Merhaba iyi akşamlar, yaklaşık 1 yıldır akvaryumda beslediğimiz minnacık bebekken aldığımız 2 tane kaplumbağamız var. 5cm civarı kabuk boyları. Bir ay kadar önce bir tanesinin yem yemediğini farkettim sonra baktım kabuğunda beyazlıklar oluşmuş. Yese bile bir küçük yem ya yiyor ya yemiyor her öğün. Bir süre bizde hastaneye git gel bir takım sağlık problemleri oluştuğu için yemlerini verdik ama akvaryum temizliğini aksattık açıkçası ondan mı oldu bilemiyorum, oğlum(6yaş) arada eline alıp balkona falan çıkarıyor o arada mı oldu bişey bilemedim. Yapay zekaya sordum uvb ışığı eksikliği falan dedi internetten baktım bulduklarım pahalıydı bayağı . Bizim akvaryumumuz yaklaşık 30lt kapasiteli ısıtıcımız var filtremiz var kuru alanımız var. Sabahları gammarus, akşamları karışık yem almıştım petshoptan onu veriyoruz, birkaç gündür yaralara kantaron yağı sürüyorum, sularına dvit damlattım, bir de petshopcu antiseptik jel verdi, size sormadan kullanmak istemedim. Diğerinde de kabuk uçlarında ufak beyazlık gördüm ama onun iştahında bir problem yok şükür. Bu arada hareketleri gayet iyi ikisinin de yüzmeleri de iyi. Velhasıl bu arkadaşlara ne yapabiliriz bir fikir bir akıl verebilirseniz çok sevinirim.