Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Merhaba

nick burns

Taç 1 Üye
forumu bir süredir takip etmeme rağmen anca bugün katılabildim
mailto:/J4VQqY][img]mailto:/J4VQqY.jpg[/url]*
2 ay kadar önce edindiğim ömürlük arkadaşım hilmi
mailto:/4kpa1L][img]mailto:/4kpa1L.jpg[/url]*
mailto:/OZroVZ][img]mailto:/OZroVZ.jpg[/url]*
mailto:/ylG0NL][img]mailto:/ylG0NL.jpg[/url]*
mailto:/AqO1n0][img]mailto:/AqO1n0.jpg[/url]*
mailto:/GkZ9P2][img]mailto:/GkZ9P2.jpg[/url]*
mailto:/AqO1vr][img]mailto:/AqO1vr.jpg[/url]*
mailto:/0k0Eao][img]mailto:/0k0Eao.jpg[/url]*
her ne kadar keyfinin yerinde olduğunu düşünmek istesem de emin olamayacağımdan dolayı fikrinizi almak istedim.
şimdilik kapta yaşıyor olsa da kısa zamanda akvaryuma taşınacak pek tabi, sera raffy p ve prodac ın vitaminli tartafood (akvaryumcunun itelemesiyle) ile besliyorum ve yine sera nın aquatanını kullanıyorum. d vitamini sentezi içinse devit-3 e kısa bir zaman önce başladık

fakat bir süre önce alt kabuğunda ki desenleri değişerek garip bir hal aldı 
mailto:/3aOEvA][img]mailto:/3aOEvA.jpg[/url]*
mailto:/6kDJrP][img]mailto:/6kDJrP.jpg[/url]*
bunlar normal mi yoksa veterinere mi gitmeliyiz?
mailto:/RVgn11][img]mailto:/RVgn11.jpg[/url]*
yaşı hakkında  bir bilgim yok kabuk boyu 10 cm kadar forumdan baktığım kadarıyla erkek olduğunu tahmin ediyorum.

Cvp: Merhaba

Foruma hoşgeldin adaşım.O kap bu boydaki bir hayvan için çok küçük.Bu boydaki bir hayvan için minimum 100*40*50h yani 200 lt'lik bir akvaryum lazım.Alt kabuğundaki desenler için ben birşey diyemiyceğim bu konuda benim pek bilgim yok ama bilgili bir arkadaş sana mutlaka cevap verir.Tekrardan hoşgeldin.İyi forumlar.

foruma hoş geldin alt bağadaki desenler büyüdükçe siyahlaşıp o hali alır yani normal. şu an cinsiyet ortada anüsü kabuğa yakın ise dişi kuyruk ucuna yakınsa erkektir. ama erkek ise ön tırnakların orta ve yüzük parmağına denk gelenleri ilk uzayanlar olur.

üst bağada plaka birikimi var. mango kökü artık şart olmuş. hayvanı her gün peçete ile kurulayıp üst bağaya devit damlatıp yay ve 10-15 dakika beklet. sonra kurulayıp akvaryuma al bu plaka atımını hızlandırır.

akvaryumda 100 lt üstü bir akvaryum al. ama kısa zamanda hallet ekime kalma hayvanın gelişimi için bu gerekli normal boyuna göre hayvan daha yaşlı duruyor. açığı kapamalı.

birazdan forum bakıma alınacak sonra devam ederiz.

bu arada bu konuyu da incele.
mailto:/forum/konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu-10252.html

tartafoodun o yemi iyidir. ben şu anda ona geçtim omega 3-6 da var. ayrıca tetra reptomin ve jbl agilde almalısın. arada marul veya kıvırcıkta ver.

hoşbulduk, 50lt lik kap kısa süre için evi, Datça' ya gitme gibi bir durum var akvaryumun akıbeti ona göre belli olacak ( ordan almayı yada orda yaptırmayı düşünüyorum) yoksa yakın bir akvaryumcuda 80X 50-60X50 lik ( en kısımından emin değilim adamda bi saçmaladı zaten) bi akvaryum gördüm 140 tl ye bikaç kere almayı düşünmedim değil :) dipte görünen mango kökü ama küçük :) büyüğünü  seçerek alıcam daha yeni attı plakalarını dahada mı atacakmış bak keretaya tabi bide silis kum da gelicek yeni mango ile birlikte.  geçmişi hakkında bir bilgim yok daha yaşlı olabilir bir akvaryumcuda küçücük kapta duruyordu dayanamadım o haline aldım zaten adam tonla yalan yanlış bilgi verdi 1,5 yasında fln demişti hatta, gerçi inanmadığım için yukarda söylemedim.
yukarda bahsettiğim Datça meselesi çözümlensin 100lt veya üstü akvaryumu halledicem Ekim e kalmaz oda. (filtre ve ısıtıcıyı 100ltlik akvaryuma göre aldım zaten)

marul ve kıvırcık katii surette yemiyor, [font=Tahoma, Geneva, sans-serif]tetra reptomin ve jbl agil i listeye eklerim en kısa zamanda[/font]
[font=Tahoma, Geneva, sans-serif]bide sunu sormak istiyorum sera nitrivec ve aquaclear var bunları almam gerekir mi?[/font]

hayvan için 80*50*60h veya 100*50*50h yada ilerde bir tane daha düşünürsen 100*50*60h ömürlük olur. 1. akvaryum için 8 mm cam kalınlığı diğerleri için 10 mm cam kalınlığında yapılmalı. yükseklikte kaçış boşluğunu göz önüne alırsak 60h iyidir. dediğin akvaryum 8 mm cam kalınlığından küçük ise alma.

tetra reptomin yosun ve protein içeriklidir. bu ot türevli yiyeceklere alıştırmada etkilidir. bu süreç uzun olabilir. bu sebeple ilk alacağın yem 100'lük küçük kutu olsun. yememe ihtimaline karşı fazlası ziyan olmasın. son kullanma tarihi en az bir sene olanı bulabilirsen 250'likte alabilirsin. yememesi durumunda alışması için bir iki gün sadece bu yemden birer tane atıp yiyene kadar bu sürede başka yem vermemelisin. birkaç gün aç kalmadan birşey olmaz inadını kırmak için bu gerekli. dışardan ekstra birşey verme özellikle et yem yeme isteğini yok eder. işlenmiş et, tuzlu tatlı yiyecekler ve meyve vermiyoruz. bunu yemeye başladıktan bir ay kadar sonra marul kıvırcık denemelerine başlarsın. suya attıktan sonra yemez ise yarım saat sonunda alırsın. çürüten bakteriler üremeye başlar. yeşilliği yemden uzak saatlerde vereceksin.

jbl agil kemik ve kas gelişimini sağlayan lizin adlı amino asit içerir. bu özelliği olan tek yemdir. tartafood'u bu yemleri alana kadar haftada iki gün ver. sonrasında tek güne düşür.

yemi ise günde tek öğün ve kafa hacmi kadar vereceksin. tam ayarlayamazsan +1 fazla stick verebilirsin.

nitrivec ve aquaclear almana gerek yok. hayvan büyük, su az dolayısıyla amonyak seviyesi yüksek olacak. haftada iki defa su değişimi yapman gerekecek. bunu arıtma cihazı varsa ondan yoksa içme suyu veya şebeke suyu ile karışım ya da şebeke suyu kullanabilirsin. suyu akvaryuma eklemeden evvel bir petşişede ne kadar miktar lazımsa o kadar petşişe olsun. petşişeye doldurup bir iki gün oda sıcaklığında beklet, dinlensin. kullanacağın su şebeke suyu ise içine toz girmeyecek şekilde kapağını açık bırakırsan klor uçar.

metilen mavisi al. contra-ichthyo veya bio-ichthyo yada daha iyisi deep fix metilen mavisi yeni ismi dezopur oldu. bunlardan birini al. bu ürün bakterileri öldürür. amonyak zehirlenmesine de endikedir. her su değişiminde iki damla damlat. fazla damlarsa sudan biraz alıp temiz su eklersin.

tartafood'un 250'lik big karidesi varsa o yemden de al gammarus küçük gelir.

biz bu siteden alıyoruz hesaplıya geliyor. www.juenpetmarket.com

suyu

dediğiniz gibi 8mm ise alabilirim belki 80cmlik akvaryum için 140 tl uygun bir fiyat mı? eger 8mm ise tabi (belki de alıp yedekte tutabilirim bilmiyorum), hafta bir defa dip çekimi ile %30 gibi su değişimi yapıyordum 2 ye çıkartırım musluk suyu kullanıyorum ama evde bolca 10-19ltlık damacana ve pet bulunduğundan genelde 1 hafta kadar dinlenmiş oluyor bunun yanında sera aquatan kullanıyorum bu metilen mavisi değil mi yada uygun mu değil? suda genel anlamda koku yada renk değişimi yaşamıyorum esasen ( nitrivec veya aquaclear bulunsun mu anlamında sormuştum) amonyak seviyesini gözlemleyeceğim ekipmanım yok o yüzden birşey söyleyemiyeceğim. kaçma kısmına gelirsek :) hilmi  bu konuda baya bir garip kaçmaya yeltenmiyor ( ilk geldiğinde bu kabı hazırlarken 10lt civarı bir kapta bekletmek durumunda kalmıştım ordan kaçmaya çalışmıştı, baya bir ugraştırmıştı ) hal böle olunca bende üstten nispeten az boşluk bıraktım ama hiç çıkmaya yeltenmedi. tartafood a oranlarsak 8-9 tane mi vereyim yani (öle veriyorum da doğrudur umarım)

mailto:/Sylvania-Reptistar-UVAUVB-T8-Surungen-Fluoresani-15W-438mm,PR-4496.html
bu floresan uvb ihtiyacını karşılar mı peki?

mailto:/Akvaryum-Plastik-Ipek-Yaprakli-Bitki-6-Adet-Karisik-Model-10-cm,PR-24003.html
ipek bitki olarak fiyatları uygun geldi aynı fiyata 15 cmlik 3 lüsüde var hem?

mailto:/TetraFauna-Reptomin-Kaplumbaga-Yemi-Stick-Cubuk-100-ml-22-gr,PR-6671.html
mailto:/JBL-Agil-Kaplumbaga-Yemi-250-ml-100-gr,PR-8209.html
yemlerde uygun diğerleriyle alırsam kargoda ödemeden hallederim siz ne dersiniz?
bide sera vital almalı mıyım? alırsam çeşit mi olur?
şimdiden teşekkürler

yazmayı unutmuşum bu mango köklerinin fiyatlar baya bi uçukmuş :) internette biraz baktım jumbo boy olarak adlandırılmışı 600 kusur tl ye satılan yer bile var. istanbul da nerden bulabilirim bakarak seçerek alabileceğim mango , tabi fiyatıda uygun olan tavsiyelerinize açığım? birde bu silis kum için yaklaşık 10 kg kadar almayı düşünüyordum (bu kap için) uygun mudur? vitasand ın kendi yerlerine gidersem perakende satışı hakkında bilginiz var mı?

cam 8 mm ise fiyat uygun. yalnız akvaryumun silikon birleşmelerini kontrol et bastırdığında yumuşaklık, esneme varsa sorun yok. bir de taban kenarlarına kayıt atılmış mı ona bak. tahminen 3 cm eninde tabanı çerçeve gibi saran camdır bu yapışan yüzeyi kuvvetlendirir. üst kenarlarda da varsa daha iyi.

aquatan su düzenleyicidir. bekletilen suya uygun ölçüde damlatılıp ağır metalleri çözer. en az iki gün beklemeli. direk akvaryuma damlatma sakın. metilen farklıdır mavi renktir. bu sudaki biolojik aktiviteleri yok eder. böylece göz ve kulak enfeksiyonuna neden olan zararlı bakteriler yok olur.

uv ampul olarak bunlardan al. 13 W ve 25 W olarak var. 26 W olan çok hayvan besleyenler için iyidir. bundan almana gerek yok. daha ucuza bulabilirsin belki netten araştır. 13 W olanı 17-18 cm den 25 W olanı 27-28 cm den konumlanrıyoruz. günde 3 yada 4 saat ve genelde 11:00-15:00 saatleri arasında en yoğun kuru alana çıkıyorlar. bu vakitler arası ayarlaman uygun olur.
mailto:/evcil-hayvan/exo-terra-reptile-uvb100-compact-13w-5-0-uvb-177227830
mailto:/evcil-hayvan/exo-terra-repti-glo-25w-5-0-uvb-lamba-182887641

zamanlayıcı olarak bundan al. aç kapa derdin olmaz. kendine açılır kapanır.
mailto:/forum/konu-ucuz-zamanlayici.html
ısıtıcı ampul olarak bu veya bu tip bir ampul al. lambanın kaldıracağı watta olsun. wiselite marka ampullerde var.
mailto:/forum/konu-isitma-ve-gunduz-isigi-icin-ampul-ecolite-52-w.html

bu bitkiler ufak akvaryuma geçtiğinde işine yaramaz. öyle birşey olsun ki geceleri uyurken arka ayağı ile üstüne basıp burun dışarda uyuyabilsin. yani o uzunlukta olsun. taban taşıda geniş. bitkiyi akvaryumu aldığında alırsın. bunlar söküp atıyor zaten.

lambada bunu kullanıyoruz. max 60 W ampul kaldırıyor. yalnız uv ampul ağırdır onun için deveboynu gibi ağırlığı kaldıracak bir lamba lazım.
http://www.elektrikmarket.com.tr/Horoz-HL067-E27-60W-Masa-Lambasi,PR-50756.html

vitali reptomini yemeye başladıktan bir kaç ay sonra al. protein oranı düşüktür. reptoyu yemezse bu yemi hiç yemez. elinde kalır.

kap ufak buna silis koyarsan suya yer kalmaz. juenpetin sitesinde adresi var oraya gidip mangoya bakıp seçebilirsin. hayvana uygun olan mangonun ölçüsü ende en az 10 cm 15 olursa daha iyi boyda 35 cm civarı ve hafif V gibi orta kısmından kavisli olsun ki altına girip kaşınabilsin. orada siliste var. bize lazım olan ölçüde bu.
mailto:/Product/vitasand-dogal-silis-akvaryum-kumu-800-gr-0-7-mm-/JPM013104

piyasada 10 kg'lik poşetlerde markasız da var ama bayağı bir steril edilmesi gerekiyor bu anlamda vitasand daha sağlıklı. vitasandi 25 kg'lik poşetlerde de satıyorlar.

akvaryuma uygun ölçüde kum için hesaplama en*boy*kum yüksekliği (bu akvaryum için 50 lt altı 4 cm; 50 lt üstü 5-6 cm'dir. boyda 1 mt üstü akvaryumlarda 7-8 cm'ye kadar yükseltilebilir.) /1000 = gerekli kumun kilosu

800 gramlık poşetlerden alırsan 5 paket 4 kg gelir ona göre ayarlarsın. bir iki paket fazla yedek olarak alabilirsin eksilmelerde eklersin. aldığında nasıl steril edeceğini anlatırız.

taban ve üst kısımdaki alanı kontrol ederim metal cerceve vb gibi olursa o cam kayıt gibi olmuyor mu? yani mantıken yüzey gerilimlerine dayanıklılığı arttırmak maksat?
aquatan da mavi benzerdir diye almıştım ben deep fix bulamayınca ( forumu kurcalarken tavsiyelerinizde geçiyordu da ) suyu damacanada bekletirken kullanırım ötekinide tedarik ederim hemen
ısıtıcı ampül sıkıntım yok soft ampul var 40-60-75 ve 100lük şuanda 60lık kullanıyorum kuru alanda 34-35 dereceleri rahat görüyor direk normal duy çektim sıkıntısız kaldırıyor alüminyumdan da koniyle ısısını kuru alana dagıtabiliyorum ( gerçi buruştu biraz verim istediğim gibi olmadı olursa 40 wattlıkla deniycem ) hatta şeffaf olanlardan maviye boyamayı düşünüyorum ( daldırma ve püskürtmeyle deniycem ), uv ışıklandırma için biraz bakayım verdiğiniz linkdeki watt olarak düşük floresan ise fiyat olarak cok daha uygun dalga boylarına ve yoğunluklarını bir kontrol edeyim ( tabi ucuz etin yahnisi durumunada bakmak gerek ) olmadı yurtdışı alternatiflerinede bakayım, zamanlayacı güzel olur tabi.
benim ufak mango kökü gece burnu dısarda uyuyabilmesini sağlıyor bide ısırıp agresifliğini atıyor :)
konsolla kap arasında 10 cm lik bir boşluk var oraya kaçak kat çıkıp kuru alanını oraya tasıyıp böylelikle koyacağım 4-5 cm kumu kaldırabilir demiştim ( tabi kuru alanın konumunu ışığa göre ayarlıyacağım )

arada kuru alanda güneşlenirken gaklama benzeri ses çıkarıyor bu normal mi? ben keyife yordum açıkcası genellikle balerin bacağı şeklinde yarı mayışmış iken yapıyor, ilk zamanlar endişelenip akciğer enfeksiyonu kısmına baya baktım ama ordaki belirtileri yok

:) çok soru sordum zahmet verdim yardımlarınıza teşekkür ederim

ısıtıcı lambada 31 dereceyi geçme hayvan yanar. güneşlenirken kaayı yukarı kaldırırlar ısı mayıştırırsa su kaybı nedeniyle olduğu yerde yığılıp kalabilir. özellikle yavru kaplumbağalarda bu ölümle sonuçlanıyor. mesafeyi hayvanın durduğu yere hayvanı ikame olarak kibrit kutusu koyup dereceyi üstüne yatırarak 20 dakika bekle ve ona göre ayarlama yaparsın.

metilen mavisi dış filtrede amonyağı nitrit ve nitrata çeviren yani döngü yapan bakteri kolonileri üreten malzeme kullanılıyorsa lav taşı ve substrat gibi kullanılmaz bu da ek bilgi olsun.

ampulü boyama işine girme bizim bir arkadaşımız denedi iş başarısız oldu. en dayanımlısı su bazlı olan ama o da ampulün hava almasını engelliyor. aşırı ısınıyor. şu an üretimden kalktı ama bazı dip köşe elektrikçilerde mavi renk bulunabilir. 3-5 tl civarları. exo terra night glolar pahalı ve değmez. çabuk patlıyor. bunu hayvan gece kuru alanda uyursa üşümemesi için kullanıyoruz. ama ışık amaçlı kullanacaksan dalgıç florasan al. 6 W mavi olanlardan boyu 30 cm kadar. su üstünden cama yanlama vantuzlarsın. bunu ısıtıcı lambayı kapadıktan sonra uyuma süresine kadar yakıyoruz. sonrasında kendinden prizli loş ışık veren led gece lambası takabilirsin. dalgıç florasan ışığında uyumuyorlar. eğer sokak lambasının ışığı odaya geliyorsa gece lambasına gerek kalmaz. mesela ben akşam saat 8'e kadar ısıtıcı lambayı yakıyorum sonra 9:30'a kadar dalgıç devreye giriyor sonra gece lambası sabah 5' kadar yanıyor. sabah 7:30 gibi tekrar ısıtıcı lamba devreye giriyor.

floresan kertenkele gibi kuru yerde yani teraryumlarda geniş alanda faydanılması için kullanılıyor. bizimkilere uygun olan uvb yüzdesi 5.0 veya 6.0 ve sadece kuru alanı görse yetiyor. ayrıca akvaryum üstü kapak kullanmıyoruz.

2.0 olanlar yetersiz kalıyor. 10.0 lar desert yani çöl hayvanları için bu da fazla geliyor.

ampulde jbl ve sylvania pahalıdır. namiba en iyisi ve dayanımı yüksektir ama artık türkiyeye gelmiyor. sadece exo terra var.

kuru alanı dediğin gibi yaparsan kabın çevresine eğip bükemeyeceği ve kaçamayacağı biçimde mukavva yada kalın karton ile çerçeve yaparsan suyu biraz daha yükseltebilirsin.

gaklama dediğin tak tak gibi bir ses ise özellikle tek yaşayan hayvanlarda ilgi çekme isteğidir. duruşa ise balerin duruşu deriz bu şekilde bacaklarını açarak kılcal damarlar vasıtasıyla ısıdan maksimum faydalanırlar.

köftehor ilgi istiyor demek ha :)
34-35 dereceleri test ederken gördüm hayvan kuru alandayken alanda askılı bir termometre bırakıyorum 31 e sabit tutuyorum sıcaklığı, 60 watt da 34-35 derece oluyorsa bide 40 da deneyeyim 31 dereceyi yakalayacak ısıyı cıkarabılırım belkı.

hmmm hilmi genelde benle beraber sabah 5 gibi uyuyor sanırım dalgıç floresan ve gece lambası düzenlemesi şart gibi, gerçi burdaki elektrikçide gördüm sanki onada bir bakayım.

bu sera nın mavi sıvısı, aquatan yani, metilen mavisi denilen sıvıdan değil yani dimi? suyu dinlendirirken kullanıcam o zaman.

çok teşekkürler iyi akşamlar.

lambayı bir kaç cm yükseltebilirsen sorun hallolur. hayvanı başka bir odaya al o zaman gece 22:00-05:00 arası uyumalı. uyumayan hayvan hırçın olur. gelişmesi sağlıklı olmaz. gündüz bol hareket gece iyi uyku almalı.

metilen ayrı aquatan ayrıdır. metileni akvaryuma; aquatanı dinlendirilen suya damlatacaksın.

jbl agil, tetra reptomin ve deep dezopur u aldım. hatta reptomine bayılan hilmi parmağımı kaptı :)

akvaryum konusunda 60x50x60 ve 50x50x60 akvaryum buldum internette 10 mm ikiside, uygun fiyata satıcısından cevap bekliyorum
kum konusunda vitasand ın yerine gidip alıcam, mango köküde kargoda

başka bir tavsiyeniz var mı?

ömürlük olarak düşünürsen akvaryum küçük. boyca yüzebileceği bir oran olmalı 80 ya da 1 metre. hayvan 25 cm kabuk boylarına gelince sıkıntı olur. ama ara geçişli için 60*50*60h güzel olur. kalın küçük oklavalardan alıp vantuzla su yüzeyine yakın konumlandırırsan tutunup uyuyabilir veya dinlenir.

mailto:/aD8qrg][img]mailto:/aD8qrg.jpg[/url]*
mailto:/Yl8PZE][img]mailto:/Yl8PZE.jpg[/url]*
mailto:/8bWnRW][img]mailto:/8bWnRW.jpg[/url]*
mailto:/DRWXgm][img]mailto:/DRWXgm.jpg[/url]*
mailto:/mzglAZ][img]mailto:/mzglAZ.jpg[/url]*
mailto:/EqWl9B][img]mailto:/EqWl9B.jpg[/url]*
mailto:/2kW7zd][img]mailto:/2kW7zd.jpg[/url]*
mailto:/ZVjNoo][img]mailto:/ZVjNoo.jpg[/url]*
mailto:/lyPY5g][img]mailto:/lyPY5g.jpg[/url]*
mailto:/VL8pWj][img]mailto:/VL8pWj.jpg[/url]*
 mango bu, 26-23 cm denmiş nasıl sizce ?

bide mailto:/evcil-hayvan/kaplumbaga-adasi-172445234
bu kaplumbağa adası nasıl bilen kullanan var mı?

60x50x60 a 30 tl istiyor adam  100 cm lik yaptırana kadar kullanılabilir diye düşündüm. adam cevap verirse ipek bitkide alırım o boyuta uygun

30 liraya bedava. ara geçiş içinde makul kaçırma derim.

turtle pierin medium ve large olanları ek ayak aparatlarıyla 30 cm yüksekliğe kadar çıkıyor. daha üst seviye akvaryumlar için bazı arkadaşlar ayakları söküp vantuzlarla yukarı kaldırıp kullandılar. kuru alan bölümünde resimli örnekler olacaktı. akvaryum ve paludaryum atölyesinde de olabilir.

şekli kaşınması açısından uygun. ama ağırlıkta önemli elden bakabiliyorsan ağırlığına bak. su yiyince ağırlığı en az %30 artar. yalnız 23 olması kötü. hayvanın 10 cm kabuk boyunda olduğunu düşünürsek randımanlı kullanamaz. bu şekillerde daha uzun birşey bak. şöyle 30'a 25 cm gibi. eni 15-20 cm arası olabilir ama boyda 30 olması iyidir. ağırlık dengeli olsun ki kaşınırken üstünden düşmesin.

turtle pier de alınası ürün yani iyi sevindim :)

mailto:/evcil-hayvan/su-alti-mini-led-lamba-mavi-renk-1-w-180398347

suyun gece aydınlatması için kullanılabilinir mi? gerçi ben 2 watlık olanından alcam ama fıkır bu yani, siz sanırım dalgıç floresan kullanıyordunuz sanırım?

akvaryum çok iyi fiyata geliyor işte de satıcıdan daha dönüş olmadı daha olmadı yarın telefonla arıycam

mangonun boy 26 en 23 yani satan kişi öle dedi, salınımı tamamlamış suda fln batar haldeymiş şuanda ( kendi akvaryumu için alıp hazırlamış ama tayini çıktığı için kullanamadan satıyor ) tabi ben alıp kaynatıp fırçalıycam yine bir dezenfekte ederim

lambayı su içine sokmaya gerek yok her ne kadar 12 volt olsada kabloyu yoklama durumları var. bunların prize takılan golf topu şeklinde ledli kendinden prizli olanları var. osramındı sanırım. ben 7-8 senedir değişik yerlerde kullandım hala kullanıyorum. ömrü uzun.

bu geceden sabaha kadar loş ışık verip gece karanlığında gözlerine zarar verecek bir yerlere dalaşmasını önler.

ucuzsa al mangoyu yine olmamasından iyidir. salınımı tamamlamışsa kullanmıştır demektir aksi halde kaynatma yoluyla attığı su hariç akvaryuma girdiğinde bir süre daha salınım yapar bunu belli zamanlardaki su takviyesiyle azaltırsın.

Ben sahsen koku ozellikle sekil olarak cok begendim kacirmayin, kacirirsaniz ben alabilirim :D. Ilerde hava motoruda alirsaniz dalgic floresanlar ozellikle boylu akvaryumlarda cok guzel bir goruntu ortaya cikartiyor. Akvaryum petshoplardan falan bakmayi dusunurseniz kesinlikle kendinizin olcmesini tavsiye ederim olculeri kelimeninii tam anlamiyla uydurduklari oluyor. Benim elimde fazladan silis kum var aslinda bir miktar vitasand ortak yer ayarlarsak verebilirim size.

Birde umarim dediginiz gibi arkadasliginiz omurlu olsun hilmi beyle :D

yok kökü kaçırmadım  kargoda geliyor :) gerçi bir kökü daha vardı satılık isterseniz fotoğraflarını isteyebilirim ona göre karar verirsiniz?  

dalgıç floresanlar muhakkak güzel görünecektir ama baktıklarım genelde tam batmıyordu elektrik gelen kısmının sudan yukarda olması gerektiği yazıyordu onlara da ben güvenemiyorum. o yüzden su altı led düşündüm hem sarfiyatı az hemde tam batabiliyor

elimde metreyle gezicem artık yapacak maalesef başka bir şey yok (en güzeli yaptırmak tabi ), teklifiniz için teşekkürler büyük bir ihtimal yarın vitasand ı arıyacağım perakende satış yapıyorlarsa gidip ordan alıcam veya gittigidiyor da bi satıcı quik in 10 kiloluk 0.5-1 mm satışı var 23 tl kargosu da ücretsiz alternatifim bunu almak olucak :)

yani yılda 9-10 ay gibi süreler ayrı kalıcaz, arada onu yanımda götürsem mi diye düşünmüyor da değilim :) ama işteyken  hayvan telef olur o ortamda arada memleketine düşerse yolum selam çakarım hemşerilerine :)

Yok tesekkurler sakasins soylemistim :) Ben akvaryumcuyla aldigim icin nereden bilemiyorum ancak benimki tam batabiliyor yani oyleside var.

Geri