Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ölüm kaplarindan akvaryuma

Yakin zamanda cektim bazilarini bir kacida bugünden. Herhangi bir sorun yok kabuk sekli disinda. Kabuk durumu bu sekilde . Olmasi gerekenden 1cm felan bombeli aslinda ölçmüştüm. Katmanlasma sanirim hala var deviti haftada 10 gunde 1 uyguluyordum daha sık mi yapayim 3 4 gune bir felan .Durum bu sekilde. Veriginiz yem programina da uyuyorum .

Rica etsem yorumladiktan sonra fotoğrafları kaldirirmisiniz .memmun olurum tekrardan teşekkür ederim.
 
Deviti haftada bir yap ve açılan plakaları ağzı düz cımbız ile yokla. Bu plakalar gitmediği sürece kabukta düzelme olmaz. Bunlar büyürken kabuk yapısında baskı oluşturur hareketi kısıtlar.
 
cımbızla müdealede yara yaparım diye korkuyorum o yuzden tırnaklarımla deniyorum elimi iyice dezenfekte edip. çıkmaya yakınlar hemen geliyor elime. birde rahat durmuyor bazen twerk yaparken dönüyor felan ya uygulama sırasında döner de cımbız yanlışlıkla derisine batar diye endişe ediyorum.
 
Cımbız kabuğu zarar vermez aşırı kalın. Bir elinle üstüne bastırırsan haret edemez. Diğer elinle cımbızı kullanırsın. Yada baban yardım etsin o tutsun sen çek.
 
Dun plakalarin bir kismini aldim devit 3 den sonra ama söyle bir sey var acilan plakalari aliyorum açimayanlari cok zorlamiyorum .

Tünekde iken bazen ayaklarını icine cekip duruyor bu normal mi ?
 

Ekli dosyalar

  • 20210804_121409.jpg
    20210804_121409.jpg
    747.7 KB · Görüntüleme: 24
Hayvan suda sabit durmak için bazen ayaklarını açar bazen kapar. Bu sirkülasyon şiddetine göre değişir.
 
Merhaba iyigünler. Devit uygulamasi yapiyorum ancak bir seyi merak ettim plakalar arasindaki beyazlik kirec mi acaba ? Mantar mi biraz endiselendim. Suyunu temiz tutuyorum metilen mavisi damlatiyorum. Su ve kuru alan sıcaklığı olmasi gerektigi gibi isitma lambasi 07.00ve 19 .00 arasi açık.

Ilk resimdekileri temizledim plaka atimi sırasında biraz kaldi ama 2. Resimdeki aklimi karıştırdı. Ayrica devit3 surdugum için bu kadar belli oluyor normalde bu kadar belli değil.
 

Ekli dosyalar

  • Screenshot_20211012-151147_Gallery.jpg
    Screenshot_20211012-151147_Gallery.jpg
    305.1 KB · Görüntüleme: 17
  • Screenshot_20211012-151114_Gallery.jpg
    Screenshot_20211012-151114_Gallery.jpg
    385.8 KB · Görüntüleme: 16
Kabuğu karbonat tozu ile fırçalayıp kabuğun bütün olarak resmini çeker misin.? 2 resim net değil.

Açılan plakaları da yokla çıkan çıksın.
 
Karbonat şuanmevcut değil. Duz bir sekilde fircalasam olur mu
 
Plaka altındaki kirec olabilir mi plaka temizlemiştim. Ve bazi plakalar tam cikmiyor yarisini aliyorum. Zaten parça plaka ayrımında ortasinda degil o görüntü. Ve musluk suyu kullandim o kirec yapmis olabilir mi. En iyisi bundan sonra hazir su kullanmaya dikkat edeyim. 1 gunde mantar olur mu böyle emin degilim. O kadar temizlige dikkat ediyorum. Resimdekinden daha küçük bir şey.
 
Bende pislik kalıntısı gibi görmüştüm peçete çıktı. Metilen kullanıyor ve yeni birşey alıp iyi sterilize etmişsen mantar oluşmaz. O beyaz kısmı biraz kazı çıkan çıksın.

Şebeke suyu kireç yapar. Ama o kadar da bir yoğunluk yok. Hazır su dediğin içme suyu ise gerek yok. Masraflı olur. Basit düzen arıtma cihazı alıp ondan suyu doldurabilirsin. Yada dış filtrede carbon filtre malzemesi iş görür.

Kabuktaki delik hakkında yazı yazmış mıydım? Derinliği çok mu?

Kabuk sertleşmiştir, biraz plakaları zorla çıkan çıksın. Plakalar resmen kaynamış gibi duruyor.
 
Evet bende devit yapmama rağmen kabugu seklini duzelme cok olmadi devit yapiyorum geleni aliyorum bazıları zorlasamda gelmiyor. Sonra açılıyor aliyorum. Derinlik yok . Devit i daha cok mu uygulayim dersiniz.
Onceden daha az plaka ve deforme vardi daha uygun kosullarda biraz daha duzelme olsun isterdim .

ama metilen kullaniyorum ve hijyene dikkat ediyorum. Baska bir problem yok sagolun

ve teşekkür ederim mantar olmadığına cok sevindim.

Resimleri sonra kaldirirmisiniz tesekkurler.
 
Haftada bir kez uygulama yeterli. Kalanı ısıtma lambası altında durdukça gerilip açılır. Zaten kış geldi çok soğuk zamanlarda bırak.

Yapı kemikleşmiş dış bükey kavislenme öyle hal almışki bu saatten sonra düzelme olmaz ama daha kötü bir hal almasın diye çaba gösterelim.
 
Tamam tesekkur ederim. Haftada 1 yaparım. Dediginiz gibi. Yalniz resimleri kaldırsanız rica etsem. kötü hali kalsin istemiyorum. Umarim daha kötü hal olmaz.sagolun tekrardan
 
Plakalari alirken bir noktada kanama meydana geldi. Pecetede silik bir sekilde en fazla 1 damla kan. Bende kabugu peçete ile silip hayvani akvaryuma koydum. Batikon mevcut değil evde. Mikrop felan kapar mi? Bugun akvaryumu temizledim filtreyi felan suyuna metilen mavisi de damlattim. Sonra kontrol ettim kabukta kan felan yoktu delikte degil.tesekkur ederim. Elimle almamda böyle oldu cımbızla zorlamadım
 
Su temizse birşey olmaz. Yine de eczaneden baticon alıp kuruttuktan sonra bir kez sür. 10-15 dakika kuru yerde beklet.
 
Batikocon u surdum 10 dk beklettim. Kalani silip akvaryuma aldım. Bu uygulma bir seferlik yeterli mi?
 
Yara yüzeyselse birşey olmaz. Baticon oradaki mikropla birlikte hücreleri öldürüp kabuk bağlatır. Kaplumbağaların iyileşme süreci bizden hızlıdır. Suyu temiz tutmaya çalış yeterli. O kendi kendine toparlar.
 
Geri
Üst