Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ömürlük akvaryum için kuru alan tavsiyesi

savas_yok

Altın 4 Üye
Merhaba sayın forum üyeleri ve bize durmadan yardımcı olup bilgi aktaran moderatör abilerimiz kardeşlerimiz.

16 yıllık kablumbağamız için bir ömürlük akvaryuma geçme zamanı geldi eskisindeki çatlaklardan dolayı.

100x50x50 10mm cam kalınlığı bir akvaryum yapılıyor. Kuru alan nasıl bir şey yaptırsam emin olamadım.

Şuan bu şekilde diye iletti akvaryumu yapan kişi. Bu en alta destek filan koymuş standart hep konulur filan yaptı. Neden yapmış olabilir?

Ekli dosyalar

• a797d132-79a1-47f6-8c03-a6fb2770cefd.jpeg
    a797d132-79a1-47f6-8c03-a6fb2770cefd.jpeg
    143.2 KB · Görüntüleme: 29
Bu camlar silikon yüzeyi genişletip daha sağlam tutması için atılır. Böylece su konduğunda basınç camları kasmaz.

Alt kısma çerçeve şeklinde o camları atacaktı. Yani kuşak dediğimiz hadise. Ortaya kayıt atmış.

Bu şekilde kum içinde problem olur. Ortadakini söküp ön ve arka camları aynı kısa camlar gibi boydan boya yapmalı.

Üste kayıt atmasın. Kuru alan gelecek. Ama uzun camların üstüne de cam atsın. Kuru alan düz olarak üste oturmalı. Yalnız geniş olmasın fazla dış filtre boruları gelecek.

Benim kuru alanı ve akvaryumu gösterin.

Sizinkinin aynısını attım birebir yapsın diye. O yazıyı da ilettim kafasına göre ortaya koyması pek içime sinmemişti.

Görüştüm tabi sökeriz onları sorun yok dedi. Bakalım nasıl olacak :)

Son düzenleme:
Tamam. Bütün taban köşelerinden dolanmalı ki silikon yüzey alanı geniş olup sağlam tutsun.

Merhaba Cem abi tekrar. Elinden geldiği kadar seninkine benzetmesi için ısrarcı oldum. Şuan filtre borularını emaneten yan yana koydum muhtemelen arkaya alırım. Isıtıcı çelik 35 dereceye aldım hemen ısınması için ısınmazsa artık yarın koyarım bizimkini içerisine. Bunun dışında lambayı takmadım henüz. Eksik gördüğün yada şunu da yapsan iyi olur dediğin bir şey var mıdır? Üst kuşakları söktük lakin ortadakini söktürmeye yanaşmadı camı birleştirmiştir diye düşünerek altını kontrol ettik bir sorun yok gibi. Ekstra kum alacağım

Ekli dosyalar

• be6c39c0-dbcf-4797-83e5-d1f922cd2630.jpeg
    be6c39c0-dbcf-4797-83e5-d1f922cd2630.jpeg
    207.9 KB · Görüntüleme: 17
Rampa açısı çok düşük onu biraz daha eğmek lazım. 30-35 derece bir açı olsun. Bu 15 derece var yok. Su da yükseltilmez kaçış boşluğu kısalır. Rampa ucu 10 cm kadar su içine girsin.

Kuru alan yan camları 3 cm kadar sarkacaktı. Alan sağa sola kayarsa akvaryuma düşer.

Akvaryuma sıcak su ekleyip ısınma sürecini kısaltabilirsin. Hayvan dışarıda zaten.

Derece yok mu? Onunla kontrol lazım.

Kayıt dursun o zaman yalnız kumu karıştırırken cama sürtme elini kesersin.

Rampa açısı çok düşük onu biraz daha eğmek lazım. 30-35 derece bir açı olsun. Bu 15 derece var yok. Su da yükseltilmez kaçış boşluğu kısalır. Rampa ucu 10 cm kadar su içine girsin.

Kuru alan yan camları 3 cm kadar sarkacaktı. Alan sağa sola kayarsa akvaryuma düşer.

Akvaryuma sıcak su ekleyip ısınma sürecini kısaltabilirsin. Hayvan dışarıda zaten.

Derece yok mu? Onunla kontrol lazım.

Kayıt dursun o zaman yalnız kumu karıştırırken cama sürtme elini kesersin.
Isıyı hallettik 27 derece fix. Derece pili bitmiş ondan göremedim ama ısıtıcının ışığı söndüğündeki dereceyi biliyoruz. Rampayı ama sökersek bu yelpazede gidecek var mı bir öneriniz? Suyu arttırınca kaçış alanı çok artıyor üstü mü kapatsak derdine düştük açıkçası. Görsel ve boyutlar sizin akvaryumun aynısını vermeme rağmen yapılan berbat işçilik bu. Ne önerseniz ben kıracağım yoksa bu alanı

Paramızla rezil oluyoruz yemin ediyorum.

Rampa boyutu uygun, yelpazeler yenilenecek.

Yelpaze ve rampa söküldükten sonra resimdeki su oranı sabit olmak kaydıyla rampanın alt kısmı 10 cm su içinde olacak şekilde tutup açı belirlenecek ona göre yelpazeler kesilecek.

Kaçış boşluğunu ölçün. Alanı götürüp orada bir cama hizalasın. Bu ölçü artı 10 cm su içinde olacak gibi rampaya açı versin. Takriben 125 derece geniş açı yelpazeye olur gibi.

Rampa boyutu uygun, yelpazeler yenilenecek.

Yelpaze ve rampa söküldükten sonra resimdeki su oranı sabit olmak kaydıyla rampanın alt kısmı 10 cm su içinde olacak şekilde tutup açı belirlenecek ona göre yelpazeler kesilecek.

Kaçış boşluğunu ölçün. Alanı götürüp orada bir cama hizalasın. Bu ölçü artı 10 cm su içinde olacak gibi rampaya açı versin. Takriben 125 derece geniş açı yelpazeye olur gibi.
Açıkçası şu yelpaze işi olmasa ben bunu bir şekilde hallederim de rampadan sağa sola atlama riski yüksek dediğiniz gibi. Maalesef yapan adamla konuştum malının arkasında durmuyor fotoğrafta neyse o diyor kavga etmek istemediğimden kendim yapmaya calışacağım gibi duruyor. Değerlendireceğim yazdıklarınızı

Geri