Evet ben söyle birsey yazmayi düsündüm bakalim begenecekmisiniz.
Yeni bir kaplumbaga aldiniz ve saticinin verdigi plastik kapta yasatmaya çalisiyorsunuz, sonradan bu kabin hiçte saglikli olmadigini mi ögrendiniz..?? Kaplumbaganiz için en iyisini yapmak istiyorsunuz fakat esiniz veya anneniz ''birak iste o kapta yasar akvaryuma ne gerek var'' mi diyor. O zaman esinize veya annenize bu yaziyi gösterin. Evet günde binlerce bilinçsiz bir sekilde kaplumbaga satiliyor ve aliniyor, çogu saticilarin bakimi hakkinda hiç bir fikri yok sizde saticilara güvenip plastik kap aliyorsunuz. Küçük kalacagini anlattiklari içinde akvaryuma gerek duymuyorsunuz belki, peki hiç düsündünüzmü bu kaplumbagalar açik kapta nasil yasayabilir, üsümezlermi isiya ihtiyaç duymazlarmi ? Birgün gelir ve o gözünüz gibi baktiginiz kaplumbaganiz hasta olur, internette gece gündüz arastirma yaparken bu kaplardan dolayi hasta oldugunu anlarsiniz bazen birsey yapmak için çok geç kaliriz kaplumbagamiz yenilip hayata gözlerini kapatir bazen ise sansli oluruz ve kaplumbagamizi kurtaririz. Peki hiç düsündünüzmü bu kaplumbagalarin ne kadar büyük olabilecegini ? Büyüdükten sonra nerede bakacaksiniz, akvaryuma nasil sigacak. Günümüzün bir sorunuda bu hiç büyümeyecek diye baktigimiz bu canlilar gün geliyor 20 cme ulasiyor. Çogumuz dogaya birakiyoruz ''Dogadan gelen dogaya gider'' düsüncesiyle peki burasi onlarin dogal ortami mi?
mailto:/albums/ww123/Forumcu/Concordia20Turtle20Farm.jpg
Hayata merhaba dedikleri bu yer onlarin dogal ortamlari olmadigi gibi onlari dereye birakmakta ölüme terk etmis gibi olur. Düsünün günde kaç kaplumbaga ölüme terk ediliyor kaçi haksizliga ugruyor. Evimizde gözümüz gibi bakip her kötülükten korudugumuz bu canlilari dogaya birakiyoruz. Dogada kediler köpekler bu korumasiz canlilara zarar veriyor kaçi köpek kedi ve diger hayvanlar tarafindan saldiriya ugriyor hiç düsündünüz mü bunlari. Daha bebekken bakimi çok zor diye düsünüp tekrar petshoplara götürülen canlilarimiz neler yapiyor. Bize alismis bize güvenmis ''beni hiç birakmaz'' düsüncesiyle size baglanmis. Bu canlilari tekrar petshopa götürüp oraya birakmak ne kadar dogru..?? Belki sizde sansli olanlardansiniz daha almadan önce bakimini ögrenip neler yapmaniz gerektigini arastiriyorsunuzdur, almadan önce tekrar düsünün ve düsününki kurtarilmasi gereken binlerce sahibi tarafindan sokaga atilmis korumasiz kaplumbagalar var bu kalpumbagalar bir yardim eli bekliyor onlari tekrar sahiplenip sicak bir yuva istiyorlar, eger bende hazirim bir kaplumbaga almak istiyorum diyorsaniz, yardim elinizi bu korumasiz kaplumbagalara uzatin ve bir kaplumbaganin hayati kurtarin. Unutmayin günde kaç bin kaplumbaga hayata gözlerini kapatiyor duyarsiz kalmayin..
mailto:/albums/ww123/Forumcu/1245423514-510.jpg