Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Muhittin akvaryumdan kaçtı...

başak

Gümüş 4 Üye
Akvaryumu 1 hafta önce falan yere yakın yere indirmiştim altına kalın bi tahta koymuştum orada duruyordu ipek bitkilerden dışarı kaçmaya çalışıyodu ama hiç önemsememiştim bugün şehir dışına çıktık geldiğimde akvaryumda yoktu bizim evin yerleri fayans Osmaniye sıcak olsa bile yerler genel de buz gibi olur Allah'tan odamdan çıkmamış ama koltuğun arkasındaki köşeye en soğuk yere sinmiş birde koltuğun ayağı demir koltuk ve duvarın arasına pısmış hemen lehene sıcak su koydum temizledim sonra akvaryuma koydum ama yerler çok soğuk olduğu için hasta olabilir mi

Yarın akvaryumu yaptırmak istiyorum akvaryum ve kuru alan ölçüsü verirseniz çok sevinirim akvaryumu bir 150 litre ölçüsü bir de 300 litre ölçüsü verirseniz tabi ki bunlara göre kuru alan ölçüsü olursa sevinirim....

Yerler cok soguk oldugu icin degil sicak suya soktugunuz icin sorun olabilir, elimize soguk gelmesi onlar icin ideal demek buyuzden hep buzdolabi arkasina kacar kapluslar ama elimize sicak geliyorsa bu onlar icin cok sicak demektir iste, sanirim baya bir zaman olmus sorun yoksa sorun olmaz
110*55*55 bu akvaryuma 35 cm uzunlugunda kuru alan en zaten belli
95*40*50 buna ise 25-30 cm uzunlugunda kuru alan
Yan camlar 30 cm olsun ki lambalari takabilin, rampa acisi 35 derece gibi olsun ve rampa genisligi min 25 cm uzunluktada suya 10 cm si girsib suya

75*40*50=150 lt
Kuru alan bunda üste olmaz. Rampadan kayan hayvan cama çarpar, ancak kayalardan yada içeri oturtulacak bir sistem olur. Arka camı biraz yüksek yaparsa kaçış boşluğu olmaz ve kuru alan ortaya kayalardan yada su içinden yükselen taş kaplı camdan yapılabilir. Bunu tasarlarız.

100*50*60=300 lt
40*50*40h ölçüsünde üste kuru alan yapılır. Ama bunu hayal etmen için kabaca verdim. Dizayn aşamasında net ölçüler belirlenir.

Korku ve soğuk yaşaması tabi şimdi daha hassas yapar. Bir kaç gün gözlemle. Sorun olacağını sanmam. Geçmiş olsun.

Emre abinin dedigi ilk sey benim akvaryumlari tanittigim konunun son sayfasinda var ordan ornegini gorebilirsiniz 50h arka cam 90h

Cvp: Muhittin akvaryumdan kaçtı...

Teşekkür ederim Ali Sarp

Dizayn aşamasına camcı mı karar veriyo çünkü ben hemen yarın yaptırmak istiyorum net ölçüler olursa iyi olur.

başak bir daha kaçarsa akvaryum suyu ile yıka. sonra akvaryuma al. dışardan yıkadığın suyun ısısı ne olursa olsun akvaryuma girdiğinde ikinci bir adaptasyon sağlama sıkıntısı olacaktır.

iki tane akvaryumu ne için kullanacaksın.

2 tane yaptırmicam 150 ve 300 litrenin arasında fazla fark olmazsa 300 lüğü yaptırıcam o yüzden

Cam kalınlığı farkı vs derken bayağı fiyat farkı okur. Dizayn aşamasına camcı karar vermez. Uygun olmayan noktalar olursa öneride bulunur. Biz çizimi kabaca yaparız Başak. Ancak yapmışken büyük yapıp son noktayı koy. Sonuçta emek kuru alanda olacağı için küçükte ucuz olmaz. Hayvan sayısına bağlı tekse 200-250 lt çiftse 300-360 lt hacim ve buna göre ölçü öneririm. Genişlikte 50 cm iyi olur.

Tek hayvan ona göre ölçü alim o zaman çizimi siz mi yapacaksınız yani

Tek hayvan ömürlük istiyorsan Berrak ın akvaryumunun aynısını yaptır derim. Mükemmel olur. Çizim konusu zaten kuru alan için. Örnek akvaryum burada. Önce böyle bir ürün yapabilip yapamayacağını sor derim.
mailto:/forum/Konu-tonton-umun-yeni-yuvasi-100x50x50-boyutlu-akvaryumum.html

Cizmek basit burda ben ve bu konuda deneyimli arkadaslar cizer yanliz camci onu yapmaz yada duzgun yapmaz

Tabi zaten önce konuşucam ama ahşap kısım nasıl olcak ben burda sordum ben yapamam ahşap taşımaz Demir olması gerek cart curt dedi dolapları nasıl yapıyolar bide Muhittin gene akvaryumdan kaçmış ben kuru alandan şüphelenirken o ısıtıcıda tırmanıp kaçıyormuş az önce yakaladım betona düştü bişey olur mu

Akvaryum suyuyla yikayin dusmekten birsey olmaz ama sikintili tabi yalniz bir daha kacmamasi icin engel almalisiniz benim zeytini durduramadim yine limonla yerlerini degistirdim mesela cunku asla kacmaya calismayi birakmiyorlar bir seferden sonra
Demir profil 400 litre ustunde gereklidir sizinkinde gerek olmaz, ozellikle dolap isini bilen biri yapmali

Zaten az önce konuştum akvaryum kuru alan yapıyorlarmış osmaniye de böyle bir yer bulmak hemde ilk aramada çok sevindim artı rodajlamada yapıyolarmış rodajlamada dahil akvaryum 200 tl dedi kuru alan hariç cam 8 be 10 mm var dedi çizimleri verirseniz ve ayrıca dolap ölçüleri de verirseniz hemen bu hafta yaptırmak istiyorum bir de dolabın ne renk olduğu kaplumbağa için farkeder mi :)

başak benim dolabın ana iskeleti 4 cm kalınlığında ahşap metal kullanmadım. ölçüsü akvaryum kadar yüksekliği 70 cm. ben bu yüksekliği hesaplarken kolum akvaryum tabanına rahat yetişecek şekilde yaptırdım. tabi burada dolap içine dış filtre konacağı için iç boşluk en az 55 cm olmalı. ben biraz daha yüksek tuttum.
mailto:/forum/Konu-akvaryum-nihayet-geldi.html

renk bulunacağı ortamdaki mobilyaların renginde olsun. ben bu renk seçtim. olurda başka bir yerde kullanırsam sırıtmasın diye.

ısıtıcının yerini değiştiremiyorsan o köşeye mukavvadan paket bandı ile yükselti yap hayvan kaçamaz.

Akvaryum çok güzelmiş cem :) inşallah darısı bana...

Bugün bi mobilyacıyla görüştümde kaliteli olsun falan dedim adam 450 dedi nasıl keklerim diye düşündü herhalde iki tane camcıyla görüştüm ikiside 200 tl dedi ama biri rodaj yapcak diğeride rodaj olmaz su kaçırır ama el kesmicek şekilde taşlarım dedi ayrıca bu ikisinde de cam kalınlığı 10 mm . 8 mm olsa nasıl olur 10 mm diye 200 tl oluyormuş rodaj olmaz diyen 10 mm pahalı olur 8 mm daha iyi falan dedi ama bilmiyorum bu konuyu da açıklarsanız sevinirim

bu 100*50*50h ölçüsünde yaptıracaksan rodajlı ve 10 mm olacak. sonuncusunun lafı iyiymiş. eğer rodajlı olmazsa pürüzlü yüzeyde camlar tam kenetlenmez. kenardan hava alan silikon içe doğru kurumaya başlayıp kendini çabuk bırakır.

akvaryumu yaptırırken dört cam yapıştırma olmayacak, ayrıca üst ve alt kenarlardan 3 cm eninde aynı kalınlıkta camdan çerçeve şeklinde dolanacak kayıt atılmalı. bu silicon yapılacak yüzeyi artırıp daha mukavemetli olmasını sağlar. bu şekilde yapacaksa 200 tl fiyat çok iyi. ben bu köşelere çelik saç yaptırdım. bir de ilerde balık akvaryumu olarak kullanırsam diye kapak yaptırmıştım. bunlar fiyatı yükseltti. alüminyum saç daha ucuz. veya resim çerçeveleri var plastikten üst ve alt dış kenarlara ondan da yapıştırabilirsin.

mobilya kaliteli birşeyse o fiyat tutar. ben arkadaşa 350 tl'ye yaptırdım. o mobilya da böyle ise o fiyat çıkar.

Çok güzel anlatmışsın bunu adama gösterim ona göre yaptırim akvaryumu teşekkür ederim :)

Mobilya rengi sorun iyiydi. Bu kadar ayrıntıyı düşünmene çok sevindim. Cem in dediği gibi hayvanlar için önemi yok. Evdeki mobilyaya gene uyarmı diye bakarsın ama akvaryumu en iyi gösteren renk siyah.

Rodaj konusunda olmasın su kaçırır diyen kişiye ben olsam yaptırmam. Bunu diyenin akvaryum camlarının birleştirme tekniğinden haberi varmıdır şüpheliyim.

Arkadaşlar şu çizimleri alabilir miyim kim vericekse.

Geri