek için ısırmakla vakit kaybetmeyip yutarlar. İlerleyen zamanda bunun hazımsızlık yaptığını öğrenecekler o vakit belli bir ölçüye düşürmek için ısıra ısıra yemeye başlarlar.

Bu vatandaşlar bazı şeyleri içgüdüyle bazı şeyleri başlarına gelince öğrenir. Olduğundan fazla yediklerinde genelde tabana basıp başlarını öne atarak öğürür ve kusar sonra tekrar yerler.

Küçüğe herbivor verdiğimde yerken çok zorluk çekiyor diğeri tek lokmada yutarken küçük sürekli parçalara ayırıyor ağzındakini de yutamıyor kolay kolay onun dışında her şeyi tek lokmada yutuyorlar

Herbivor su temasında biraz geç yumuşar. Carnivor mesela daha çabuk yumuşar. Hayvan zorlanıyor ise üstüne bir iki damla su damlatıp yumuşat öyle at hayvanın önüne.

Geri