Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Muhabbet kuşu

Cgdem.

Yeni Üye
Arkadaşlar bilginiz vardır belki diye yazıyorum , 1 haftalık tatile çıkacağım evde sadece akşamları 9 da gelen babam kalacak acaba muhabbet kuşum evde tek kalırsa sıkıntı olur mu yoksa yanımda mı götürmeliyim

2 gün bıraktığım da evde birileri olsa bile eve döndüğümde bana küsüyor sinirli oluyor o yüzden korkuyorum çünkü ilk defa tek kalacak korkar mı diye

Yem ve suyunu babanız kontrol etsin. Yemin yenmişlerini üfleyerek uçurup yenisini ekleyecek. Su değişimi içme suyu ile 3 günde bir yenilensin. Su doldurmadan yıkarsa iyi olur. Işık gördü mü algden yağlanıyor.

Taban kağıdı çok kirlenirse değişsin. Doğrudan kafes güneş görmesin.

Hayvana petshoptan ayna alın. Kendiyle konuşsun. Bu evdekilerin yokluğunu hissetmesini azaltır.

Muhabbet kuşları çok sosyal hayvanlardır ve yalnız kalmayı pek sevmezler. Uzun süre yalnız kaldıklarında stres yaşayabilir, tüylerini yolabilir veya iştahlarında azalma olabilir. Yeni ahşap veya renkli oyuncaklar ilgilerini çeker ve saatlerce oyalayabilirler. TV veya radyo açık olduğunda kendilerini daha az yalnız hissedebilirler, ama bu her kuş için aynı etkiyi göstermez. Uzun bir aradan sonra sizi gördüklerinde heyecanlanıp aşırı ötebilir veya kanat çırpabilirler; elinize aldığınızda ise bazen ufak ısırıklar atabilirler.

Muhabbet kuşları çok sosyal hayvanlardır ve yalnız kalmayı pek sevmezler. Uzun süre yalnız kaldıklarında stres yaşayabilir, tüylerini yolabilir veya iştahlarında azalma olabilir. Yeni ahşap veya renkli oyuncaklar ilgilerini çeker ve saatlerce oyalayabilirler. TV veya radyo açık olduğunda kendilerini daha az yalnız hissedebilirler, ama bu her kuş için aynı etkiyi göstermez. Uzun bir aradan sonra sizi gördüklerinde heyecanlanıp aşırı ötebilir veya kanat çırpabilirler; elinize aldığınızda ise bazen ufak ısırıklar atabilirler.
Televizyon sesi kuşları strese sokabiliyor.

Geri