Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Oğlumun kaplumbağasını kurtarmak istiyorum

Tazee

Yeni Üye
Merhaba iyi akşamlar, yaklaşık 1 yıldır akvaryumda beslediğimiz minnacık bebekken aldığımız 2 tane kaplumbağamız var. 5cm civarı kabuk boyları. Bir ay kadar önce bir tanesinin yem yemediğini farkettim sonra baktım kabuğunda beyazlıklar oluşmuş. Yese bile bir küçük yem ya yiyor ya yemiyor her öğün. Bir süre bizde hastaneye git gel bir takım sağlık problemleri oluştuğu için yemlerini verdik ama akvaryum temizliğini aksattık açıkçası ondan mı oldu bilemiyorum, oğlum(6yaş) arada eline alıp balkona falan çıkarıyor o arada mı oldu bişey bilemedim. Yapay zekaya sordum uvb ışığı eksikliği falan dedi internetten baktım bulduklarım pahalıydı bayağı . Bizim akvaryumumuz yaklaşık 30lt kapasiteli ısıtıcımız var filtremiz var kuru alanımız var. Sabahları gammarus, akşamları karışık yem almıştım petshoptan onu veriyoruz, birkaç gündür yaralara kantaron yağı sürüyorum, sularına dvit damlattım, bir de petshopcu antiseptik jel verdi, size sormadan kullanmak istemedim. Diğerinde de kabuk uçlarında ufak beyazlık gördüm ama onun iştahında bir problem yok şükür. Bu arada hareketleri gayet iyi ikisinin de yüzmeleri de iyi. Velhasıl bu arkadaşlara ne yapabiliriz bir fikir bir akıl verebilirseniz çok sevinirim.

Ekli dosyalar

• IMG_2908.webp
    IMG_2908.webp
    716 KB · Görüntüleme: 9
  • IMG_2907.webp
    IMG_2907.webp
    712 KB · Görüntüleme: 9
  • IMG_2906.webp
    IMG_2906.webp
    593.1 KB · Görüntüleme: 9
Merhaba bizimkine, kabuğuna sürülen jel iyi gelmişti. İnşallah sizinki de iyileşir.

Foruma hoşgeldiniz.
Jeli iade edin o kabuğun hava almasını önleyip deforme ediyor.

Kabukta sorun yok plakalar kavlayıp matlaşmış bir miktarda kireç bağlamış. Hayvan büyüdüğünde bu plakaları atar. Alttan yeni plakalar gelir.

Akvaryum ölçüsü nedir?

Su ısıtıcı, ısıtma lambası, kuru alan ve filtre var mı?

Hayvanları akvaryumdan çıkarmıyoruz. Oğlunuz balkona çıkarmış muhtemelen hayvan esintiye maruz kalıp üşütmüş şu an akciğer enfeksiyonu olması yüksek. Hayvanlar kuru alandayken klima yada pencere açmıyoruz. Esintiden çabuk etkileniyorlar. Hayvan her nefes alışta ağzını esner gibi açıyor ve hırıltılı nefes alıp veriyorsa son safhaya geçmiştir. Buradan çok azı geri döner.

Bu hayvanlar salmonella taşır. Göz ve ağız yoluyla bulaşır. Onun için oğlunuz her tenasta elini bol sabunla yıkasın. 7 yaş altı için risk taşır. Eline alıp taşımasın bu hem hayvanı strese sokar hemde üşütme riski var. Dışarda gezdirme de göz enfeksiyonuna sebep olabilir.

Eczaneden genta yada gentagut göz damlası alın sabah akşam hayvanı 45 derece açıyla tutup ağzına ikişer damla damlatın. Açmazsa dik tutup 10-15 saniye arayla üçer damla ruj sürer gibi ağız çevresine sürün bir iki dakika öyle tutun ağız aralığından girsin.

Uvb ampul şu aşamada gerekli değil. Ama ısıtma lambası elzem malzemedir. Yaz kış gündüz 12 saat yanar. Hayvan kabuğunu kurutup mantar ve yosun gibi biolojik oluşumların önüne geçer.

Yem olarak hangi markaları kullanıyorsunuz?

Akvaryum 41*26*31 cm ölçülerinde. Isıtıcı lamba olarak ne alayım peki? Halojen lamba yazmışlar galiba bi yerde gördüm ondan mı alayım?

Ekli dosyalar

• image.webp
    image.webp
    992.2 KB · Görüntüleme: 9
  • image.webp
    image.webp
    1.3 MB · Görüntüleme: 9
  • image.webp
    image.webp
    1.5 MB · Görüntüleme: 9
Ağzını açma ve hırıltılı nefes davranışı yok. Hareketleri de çok güzel. Ayrıca cevabınız için teşekkür ederim

Bir de su ısıtıcının suya tamamen batması gerekir. Sizin kullandığınız şekliyle kalırsa ısıtıcının su dışında kalan kısımları fazla ısınır ve bir süre sonra arıza yapar. Su derinliği kurtarmıyorsa yatay koyabilirsiniz. Vantuzlarla yan veya arka cama yapıştırın.

Geri