Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Panik halde çırpınıyor

olivia-peter

Bordo Bereli
Arkadaşlar 10 dk önce bir olay yaşadık, innaılmaz derecede korktum. Salonda otururken birden akvaryumdan (farlı odada) cup cup yüzme sesleri gelmeye başladı, arada yapıyorlar diye aldırmadık ama durmadı koşarak odaya gittim, Peter dehşet bir şekilde panik olmuş akvaryumun herbirin köşesine atıyor kendini :( Elektrik akımından korktum hemen fişi çektim ama durmadı ve farkettim ki diğeri sakin akım olmadığını anlayınca balık file kepçesiyle çıkarmaya çalışdım ama bildiğiniz gibi değil yakalamakta bile zorlandım, korkudan ellerim titredi benimde, eşim kuzenim falan toplandık çıkardık bir kaba koyduk. Sakinleşti herhangi biryerinde birşeyi yok çok şükür ama bana olacak oldu anlatamam. Biraz bekledik normal haline gelince suya koydum şimdi herşey kapalı su içinde ve sakin, oda ışığınıda tekrar kapattım şimdi uzaktan gözlemliyorum.

Böyle bir tecrubeniz var mı? Ne oldu acaba?

Cvp: Panik halde çırpınıyor

Birşeyden mi korktu acaba böyle birşeyi ilk defa duydum.. Şuan sakin mi diğeriyle birşeymi oldu ki ?

Aynen korkmuş gibiydi ama neden ya da nasıl anlamadım. Işıkları sönmüş uyuyorladı hersey normaldi, odanın önünden bile geçen olmadı, şimdi sakin evet.

Bu diğerinin başına gelseydi Peter saldırdı kaçmaya çalışıyor derdim ama tersinin olacağını zannetmiyorum.

Hiç anlam veremedim ama biraz izlemekte fayda var

Tam karşımda şimdi, hatta bitkideki yerini aldı uyumak üzere. Çok merak ettim bende şimdi :(

Bende çok merak ettim ama bulamıyorum mantıklı birşey aklıma rüya mı gördü acaba geldi ama bilmiyorum

Açıkçası bizde düşündük kabus falanmı gördü acaba? Rüya görüyorlar mı acaba? İnsan herseyi düşünüyor.

Şimdi ben herşeyi kapatmış oldum ve tekrar takmaya korkuyorum :( Bu gece böylemi kalsa acaba, yarın temizlikte yaparım zaten filtre salmıştır kendini.

En azından ısıtıcıyı açık kalsın zaten çok büyük değiller bi anda değişim sarsar bünyeyi

Filtre olmasın o zaman rahatca uyusun

Isıtıcıyı takıp kontrol kalemi ile kontrol edin akım veriyormu diye. Ama bende hiç ihtimal vermiyorum. Filtreden de kaynaklı bir sorun olmaz bence. Muhtemelen hayvan bir cisime çarpıp yada takılıp korktu. Ben durup dururken böyle bir olay olacağını sanmam.
Geçmiş olsun Neslihan.
Gece uyusunlar, sabaha kontrol edersin.

Sistemi tekrar açayım mı? Ya da sadece ısıtıcımı çalışsın, akım olsa diğeride etkilenirdi ama ondan hep korkmuşumdur zaten ilk o geldi aklıma

Bencede etkilenirdi. Isıtıcıyı aç bence. Su soğumasın. Kontrol et bir sorun varmı diye. Filtreyi istersen sabaha bırak ama su çok bulandıysa çalıştır.
İlkginç bir durum. İnsan panik yapar.

Bencenısıtıcı açılsın sadece hayvan sirkülasyondan kprkmasın bide sakince uyusun

Tmm ısıtıcıda sorun yok onu açıyorum su iyi ya filtreyi arada temizlediğim için heralde sorun olmadı yarın zamanlayıcıyı falanda yeniden ayarlarım.
Hemde ne panik Emre :( Çok fenaydı, su içinde ileri geri ya da aşağı yukarı yüzme değildi. Yüzeyde duruyor boynunu iyice yukarı uzatmış yukarı doğru çırpınıyordu ve o şekilde sağa sola çarpıyordu. Kıyamam ya hiç unutamam artık. Bize de hep ilginç şeyler oluyor zaten.

Geçmiş olsun tekrar uyku anında bişey oldu demekki kıyamam korkmuş bizde olsa ben kalp krizi geçirirdim heralde

Ben yeni kaplumbağa sahibiyim. Ortama ve bana daha alışamadı. Sürekli yalnız bırakmaya çalışıyorum ama ne zaman beni görse veya yanına biri gitse aynı anlattığınız gibi sağa sola koşuşturmaya başlıyor, kaçacak delik arıyor gibi bi oyana bi bu yana birde hiç tahmin edemediğim hızda koşuyor. Panik oluyor insan öyle görünce. Ancak sizin olay biraz farklı olmuş. Benimde aklıma rüya felan mı gördü diye geldi. Ancak diğer kaplumbağa ısırmış olabilir mi diyede düşünmedim değil. Geçmiş olsun

Kaplumbağanızın bakım şartlarını merak ettiklerinizi yeni bir konu olarak açın yardımcı olalım ordan

Neslihan suyun icinde yuzup yukari dogru anlamsiz yuzmeler busekil hareketler var miydi? Ne kadar surdu ?
Bu olayi birkez gordum isiklar acikti hava hortumunun orada geziyordu fakat bir anda delirdi hic bisey olmadan yaklasik 10 saniye surdu bu olay

Cok gecmis olsun simdi nasil bir degisiklik varmi ? Sasirtici bir durum

karanlık ortam uyku halinde ya bir hareketlenme ya da diğer kaplumbağa veya akvaryum içindeki herhangi bir şey sirkülasyon ile çarptıysa hayvan irkilmiştir. ortamda karanlık olduğu için ne olduğunu anlamadığından panik süresi uzamıştır. bu nadiren görülen bir olay. odaya loş bir led gece lambası veya pencereden sokak lambası ışığı vurması iyi olur.

Elektrik akımı olsa kaslar kasılır, çırpındıktan sonra istemsiz hareket olur. Belli ki o sırada ortamdaki bşi korkuttu. Benimki de bazen güneşlenirken durup dururken kendini çılgınlar gibi suya atıp beş dakika durmadan yüzüyor. Sonra sakinleşiyor. Ben korktuğunu sanıyorum.

Suda akım var ise ucunu temizlediğinniz bir kontrol kalemini suya değdirip arka ucuna parmağınızı değdirirdrniz az da olsa ışığı yanar.

Geri