Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ocadia Sinensis Baslangic Akvaryumu

Çok teșekkür ederim. Jbl'in kendi sitesinde uçları yuvarlatılmıș ve su kaplumbağaları için uygun yazdığı için almıștım ve iki haftadır ne borularda ne mangrow kökünde yapıșmıș bir silikata rastlamadım. Hayvanlarda da herhangi bir sıkıntı olmadı șimdiye kadar. Silikat olmaması belki de kumun silis olmamasındandır bu konuda maalesef net bilgiye ulașamıyorum çünkü yabancı dilde birçok yerde silis, quartz diye de geçiyor..

Akvaryum konusunda da çok teșekkür ederim. Benim için çok net oldu. Sizin akvaryumunuzun olduğu konuyu incelemiștim. Yer sıkıntısı nedeniyle 100cm ile kalacağım. Burada kıșları hayat biraz durduğu için fiyatlar daha ucuza geliyor, o nedenle bu aralar geçiși yapacağım nasipse. Dekor olarak da kum üstüne tek ipek bitki ve arkasina saklanabilecekleri orta büyüklükte tek yassi tas hevesim var. Dallı Mangrow kökü haricinde tabi. İnşallah geçiș sonrası bir foto ile yine görüşlerinizi alacağım.

Bu arada bașka bir bașlıkta gördüğüm kendinize test amaçlı salmonella virüsü bulaștırma konusunda yalnız değilsiniz :) 1 ay kadar önce ben de bilerek tecrübe ettim. O yazınızı bence forumda bașlıklara almak lazım, çok hoșuma gitti.

Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk
 
Hammadde özünde silis ve quartz benzeşir. İkisinden de cam yapılıyor. Ama quartz daha çok şekil itibariyle pirinç gibi uzunlamasına ve sivri kenarlıdır. Silis topaktır. Baktığında şeklinden anlarsın.

Bitkide benim akvaryumda ortadaki kırmızı kahverengi yapraklı uzun bitkiyi bulursan yada benzerini direk onu al. Türkiyede satmıyorlar artık. Bu bitki en kullanışlısı. Dal aralarına sürtünüp boyun ve bacaklarındaki derileri atarken üstüne basıp dinlenip uyuyorlar. Akvaryumu ortadan ikiye böldüğü için dairesel dolanımda hayvanlara daha büyükmüş izlenimi veriyor.

O yazıdan birkaç yere yazmıştım. Okumaktan ziyade yaşayarak tecrübe etmek daha tutarlı bilgi vermeyi sağlıyor. Gerçi hayvanlar benden fazla çekti, onu gözardı etmemek lazım. Tedavi (ilaç) denemeleri suda kullanılan kimyeviler, yemler, farklı yiyeceklere, malzemelere kadar. Sonuçta pahalı ve uğraş isteyen hobi işi en uygun biçimde kotaracak bilgi sahibi olup anlatıyorum herkese. Tedaviler keza öyle. Bazı arkadaşlar küçük yerlerde yaşıyor. Hekim bulma olanakları olmuyor. Egzotik hayvan eğitimi almamış hekimlere de faydamız oluyor inceliyorlar. Onun kadar olmasa da az biraz alcatraz kuşçusunun yolundan gidiyoruz işte.
 
Tekrar merhabalar.

İkinci el çok az kullanılmış nispeten ucuz bir akvaryumla bizim ikiliye daha geniş bir akvaryum sağladım. Eni nedeniyle ömürlük olur mu emin değilim ama uzun yıllar götürür diye umuyorum. Boyutları 100 x 40 x 60 ve cam kalınlığı (satan 1 cm dedi ancak olcumume gore 9mm). Fotolarını paylaşmak istedim. Eğer göze batan hatalar varsa soyleyebilirseniz çok sevinirim. mailto:/20190304/de13e9fa11b891aa03fec2d204ce8a8b.jpgmailto:/20190304/3210c560d74b2d9e186b24c4e120bff4.jpgmailto:/20190304/3c8afbf6ef37aa6ce5b34bd9fb6f0012.jpgmailto:/20190304/ac1ce2ef30c93aa6855b9b7654846eba.jpg

Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk
 
Cvp: Ocadia Sinensis Baslangic Akvaryumu

Oldukça güzel görünüyor. Emeğinize sağlık. Ebatlar güzel. Canlı zaten küçük, sağlıklı bir büyüme dönemi geçirecek ve eğer tek hayvan varsa uzun bir süre burada yaşar.

Sadece kuru alan kısmını büyüdükçe değiştirmek gerekecek. Gittikçe hızlanacak, hareketlenecek kaçmaya çalışacak ve boyu uzadığı için de dışarı çıkma yolları daha kolay gelecek. O halleri çok sevimli oluyor ama tehlikeli de olabiliyorlar. Kuru alan kısmından önlem almak zorunda kalacaksınız.

Sağlıklı ömürler.....
 
Çok teșekkürler, bir turtle topperım vardı ancak bu akvaryum için küçük kaldı. İleride plexiden bir kuru alan düşünüyorum.

Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk
 
Güzel olmuş eline sağlık. Hayvanlar dibe kadar inebiliyor bu da çok güzel. Nefes tutabilmeyi ve derin su psikolojisini atlatmışlar.

Cam 9 mm de olsa güvenli düzeyde yükseklik 60h olsa da 40 cm en olması kurtarıyor.

Led lambada güzel olmuş. Onu sadece ısıtma lambasını kapadıktan sonra uyuma saatine kadar yakabilirsin. Akşam 19:00'da ısıtmayı kaparız, 20:30-21:00 gibi yatırırız. O arada yakabilirsin. Ama hayvanlar ışığa rağmen uyuyabiliyorsa sabaha kadar yanabilir.

Gerisini neslihan belirtmiş.
 
Cok teşekkürler. Akvaryuma ilk girdiklerinde ozellikle 3 aylık yellow belly için biraz endişeliydim. Biraz bocaladığını farkettim bașlarda ama sonradan yolunu buldu. Neticede bu hayvanlar doğada benzer derinliklerde yüzebiliyorlar ama derinlik birden 30cmden 50ye çıkınca bir kaza olmasın diye bir süre gözlemledim. Asıl endişem filtrenin emişine maruz kalıp sıkıșmasıydı (ki çok küçükken eheim 250nin emisine kaptırmıştı kendini, ama o biraz da benim hatam çünkü emiş filtresini takmamıştım) ama o bölgede rahatlıkla yüzebiliyor șimdi.

Geceleri fotodaki gibi küçük ayrı bir mavi ledim var, onu en düşük seviyede yakıyorum. Küçük turtle docku uyusunlar ve dinlenmek istediklerinde tutunsunlar diye akıntıdan uzak ve yuzeyden 5 cm kadar batırdım, gece hemen yerlestiler. Büyük ledi dediğiniz gibi mümkün mertebe akşamları 1-2 saat yakıyorum.mailto:/20190305/945589098cf1f9400c38fffb3aadfcf2.jpg

Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk


ocadia_sinensis' Alıntı:
Geceleri fotodaki gibi küçük ayrı bir mavi ledim var, onu en düşük seviyede yakıyorum. Küçük turtle  docku uyusunlar ve dinlenmek istediklerinde tutunsunlar diye akıntıdan uzak ve yuzeyden 5 cm kadar batırdım, gece hemen yerlestiler. Büyük ledi dediğiniz gibi mümkün mertebe akşamları 1-2 saat yakıyorum.

Tekrar okuyunca farkettim, siz sanirim zaten mavi ledi kastetmissiniz kapatmak icin. Onda uyumaya alistilar 2 aydir.
 
Evet mavi ledi dedim. Bu şekilde alışınca yandığında uyku vaktinin geldiğini algılıyorlar. Uyuyorlarsa sorun yok. Zaten loş bir ışık gece görmeleri için gerekli ve rahatlatıcı oluyor. Akvaryum içindeyseler sağa sola gözlerini çarpmalarını engelliyor.

Ön kısma bir tünek yapabilirsin tutunup dinlenmeleri için.
 
Cvp: Ocadia Sinensis Baslangic Akvaryumu

Tam ekipmanlı akvaryum oluşturduktan sonra yüzmeleri ve ekipmanları kullanmalarını görmek anlatılmaz bir mutluluk.  :D

İlerde büyüdüklerinde iç dazayna müdahale etmeleri daha ayrı bir mutluluk oluyor. D: :10:
 
İç dizayn parçalama noktasına gelene kadar iyi de sonrasında can yakıyor. Özellikle bitkilerde.
 
Cvp: RE: Ocadia Sinensis Baslangic Akvaryumu

cem' Alıntı:
İç dizayn parçalama noktasına gelene kadar iyi de sonrasında can yakıyor. Özellikle bitkilerde.

Bitki ne ki ::) Ben İnşaatta çalıştıklarını gördüm arka fon olayında ::D
 
Seninkiler hızlı başlamış normalde 7-8 cm kabuk boyu itibariyle peyzaj işleri başlar. Geçmiş olsun diyelim. Düzeltmekten bıkarsın onlar haşat etmekten usanmaz.
 
Cvp: Ocadia Sinensis Baslangic Akvaryumu

ocadia_sinensis' Alıntı:
Demeye kalmadan bitkileri sökmüşler bile :)

Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk

O zaman linkteki konuya göz atma vakti gelmiştir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Tekrar merhabalar,

Forumda farklı bașlıklarda epeyce anlatılmıș ancak ben yine de emin olmak adına tekrar teyit etmek istedim. Yeni akvaryumdaki bulanık 3 hafta sonunda hemen hemen kayboldu. Önümüzdeki hafta dış filtreyi açacağım ancak malzeme sıralaması konusunda tekrar bir teyit almak istiyorum.

Dıș filtrem Cristalprofi e1502, 4 büyük sepeti var. Burada:

- En alttaki sepete seramik ustu mavi gozenekli sunger
- Ustundeki sepete elyaf - fluval carbonzeo - elyaf - jbl silicat ex - elyaf
- Ustündeki sepete elyaf - Eheim substrat pro - elyaf ve jbl clearmec
- Ustundeki kucuk son sepete de jbl karbon aktif

olacak sekilde dizsem uygun olur mu?

Karbon zeo ile birlikte karbon aktif kullanimi ne kadar gerekli emin olamadim. Su şu anda berrak durumda (mangrow kokunun verdiği rengi saymazsak). Yorumlarınızı paylaşabilirseniz çok sevinirim.

Cok teşekkürler.


Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk
 
Su sararmaya dönmedikçe açmana gerek yok. Su kirlenmeye başladığında malzemeler işlevini yitirmiş demektir o vakit temizlik yaparsın. Hayvanlar daha ufak sayılır. Filtreyi açmadan 3 ayı bile bulabilirsin. Bu süreç döngü yapan bakterilerin üremesini sağlayıp amonyağı zararsız hale getirip su kalitesini yüksek tutacaktır.

O en üstteki küçük sepet su çıkış tarafında mı kirli su girişinde miydi?

Diğer sepet dizilimleri uygun. Yalnız alg ve yosun oluşumları yok ise silicate ex kullanma. Yedekte dursun.
 
Kök bir müddet özsuyunu salgılar. Bu özsu amonyak ile karıştırılsa da suyun pH derecesini döngü yapan bakterilerin yaşayacağı düzeye getirir. Döngü bakterileri için uygun pH seviyesi 6.8>x<7.0 arasıdır. Su bazik düzeyde yüksek ise bunu düşürür.

Sormayı unuttum şu an filtrede malzeme var mı yoksa kendi malzemeleriyle mi çalışıyor?
 
Çok teșekkürler. Üstteki küçük sepet temiz su çıkış tarafinda. Onun bir üstündeki (ki en üst oluyor) küçük sepetse filtreye kirli su girişini ön filtrelemek için. Daha anlaşılır olması adına foto ekledim.

Bugün itibarıyla (sıfırdan kullanmaya başlayalı 3 hafta oluyor ve üç haftadır aşağıdaki sekilde);

- En alt buyuk sepette çoğunlukla jbl cermec ve az miktarda micromec (beyaz urunle gelen yuvarlaklar)
- Bir üstünde buyuk sepette elyaf - silikat ex - elyaf - torbada aktif karbon
- bir üstünde ürünle gelen mavi sünger - substrat pro
- bir ustundeki kucuk sepette ürünle gelen mavi sunger
- bir üstündeki zaten filtreye kirli su girisini filtreliyor, orada ürünle gelen mavi sunger var.

Bu durumda dediğiniz gibi kalsın mı yoksa yukarıdaki gibi değiştirsem mi emin olamadım.

Bu arada turtle topperı bir sekilde guvenli halde koyup su miktarını 210 litre civarına çıkardım.

Tekrar çok teşekkür ederim. mailto:/20190316/e117ec070e100bf06becb49583d4b1e8.jpg

Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk
 
Şu haliyle kirlenene kadar hiç açma.

Alt sepetlerdeki cermec ve micromec yıkanarak daimi kullanılır. Sadece micromec'in rengi çok kirlenir hale gelirse değişirsin.

Silicate ex'i 3 ay kadar kullanabilirsin. Hatta bir müddet daha durmasında sakınca yok. Carbonu atarsın.

Substrat proyu yıkar tekrar kullanırsın.

Değişim zamanı o üstteki sepete karbon koyabilirsin. Böylece substrattaki ölen bakterileri de tutar. Küçük deyince kirli su tarafındaki ile karıştırdım.

Kirli su tarafı küçük sepeti belli sürelerde temizliyoruz böylece filtreyi komple açıp temizleme süresi uzuyor. 10-15 günde bir sadece bunu temizlesen yeterli. Bu filtrenin diğer filtrelerden artısı bu.
 
Geri
Üst