Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Merhaba

Cvp: Merhaba

tekrardan selamlar iyi forumlar
burda daha önce bahsettiğim akvaryumun üstüne kaçak bir kat çıkmayı düşünüyorum
99cm (boy) 39cm (en) 52cm (yükseklik) 9mm de cam kalınlığı olan akvaryumumun üstüne; 30cm (boy) 40cm(en) 30cm (yükseklik) gibi bir akvaryum koymayı planlıyorum ne kadar kalınlıkda olmalı bunu kestiremedim (üstte bulunacak akvaryumda su olmayacak)

nick burns' Alıntı:
tekrardan selamlar iyi forumlar
burda daha önce bahsettiğim akvaryumun üstüne kaçak bir kat çıkmayı düşünüyorum
99cm (boy) 39cm (en) 52cm (yükseklik) 9mm de cam kalınlığı olan akvaryumumun üstüne; 30cm (boy) 40cm(en) 30cm (yükseklik) gibi bir akvaryum koymayı planlıyorum ne kadar kalınlıkda olmalı bunu kestiremedim (üstte bulunacak akvaryumda su olmayacak)

Akvaryum üstü kuru alan olarak düşünüyorsan;taban camı 6 mm kalınlığında seçmek kaydı ile 4-6 mm arasında tercih yapılabilir.Var olan akvaryumda kayıt varsa;kayıtların konumu ve su hacmi de değerlendirmeye alınması gereken faktörlerden.

evet akvaryum üstü kuru alan düşündüm kayıtlar var onlar 51 cm deler yani aslında akvaryum 51cm yukarda yanlış yazmısım, 1 cm gibi bir bosluk kalıyor ( aluminyum çerçeveye oturtmayı düşünüyorumda) su hacmi suan yaklaşık 150 lt ama olursa tamamına su doldurcam o 1 cm aralığa tahta yada pleksi gibi birsey uygulayarak üsteki akvaryumun tabanına destek olmayı düşünüyorum.

nick burns' Alıntı:
evet akvaryum üstü kuru alan düşündüm kayıtlar var onlar 51 cm deler yani aslında akvaryum 51cm yukarda yanlış yazmısım, 1 cm gibi bir bosluk kalıyor ( aluminyum çerçeveye oturtmayı düşünüyorumda) su hacmi suan yaklaşık 150 lt ama olursa tamamına su doldurcam o 1 cm aralığa tahta yada pleksi gibi birsey uygulayarak üsteki akvaryumun tabanına destek olmayı düşünüyorum.

mailto:/d09vWD.png

Kuşak ile akvaryum yüksekliği arasındaki fark o kadar önemli değil aslında.Yaptırdığın akvaryum üstü kuru alanın rampasının bir kısmı su ile temas etse yeter.Mühim olan bu rampanın kayıt ile olan mesafesi.Kayıt tek ve ortadaysa;kuru alan boyutunu iyi hesaplamak gerek zira Slider'ların ünlerini kazanmalarına neden olan aniden suya kaçma/atlama/yönelme gibi huyları var.Canlının zarar görmemesi gerek.Şayet kayıt çift ve kenarlardaysa;o zaman da kuru alanın rampasına destek olacak ek parçaların boyutunu ve yerini iyi hesaplamak gerek.
Kuru alan konusu altında sabitlenmiş olan Cem'in ve Emre'nin(AEK) akvaryum üstü kuru alan ile ilgili konuları mevcut,yaptırmadan önce daha geniş fikir verecektir.

çift kayıt var, kayıtın ve kenardaki alüminyum çıtanın üstüne yerleşecek şekilde düşünmüştüm acıkcası ben ( kısa kenarlarda kuşak yok) onlara bakmıştım onların ki sanki aşağı kadar iniyor diye hatırlıyorum benim ki direk akvaryumun tepesine oturcak diye tasarladım ben ( 1-2cm bi eteklik tarzı pay bırakılcak tabi kayma oynama olmasına karsılık)

tabana taş döşemeyeceksen. Komple 6 mm cam kullan. Tabanın yan kısımları dışarı 1 cm kadar taşsın. Yan camlarda 30 cm yükseklik iyi büyüdüklerinde 25 cm'den atlıyorlar. Alt kısmında 3 cm kadar aşağı pay bırak böylece kuru alan kayıp düşmez. Arka camda pay bırakma olduğu yerde sağa sola kaydırırsın. Yani toplamda yan camlar 33 cm boyda olsun.

Burada diğer hesap edeceğin kayıt atılan ortadaki camın yeri rampaya karşı gelmemeli. Rampanın yan camlarına yelpaze şeklinde cam yapıştırılacak. Ben sonradan yaptırdım. O kısımdan da dışarı atlıyorlardı. Bu camlar rampayı kaldıracak güçte yeterli olmaz ise alttan taban ile rampa arası desteklenmeli. Fakat bu ortadaki cama denk gelirse olmaz. Giriş ve rampa genişliğini 22 cm yaptır. Rampa açısı 45 derece gibi olsun. Su içine giren kısım ise 8-10 cm kadar olsun ki hayvan çıkabilsin.

Geri