Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Otoparktaki hayvanın kabuğu

RE: Yan Kabukta Delik

Zibirix arkadas, bir veteriner arkadasina sormus. Demis ki;

"Kesinlikle mantar değil. Bir kere azitro antibiyotiği mantarı deli gibi azdırırdı. Halbuki burada gözle görülür bir iyileşme var. A ve D vitamini yoksunluğu ve kötü bakımdan kaynaklı bir sorun. boşuna hayvana eziyet etme. Metilen mavisi de karaciğere yükleme yapar, koyma"

Ozellikle hayvana eziyet kismi ve bu metilenlenle ilgili son cumle kafama takildi.

Ben, hayvani Vildan Hn gorsun isterdim acikcasi
 
RE: Yan Kabukta Delik

Olabilir mantar olayı şüpheli zaten benimkindede iyileşme var ama şu da kesin resimle anlaşılacak birşey kesinlikle değil.
 
RE: Yan Kabukta Delik

Benimki icin; Snapper da, Turgay Bey de mantar degil dedi. Isterseniz, Turgay Bey'in yorumlarini atayim buraya da.
 
RE: Yan Kabukta Delik

Turgay abi dediyse değildir. Metileni balıklardaki kadar dökmüyoruz. Bir iki saatte rengi kaybolacak kadar az bu zarar vermez.
 
RE: Yan Kabukta Delik

Kabukta görünen küçük deliklerin tedavisi hususunda web sitesine sayfa ekleyecekmis ancak vakit bulamamis. Diger dediklerini de , toparladim, aktariyorum;

Resim 5VBkMD görüntüsü küçük delikleri andırıyor, mantar değil. Eczaneden "PROPOLİS Damla" (Alkollü) buna fayda veriyor. Ancak pahalı bir şey (70,- TL civarı), çoğu eczanede bulunmaz sipariş üzerine getirirler. Önce kaplumbağa az sıcak musluk suyunda (akvaryum suyu değil, taze musluk suyu, klorlu) yıkanıp kurumaya bırakılır. Kabuk kuruduktan sonra alkollü propolis"ten (alkollü olanı daha etkin, bulunmazsa alkolsüz olanından da olabilir) deliklerin üzerine damlatılır. Birkaç dakika içinde kabuk bağlarsa da yine en az yarım saat kadar suyun dışında kalsın, sonra suyuna bırakılabilir. 1 hafta kadar sonra delik olan yerlerde kabuk bağlama oluşmuşsa el ile kazımayın, kendi kendine düşmeli. Kalan propolis'i kendiniz, evdekiler kullanabilir, çok faydalı bir şey.
Şayet kabuk pulunu dökmüş, döktüğü pulun yerinde beyaz lekeler varsa: O yerler yine taze musluk suyun altında yıkanır, kurumaya bırakılır. Kuruduktan sonra üzerine eczaneden temin edilecek "Şifa Tentürdiyot" (Şifa Kimya ürünü) damlatılır veya pamuk ile sürülür. 3-4 saat suya konulmamalı. Daha sonra yine musluk suyu altında o yerler yıkandıktan sonra suyuna bırakılabilir. Uygulama günde veya 2 günde 1 yapılmalı.

Veteriner hekim arkadaşınızın dediklerine katılıyorum

zaten propolis oraya su girmesini önlüyor (kabuğun hava alışverişini önlemez) ve hafta buyunca etkin maddesini oraya bırakıyor.
internete girip propolis faydalarına bakın
benim kaplumbağalardan birinde de karın kabuğunda birkaç küçük delik gibi yerler farkettim, ve uyguladım (yurt dışı araştırmalarım neticesi).
 
https://m.youtube.com/watch?v=8E5oq8TsL9k


Arkadaslar selam. Ben, ilk kez bu videodaki gibi bir ornekle karsilastim. Otoparktaki kaplumbaga, bu sekilde ses cikartiyormus. Cok sık degil ancak


Ne olabilir?
 
Hirlama yokmus ve her zaman olmuyormus. Yabanci kaynaklarda da nadir goruldugu yazmis.

Akcigerin baska belietileri de olmasi gerekmez mi?
 
Ben videodaki için yazdım. İletişim kurma amaçlı pek az hayvan bu tip ses çıkarır.
 
Himm pardon. Yani arkadas yemek icin oldugunu iddia ediyor ama .Videoya benzermis ses. Baska belirti yoksa, sorun yoktur degil mi?
 
Seslenme gibi ses cikartti dedi. Ben de ornek istedim. Buna benzer dedi.

Baska belirti yok
 
Enfeksiyon değil o zaman. Saatte birden az yapmıyorsa sorun yoktur.
 
Cvp: Otoparktaki hayvanın kabuğu

mailto:/kaplumbaga_hastaliklari_dosyalar/kabuk_kirigi.htm Propolis kismini eklemis Turgay Bey, haber verdi bana. Bilginiz olsun
 
İyi olmuş. Uygulanacak ilaçlar hakkında bilgimizde oldu.
 
Selam canlar,

Biz dun zibirix arkadasla bulusup, Veteriner Vildan Hanim'a gittik.

Hayvan, cok sukur ki mantar degilmis.

Diger mevzular icin de, parazit tedavisi yapildi.


Konu, kapatilabilir.
 
İyi konu açık kalsın buradan yine haber olursa yazarsın.
 
Cem selam

mailto:/dophin-fb-2000f-ic-filtre-400-l-h-u-8260

Bu filtreyi almisti arkadas. Simdi kabi buyuttu, 80 litre oldu. Icinde cok az karbon var filtrenin ve tavsiye edildigi sekliyle,ayda 1 karbon yenileniyor.

Ne kadar sure goturur bu filtre? Ne kadar da bir suyu yenilemeli? Cabuk sarardigini soyluyor.
 
O filtre götürmez en azında 650'lik birşey ve hava kabarcığı veren model olsun. Hayvan büyükse sararma açısından akvaryum küçük geliyor. Karbon değil zeolit lazım.

Ben bu filtrenin bir alt modelini almıştım. Şimdi bitmiş 608 mi 708 mi öyle birşeydi. O mesela benim için çok yetersiz. Buna 300-400 litre için demiş ama o kap için uygun olabilir. Bendeki 80'lik için dahi yetersiz gelir. Bu modelini de sonraki alımda kalırsa alacağım. 3 ayrı parça olarak haznesi var bendekinde bu model iki hazneli imiş. içine malzeme konabilir. Hava kabarcığı da veriyor. O kap için debi nasıl olur bilmiyorum. Su yüksekliği az gelirse bir hazne çıkarılabilir. Biraz gürültülü çalışıyor. Ben sünger üstlerine ince elyaf attım.

mailto:/sobo-808-c-corner-akvaryum-icin-kose-ic-filtre-u-9543
 
Hava kabarcigi veren derken? Bunun borusu var,yukardan su dusuyor. Bir de hortumu var ama onu kullanmamistik.Kabarcik icin onu mu kullnmali?

Yasarcan tavsiye etmisti bunu. Ben 40 litrelik kapta kullanip verim alinca,ben de tavsiye ettim. Ama acaba kabi 80 e cikti diye mi verimsiz oldu? 80-100 litre demis ama kac litre suya uygun anlamadim?

Simdi bunda zeolit ile de deneyelim mi, yenisine bakmadan?

Son olarak, normalde 80 litrelikte ne kadar idare etmesi lazim sure olarak?
 
Geri
Üst