Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Muhittin akvaryumdan kaçtı...

Cvp: Muhittin akvaryumdan kaçtı...

Ben vereyim, ölçüleri zaten konuştunuz sanırım. Neyin ne işe yaradığını da yazdım.

mailto:/4mOzJ7.jpg

Evet herşey tamam yaptırmak için çizimleri bekliyorum

Diğer baktığımda çizimler görünmemişti daha yeni gördüm teşekkür ederim :)

Önemli değil. Mor renk ile çizdiğim rambanın kenarındaki perde cam dediklerim ile alttaki destek camları 2 şer tane ve tam rampa uçlarından yapışır. Alttaki destek olanlar rampa altında iki uçtan ve kuru alanın taban camının altından yapışarak birleştirme ve destek sağlar. Üstteki perde camlarda rampanın gene iki ucundan yan resimde yazdığım kuru alan giriş camlarına yapıştırılıp rampayı taşıması sağlanır.

Benim 1 2 tane sorum olacak yarın Allah izin verirse akvaryumu yaptırmaya gidicem fakat

1.sorum senin akvaryumun 850 litrelik temizlik kaç ayda bir oluyor dış filtreye göre mi değişiyor

2. sorum bu akvaryuma suyu nasıl dinlendiriyosn dinlendirmiyosan nasıl yapıyorsun

3.sorum akvaryumu deniz gibi yaptırmayı düşündüm yani kuru alan sığ su ve yavaş yavaş derinleşicek yani yamuk gibi olcak bu nasıl olur

4.sorum şu anki akvaryumumun dolabı yok camları falan rahatlıkla temizleyebiliyorum yaptıracağım dolaplı olacak camı falan nasıl temizlicem sen nasıl temizliyosun

sorularım bu kadar :)

Ben hem kendimden hemde bildigim kadariyla emre abiden sorulari cevaplayayim

1- Dis filtre ve canli yukune gore degisiyor ben 4-6 ayda bir emre abi 1 yilda temizliyor

2-Ilk su dolumunda su duzenleyici kullaniyoruz sonrasi icin bende herzaman 60 litre dinlenmis su bulunuyor

3-Anlayamadim soruyu

4- Ugrasilmak isterse kucuk bir tabureye cikip her zaman ugrasilir ama ben ugrasmiyorim onda gordugum kadariyla emre abide :)

3 sorum hani denize girerken önce kum sonra su az sonra yavaş yavaş derinleşiyo ya demek istediğim kendini doğada hissetmesi yani akvayumda değil de sanki denizdeymiş gibi olacak anlatabildimmi bilmiyorum :)

http://www.sahibinden.com/ilan/hayvanlar-alemi-aksesuarlar-balik-sumf-deniz-baligi-dahil-hersey-beslenebilir-163755921/detay

birde şunu buldum burda satıyolarmış bu nasıl olur sumf topu sumf akvaryumu vs yazıyor onlar ne bilmiyorum ilanı inceleyip bununla ilgili bilgi verirseniz çok sevinirim

Zaten bunlar denizde yasamaz bunlara kuru alan olarak en dogal ya kutukten yapilir yada benim akvaryumlaru tanittigim konumda son yorumlarda oldugu gibi taslardan yapilir yani sizin dediginizi yapmak icin akvaryumunuz buyuk olmali cunku alan daralacak
Mobildeyim inceleyemiyorum eger sumptan bahsediyorsaniz en kalitelu filtreleme teknig budur ornegi ben yaklasik 2 ton suyu onunla dondurecegim

http://intoko.kijiji.com.tr/c-Hayvanlar-Alemi-Akvaryum-Balik-Kapanin-Elinde-Kalir-W0QQAdIdZ592464046 bakın buna bu uzaktaymış ama çok iyi fiyat vermişler ben alamasam bile istanbulda olan almak isteyen varsa iyi olur :)

bilgisayardan girince incelerseniz eğer olur kuru alan yapılırsa kaplumbağa için uygun derseniz uğraşmadan bunu almak isterim

Sump değil alisarp sumf balık türü sanırım.

Başak iki akvaryumda işine yaramaz enleri dar balık akvaryumu bunlar. En konusu bizimkilerde sıkıntıdır. Anlaşılan akvaryumu özel yaptırman gerekecek.

3. Soruna gelirsek o gereksiz kum harcaması ve alan kaybı yaratır. Yani gerek yok. Kuru alandan direk suya uçarlar. Kum tabanda düz biçimde dursun onlar eşeleyip kendine göre biçim verirler. Kaldı ki plaj modeli kuru bir yer bırakman ıslak çıkan hayvana bulanacak kum onu rahatsız edip derisinde tahriş yapar.

İlk iki soruyu Ali Sarp cevaplamış, aynı şekilde yapıyorum.

Soru üçte Cem ile aynı fikirdeyim. Su kütlesi çok az olacak, bence gereksiz. Aşırı büyük alanda uçuk bir boyutta yapsan olmayacak iş değil ama evde 3 metrekare akvaryum yapmalısınki kumsal efekti verebil. Buda mümkün olmaz.

Ben temizlik için ya tabure yada arka tarafta dibe ulaşacaksam merdiven kullanıyorum. Ende fazla olunca (80 cm) arkaya önden ulaşmak tabure ile dahi mümkün olmuyor. en azından riskli oluyor.

Akvaryum ne kadar büyürse kirlenme o kadar gecikir. Bu sebeple temizlik süresinde önemli olan su hacmi+hayvan oranı+filtre sistemi kalitesi konularının tümüdür.

Evet linklerdeki akvaryumlar dar olduğu için uygun değil.

Emre abi senin kuru alanin tepe noktasi zaten 1.90 falan biraz dolabida uzun tercih ettigin icin oyle gerci 1.90 i da gokhandan uzun oldugu icin tahmin ediyorum yani birkere dekorasyon yapacaksin sonra bir daha dokunamassin dibe

Anladım bir de su düzenleyici nasıl oluyo yani ne olduğunu bilmiyorum nerden buluyoruz alıyoruz

mailto:/forum/Konu-mavi-damla-su-duzenleyici-vitamin-kullanimi.html

Pet shopta bulabilirim o zaman peki bunu her akvaryum temizliğinde kullansam nolur sürekli kullanım da zararı var mı çünkü 60 litre suyu nasıl dinlediririm nereye koyarım bilmiyorum

Evet dedigim gibi kimyasal sonucta, ben bir adet sari bitki sulama kabi 2 adet de plastik su sisesi kullaniyorum zaten size 60 litre gerekmez dip cekiminden falan sonra degilse

Akvaryum suyu buharlaşmasına bağlı değişir. Benim büyük akvaryumda yüzey geniş ve fiskiye yukarıdan, artı iki hava taşı var. Bu sebeple buharlaşma çok. Ayrıca her sefer su doldur ile uğraşmamak için fazla tutuyorum. Sen iki 10 lt hazır su bitince sakla damacanayı 20 lt tut. Her boşaldığında doldurup dinlendirirsin kurtarır.

Biz bu tip ürünleri sık kullanmayın diyoruz. Mümkün olduğunca saf su kullanmalı. Komple su değişimi olacaksa yeni doldurulunca kullanmak kafi.

Depozitosuz 19 lt'lik içme suyu damacanalarından edinip içine su doldurup bulundukları odaya koy. Dinlenirken oda ısısında olurlar. 3 damacana yeter sana. Kısmi değişimlerde o kadar bile kullanmayacaksın. En fazla 1,5 damacana.

Doğru kısmi değişimlere fazla gitmeyeceğini bende düşündüm komple temizlik tek hayvan olduğu 3 senede bir falan mı :)

Su o kadar her ihtimalde zor dayanır. Benim filtre kirli değildi ama senede bir suyu değişmek iyi olur. En azından kısmen.
Bence 10 lt olanlar daha kolay olur. 19 lt suyu kaldır akvaryuma boşalt beli zorlar.

Geri