Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Neden daha fazlasini yapmiyoruz

MissSevda

SKF Delisi
Katılım
27 Mar 2009
Mesajlar
887
Sürekli okuyorum yanlış bilgi veren satıcılar kaplumbağa satıyor. Sonra küçük çocuklar tatlı diye kaplumbağa alıyor minicik kaplarda yaşatmaya çalışıyor. Bu forumu sonradan bulanlar şanslı ama onlarda kaplumbağaları hasta olunca geliyorlar. Bakimi ögrendikten sonra ellerinden gelen herseyi yapiyorlar bu seferde para sıkıntıları yüzünden birsey yapamiyorlar, anne baba bilgili olmadigindan gereksiz görüyor. Neden daha fazlasını yapmıyoruz mesela küçük bir anket gibi birşey üzerine kısaca kaplumbağa bakımını ve neden önce araştırıp ardından alınması gerektiğini altınada daha fazla öğrenmek için bu forumun adresini yazmıyoruz. Böyle bir anket neden yapılmıyor ardından herkes kendi sokağında dağıtmıyor. Bu şekilde bu kaplumbağa ölümlerini ve bilinçsizce satın almalarını önleyebiliriz az olsa bile. Kaplumbağasını satmak isteyen çok onlardan almaları daha iyi olmazmıydı? Satıcılara kızıyoruz peki biz niye forumlardan hariç birşey yapmıyoruz? Haksızmıyım arkadaşlar ben artık dayanamıyorum ölümlere hastalıklara içim parça parça oluyor okuyunca, ya sıkılıp kaplumbagasini sokaga atanlara ne demeli hayvanlarin günahina giriyorlar yazik degilmi. Siz ne düşünüyorsunuz?
 
Haklısın sadece oturduğumuz yerden yapmayın etmeyin demekle olmuyor. Hayvan hakları dernekleri falan yok mu. bence o plastik kapların satışı yasaklanmalı. adam kapluş alıyor mesela bende olduğu gibi. akvaryumcuya sordum. buna nerde bakıcam diye. adam direk plastik kabı çıkardı. Yalnız bi de sokakta dağıtmak yerine başka bişe mi bulsak. gerçi kapılara sıkıştırıp gidebiliriz. muhtarların seçimde yaptıkları gibi. Adam kapısına sıkıştırılmış şeyi mecbur okur en azından bi göz atar.
 
İnsanları bilinçlendirmek tek çözüm sizin de dediğiniz gibi ve bunu da yapabilmek için gerçekten kayda değer çalışmalar yapılmalı. Herkesin kendi oturduğu yerde kendi imkanlarıyla yapacağı bilgilendirmeler az da olsa etki yapar tabi ama bu işin önüne geçebilecek kadar bir sonuç vermez. Bu yüzden daha etkili sonuçlar verecek çalışmalar yapılmalı diye düşünüyorum, hayvanları koruma derneği gibi derneklerle irtibat kurularak sitemizin adresi verilebilir ya da bu konuda insanları bilinçlendirecek yayınlar oluşturulması sağlanabilir. Fakat ülkemizde bu konudaki yetersizlikler ve duyarsızlıklar nedeniyle ne kadar uğraşsak da olumlu bir sonuç alabileceğimizi düşünmüyorum. Bu nedenle yapabileceğimiz tek şey yine forumdan insanları bu konu hakkında bilgilendirmek ve onların da başkalarına durumu anlatmalarını sağlamak. Ancak bu şekilde zamanla yayılarak çoğu kişinin bilinçlenmesini sağlarsak petshoplardaki kaplumbağalara olan talep azalır ve bu ticaret de talep azaldığı için durma noktasına bile gelebilir. Yabancı ülkelerde güzel çalışmalar yapılıyor bu işin önlenmesi için siteler kuruluyor onlar da yaptıkları çalışmalarla yasaların da sayesinde bu işin önüne geçmeye çalışıyorlar fakat ülkemizde bu derece organize işler yapan bir kurum kuruluş yok, yasalardaki açıklar da bu ticarete izin verir nitelikte olunca önüne geçmek oldukça zorlaşıyor. En azından belki burada da bir site oluşturulabilir diye düşünüyorum kaplumbağa satışının yasaklanması ile ilgili. İnternet günümüzdeki en yaygın iletişim ve haberleşme araçlarından, böyle bir çalışma çok daha etkili olur diye düşünüyorum. www.noturtle.org benzeri bir site oluşturarak bu işin gerçek yüzünü anlatıp insanların bilgilenmesini sağlarsak bu sayede sesimizi de yetkililere duyurabilir bu işin durdurulması adına önlemler alınmasını sağlayabiliriz. Böylece talep de zamanla azalır ve ticarete büyük bir darbe vurulmuş olur. Hatta ilgili derneklerin desteği de alınırsa yasal anlamda bile yaptırımlar uygulanabilir.
 
Aragorn çok haklısın.
MisSevda duyarlılığın harikaydı gerçekten,fikirlerini siteye yansıttığın için teşekkürler.
Aragorn'un dediği gibi bir siteyi açsakta sonra burasıyla orayı birbirine yönlendirsek harika olurdu gerçekten.
Görüyorum başka sitelerdede bir kaç konu var kaplumbağa almayın diye ama bu sitedeki kadar yoğun değil hiçbiri.Tabi bu dediğimde bizim için bir artı.Zaten biz bunu öncedende biliyorduk,siteyi açmak veya bilgilendirme yapmak elbet daha kolay olacaktır.
Site açma işine ne diyorsunuz ?
 
Www.sukaplumbagasi.com olur forumuda www.sukaplumbagasi.com/forum olur. Birde bakimini falan yazabiliriz evet hazirim kaplumbaga hakkinda herseyi biliyorum yerimde var ortamida hazir ben bir kaplumbaga istiyorum diyenler kaplumbagasini sokaga salmayi dusunenlerden alabilir. Illa gidip petshoptan alınması gerekmiyor bakamayan bir ton insan var onlardan alsalar o kaplumbagalarda kurtulur sokakta yasamaktan. Bence bu site super olur.
 
Dernek desteği halledilebilir diye düşünüyorum.Birkez kendisiyle tanıştım lakin bu konu hakkında araya kişi sokup konuşabilirim.

Yeni site oluşturmak yerine www.sukaplumbagasi.com a www.noturtle.org gibi birşey kurulabilir.Bir buton yaparız o butondanda foruma yönlendiririz.
Veya farklı bir site açabiliriz.Yarın bile yeni siteyi kurabilirim.

Sesimizi duyurmak için sizce yeni sitemi yoksa sukaplumbagasi.com'a mı kuralım?
 
Byteorist' Alıntı:
Dernek desteği halledilebilir diye düşünüyorum.Birkez kendisiyle tanıştım lakin bu konu hakkında araya kişi sokup konuşabilirim.

Yeni site oluşturmak yerine www.sukaplumbagasi.com a www.noturtle.org gibi birşey kurulabilir.Bir buton yaparız o butondanda foruma yönlendiririz.
Veya farklı bir site açabiliriz.Yarın bile yeni siteyi kurabilirim.

Sesimizi duyurmak için sizce yeni sitemi yoksa sukaplumbagasi.com'a mı kuralım?

Ahmet bey bence sukaplumbagasi.com olsun site içine gerekli bilgileri yazip bir köseyede bilinçsizce alinan hayvanlarin ne hale geldiklerini ve ölümlerinin resimlerini koymaliyiz. Büyüklerimizide etkilemeli bu resimlere bakip ibret alinip ellerinden gelen herseyi yapmalilar. Dediginiz gibi bir buton yapip oraya tiklandiginda sukaplumbagasi forumuna yönlendirilmeli sorular için. Hastaliklar yazilabilir belirtileri tedavileri. Sehirlerin en iyi sürüngen veterinerleri en önemlisi büyümez dedikleri kaplumbagalarin tam olgun resimleri. Ardindan bir afis yapilip herkes komsusunun posta kutusuna atsa süper olur. Posta kutusuna gelen postalar gereksiz olsa bile göz atiliyor.
 
Yarın sabah ilk iş çalışmalara başlamak olsun.
Yalnız ben değil herkez.
Görünmesi istenilen resimler
Okunması gereken yazılar bu konuda toplansın ve benim işimde kolaylaşsın.
 
Byteorist' Alıntı:
Yarın sabah ilk iş çalışmalara başlamak olsun.
Yalnız ben değil herkez.
Görünmesi istenilen resimler
Okunması gereken yazılar bu konuda toplansın ve benim işimde kolaylaşsın.

Herkese bir görev verin mesela Cihan bey ticaretin ne kadar kötü oldugu hakkinda bir yazi yazsin. (Ticaret hakkinda çok bildigi için) Bende miniklerin aldiktan sonra ne hale geldigi hakkinda bir yazi yazarim. bakimi zaten yaziyor sitede kopyalariz koyariz siteye varmi baska gönüllü bende bu konuyu yazarim diyenler. Isteyenler alttaki siraya kendilerini yazsinlar. Bu arada cihan bey sormadan sizide kattim eger yok çok is diyorsaniz bunu baska birisi yapabilir.

Cihan bey: Ticaret hakkinda.
Sevda (yani ben :D) Yanlis bakimin sonuçlari.
 
bende de birkaç resim var (gerçi diğer siteden almıştım) bir işe yararsa ekleyebilirim.. ya da yapabileceğim birşey söylerseniz ben de yardımcı olabilirim..
 
Bu arada hazır portal tarzında olur.Kod yazmayla uğraşmam uzun olur.
 
Ahmet harikasın =))
Yapabileceğim her ne varsa hemen yardım ederim,gönüllüyüm.Bu ticarete katkı sağlamamak için tam anlamıyla bir işe kalkışmak..tebrikler =)
 
Tabi ki ne gerekiyorsa yaparım elimden geldiğince. Bu aralar zamanım pek yok finallerden dolayı ama zaman bulur bulmaz hallederim ticaret hakkında olsun ya da başka herhangi bir yönü olsun bu işin elimden gelen çabayı sarfederek bir şeyler yazarım. Fakat ayrı bir site açılıp tüm bunlar orada anlatılırsa daha iyi olur diye düşünüyorum. Sesimizi duyurabilme adına da iyi olur ayrıca bir site açmak. Zaten akvaryumla, sürüngenlerle ilgili pek çok sitede yazıyor kaplumbağa almayın ticarete katkı sağlamayın vs vs diye bizde de yazıyor ama bu yeterli olmuyor görüldüğü gibi. Bu nedenle ben ayrı bir site oluşturulması ve sadece bu işin Türkçe olarak ayrıntılı bir şekilde herkesin anlayabileceği şekilde nedenleri ile beraber anlatılması, gerekli dökümanlarla desteklenmesi taraftarıyım. Tabi bu o kadar kolay bir iş değil ben de biliyorum ama en azından yapabileceğimizin en iyisi olur ve daha önce en azından ülkemizde yapılmamış bir duyarlılık örneği sergilemiş oluruz. Zamanla öyle bir çalışmanın da ses getireceğinden eminim. Tabi katılıp katılmamak size kalmış benim şahsi fikrim bu. Karar her ne olursa olsun ben zamanım oldukça elimden gelen katkıyı sağlarım.
 
Eğer yeni bir sitede konuştuklarımızı yapıcaksak bugün hazırlamış oldugum portalı genel anasayfa olarak yayına sokucağım.
Saygılar,
 
Evet ben söyle birsey yazmayi düsündüm bakalim begenecekmisiniz.

Yeni bir kaplumbaga aldiniz ve saticinin verdigi plastik kapta yasatmaya çalisiyorsunuz, sonradan bu kabin hiçte saglikli olmadigini mi ögrendiniz..?? Kaplumbaganiz için en iyisini yapmak istiyorsunuz fakat esiniz veya anneniz ''birak iste o kapta yasar akvaryuma ne gerek var'' mi diyor. O zaman esinize veya annenize bu yaziyi gösterin. Evet günde binlerce bilinçsiz bir sekilde kaplumbaga satiliyor ve aliniyor, çogu saticilarin bakimi hakkinda hiç bir fikri yok sizde saticilara güvenip plastik kap aliyorsunuz. Küçük kalacagini anlattiklari içinde akvaryuma gerek duymuyorsunuz belki, peki hiç düsündünüzmü bu kaplumbagalar açik kapta nasil yasayabilir, üsümezlermi isiya ihtiyaç duymazlarmi ? Birgün gelir ve o gözünüz gibi baktiginiz kaplumbaganiz hasta olur, internette gece gündüz arastirma yaparken bu kaplardan dolayi hasta oldugunu anlarsiniz bazen birsey yapmak için çok geç kaliriz kaplumbagamiz yenilip hayata gözlerini kapatir bazen ise sansli oluruz ve kaplumbagamizi kurtaririz. Peki hiç düsündünüzmü bu kaplumbagalarin ne kadar büyük olabilecegini ? Büyüdükten sonra nerede bakacaksiniz, akvaryuma nasil sigacak. Günümüzün bir sorunuda bu hiç büyümeyecek diye baktigimiz bu canlilar gün geliyor 20 cme ulasiyor. Çogumuz dogaya birakiyoruz ''Dogadan gelen dogaya gider'' düsüncesiyle peki burasi onlarin dogal ortami mi?

mailto:/albums/ww123/Forumcu/Concordia20Turtle20Farm.jpg

Hayata merhaba dedikleri bu yer onlarin dogal ortamlari olmadigi gibi onlari dereye birakmakta ölüme terk etmis gibi olur. Düsünün günde kaç kaplumbaga ölüme terk ediliyor kaçi haksizliga ugruyor. Evimizde gözümüz gibi bakip her kötülükten korudugumuz bu canlilari dogaya birakiyoruz. Dogada kediler köpekler bu korumasiz canlilara zarar veriyor kaçi köpek kedi ve diger hayvanlar tarafindan saldiriya ugriyor hiç düsündünüz mü bunlari. Daha bebekken bakimi çok zor diye düsünüp tekrar petshoplara götürülen canlilarimiz neler yapiyor. Bize alismis bize güvenmis ''beni hiç birakmaz'' düsüncesiyle size baglanmis. Bu canlilari tekrar petshopa götürüp oraya birakmak ne kadar dogru..?? Belki sizde sansli olanlardansiniz daha almadan önce bakimini ögrenip neler yapmaniz gerektigini arastiriyorsunuzdur, almadan önce tekrar düsünün ve düsününki kurtarilmasi gereken binlerce sahibi tarafindan sokaga atilmis korumasiz kaplumbagalar var bu kalpumbagalar bir yardim eli bekliyor onlari tekrar sahiplenip sicak bir yuva istiyorlar, eger bende hazirim bir kaplumbaga almak istiyorum diyorsaniz, yardim elinizi bu korumasiz kaplumbagalara uzatin ve bir kaplumbaganin hayati kurtarin. Unutmayin günde kaç bin kaplumbaga hayata gözlerini kapatiyor duyarsiz kalmayin..

mailto:/albums/ww123/Forumcu/1245423514-510.jpg
 
Yeni bir site olcaksa gerçekten ciddi çalışma gerektiren doyurucu bilgiler sunmamız gerek ki site açtığımıza değsin. Yazdıklarınız için çok teşekkürler, uğraşınız için teşekkürler. Zamanla biraz daha genişletip daha da aydınlatıcı bilgiler de verebilirsek, görsel açıdan da desteklersek bu bilgileri site için güzel bir başlangıç olur.
 
aragorn' Alıntı:
Yeni bir site olcaksa gerçekten ciddi çalışma gerektiren doyurucu bilgiler sunmamız gerek ki site açtığımıza değsin. Yazdıklarınız için çok teşekkürler, uğraşınız için teşekkürler. Zamanla biraz daha genişletip daha da aydınlatıcı bilgiler de verebilirsek, görsel açıdan da desteklersek bu bilgileri site için güzel bir başlangıç olur.

Ama yazimi begendinizmi bu sadece sitenin ilk sayfasina yazilabilir diger sayfalarina uzuuun ve genis bilgiler yazabilir nereden geldiklerini ne yediklerini vs vs vs..
 
Yazınız oldukça güzel olmuş bence, ben beğendim yani şahsen :) Zaman bulunca ben de elimden geleni yapcam ancak bu aralar yoğunum maalesef malum finaller, pratik sınavlar falan bayağ yoruyor. Giriş kısmı için güzel bir başlangıç olabilir bence de yazınız. Umarım zamanla çok iyi bir hale gelir bu proje ve ters giden bir şeyleri düzeltebilmeye katkımız olur.
 
aragorn' Alıntı:
Yazınız oldukça güzel olmuş bence, ben beğendim yani şahsen :) Zaman bulunca ben de elimden geleni yapcam ancak bu aralar yoğunum maalesef malum finaller, pratik sınavlar falan bayağ yoruyor. Giriş kısmı için güzel bir başlangıç olabilir bence de yazınız. Umarım zamanla çok iyi bir hale gelir bu proje ve ters giden bir şeyleri düzeltebilmeye katkımız olur.

Evet isterseniz bende baslayabilirim digerlerine. Sizin sinavlar falan tamamen bitince bir göz atarsiniz ordan buradan düzeltirsiniz. Zaten hemen 1 günde yapilacak birsey degil zaman alacak ama sonu çok güzel olacak ya millete çok yararli.
 
Geri
Üst