Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Muhittin akvaryumdan kaçtı...

Cvp: Muhittin akvaryumdan kaçtı...

Emre abi tam yapiyor yilda bir ancak ben bunu hic yapmamamiz gerektigini dusunuyorum yaptigimiz anda butun bakteri kolonileri gidiyor cunku

buharlaşmaya bağlı eklemeler kısmi değişimler sende suyu canlı tutar başak. emrenin su hacmi fazla kısmi değişimler tam bir yenileme yapmıyor. senin komple temizlik yapma durumların inşallah olmaz. mantar oluşumu olursa veya amonyak patlaması, aşırı fosfat birikimi durumları meydana gelirse yaparsın.

alisarp bakteri kültürü oluşması en geç bir ayda yerine geliyor. su bekledi mi acılaşmaya başlıyor. bunu da kısmi ekleme ve değişimler kaldırmıyor, düzeltemiyor. arkadaşlar bu dediğim 300 lt üstü akvaryumlar için geçerli.

Akvaryumu 200 tl ye anlaştığım camcıya gitti kuru alanı falan hesapladık ona da 25 tl dedi komple 225 dedi herşey tamamdı en son kuru alan camı 10 mm olmasın dedim orda su olmicak aşağıda 300 litre olcak fazla ağır olmasın dedim bu sefer cam patlar lazer yapıştırma olacak dedi bi yerleri aradı lazer yapıştırma makinası yokmuş kendinde olmadığı için o masrafıda ekledi 500 tl dedi tek akvaryuma bende kalsın dedim çıktım her zaman gittiğim pet shopa gittim 2 akvaryum var dolaplı ve büyük olarak biri 80 cm bombeli ve 100 litreden fazla alır dedi ayrıca dış filtresi var lambalı ve kapaklı diğeri 1 metre ikiside 750 tl 80 cmlik burdaki en kaliteli akvaryum dedi sana 700 tl sayarım dedi açıkçası dış filtresi olması beni cezbetti ve onu almaya karar verdim eve de kendisi getiricek almadan fikrinizi sormak istedim

Lazer yapıştırmayı camda duymamıştım. Sen siliconla yap demedin mi ?

Diğerine gelirsek sen akvaryum ölçülerini cam kalınlığını ve yanında vereceği zerzevatın marka ve modellerini alıp yaz. Ona göre uyar mı uymaz mı bakarız.

Bombeli akvaryuma çizdiğim kuru alan uymaz.

Lzare gerek yok. akvaryum silikonu ile yapıştırılır. Kuru alanda evet 10 mm gereksiz, 8 mm uygun olur. Ayrıca bu kuru alanı akvaryuma yapıştırmayacak. Hareket edebilir yada kaldırılabilir olacak.

ben bu tür satışlarda genelde her malzemenin iyi olduğuna hiç rastlamadım bu yüzden sadece dış filtrenin oluşundan dolayı aldanma bana kalırsa kalınlık konusundada çok iyi olacağını zannetmiyorum hazır akvaryumlar hep balıklar için yapılmış nerdeyse umarım beni yanıltır alacağın ürünler

Bende anil beye katiliyorum ilk akvaryum yaptirmaya karar verdigimde boyle bir petshopla konusmustum gercekten insani kandirmakla hic sikintilari yok

Cvp: RE: Muhittin akvaryumdan kaçtı...

cem' Alıntı:

Diğerine gelirsek sen akvaryum ölçülerini cam kalınlığını ve yanında vereceği zerzevatın marka ve modellerini alıp yaz. Ona göre uyar mı uymaz mı bakarız.

Valla bende duymadım lazer kesim duymuştum ama ben bişey demeden camcı dedi 300 litre kaldırmaz basıncı var patlar dedi dolapsız falan 500 tl diyince çıktım

AEK' Alıntı:
Bombeli akvaryuma çizdiğim kuru alan uymaz.

Lzare gerek yok. akvaryum silikonu ile yapıştırılır. Kuru alanda evet 10 mm gereksiz, 8 mm uygun olur. Ayrıca bu kuru alanı akvaryuma yapıştırmayacak. Hareket edebilir yada kaldırılabilir olacak.

Evet biliyorum zaten o yüzden size sormadan almak istemedim ben kuru alanın yapışmasını istiyorum öyle olmuyo mu

cem' Alıntı:

Dış filtre orda önemli olan herhalde akvaryumda sıkıntı olmaz ordan daha önce 1 2 tane akvaryum almıştık ordan başka yere hiç güvenemem dış filtrenin hangileri iyi onu da söylerseniz bi dahaki gittiğimde bakim bide bana temizlemesi çok kolay dedi şu kapağı çıkarıp temizliyosn falan dedi

anka' Alıntı:
ben bu tür satışlarda genelde her malzemenin iyi olduğuna hiç rastlamadım bu yüzden sadece dış filtrenin oluşundan dolayı aldanma bana kalırsa kalınlık konusundada çok iyi olacağını zannetmiyorum hazır akvaryumlar hep balıklar için yapılmış nerdeyse umarım beni yanıltır alacağın ürünler

Valla bu akvaryumun eni genişti Emre bey eni ince olursa manevra yapamaz demişti ona da dikkat ettim en az 50 cm belki daha fazla arka cam 80 cm ama kenarlarıda geniş küçük bi akvaryum değil yani

Alisarp' Alıntı:
Bende anil beye katiliyorum ilk akvaryum yaptirmaya karar verdigimde boyle bir petshopla konusmustum gercekten insani kandirmakla hic sikintilari yok

Öyleleri burda var ama bu sürekli alışveriş yaptığım yer o yüzden oraya gittim zaten bi tanesi var oraya gitsem 1 milyardan aşağı çıkamam eminim

akvaryumu satmak için genelde içine kalitesiz ürünler koyarlar. bilmeyen takımıyla alıp kurtarayım deyip alır. balıklar için bir şekilde bu iş gider ama kaplumbağalar için olmaz. ortalığı fevkalade batırmayı iyi bildikleri için iyi ürünler almak lazım. birde mobilyanın kalitesi önemli kaç çeşit kalitede ürün var. bir de akvaryumun ve mobilyanın resmini çekip koyarsan iyi olur.

Mobilyanın kaliteli olup olmadığını nerden anlicaz bide iyi olan dış filtrelerin markasını söylersen gittiğimde bakim adamın kendi kullandığı dış filtredenmiş kendi kullandığı filtreyi gördüm dışı şeffaf iki hortumluydu içinde sıvacı süngeri dediğimiz süngerlerden vardı markasına dikkat edemedim ama özelliklerden tahmin edilir belki

Tam olculer ve butun malzemeleri yazarsaniz degerlendirelim, fluval, eheim ve tetra piyasa iyi markalardandir

Yapiskan olmaz temizlik yaparken kuru alani kaydirmak gerekiyor cunku hem yerini falanda degistirmek isterseniz size olanak saglamaz yapiwik olmasi

Anladım o zaman yapışık olmaz bi dahaki gittiğimde resmini çekim yada internetten bakim aynısından bulursam onu gösteririm

mobilyanın kaplamasından yani birleşme noktalarından anlarsın. açılma var mı yok mu görürsün. ikincisi mobilyanın yan yan ve üst taban kalınlığını kontrol et 4 cm kalınlıktan kısa ise olmaz. gerçi ölçüsünü vermemişsin ben 300 lt için yazdım 4 cm. sen dış filtrenin marka modelini al. marka söylemiz uygun olmaz su hacmine göre de bilmemiz gerek.

mailto:/evcil-hayvan/resun-af-2005d-otomatik-akvaryum-yem-makinesi-114072964 bakın ne buldum bunlar sağlıklı mı normal zamanda sıkıntı yokta bi yere gidiceğimiz zaman çok sıkıntı oluyo bunu alsak 1 hafta falan bile kalabilir değil mi hayvanı yerinden etmek istemem hem büyük akvaryuma geçince kaçma ihtimalide olmicak sizce nasıl olur

Geri