Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Merhaba kuru alan değişimi

Cvp: Merhaba kuru alan değişimi

Merhabalar Cem Bey :)) babam akvaryumda suyun içinde büyük kapluşu seviyor ilk başta ısırdı sürekli ama yiyemediğini anlayınca hep elin üstüne çıkıyor elin üstüne yüzüyorlar babamda kabuğundan seviyor onu inmek istemiyor kuru alana koyunca bile inip avuç içinde kendini serbest bırakıyor babam onu sevdikçe kabuğundan daha da uzun süre kalıyor bunun nedeni sevilme ihtiyaçları olduğundan mı? küçük korktuğu için hala çıkmaya başlamadı ama babam aradan 30 dk geçince yine akvaryuma elini soktuğunda büyük yeniden elin üstüne çıktı ve ısırmayı bıraktı
 
Bu ele çıkma davranışı rastlanılan bir durum değil ama o sevdirme değil kabuğunu kaşıtma isteği kabuktaki plakaların katmanlaşıp açıldıkça hayvanı kurdeşen etmesidir. Hayvan büyürken sürekli alttan yeni plakalar gelir eskiler yukarı doğru tepe yapar. Bazı hayvanlarda fazla katmanlaşma olmadan atılır bazılarında yoğunlaştıktan sonra peşi sıra çıkar.

Hayvan tabandayken parmakları kabuk üstünde gezdirirsen twerk yapar. Popoyu oynatır yalnız uzun süre bu şekilde bastırmamak lazım hayvan nefes almak için yukarı çıkacaktır.

Kabukta açılma görüyor musun ?

Akvaryumda kök yok ise bir tane al. Mango yada mopani kökü farketmez. Hayvanlar altına girip kaşınsın.

11 ve 9 cm kabuk boyunda olan senin hayvanlarındı değil mi ? Eni 10-15 cm arası, boyu 35 cm civarı ve düz yere koyduğunda orta kısmı boşluk olacak şekilde olsun. Hafif ”V” şekline benzeyebilir. Hayvan altında kalmayacak şekilde hafif ama kaşınırken de üstünden düşmeyeceği kadar ağır olsun.

Aldığında sterilizasyonu anlatırım. Bunun için petshopları gez. Kendin bakarak alman daha iyi olur. Mangoyu biliyorsun komple kahverengi. Mopani ise iç kısmı mangoya benzer dış kabuğu beyazımsı renktir. Biraz daha yumrumsu hatları vardır.
 
Kabukta açılma yok bu arada babam sadece ellerini suyun içinde tutarken serbest bırakırken elinin arasına girmeye çalışıyor derileri dökülüyor ama öyle yoğun bir şekilde değil


Jbl mopani diye bir şey var


Bu arada az önce kuru alanda ikiside dinlenirken büyük küçüğün kuyruğunu ve ayağını ısımaya çalıştı
 
Marka parası vermene gerek yok kök köktür.

Elden besleme yapıyorsan o amaçla ve hissiyatla yanaşır. Ben böyle bir durumda su içinde boyunlarını okşardım. Bu şekilde boyunda deri açılımı varsa onlarda çıkardı. Tabi kaşıntı yaptığı için fazla bir tepki göstermezlerdi. Su dışında kaçarlar ısırır tepki gösterirler, orada böyle birşey yapamazsın, su içi güvenli alandır.

Küçük rahatını bozacak birşey yapmışsa, güzel yeri kapmış yada önünden geçmişse yada kuru alanı sahiplenmişse saldırır. Baş bölgesinden uzak duracak şekilde üstüne çıkmış yada yaslanmışsa tepki vermez sonuçta dışarıdan gelecek tehdide karşı gözlem yapacak bir çift göz daha olacaktır. Bu da hayvanı daha rahat ettirir.
 
Çok teşekkürler Cem Bey, ısıtıcı lambayı koyduğumdan beri sürekli kuru alana çıkıp bacaklarını geriyorlar ama büyük ısıtıcı lambanın ampul tarafına dokunmaya çalışınca geri çekiyorum kapluşu buna nasıl bir önlem alabilirim, bir de strafordab yapılmış kuru alan ne olursa olsun sürekli serin kalıyor
 
Şimdi lambanın ışığı açıkken kafasını straforun üstüne dayayıp uyuya kaldı çok yoruldu herhalde
 
O duruşa balerin duruşu deriz en mutlu oldukları andır. Bacakları gererek ısıdan maksimum fayda sağlarlar. Kılcal damarlarla sıcağı içeri taşırlar.

Strafor yalıtım malzemesidir. Isıyı sabit tutar ama hayvana soğuk vermez. Sıcaklığı yansıtır.

Ampulü büyüğe göre ayarlayacaksın. Onun kuru alanda durduğunda kabuk üstü tepe noktasını baz alarak ikame bir yükselti yapıp üstüne cam derece yatıracaksın. Evde kullanılan derecede olur. Yarım saat bekleyip bakacaksın 32 olduğu nokta uygun mesafedir. Derecenin olduğu noktadan 15 cm yukarıdan sarkıtarak mesafe ayarına başlar ona göre aşağı yada yukarı çekersin.
 
Büyük su kapluşum 800 grama ulaştı bu kadar hızlı büyümesi normal mi 11.5 cm kabuk boyu
 
Ayda ortalama 0.5-1 cm boy uzaması normaldir. Üstü aşırı olur. Bu da organları zorlayıp yıpratır.
 
Küçük kaplumbağam artık hep akvaryumun tabanında uyumaya başladı büyük kapluş ıslakla kuru alan arasında uyuyor bu uykusunu bölmez mi?
 
Hayvanlar hangi şekilde rahat ederse o şekilde uyur. İster su içinde tabanda yada varsa bitki üstünde ister yüzeyde birşeye tutunarak ister kuru alanda.

Bu hayvanlarında bizim gibi 1-2 saatlik ağır (rem) uykusu safhası vardır. Tehdit algısı olmadığını anlayınca o aşamada dış dünyaya kapanırlar. Dibine girsen farketmezler. Onun harici uykuları hafiftir. Göz kapakları şeffaftır, gözleri kapalı olsa bile hareketleri farkedebilirler. Uyur sanırsın ama o seni izler. Ciddi birşey olduğunu hissederse gözlerini açar. Dikkatli şekilde takip eder

Uyku bölünmesi durumu problem değildir. Yarı uyku durumundadırlar. Orta boylardakiler su içinde uyuduklarında ara ara su yüzeyine çıkarlar. Yetişkin boydakiler 18 cm civarı ve üstündekilerin akciğer kapasitesi yüksek olduğu için geceden sabaha kadar nefes almadan tabanda uyuyabilirler.
 
Cem Bey ben 1 ay sonra tatile gideceğim de 1 haftalığına otomatik yemleme makinası almayı düşünüyorum hangi marka önerirsiniz ve bilmem gereken bir şey var mı yemleme makinasıyla ilgili?
 
Bu linkten bak burada görüşler var.

Yemleme makinasında hazne çıkışına takılmayacak şekilde yem tercih etmek gerekiyor. Bu anlamda eheim prof. food şekil itibariyle uygun. Raffy P ikiye kırılıp koyulabilir.

Yalnız senin hayvanlar büyük bu makina yetmeyecektir. Günde bir öğün vereceksin zaten buna rağmen 3 gün ancak gider.

Yem verecek tanıdık akraba komşu yok mu günde bir verecek.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Cvp: Merhaba kuru alan değişimi

Böyle şeyler var mı cidden diyelim ki en son boyutuna ulaştılar ve bir haftalık otomatik yem vermek lazım var mı çözümü varsa hangisi önerinizdir kullandınız mı ?
 
Babam tatilde evde kalacakmış :) gerek kalmadı şimdilik ama ileride illaki böyle bir şeye gereksinim duyarım peki sizce eheim prof’u yine de almalı mıyım? İçinde ekstra bir besin var mı bir de büyük kapluşun derin sudaki nefes problemi geçmedi bu ne kadar devam eder 3-4 ay civarı oldu
 
Ne yazıkki o boydaki hayvanlara uyumlu değiller. Belki haftasonu tatili için olabilir 2 günlük Balıkların bile bir doyum noktası var bunların yok onların 15 günlük yem topu vardı hala var mıdır bilmiyorum. Bunlara versen bir günde bitirirler. ama o boyda 3 günde bir aç kalsalar birşey olmaz. İllaki her gün vermeye gerek yok.

Eheim ile reptomin emsal yemler fark şekilde biri stick biri kuskus makarna gibi top şeklinde. Yalnız eheimı reptoya göre daha çok seviyorlar.

O ses geçmeyebilir, ara ara ya da çok yorulduğunda yine çıkarabilir. Bendeki hayvan 22 cm boya geldiğinde dahi yapıyordu hala da yapıyordur.
 
Maşallah Allah upuzun ömür versin sizin kapluşa da :) sizce bioamino vitamini bir daha kullanmayayım mı?


vitaminin içeriği böyle
 

Ekli dosyalar

  • 34882889_10214199674599434_8075963496434499584_n.jpg
    34882889_10214199674599434_8075963496434499584_n.jpg
    55.6 KB · Görüntüleme: 21
Elinde mineral yem var ise verme azı kadar çoğu da zararlıdır vitaminin. Bu insanlar içinse dozajı yüksektir.
 
Diğer yemlerde eser miktarda vitamin, mineral var. Ayrıca mineral yemdeki oran haftalık ihtiyacını karşılar.
 
Geri
Üst