MissSevda
SKF Delisi
Sürekli okuyorum yanlış bilgi veren satıcılar kaplumbağa satıyor. Sonra küçük çocuklar tatlı diye kaplumbağa alıyor minicik kaplarda yaşatmaya çalışıyor. Bu forumu sonradan bulanlar şanslı ama onlarda kaplumbağaları hasta olunca geliyorlar. Bakimi ögrendikten sonra ellerinden gelen herseyi yapiyorlar bu seferde para sıkıntıları yüzünden birsey yapamiyorlar, anne baba bilgili olmadigindan gereksiz görüyor. Neden daha fazlasını yapmıyoruz mesela küçük bir anket gibi birşey üzerine kısaca kaplumbağa bakımını ve neden önce araştırıp ardından alınması gerektiğini altınada daha fazla öğrenmek için bu forumun adresini yazmıyoruz. Böyle bir anket neden yapılmıyor ardından herkes kendi sokağında dağıtmıyor. Bu şekilde bu kaplumbağa ölümlerini ve bilinçsizce satın almalarını önleyebiliriz az olsa bile. Kaplumbağasını satmak isteyen çok onlardan almaları daha iyi olmazmıydı? Satıcılara kızıyoruz peki biz niye forumlardan hariç birşey yapmıyoruz? Haksızmıyım arkadaşlar ben artık dayanamıyorum ölümlere hastalıklara içim parça parça oluyor okuyunca, ya sıkılıp kaplumbagasini sokaga atanlara ne demeli hayvanlarin günahina giriyorlar yazik degilmi. Siz ne düşünüyorsunuz?