Isıtıcı hava ile temas etmiş. Çalışırken hava temas ettiğinde bir anda aşırı ısınır. Ve buhar yapar o süreçte kızgın camı suya sokarsan patlar yada cam çatlar. Böyle durumda hemen fişi çekip sudan çıkarıp bir kenarda soğumasını beklersen tekrar kullanılır. Yalnız camı kontrol et. Çatlama var mı, yok ise tekrar kullanılır.
Derince bir kaba kovaya su doldurup içine koy. Tamamen su içinde dursun. Kendi kendine su yüzeyine çıkıyor ise içine hava girmiştir. Bir anda ısındığı için üstteki tapa kuruyup açılır. 1 saat kadar su içinde beklet. Çıkarıp bak içine su girmiş ise ya çatlak yada tapada açıklık olmuştur. Diğer yöntem ise tamamen su içinde olmak üzere suya göm su yüzeyine çıkmasın. Sonra çalıştır, ışığın yandığını gör, içine hava yani oksijen girmiş ise teller korlaşır.
-Korlaşma varsa;
-Önceden yokken içinde su buharı oluşmuşsa kullanma.
Çalışırken ışığına, ışığın yanıp sönmesine ve ses çıkarmasına bakıp haber ver.
Diğer ısıtıcı su hacmine göre çok düşük güçte ise suyu ısıtmak için sürekli yanacak ve zorlanacaktır. Bu da bir süre sonra arıza vermesine neden olur. Onun için onu kullanma fişi çekip soğumasını bekle ve çıkar. Su kendi ısısında seyretsin hayvan suya göre kendini adapte eder. Yenisini alana kadar bu şekilde idare eder birkaç gün sorun olmaz. Alacaksan roxin yada rubio çelik ısıtıcı al. Ömürlük olmadığı sürece jbl protemp önermiyorum biraz pahalıdır.
Sakın suni çim kullanma o petrol artığıdır altı zifttir. Kum kirlenir akvaryum suyunu yenileyeceğin zaman önce dip süpürgesi yada dip sifonu diye de geçer. Bununla üst kısım kirleri aldıktan sonra kumu karıştır çıkan pislikleri yine aynı yöntem ile al. İnce toz biçimli kirleri de yine kumu havalandırıp bunları suya çıkardıktan sonra maşrapa ile suyu çekip temiz su koyarsın.
Dip sifonunda resun marka mavi renk el pompalı olanı var. Bu 1.80 ve 2.10 metre boyunda iki tanedir bulabilirsen 2.10 olanı al. Bir de akvaryuma ait temiz bir kovan olsun. Bu sifonun ucunda yeşilimsi bir çanak var onu çıkar. Doğrudan o boruyu suya sokup pompaya bas su çıkınca pompa tarafını kovaya bırak. Çekiş ucunu kumdan 1-2 cm yukarıdan tutarak kiri çektir. Bir miktar kumda gelir. Kova dolunca götürüp tuvalete yavaşça dök, kum tabanda kalsın. Bir iki temiz su ile doldur boşalt yapıp kumu yıka ve yeniden akvaryuma dök. Böylece kum kaybın en fazla çay kaşığı kadar olur. Kumu bu şekilde yıkarız yoksa çıkar yıka yeniden koy uğraşılmaz. Sadece mantar oluşumu yada parazit olması durumunda kumu yenileriz. Kum hayvan için gerekli malzemedir. Kumu yer. Hazımsızlık ve olası bağırsak parazitlerini atar. Eşelenip bacak derileri ve alt bağa plakalarını atar.