Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Neden büyümüyor

Cvp: Bir sorunum var

pretty' Alıntı:
cem' Alıntı:
yarın devit öncesi ıslak diş fırçasına carbonat döküp kabuğunu yavaşça ovala akvaryum suyu ile duruladıktan sonra deviti sür.

cem oncelıkle bılıyorum renklı taslara nıye koydun dıyeceksın. silisi kaldırdım cunku kabukları fena oluyor kumlar yuzeye cıkıyor bı cozum bulamadım hava tasıyla suyu dalgalandırıyorum ama yınede malesef önünü alamıyorum. dıs fıltrem olsaydı kum super olurdu. fakat ben ıc fıltremın sıddetınden dolayı sorun yasıyorum. kumu kaldırıyor . neyse akvaryumun resmını koyayım acıklamamı yaptım . Umarım baya yol katettıgımı dusunursunuz.Cunku ılk geldıgımdekı halı hatırlarsın

mailto:/n553di.jpg

üniverstedeym ve yurdumda odamda duruyor . devıtle ılgılı dedıklerınızı uygulıcam . once yasam alanlarını gor ıstedım. simdi küçügün istediğin pozısyondakı resımlerını ceker atarım

yemlerim sera raffy p sera raffy 1 reptomın carnıvor . dun aksam değisklık olsun dıye jbl agil ısmarlamıstm oda gelır bıkac gune . vitamınım var . eksiğim yok yani . gereklı baska bısı varsa ekle sen

buda ancak cekebıldıklerım
mailto:/2med30n.jpg
mailto:/1zxp383.jpg
mailto:/2j4ovvm.jpg
mailto:/xp08ie.jpg

eminemre' Alıntı:
Üniversite yurdunda, bir çok insan evinde dahi yer ayıramazken bu sistemi kurmuş olduğundan ötürü seni tebrik ederim.

Yemler de ideal, agil çelitlilik için iyi olmuş. Carnivor biraz serttir ama suda yumuşatarak verilebilir çenelerini kuvvetlendirir. Agillerden bazıları suya batıyor elden verilmesi faydalı olur eğer dipte yemeyi sevmiyorlar ise.

emre ilk zamanlar evdeydım. fakat ev sahıbıyle faturalar konusunda anlasamayınca yurda cıktım.Bana akvaryum cok buyuk kullanamazsın dendı . Bodruma koyalım dendı ıstemedım. 1 hafta gecıcı olarak kucuk akvaryumumda goz boyamak amaclı bekledım.Baktımkı oda arkadasımda ispikci değil ve kaplumbaga sever.paramı verıyorum karısamazlar dıyıp buyugunu kurdum :t65y: Cok tesekkur ederım

olivia-peter' Alıntı:
Çok güzel, sistem oturmuş, ama yine de ne olursa olsun renkli taşları çıkarmalısın. Taş koyacaksan bile dogal taş boyasız taş koy derim.

Renklılerden bende yana değilim.Fakat btkılerı oturtmak ıcın gerektı koydum.onları denız kenarından toplayacagım taslarla degıstırecegım. ıdare etsınler kum sorunumu halledene kdr . tesekkurler

RE: Bir sorunum var

Bitkileri ve diğer aksesuarları 25 kuruşluk şeffaf vantuz ve misine ipi ile ince kumun içine gömerek sabitleyebilirsin.

Deniz kenarına nazaran memlekette veya okuduğun şehirde nehir veya göl var ise tatlı su taşı toplamanı tavsiye ederim. Deniz kenarındaki taşlar yıllarca kaynatsan bile tuz ve mineral salınımı yapabilir.

Bunların yanında ince kum kullanmak hoşuna gitmediyse benim de yıllardır kullandığım gibi 1-3 mm dere kumu kullanabilirsin.

Akvaryum işinin üstesinden iyi gelmişsin :)

kalın kumada guvenemıyorum. benımkıler hıc rahat durmuyor :t65y: silis 0,5 - 1 mm cok ıyıydı torbaya koydum. kabuklarını kotu yapmasa kullanıcam. okul bıtsın dıs fıltre yapıp tesısatı baya gelıstırcem bu hıcbısı aklımdakınden :) tesekkurler

hayvanın göz kulak ve kabuğunda bir sorun gözükmüyor. yalnız o mavilik nedir. metileni çok mu damlatıyorsun. onu fazla damlatma. suyu temiz tuttuğun sürece damlatmana gerek yok. bir süre kes. biopuru kullanıyorsan onu hayvanlar varken kullanmayacaksın. ayrı bir kapta suyu koyduktan sonra gereken miktarda damlatıp beklet hatta ertesi gün su eklemesini yap. yavaş ekle dibinde kalanı koyma. bunlar yüzünden hayvan gelişmesini yavaşlatmış olabilir. bu hayvan yeterince yem yiyebiliyor değil mi ? diğerleri çalmıyor. olmadı ayrı köşede yemle.

filtreyi dik vaziyette arka camdan ön cama doğru çarptırırsan sirkülasyon şiddeti az olur. şelale aparatı var mı filtrenin ?
silis ağır kumdur. tam yıkama yaptıysan uçması olmaz. filtreyi yatık mı konumlandırıyordun ? silisi bir daha dene. o dekor içinde bakteri üretir. plastik bitkilerde çok kalitesizdir iyi salınım yapar. onları da çıkar her ne kadar güzel görüntü oluştursa da bu gerekli. sadece ipek yapraklı dursun. olmadı o bitkiyi köşeye alıp silisi de çevresine doldur filtreden uzakta dursun.

raffy p'deki kırmızı yemler bitti ise sera mineral yem al. vitamin damlaya gerek kalmaz o bir kenarda dursun. küçük olan özellikle bu yemden iki hafta boyunca haftada iki defa yesin.

tırnaklarına dikkat et hayvanlara dalaşmasın. ilk başta da dikkatimi çekmişti gitar çalıyormuşsun kesme sanat düşmanı olarak anılmayalım. :smile:

bu arada akvaryumu gayet güzel yapmışsın tebrik etmeden geçmiyim eline sağlık.

cem metilen kullanmadım . renk sanırım arka fonumdan kaynaklı. su berrak mavı falan değil . kum ve fıltre sorunumu cozemedım cozemıcemde dıs fıltresız . fıltremı nerdeyse her sekle soktum kumu kaldırıyor . ınanır mısın o tasları bıle yıgmıs kenara bosluk yapmıs o derece sıddetlı kerata. arka cama takmısım on cama vuruyor . cocukları rahatsız edecek sekılde degıl. ıpek kalıcak goruntu ıcın elımdekı plasklerı koymustum napım kucuk kızımın ısıne yarıyor tutunuyor falan. cok ıpek aradım ama bulamadım.netten baktıklarımda ıstedıgım uzunlukta yok.bu arada kızımın bogazındakını farketmıssındır. benım en buyuk kafayı ısırmıstı. basının ustu goz altı ve cene yaraydı . batikonla temızleyıp derı kremı teramycnle tedavı yaptm bır haftada bu hale geldı. derı kapattı ızlerde yok olur . guzellıgımı bozdu kızımın hınzır.Raffy p daha yenı aldım bıtmıstı. mınerallerı kullanmaya devam o zaman . bana bı haftalık yem programı uygular mısın. dgerlerı cok ıyı masallah. kızım buyusun ya ona ozel muamele cekıcem :D nasıl anladın caldıgımı gorupte mı yoksa :haha: tesekkur ederım . goruntu ıyı ama dedıgın gbı bende senın dedıklerınden yanayım napım yapcaz gene bısıler iş basa dustu:smile:

diropur ıshal ıcın. ben aslnda bronchpur sıparıs etmıstm adam bunu yollamıs. dahada gerı gondermedım dursun dıye . ayrı bır kapta yaptım zaten. benim büyük olan ıshalını gecırdı .. annemın muhabbet kusuda faydalandı bu ılactan . oyle duruo kenarda suan kullanmıyorum. dolaptaydı cıkarmıstm

Ha bıde cem hepsıne ayrı verıyorum elcağzımla emın olana dek yılmak yok.Gayet ıstahı yerınde hele son 1 haftadır masallah denecek sekılde haraket , ıstah , normal uyuma vs vs

kaplumbağanın çenesindekini mavi bulaşmış olarak algıladım. arka fondan nasıl bulaşmış buna.

gitar işine gelirsek gitarı görme yanında baş parmak tırnağında çizik var. gitar çalanlarda görülen birşey. :smile:

sera raffy p sera raffy I reptomın carnıvor

Pazartesi: sabah carnıvor (bunu mineral yem almadan önce bitir daha da alma) akşam reptomin
Salı: raffy I
Çarşamba: reptomın
Perşembe: raffy p içindeki kırmızı mineral yemler (bitince sera mineral alınıp devam) ikişer tane gerisi raffy p olsun.
Cuma: reptomın
Cumartesi: raffy I
Pazar: raffy p
tek geçtiklerim o gün komple sabah akşam verilecek. mineral yem tüm gün sadece iki olacak. sabah bir stick akşam bir stick. 8 cm kabuk boyuna geleni günde tek öğün yapacaksın.

ha sen cenedekı mavıyımı dıyosun. bahsettıgım gbı yara ızı . ben suyu mavı dedın sandım. bi anlaşamamazlık oldu:D

aman bismillah senden korkulur parmak ızını bıle gormussun :D sustum^^

tamamdır . bunları uygularım . sağolasın tum yardınların ıcın:smile:

Bogazdan isirma varsa bu cok tehlikeli aslinda ayrilmasi gerekiyor yani

Alisarp' Alıntı:
Bogazdan isirma varsa bu cok tehlikeli aslinda ayrilmasi gerekiyor yani

bıdaha yapmadı sureklı gozlemlıyorum. ayırma zamanı gelince akvaryumu baya buyutup araya delıklı engeller koyacagım . asosyaller bılıyorum

Büyüme konusu bence kabuktan değil ama devit uygulaması plaka atımında işe yarar. Kireç konusuda hiç olumsuz etki olacak boyutta değil zaten.
Bence büyüme konusunda yavaş olmasında iki etken var. Ya yüzme alanı kısıtlı kalıyor yada bu hayvandaki genetik durum buna engel oluyor. Bende bir tane mix kaplumbağa var ve sonradan gelenden de küçük kaldı. Yakında büyük yere alıp deneyeceğim ama aynı yerde diğerlerinden geri kalması genetik bir sorun olduğunu düşündürmüyor değil.

Tırnak için hayvana batma konusunda dikkatli olmak yanında boyalı iken akvaryuma sokulmamasına kesinlikle dikkat etmeli. Akvaryum içerisindeki salınım yapabilecek renkli taşlardan daha zararlı.

Cvp: Neden büyümüyor

AEK' Alıntı:
Büyüme konusu bence kabuktan değil ama devit uygulaması plaka atımında işe yarar. Kireç konusuda hiç olumsuz etki olacak boyutta değil zaten.
Bence büyüme konusunda yavaş olmasında iki etken var. Ya yüzme alanı kısıtlı kalıyor yada bu hayvandaki genetik durum buna engel oluyor. Bende bir tane mix kaplumbağa var ve sonradan gelenden de küçük kaldı. Yakında büyük yere alıp deneyeceğim ama aynı yerde diğerlerinden geri kalması genetik bir sorun olduğunu düşündürmüyor değil.

Tırnak için hayvana batma konusunda dikkatli olmak yanında boyalı iken akvaryuma sokulmamasına kesinlikle dikkat etmeli. Akvaryum içerisindeki salınım yapabilecek renkli taşlardan daha zararlı.

hmm bu yorumu farketmemısım. haklısın emre . bu arada resım koyuyorum sankı daha kotu oluyor

Ekli dosyalar

• CYMERA_20140303_144243.jpg
    CYMERA_20140303_144243.jpg
    246.7 KB · Görüntüleme: 218

ıslak diş fırçasına karbonat döküp yavaşça ovala o biraz kireci alır. içme suyu ile destekle. sudaki kireç oranı azalsın. aşırı kireç içmesinde de sıkıntılı olur. yurtta sevmediğin biri varsa onun diş fırçasını kullan. :smile:

yenı dıs fırcası aldım , sevmedıgım kısının alırsam mıkrop gecer yavruma:D karbonat yarın alım. tuz denedım ınanır mısınız kurudugunda yok oldu , devıtte kullandm fıstk gbı . fakat tekrarlanması yuksek. ben sımdı napım bu akvaryum suyuna. kaldıgım sehır suyu cok kıreclı . trabzonun suyu kabuklarına ıyı gelmıstı fakat burda gene kıreclenme olmaya basladı . fırcalamaya basladm ancak oyle kurtarıyorum bıraz

Tek cozum buharlasan suyun takviyesini damacana suyuylan yapmak

su düzenleyici olarak bunlardan birini alıp damacanaya damlatıp sonra ekleme yapabilirsin.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=13252&ad=jbl-nano-biotopol-su-duzenleyici-15-ml
mailto:/urun_detay.aspx?urn=1081&ad=sera-aquatan-su-duzenleyici-100-ml
veya ufak filtrelerden alıp bundan içine koyup çalıştırırsın.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=5840&ad=seachem-renew-su-duzenleyici-250-ml

diğer yöntem içme suyu takviyesi.

sera aquatan var bende . az kalmıs ama var yanı

bunu direk akvaryuma değil ayrı kaba döküp dinlendir. su ayrıştıktan sonra akvaryuma eklersin.

hımm damacanaya 1 damla mı demıstın cem . oylemı yapım. buharlasmıs su yerıne bekletıp koım

İkisinin miktarı farklı. İlkinde her lt için iki damla, ikincisinde 20 lt suya 5 ml olacak diyor.

Genede sitenin yazdığına değil kutuda önerilen miktara uymayı ihmal etme.

Ben aquatani kurarken kullaniodm . bi ev bi yurt anlarsin.eklerken de yapcaksam tamam

Geri