Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Neden büyümüyor

pretty

Altın 5 Üye
Merhabalar.Ben mail şifremi bir türlü hatırlayamadığımdan siteden bir süre uzak kalmıştım.Dün ne hikmetse uğraştım oldu.Her neyse beyaz lekeler benim en büyük sorunum. 4ünde de vardı yarı yıl tatilinde Trabzon'un suyu ıyı geldi 3u maşallah kabukları iyi.Fakat küçük kızım da hala beyaz lekeler mevcut.Veterınere gıttığımde bana tinactin sprey aldırmıstı.5 gun kullandım fakat işime yaradı dıyemem . Sizlerden yardım ıstıyorum.belkide bunun yuzunden kabukları açılmıyor ve buyumuyor.Yani bi tahmin tabı.Daha iyi bilenlerimiz bana yorum yapsınlar lütfen.Ve 5 ay sonra 1 sene olacak küçüğümü alalı.hala küçük buyumedı anlamıyorum.diğerlerini ondan sonra almama ragmen gozle gorulur sekılde buyume var . Ama o hala minnacık.Yasam sartlarını en ıyı sekılde saglamaya calısıyorum.benım ılgım ve bakımım artık arkadaslarım arasında dalgaya bıle sebep oldu o derece yani fakat buyumuyor.Bununda bır yorumunu almak isterim.Tesekkurler :smile::smile:

Buyrun resmi ^^ ah beyaz lekeler!:breh:

mailto:/2hqxem9.png

Cvp: Bir sorunum var

Hosgeldin gizem !!! Benim pek bilgim yok beyazlar hakkinda yorum yapamicam ama bu ufakliga bayildim onun durusuna elime alip sevesim geldi :) benimkilerde böylelerdi aldigimda 9 ay olacak simdi 9 cm ler bir sorunu yoksa büyür cnm sIkma canini yeterki saglikli olsun ve dogru sartlar altinda olsunlar

Kapluslarim57' Alıntı:
Hosgeldin gizem !!! Benim pek bilgim yok beyazlar hakkinda yorum yapamicam ama bu ufakliga bayildim onun durusuna elime alip sevesim geldi :) benimkilerde böylelerdi aldigimda 9 ay olacak simdi 9 cm ler bir sorunu yoksa büyür cnm sIkma canini yeterki saglikli olsun ve dogru sartlar altinda olsunlar

cok sagol :smile: fakat artık neden buyumuyor sorusuna cevap alamamak uzuyor , sukur saglıklı zıpkın gıbı istah hareket yerınde fakat buyuse de bıraz hastalanıcak dıye ıyce korkmasam.kücücük diye o stresı yasıyorum :)

RE: Bir sorunum var

Mantar yada hastalık tarzı birşey değil. Daha çok kabuk plakalarının tam atılmaması ve tortu ile kireç birikmesi. Aslında sorunun kaynağı problemde gizli. Büyümediği için plakalar genişleyemiyor ve üstteki plakalar atılmadan alt kabuk gelliyor. İki katman arasında da artıklar birikiyor. Hatta beyazlıkların bir kısmı eski ölü kabuk artıkları. Forumumuzdabir arkadaş daha vardı hadtalık so rası en iyi şartlarda dahi büyüyememişti.

Sanıyorum büyüme gerçekleşirse kabukları atacak. Bu esnada akvaryumda kaşınabileceği bir malzeme olursa iyi olur. Bir süre kabuğa devit damla uygulaması bı kısımların yumuşamasına ve kaşınarak atmasına yardımcı olacaktır. Ancak en önemli unsur kaplumbağanın boy atması ve esneyen kabukların çıkması. Çok büyük bir sorun görülmüyor zamanla kurtulcaktır diye ümit ediyorum.

emin kabuga devit damlatılıyor mu? sadece yeme damlatılır bılıyordum . eğer işe yarayacaksa deneyeyım. Bu sorunu nasıl cozecegım aylar oldu gram buyume yok

akvaryumda kaşınabileceği malzeme mango kökü alabilirsin. aldıktan sonra hemen koyma su sapsarı olur onu önce kaynatacaksın 2 saat kadar tabi önce yka sonra kaynak sonra kazı tortularını öyle koy

Evet uygulanıyor kabuk atamayan kaplumbagalarda katmanların yumuşaması ve kolay atılması için yardımcı oluyor. Kabuğa bir damla damlat parmagınla hafifçe heryerine sür, kurualanda (ayrı bir kapta, akvaryumda suya atlamasın) ısıtma lambasında 10-15 dk beklet, bir havlu ya da temiz bezle deviti iyice temizle akvaryuma geri koy. Suda yaglanma yapacaktır, ama faydalı gelecektir.

pretty' Alıntı:
emin kabuga devit damlatılıyor mu? sadece yeme damlatılır bılıyordum . eğer işe yarayacaksa deneyeyım. Bu sorunu nasıl cozecegım aylar oldu gram buyume yok

devit3 sadece yeme değil direk ağzınada damlatılabilir ağzına girer biraz. fakat suya damlatma çünkü suyun üstünde kalır aynı zeytinyağı gibi homojen karışmaz yani

aytekingoksoy' Alıntı:
pretty' Alıntı:

devit3 sadece yeme değil direk ağzınada damlatılabilir ağzına girer biraz. fakat suya damlatma çünkü suyun üstünde kalır aynı zeytinyağı gibi homojen karışmaz yani

evet dedıklerını bılıyorum. kabugu bılmıyordum :smile:

Arkadaşlar özetlemiş. 20gün devam edip biraz ara verip duruma göre tekrarlanabilir. :)

Cvp: RE: Bir sorunum var

olivia-peter' Alıntı:
Evet uygulanıyor kabuk atamayan kaplumbagalarda katmanların yumuşaması ve kolay atılması için yardımcı oluyor. Kabuğa bir damla damlat parmagınla hafifçe heryerine sür, kurualanda (ayrı bir kapta, akvaryumda suya atlamasın) ısıtma lambasında 10-15 dk beklet, bir havlu ya da temiz bezle deviti iyice temizle akvaryuma geri koy. Suda yaglanma yapacaktır, ama faydalı gelecektir.

tamam tesekkurler hemen yapıyorum:)

Bu uygulama daha çok kaplumbağaya vitamin takviyesi için değil de kabuk katmanlarını yumuşatmak için kullanılır. Kabuktan temiz bir havlu ile temizlerseniz suyu da kirletmeyecektir. Ancak su yüzeyinde yağ birikmesi okur ise ufak bir kase ile su yüzeyindeki hem deriler hem de yağ tabakası kolayca toplanabilir.

tesekkurler suan surdum bekletıyorum:)

eminemre' Alıntı:
Arkadaşlar özetlemiş. 20gün devam edip biraz ara verip duruma göre tekrarlanabilir. :)

bu devıt uygulaması sonucunda ne olmasını umuyoruz ? kesınlıkle uygulayacagım sağolun:smile:

tekrar hoş geldin gizem bayağı zaman oldu. hayvana vitamin takviyesi yapıyorsun değil mi ? su kuru alan değerlerin normal mi ? yem olarak neler veriyorsun hayvana iştahı yerinde mi yüzmesi nasıl hareketli mi durağan mı ? hayvan büyümüyor ise bakım koşulları dışında bir hastalık veya gensel bir arıza söz konusu olabilir. başının ön kısımdan bir resmini çekebilir misin her iki yanından göreyim. bir tane de alt bağadan.

Yaşadığı ortamın büyüklüğünde büyümede etken
Deviti direk ağızdan uygulamayı vitamin olmadıgı için önermemişti Emre abi

pretty' Alıntı:
tesekkurler suan surdum bekletıyorum:)

eminemre' Alıntı:

bu devıt uygulaması sonucunda ne olmasını umuyoruz ? kesınlıkle uygulayacagım sağolun:smile:

Bu uygulama sonucu devit üstteki plakaları yumuşatır, alt tabakalara da destek olur. Kaplumbağanız düzenli güneşleniyor ve sağlıklı besleniyor ise zaman içinde kaşınırken beyazlık yaratan katmanların atılmasına şahit olacaksınız. Zaten tırnağınız ile bu tabakaların atılması gerektiğini de anlayabilirsiniz :)

Daha çok küçük ve genç bir kaplumbağa, kabuktaki sıkıntı öyle çok büyük de değil. Büyüdükçe düzelecektir.

Eğer su sıcaklığı uygun, diyet programı çeşitli ve ortam koşulları da bizim önerdiğimiz gibiyse hiç büyüme yaşamıyorsa genetik faktörler veya yapısal bir hastalıktan söz edilebilir. Normalde bu dönemde ayda 0,5 cm büyüme beklenir ancak yine de üç ayda 1cm civarı büyüyor ise bu da yeterlidir.

yarın devit öncesi ıslak diş fırçasına carbonat döküp kabuğunu yavaşça ovala akvaryum suyu ile duruladıktan sonra deviti sür.

cem' Alıntı:
yarın devit öncesi ıslak diş fırçasına carbonat döküp kabuğunu yavaşça ovala akvaryum suyu ile duruladıktan sonra deviti sür.

cem oncelıkle bılıyorum renklı taslara nıye koydun dıyeceksın. silisi kaldırdım cunku kabukları fena oluyor kumlar yuzeye cıkıyor bı cozum bulamadım hava tasıyla suyu dalgalandırıyorum ama yınede malesef önünü alamıyorum. dıs fıltrem olsaydı kum super olurdu. fakat ben ıc fıltremın sıddetınden dolayı sorun yasıyorum. kumu kaldırıyor . neyse akvaryumun resmını koyayım acıklamamı yaptım . Umarım baya yol katettıgımı dusunursunuz.Cunku ılk geldıgımdekı halı hatırlarsın

mailto:/n553di.jpg

üniverstedeym ve yurdumda odamda duruyor . devıtle ılgılı dedıklerınızı uygulıcam . once yasam alanlarını gor ıstedım. simdi küçügün istediğin pozısyondakı resımlerını ceker atarım

yemlerim sera raffy p sera raffy 1 reptomın carnıvor . dun aksam değisklık olsun dıye jbl agil ısmarlamıstm oda gelır bıkac gune . vitamınım var . eksiğim yok yani . gereklı baska bısı varsa ekle sen

Üniversite yurdunda, bir çok insan evinde dahi yer ayıramazken bu sistemi kurmuş olduğundan ötürü seni tebrik ederim.

Yemler de ideal, agil çelitlilik için iyi olmuş. Carnivor biraz serttir ama suda yumuşatarak verilebilir çenelerini kuvvetlendirir. Agillerden bazıları suya batıyor elden verilmesi faydalı olur eğer dipte yemeyi sevmiyorlar ise.

Çok güzel, sistem oturmuş, ama yine de ne olursa olsun renkli taşları çıkarmalısın. Taş koyacaksan bile dogal taş boyasız taş koy derim.

Geri