Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ölüm kaplarindan akvaryuma

Merii

Altın 1 Üye
Katılım
2 Mar 2021
Mesajlar
304
Öncelikle merhaba, sitenizden faydalanip yolunda gitmeyen seyleri düzeltmeme yardimci olan bilgileriniz icin teşekkür ederim. Bizde bir su kaplumbağası vardi sizin tabirinizle fanuslarda ölüm kablarinda minik akvaryumlarda yaşadı. Filtresi isitici olmadan. Yaptığımız sey suyunu düzenli
Temizmek, kabugunu fırçalamak, ve yem vermekti .Buradaki bilgileri fark eder etmez o plastik kaplardan kurtuldum. Ailecek ona gerekli ortami saglamaya başladık. Bir akvaryum yaptık boyutları suan 40 x30x30 biliyorum yinede yeterli değil su seviyesine alismasi icin onu ayarliycaz şimdilik. Kuru alani da ust kisma koyacagiz ama kaplumbağa alisamazsa kuru alani akvaryumun içine koyacağız. Ve bir sonraki ay mutlaka akvaryumu degistircez. Hatta duruma göre 2 haftayi bile geçmez teminimiz .100 cm e 40 yada 50 cm olacak sekilde yapmayi düşünüyoruz. Burada takildiktan sonra filtre isitici temin ettik . Belirtilen isitma lambalarindan ve silis kumdan , devit 3 ten sipariş ettik.bir sorun olmazsa 2 güne yeni evine kavuşucak daha lamba ve kum gelmedi.onun gelmesini bekliyoruz. O yüzden büyük plastik kapta isitici si içinde Ve Burayi keşfettikten sonra veterinere gittim danışmak için su kaplumbağası cok derin sularda yaşamadı akvaryum ortamına nasil uyum sağlar? derin sularda yuzmede zorlanir mi ? Diye ama su kaplumbağası hakkinda bilgisi olmadığını söyledi. Siz ne önerirsiniz önerebileceğiniz bir ilaç vitamin var mı? Kaplumbaganin kaslarını güçlendirmek icin. Derin sularda rahat yüzmesi için nasil bir sey yapmaliyiz. Çünkü baska formlarda su seviyesini yavasca yükseltin diyordu. Buna gore hergün 1 -2 cm yukseltmem mi gerek . Yoksa bir vitamin takviyesinden sonra mi akvaryuma koymak gerek . Son olarak ankarada su kaplumbağası na bakan bir veteriner hekimi varsa bana yazar misiniz yardimci olur musunuz. Bunca süre yanlis bakimla büyüdü onu gerçekten gerekli ortama sokmak istiyorum. surekli arastirma yapıyorum keske daha önceleri yapsaydık ve pet shoptakilerin dediğine kanmasaydik bu konuda cok pisman ve üzgün hissediyorum günlerdir uyuyamiyorum. Başında bekliyorum. Ölücek diye korkuyorum. Gerekli ortami sagladigimizda tamamen iyi olmasini umuyorum.
 
Merhaba, kaplumbağa için bakım şartlarını karşılamanız güzel bir şey.

Devit 3 8cm ve üstü kaplumbağalarda uvb lamba yokken 3 ay boyunca kullanılır fazlası zararlıdır. Kaplumbağanızın kabuk boyu kaç cm?

Kaplumbağanız kısa bir sürede su yüksekliğine alışacaktır. Direk 50-60cm su yüksekliğindeki bir akvaryuma koyabilirsiniz fakat kaplumbağanız 3-4 yıldan daha uzun süredir plastik kaptaysa suyu kademeli yükseltmek daha iyi olacaktır. Bacaklarını kullanamadığı için bacakları güçsüzleşir ve su derinliği olmayan bir ortamda bulunduğu için akciğerleri gelişmemiş olabilir. Bu durumda suyu haftada bir 5cm yükseltebilirsiniz.

100x50x50h ve 10mm cam kalınlığı 1-2 su kaplumbağası için ömürlük ölçüdür. Bu boyut imkanlar dahilinde büyütülebilir.

Cem bey Ankara'da yaşıyordu o size veteriner önerebilir.

Kaplumbağanızın kabuk boyunu söylerseniz onun için bir yem programı oluşturabiliriz. Tavsiye edeceğimiz yemlerde bol bol vitamin ve mineral mevcut.
 
Sağolun cok teşekkür ederim. Sizlerden baska yardim alacak kimsem yoktu. Malesef 4 yildir plastik kapta bana kaplumbağayu veren kisi yem at suyunu degistir yaşar büyür demişti bende almıştım . Boyu 8 cm ve siteden anladigim kadariyla tek yönlü beslendigi icin kabugu piramitlesmeye başladı. Karidesi kestim. Tetra reptomin kullanıyoruz genelde ama o da bitti. Yeni yem almam lazim ve vitaminler. En son dün besledim.
 
8cm kabuk boyundaki kaplumbağayı her gün beslemelisiniz. Her gün günde 1 kere yem vermelisiniz saat 10-11 civarı.

Kabuktaki piramitleşme kaplumbağanın yaşına göre ufak bir kabuğa sahip olduğunu gösterir. Yem olarak sürekli gammarus vermek gut hastalığına sebep verir.

Kaplumbağa sadece tetra reptomin yiyerek hiçbir vitamin kazanamaz bu bitkisel içerikli bir yem.

Sera Carnivor, Jbl Agil ve Tetra Reptomin almalısınız.

Protein içerikli yem için Jbl Energil, Tropical Reptiles Carnivore ya da Sera Raffy Royal almalısınız. Gammarus ufak geleceğinden artık kullanmamalısınız.

Pazartesi: Sera Carnivor
Salı: Tetra Reptomin
Çarşamba: Jbl Agil
Perşembe: Sera Carnivor
Cuma: Tetra Reptomin
Cumartesi: Jbl Energil, Tropical Reptiles Carnivore ya da Sera Raffy Royal
Pazar: Tetra Reptomin

Bunlar kaplumbağanız için temel yemlerdir. Sera carnivor ve tetra reptomin ana yemdir. Jbl Agil içerisinde lizin bulundurur bu kaplumbağanızın kemik gelişiminde fayda sağlar. Protein içerikli yem kaplumbağanın yağ almasını sağlar.

Su kaplumbağalarında beslenme için daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorsanız burayı okuyabilirsiniz

 
Teşekkür ederim önerilerinizi dikkate alacağım. Ve bu programa uyacagim
 
Akvaryum Emrenin dediği gibi 100*50*50h ve 10 mm kalınlığında olsun.

Hayvanın her açıdan birer resmini çekin su dışında ve net olsun.

Direk 20 cm su koyup atın içine birkaç saat panikleme hızlı hızlı yüzme olur sonra alışır. Hayvan yeterince büyük.
Yalnız yorulduğunda tutunacağı bir yer olsun. Vantuzlarla su yüzeyine paralel tutturulmuş plastik boru küçük oklava vs. olur.

Akvaryum üstü kuru alan için 40 cm mesafe yetersiz. Su içi olacak. Yalnız kuru alanın bulunduğu köşeye mukavva karton ve paket bandı yada gri bant ile çerçeveleyip bir yükselti yapmak gerekecek aksi halde hayvan kaçabilir.
 
Kurutulmuş yemde jbl energil ve royal biraz pahalı ve büyük kutuda satılıyor. Hayvan bitiremez bayatlar. Tropical reptiles carnivore (cırcırböceği ve kan kurdu içerir) veya tropical dried fish (küçük balıklar içerir) yemlerinden birini tercih edin bunların 500'lük dediğimiz yarımlık kutusu da var.
 
Sağ ayak hizasında parlayan yerde oyuk mu var, ışık mı yansımış?

Hayvanın durumu bayağı kötü vaziyette organlar kabuğa tıkışmış kalmış. Kara kaplumbağasına dönmüş. Özellikle akciğerler baskı altında ise nefes tutabilme kapasitesi zor olacaktır. Gece uyuduğunda nefes almasını dinler misin, ses çıkarıyor mu? Ortam sessiz olur duyulur.

Bacakların oyukları, ön ve arka boşluklar geniş bu açıdan bir baskı yok.
O plakalardan kurtarırsak biraz toparlayıp şekle sokabiliriz. Daha boyu o kadar büyük değil.

Bol yüzeceği uzun akvaryum sağlıklı gelişim için gerekli. Hayvanın yaşadığı süre boyunca hiç yüzeceği bir alanı olmamış anlaşılan suda oturmuş durmuş. Yukarıda da yazmışsın şimdi gördüm. Büyük akvaryum kısmen düzene sokar.

Hayvanın plakalarında açılma varsa ağzı düz cımbızla bunları kanırtıp çıkar. Parça olarak çıkarsa çıksın plaka.

Kabuğunu kurutup 3 günde bir devit sürüp 15-20 dakika bekletip kalanı peçete ile silip akvaryuma alırsın. Devit plakaları yumuşatır, ısıtma lambası kurutup gerdirerek açar. Onun için ısıtma lambasını da en kısa zamanda halletmelisin.

Ağızdan devit vermeyelim şimdilik. Kabuk sertleşmesin.

Hayvana şimdilik, sera carnivor, tetra reptomin ve jbl agil yemler yeterli kurutulmuş yemi bir ay öteleyelim. Günde bir öğün kafa hacmi kadar olacak. Tam ayarı tutturamazsan bir iki fazla verirsin.

Hayvanı biraz yürütelim. Bacakları çalışsın. Hergün değil ama müsait ve ortamın sıcak olduğu zamanlarda yere temiz bir çarşaf yada örtü serip hayvanı bırak. Biraz kendini zorlasın.

Ara çizgilerde kahverengilik var sanırım. Hayvana ait orta sertlikte fırçayı ıslatıp sofra tuzu döküp fırçalarsın. Göz ve derisine temas etmesin. Fırçalarken belki bir iki plaka atar. Sonra akvaryumdakine emsal sıcaklıkta su ile durular akvaryuma alırsın.
 
Hayir ışık yansıması dedigim gibi cok fazla yüzme alani yoktu.yok sadece suyun icinden çıktığında gece arada bir kabarcık oluşuyor . O halde en kisa zamanda dediginiz tedaviyi uyguluycam. Malesef bizde bilmiyoduk bize denilen sekilde yaptık normalde kabugu böyle değildi bir kac ay içinde bu sekle geldi. Sizin dediginiz şeyleri uygulayacağım teşekkür ederim umarim kalici bir hasar kalmaz. Bol bol yüzme alani olduğunda kabuk sekli düzelir mi?
 
Kısmen düzelir. Tamamen normal bir şekle gelmez.
 
Devit uygulamasını yaparken kac damla kullanmam gerek ?
 
Yukarıdaki önerilen yemleri cevremdeki pet shoplar da bulamadim. Ankara kızılay da bu yemleri satan bir yer var mi hemen alip temin edeyim eksik olanları internetten siparişte 2 3 gun beklemek istemedim .
 
Kızılayda dünya paraya satarlar. Netten al. Juenpetmarket, teleskopakvaryum, akveryem, atakanpetshop bu sitelere bak. Ben zamanında selanik caddesindeki selanik petshoptan bir yem almıştım. Nette 45 tl iken ben oradan 75 tl'ye almıştım. Hafta içi 16:00'dan evvel alırsan ve stoklarında varsa ertesi gün gelir. Gerçi şimdi pandemi dolayısıyla yoğunluk olabilir. Belki 1 gün uzar.
 
Kuru alanda ısı ölçümü yaparken akvaryum içi kullandigim akvaryum camina yapışan şerit dereceyi ölçüm yaparken kullanabilir miyim ?
 
Böyle bir şey uygun olur mu peki
 

Ekli dosyalar

  • Screenshot_20210319-122224_WhatsApp.jpg
    Screenshot_20210319-122224_WhatsApp.jpg
    486.7 KB · Görüntüleme: 33
Sticker dereceler net bilgi vermez. Lamba ısısını ölçmek için evde kullanılan cam derecede olur.

Ama yok ise akvaryum için daimi kullanılacak olan jbl yada seranın 0-50 derece göstergeli cam çubuk derecesi var onlardan birini alırsın. İçi sarı renk.

Resimdekine gerek yok. Cama da benzemiyor sanki plastik gibi. Her derece doğru kalibrasyonu vermez. Bazıları bozuk çıkıyor.
 
Dogru ürün bu degil mi belirtildiği gibi kuru alan ölçümünde de kullanılabilir
 

Ekli dosyalar

  • Screenshot_20210319-131049_Chrome.jpg
    Screenshot_20210319-131049_Chrome.jpg
    277.8 KB · Görüntüleme: 30
Bu değil bunu yetişkin olduklarında kabuklarını vurup kırıyorlar.

Screenshot_20210319_140912.jpg


Screenshot_20210319_141131.jpg

Bunlardan ucuz olanını alırsın. Benzer başka markalar var ama onlar hatalı çıkıyor. Bunları kıramadıkları gibi civa yerine alkol bazlılar. Kırılsa da zararı yok.
 
Iyi aksamlar Belirtilen sera marka dereceyi aldım . Iç filtre hakkinda bir sorum olucaktı. Ben venusaqua nin 4w 400l/h filtresini almıştım debisi cok geldi o yüzden onu daha buyuk akvaryuma gecince kullanicam elyaf ile debiyi dusurmek istedim ama buradaki petshoptaki elyaf cok hijyenik olmayan bir ortamda bulunuyordu. Aşağıdaki resimdeki ic filtreyi alsam uygun olurmu debisi düşük mu yani cunku pek anlayamıyorum yorumlarda 10 20 litrelik akvaryumlarda rahatca kullanilabilir diyor. Asagidaki filtreyi alsam debisi hayvani rahatsiz etmez degil mi filtrenin icine sera marka elyaf koyarak debiyi az da olsa biraz azalırım diyorum hayvani buyuk akvaryuma daha koymadık en azindan koyana kadar idare etsin diyorum. Uygun olur mu
 

Ekli dosyalar

  • Screenshot_20210320-185932_Chrome.jpg
    Screenshot_20210320-185932_Chrome.jpg
    224.2 KB · Görüntüleme: 24
Geri
Üst