Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Merhaba

Cvp: Merhaba

öylesi varsa bir bakayım onlarada :)  o kadar parça parça oldu ki kargolardan başımı alamıyorum :) bide boşta ki iç filtreye girişcektim seramik elyaf vs ile biyolojik arıtma yaptırabilir miyim diye ne dersiniz olur mu ki?
 
İç filtre haznesi küçük olduğu için karma malzeme performans sağlamaz ama. Şebeke suyu kullanıyorsan eheim karbon malzeme kullanıp ağır metal ve biolojik canlıları yok edebilirsin. Amonyak artımı olursa zeolit kullanabilirsin. Yada her ikisini harmanlayıp filtre torbası içine koyup hazneye yerleştirip kullanabilirsin. Carbon-zeo karışımlı filtre malzemeleri de var. Fluvalde var mesela böyle karışımlı malzeme.
 
Cvp: Merhaba

o kadarı kafi tabi seramik halkalar-elyaf ve süngerde koymayı düşünüyorum çin malı 800 l/s ( iddası öle  :smile: ) olan bir iç filtrem var maksat o değerlensin.

turtle pier geldi sonunda ama buna yüzüyor demek zoruma gitti açıkcası ( arşimed ağlarken  :haha: ) 10 cm kaplumbağayı kaldırmıyor acıkcası 8 cm de sıkıntılıdır diye tahmin ediyorum, alttan strafor veya ahşap ile desteklemek şart onun dışında 30 liraya anca bu dedirtiyor  :smile:
 
Cvp: Merhaba

turtle pier yüzmez alttan verniksiz ahşap pvc su borusu veya vantuz ile bağlayıp cama sabitlemek gerekli strafor kullanma. yosun tuttuğunda dişleyip parçalıyorlar. yutmaları açısından bu risk taşıyor.

filtre için seramiğe gerek yok. iç filtrede tam performans sağlamaz. başka iç filtren varsa gereği de yok zaten bu filtreyi sadece suyu saflaştıracak malzemelerle kullan. zeolite ve carbon. yalnız sirkülasyon oranına dikkat et çok yoğun olursa sıkıntı verir.
 
Cvp: Merhaba

float yerine submersibel yazmalılarmış :) düzgün ahşap artıklarını düşünüyorum bende marangozlarda gırla oluyor uygun parçalardan bakıcam artık

800 l/s iddası yarısına bile yaklaştığını sanmıyorum, eheim 2008 var o mekanik için sanırım yeter, sürekli karbon kullanmak uygun yani. ha bide çinlinin sirkülasyonu ayarlanıyor ordanda kısarım olmadı
 
Ayar varsa iyidir. Filtre malzemelerinin randımanlı çalışması için su içinden yavaş geçmeli. Hızlı debi etkisini azaltır.
 
Cvp: Merhaba

100x40x55 cm 10 mmlik akvaryum geldi dezenfekte ettim, sonra 120 litre kadar dinlendirdiğim sudan koydum şimdi içine ne kadar dezopur eklemem gerek?

bu mango kökü batmıyor :)

fluval den karbon-zeo karısık aldım 450 gr ama 150gr X 3 paket; hepsini bir arada mı kullanayım yoksa belirli periyotlarda parça parça mı kullanayım?

20kg 0.5-1 mm kalınlıkda silis kum da geliyor nasıl akvaryuma eklemeliyim?

pilli dip süpürgeleri hakkında fikirleriniz nedir?
 
Cvp: Merhaba

5 damla damlatıp malzeme koyacağın filtreyi akvaryuma yerleştirmeden normal filtreyi çalıştır sirkülasyon yapıp dağılsın. renk gidince diğer filtrenin haznesine sığacak oranda malzemeyi yerleştir bir taneyi katlayıp yanlamasına yanlarından su geçişini engelleyecek biçimde koyarsan süzmesi daha randımanlı olur. 120 litre için bir poşet yeterlidir. süngeri su emen kısmında olsun malzeme motor kısmına yakın olsun. ama üstüne elyaf yerleştir. yani motora doğru sünger>carbon-zeo>elyaf biçiminde. malzemeyi su altında yıka siyahlık ve toz olabildiğince gitsin. sonra temiz bir kovaya su doldurup filtreyi içine koyup çalıştır ilk başta siyah su çıkacak bir dakika kadar çalıştır. sonra akvaryuma yerleştirirsin.

bazı kökler dal köktür bunların lifleri taban köklere göre daha sıkı olduğu için su emmesi zaman alır. kökü yarım saat kadar kaynat. özsuyu çıksın. özsuyu gittikçe yerine su emmeye başlar.
sonraki su değişimlerinde 3 damla yeterli olur. yada 10 günde bir. carbon biolojik ve ağır metalleri emer. zeolitte amonyak ve türevlerini. bu filtreyi yıkadığında malzemeyide yıkarsın. bu şekilde 2-3 ay kullanırsın.

küçük leğene 4 kg'lik partilerde kumu koyup eli yakmayacak sıcaklıkta musluktan su doldurup karıştır. arada kumu mıncıkla. bulanıklaştıkça suyu döküp yeni su koy ve aynı işlemi yap. bulanıklık gidince son suyu musluğun en sıcak suyunu doldurup içine metilenden 4 damla damlat ve metal kaşıkla arada karıştırıp soğumasını bekle. metileni doğrudan eline değdirme elden kolay çıkmıyor.

yıkanıp steril edilmiş kumu yavaşça akvaryuma dök. bu aşamada yine bulanıklık olacaktır. onun için malzemeli olan filtreyi çıkar. diğer filtre tortuyu çeker. ilk bir saatin sonunda filtreyi çıkarıp süngerini yıka. yalnız önce çalışır vaziyette iken vantuzlarını yavaşça camdan ayırıp altından maşrapayı geçirip fişini çek ve yavaşça kaldır sünger içindeki pislik maşrapaya dökülsün. bunu normal temizliktede böyle yap yoksa pislik akvaryuma dağılır.

sonrasında birkaç defa 2-3 saatte bir temizlersin. gece hayvanlar uyuduğu için bir kısmı tabana çöker. bu bir aylık süreçte kumda toz olacaktır her su değişimi öncesi kumu elinle karıştırıp bunları havalandırıp maşrapa ile alırsın.

bu iş biraz daha kısa sürsün dersen tüm kumu akvaryuma boşaltıktan sonra kumu karıştır çıkan bulanıklığı kovaya al ve yeni ekleyeceğin suyu yavaşça akvaryuma dök. bu bulanıklık yoğun ise hayvanları bir süreliğine başka bir kapta beklet. bir iki saat kadar.

pilliler bir işe yaramıyor. en kullanışlısı en basit olanı bundan al. hortum uzun olduğu için akvaryum ile uğraşırken diğer uç kova içinde duruyor.
mailto:/Product/resun-dip-supurgesi-1-85-m/JPM008803?kat=291

ben ucundaki yeşil parçayı çıkarıyorum. bu şekilde daha iyi çekiyor. pislikle birlikte bir miktar kumda geliyor kullanacağın kova temizlik malzemelerinin kullanılmadığı temiz bir kova olsun. kovada biriken kumu pis suyu döktükten sonra bir miktar temzi su koyup çalkalayarak yıkayıp akvaryuma dökersin kum kaybı olmaz.

ben sadece akvaryumda kullanılmak üzere kova ve maşrapa aldım.
 
Cvp: Merhaba

pilliden yana şansımı denemek zorundayım, basit olandan var ama akvaryum suan da yerde durduğu için efektif çalışmıyor :)
 
Cvp: Merhaba

bu önerdiğimin bir avantajıda pompa kısmı diğer uca yakın bu da ağırlık yaptığı için o uç kısmı tutma derdinden kurtarıyor. kova içine bırakıyorsun akıyor. diğer dip süpürgelerinde sadece hortum var bu nedenle bir elinle hortumun ucunu tutmak zorunda kalıyorsun. yoksa ovadan sıyrılıp dışarı akıyor su. hortumun uzun olması da önemli.

ben sonradan bundan aldım bir tane sadece 5 dakika kullanıp kaldırıp attım bir kenara su çıkış kısmında ağırlık olmayanlar bir işe yaramıyor.
mailto:/Product/fluval-edge-dip-supurgesi-40-5-cm/JPM009760?kat=291
 
Cvp: Merhaba

aynen benimkinin pompasıda öle ağırlık görevinde bulunuyor da, yükseklik farkı olmadığından ha babam pompala ki su tahliye etsin, ki dip temizliği daha da dert oldu. bunlara tek el kullanım diyolar galiba
şundan sipariş verdim

http://www.hepsiburada.com/haqos-pilli-dip-supurgesi-ht-p-PTM317?productId=ptm317&categoryId=60000433
indirimdeydi 20 liraya geldi bide 2 tane şarjlı pil aldıkmı daha rahat ederim diye düşündüm

http://www.hepsiburada.com/hailea-56-cm-akvaryum-temizleme-gk-p-PTANA310AS56?productId=ptana310as56&categoryId=60000433
bunuda alıcaktım unutmuşum :) şimdide alamıyorum kargosu kendinin 1,5 katı :)
 
Dip sifonu güzel ama japonlara daha uygun. Onlarda biraz daha kalın çakıl taşı kullanılıyor ve dışkıları zarlı bu da dışkının parçalanmasını önlüyor. Biz ince silis kullanıyoruz ve dışkıları en ufak harekette dağılıyor. Yinede bir kullan bakalım randıman alabilecek misin.

Diğerine gelirsek camdaki yosunlaşmaya iyi ama önündeki jilet riskli. Bizimkiler suya birşey soktuğunda hemen sırnaşıyor. Yakınlaşırsa sudan çıkarmak yada hayvandan uzaklaştırmak gerek. Ama jiletli kısmı çıkarırsan kullanışlı en azından bütün kolunu suya sokma derdin olmuyor.
 
Cvp: Merhaba

dip sifonu geldi ama siftahı yapamadan iade ediyorum :) ayıplı ürün geldi bataryaların gelecegi kutup başımı neyse paslı 0 üründe :) 
zamanlayıcı aldım ikea dan ihtiyacı olan varsa ikisi 20 lira uygun yani

bu arada prodac ın tartafood undan tekrar aldım omega 3-6 ve vitaminli olandan (gerçi gammarusuda var) onu vitamin günü mü vereyim?  yani neyin yerine kullanayım?

mailto:/Product/hydor-aqua-h2-show-mavi-su-alti-led-lamba/JPM012797?kat=245
bundan koydum gece için hem güzel bir görüntü veriyor hemde işi görüyor


bu arada 12 cm e cıktı benim köftehor :)
 
Ürün stokta çok beklediğinde plakalarda oksitlenme görülüyor. Eğer oksitlenme çok değilse yani noktasal ise kulak pamuğu ile silebilirsin. Yada değişim yaparsın. Yeni gelecektede olma ihtimali var. İstanbul gibi nemi bol şehirlerde böyle şeyler olabiliyor.

Vitamin damla kullanıyorsan onu bırakıp bunu vereceksin. Haftada bir vereceksin.
 
Cvp: Merhaba

içine bir silikat paketi atılsa sıkıntı kalmıyacak yani, içi derin kulak pamuğunu uzun bişi ile tutup yapmayı deneyeyim

mailto:/vL0WMz][img]mailto:/vL0WMz.jpg[/url]*
pasın durumu bu

mailto:/VLZWqZ][img]mailto:/VLZWqZ.jpg[/url]*
mailto:/ngv01V][img]mailto:/ngv01V.jpg[/url]*
mailto:/lyo5aJ][img]mailto:/lyo5aJ.jpg[/url]*

hillme nin son halleri :)
 
Ürün ucuza mal edilince silica koymayı gerek görmüyorlar.

Lambayı tüm gece yakıyorsan hayvanı ara ara takip et ışığa bağlı uyumama durumu olursa geceleri 21:00-22:00 gibi kaparsın. Benimkiler uyumadığı için geceleri akvaryum dışına prize kırmızı led gece lambası taktım.
 
Cvp: Merhaba

su altı ledi 2 watt gece 10 sabah 5 arası yakıyorum uyumama gibi sorunu olmuyor kuru alanın altına giriyor 10-11 arasında uykuya direk geçiyor, o değilde sabah 8 de yakıyorum ısıtıcı lambasını akşam 8 e kadar inmiyor kuru alanından ne zaman baksam kuru alnda suyun sıcaklığı 27 derecede sabit suyunda bir sıkıntı olabilir mi? ( ısıtıcı lambasını kapattığımda suya iniyor yüzüyor kuru alana çıkmıyor )


3 de bir su değişimini cumartesi yaptım bu arada
 
Dereceyi ısıtıcıdan uzak köşeye koyup su ısısını ölç. Net ısı o şekilde anlaşılır.

Hayvan uzun müddet duruyorsa bir kırgınlığı olabilir. Üşümemesine özen göster. Kuru alan ısısı uygun değerde mi ona da bakmak lazım. Verdiği ısı az ise bu da uzun süre durmasında etken oluyor. Gerekli enerjiyi depolamak için daha uzun süre kalıyorlar.

Kırgınlık ihtimaline karşı bu hafta iki öğün vitamin yem verirsin.
 
Cvp: Merhaba

ısıtıcıyla termometrenın arası 70 cm filan fotoda görünüyor ısığın orda ısıtıcı böle koymamın sebebi cift filtre olduğu için su içindeki sirkülasyonun en ölü olduğu nokta oraya tekabül ediyor kuru alanın altındaki filtre kuru alanda ki sirkülasyonu sağlıyor sıcaklık sabit 27 derece ( su ) kuru alan ısısı 31-32 derece biraz hava sıcaklığından değişiyor. bu akvaryumdan öncede 50ltlik kaptayken de böyledi
 
Resimleri tam seçemedim. Normalde ısıtıcı filtrenin önünde durmalı. Isınan suyu sirküle ederek diğer tarafa göndermelidir. Sistem bu şekilde performanslı çalışır. İki filtreli sistemlerde ise her iki filtre aynı konumda dairesel sirkülasyon yapmalı. Karşılıklı çakışmamalı.

Durum dediğin şekilde ise tek hayvanların bazılarında da böyle bir durum görülebiliyor. İletişim kuracağı ya da ilgileneceği ikinci bir hayvan olmayınca hayvan bu şekilde takılıyor. Eğer hastalığa dair bir belirti yoksa kendi haline bırak. Hayvan sıcaktan bunalma durumunda suya inecek kadar büyük ve o yetiye sahip yavru hayvanlar için uzun süre kalması risklidir.
 
Geri
Üst